Šta se dogodí kad su vezi dvije alfe (muško-ženske)? Sudar, strast, ravnopravnost, filmska ljubav...
Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
palestinka
#226 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Znači alfa mužjak i beta ženka, alfa ženka i beta mužjak.
Šta se dogodí kad su vezi dvije alfe (muško-ženske)? Sudar, strast, ravnopravnost, filmska ljubav...
- Matzan
#227 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
palestinka wrote:Znači alfa mužjak i beta ženka, alfa ženka i beta mužjak.
Ne postoji alfa ženka.
- sema911s
#228 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Kidspalestinka wrote:Znači alfa mužjak i beta ženka, alfa ženka i beta mužjak.
- Euridika
- Globalna šefica
#229 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Ne mogu obje osobe biti u liderskoj poziciji, po onoj staroj: Dva kapetana potope brod.palestinka wrote:Znači alfa mužjak i beta ženka, alfa ženka i beta mužjak.
Neko mora biti u 'podređenoj' poziciji, makar razlika bila minorna. A pošto je već tako, radije biram opciju alfa mužjak - beta ženka.
Naglašavam da ovdje govorim o normalnim vezama, zasnovanim na uzajamnom poštivanju, a ne o ekstremima u kojima jedna strana potčinjava drugu (sindrom psihopata).
-
palestinka
#230 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Postoji.Matzan wrote:palestinka wrote:Znači alfa mužjak i beta ženka, alfa ženka i beta mužjak.
Ne postoji alfa ženka.
- The One and Only
#231 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Alfa Beta Gama Delta
Ja mislim da to nije tako prosto kako vi to predstavljate. Po meni postoji spektar osobnosti na kojem su alfa i beta krajnje vrijednosti. Krajnji Alfa je priglup ili totalno glup čovjek, bezdušni psihopata (ne osjeća ništa, nema savjesti i dodira sa moralom), ne zanima ga inteligencija a snažan je, krupan i zbog toga jako dominantan. Krajnji Beta je jako inteligentan psihopata, prirodno voli moć i vladanje drugim ljudima, egomanijak, zna kako izbjeći osudu društva dok radi pogane stvari. Malo manje je snažan od Alfe ali on i onako ne koristi snagu da bi nešto postigao pa mu to i nije bitno. Ne dominira zastrašivanjem silom nego putem moći. Krajnja varijanta Bete je daleko ispred Alfe po dostignućima i resursima, uz to se neće naći u zatvoru. Eh onda postoje oni između, varijacije na spektru, što si bliži navedenim krajnjim vrijednostima, to će ti biti lakše u životu.
-
palestinka
#232 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
zato sam se i zezala. Krajnji alfa je privlačna sirovina, a krajnji beta kompjuterski stručnjak, bljedunjav i boji se i ljudi i žena. Krajnja alfa ženka najglasnija među prijateljicama, okružuje se sljedbenicama kojima ona 'gori'. U odnosu prema muškarcima, manipulativna i pasivno-agresivna, ali uvijek sve po njenom inače vriska,durenje, nedavanje. krajnja beta ženka podložna žena koja radi svešto treba i svoje mišljenje o nečemu krade od muža.
No, spektar je širok. Ženama je i dalje najprivlačniji civilizovani, ukroćeni alfa, a muškarcima zenstvena beta koja je počela malo da čita i misli svojom glavom.
- Matzan
#233 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Sad si već ovarisala.palestinka wrote:![]()
zato sam se i zezala. Krajnji alfa je privlačna sirovina, a krajnji beta kompjuterski stručnjak, bljedunjav i boji se i ljudi i žena. Krajnja alfa ženka najglasnija među prijateljicama, okružuje se sljedbenicama kojima ona 'gori'. U odnosu prema muškarcima, manipulativna i pasivno-agresivna, ali uvijek sve po njenom inače vriska,durenje, nedavanje. krajnja beta ženka podložna žena koja radi svešto treba i svoje mišljenje o nečemu krade od muža.
No, spektar je širok. Ženama je i dalje najprivlačniji civilizovani, ukroćeni alfa, a muškarcima zenstvena beta koja je počela malo da čita i misli svojom glavom.
-
palestinka
#234 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Matzan wrote:Hm rizikovaću, ali šta je ovarisala:-) ne čini se baš lijepo:-Dpalestinka wrote:![]()
Sad si već ovarisala.
- Matzan
#235 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
potrefiti, "ubosti", pogoditi...palestinka wrote:Matzan wrote:Hm rizikovaću, ali šta je ovarisala:-) ne čini se baš lijepo:-Dpalestinka wrote:![]()
Sad si već ovarisala.
-
palestinka
#236 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Hvala matzane. hajde neka sam jednom:-)
- Matzan
#237 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Biće ABD od tebe dobra beta ženka.palestinka wrote:Hvala matzane. hajde neka sam jednom:-)
- Asta
#238 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Koliko ja znam, pojam "alfa-muzjak" potice iz svijeta zivotinja i znaci prvi (Nekakav lider copora) Po definiciji to je muzjak koji je najhrabriji, najjac ili onaj koji uziva postovanje i moc. Kao i onaj koji pokazuje agresiju. A znamo da i ljudi kao i zivotinje mogu biti agresivni. Sama evolucija, razvoj tehnologije, nauke i ljudske svijesti odavno je razbio crno-bijelu sliku o musko zenskim odnosima, pa se mijenja i definicija "alfa-muskarca".
Nekad su zene puno vise postovale muskarce nego se to danas cini.
A definicija "alfa mujaka"/muskarca u pravom smislu te rijeci, zavisi i od vaspitanja, okruzenja u kojem zivimo, definicije i strukture porodice, nacina na koji dozivljavamo svijet oko sebe. Zajednice u kojima ljudi zive siro. svijeta i dalje su veoma razlicite, drugacije u zavisnosti od podneblja, kulturoloskih i socijalnih obiljezja, pa je zbog svega toga jako tesko dati univerzalne osobine i karakteristike "alfa-muskINJE". Mnogo zavisi i od toga sta se u kojim sredinama cijeni i sta treba da karakterise muskarca koji ce biti podrska i oslonac.
Tako je i sa zenama sve zavisi od sredine u kojoj zivimo i samog nacina zivota.
Nekad su zene puno vise postovale muskarce nego se to danas cini.
A definicija "alfa mujaka"/muskarca u pravom smislu te rijeci, zavisi i od vaspitanja, okruzenja u kojem zivimo, definicije i strukture porodice, nacina na koji dozivljavamo svijet oko sebe. Zajednice u kojima ljudi zive siro. svijeta i dalje su veoma razlicite, drugacije u zavisnosti od podneblja, kulturoloskih i socijalnih obiljezja, pa je zbog svega toga jako tesko dati univerzalne osobine i karakteristike "alfa-muskINJE". Mnogo zavisi i od toga sta se u kojim sredinama cijeni i sta treba da karakterise muskarca koji ce biti podrska i oslonac.
Tako je i sa zenama sve zavisi od sredine u kojoj zivimo i samog nacina zivota.
-
palestinka
#239 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Hahaaaha šta reć'Matzan wrote:Biće ABD od tebe dobra beta ženka.palestinka wrote:Hvala matzane. hajde neka sam jednom:-)
- MJAU - da
#240 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Normalno da postoji.palestinka wrote:Postoji.Matzan wrote:palestinka wrote:Znači alfa mužjak i beta ženka, alfa ženka i beta mužjak.
Ne postoji alfa ženka.
- Matzan
#241 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
MJAU - da wrote:Normalno da postoji.palestinka wrote:Postoji.Matzan wrote:
Ne postoji alfa ženka.
Gdje?
U Hollywoodu?
- MJAU - da
#242 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Anamo ne znam, ali vamo đe mi žene guramo svoje mužijake i dajemo im snagu da idu dalje, uvijek. Jasno?
-
krater
- MJAU - da
#244 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
-
krater
#245 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
A sta da muzjak nema snagu, pa moras sve sama vuc
ispred njega ne iza.
- Matzan
#246 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Niti mogu biti dvije alfe, niti je normalno da žena bude alfa.
- MJAU - da
#247 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
kakvu snagu? ima za ono što treba, sve ostalo se dovuče bez problema. 
-
krater
#248 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Matzan wrote:Niti mogu biti dvije alfe, niti je normalno da žena bude alfa.
- Euridika
- Globalna šefica
#249 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Ne prepisuj, kolega!Matzan wrote:Niti mogu biti dvije alfe, niti je normalno da žena bude alfa.
- Matzan
#250 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Dodatno pravilo:Euridika wrote:Ne prepisuj, kolega!Matzan wrote:Niti mogu biti dvije alfe, niti je normalno da žena bude alfa.
Alfa nikad ne prepisuje od beta.