Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
- Norm
#226 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
...hajmo realno, a sta cemo jesti, koje gorivo sipati...uostalom Bosnjacki prvaci i stranka koja ih na sva usta predstavlja davno je prodala i zemlju i narod za svoje usko stranacko-licne interese a ja sad trebam jos i sam sebe hebavati jer nasa ministarstva i ljudi na celu istih neznaju i nece da zastite domace proizvodjace i proizvode zbog 10% koje dobiju od uvoznih lobija...ovdje mislim na one (10%) koji jos nemaju firmu i zastupnistvo za uvoz neke robe...i ako mislite da ovo nije u dogovoru sa nekima iz vlasti u Bih stvarno ste naivni...
A sve domace koje je iste kvalitete u odnosu na Cro. ja odavno kupujem i koristim...O proizvodima iz SRB. kod Ekre necu ni da govorim...
A sve domace koje je iste kvalitete u odnosu na Cro. ja odavno kupujem i koristim...O proizvodima iz SRB. kod Ekre necu ni da govorim...
Last edited by Norm on 27/08/2015 15:46, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#227 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Sto, on je pravi patriota, covjek se dokazao kao ministar i privrednik.
Sve zabraniti, i dopustiti samo prodaju Lijanovicevih salama od krepanih cuka i nahvatanih pacova.
Mislim da su to Lijanovici zasluzili.
- zateznistub
#228 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Radim tu neku vrstu "terenskog" posla, pa sta ces radniku uciniti (a i sebi) neko pustiti da pivu popije...vnm wrote:ma tesko da ce se iskopati ako se sta ne uradi po pitanju uvoza. bolje je stanje nego prije ovog novog recepta/pakovanja, ali mislim da su preveliku stetu napravili godinama javasluka.zateznistub wrote:Moj tetak (sa materine strane) je radio softverski dio modernizacije i automatizacije pivare malo nakon rata i tad je priča išlada je receptura bila češka i bilo je izvrsnog kvaliteta i nisu mogli naštancati koliko se tražila, pogotovo u RS-u, onda dolazi na red bošnjačko poslovanje i gladne oči i dobiješ pivo koje se nije moglo piti.
Ali izgleda, pušu neki novi vjetrovi bar što se sarajevske pivare tiče...ide marketing, popravak kvaliteta...vidićemo...
Dotle su dosli da je bukvalno smrdila...da ne govorim da je nesto "plivalo" u boci...pa onda kupis jelen i ona njesra i jos ti dođe kao dobro...
Ono sto sam cuo, ne mora biti istinito, da je Mujo okrenuo pivaru naopačke...Sto kazes, previse je javasluka bilo...
- VladaFBiH
#229 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
istina, teško ide ali su na dobrom putu i samo je važno da ne posrnu...vnm wrote:ma tesko da ce se iskopati ako se sta ne uradi po pitanju uvoza. bolje je stanje nego prije ovog novog recepta/pakovanja, ali mislim da su preveliku stetu napravili godinama javasluka.zateznistub wrote:Moj tetak (sa materine strane) je radio softverski dio modernizacije i automatizacije pivare malo nakon rata i tad je priča išlada je receptura bila češka i bilo je izvrsnog kvaliteta i nisu mogli naštancati koliko se tražila, pogotovo u RS-u, onda dolazi na red bošnjačko poslovanje i gladne oči i dobiješ pivo koje se nije moglo piti.
Ali izgleda, pušu neki novi vjetrovi bar što se sarajevske pivare tiče...ide marketing, popravak kvaliteta...vidićemo...
- VladaFBiH
#230 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
a ko drži HTkrakatoa wrote:HT Eronet... jer vrijedi
40% dionica Eroneta drži HT pa vi sad vidite
- Norm
#231 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
dječak sa šibicama wrote:Sto, on je pravi patriota, covjek se dokazao kao ministar i privrednik.
Sve zabraniti, i dopustiti samo prodaju Lijanovicevih salama od krepanih cuka i nahvatanih pacova.
- musicman80
#232 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Otvorite temu o Sarajevskoj Pivari, ovo je tema o bojkotu hrvatskih proizvoda.
- VladaFBiH
#233 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Lijanoviči već odavno nemaju ništa sa mesnom industrijom (čitaj propali) a bili su jedan od lidera u regionu...dječak sa šibicama wrote:Sto, on je pravi patriota, covjek se dokazao kao ministar i privrednik.
- krakatoa
#234 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Njemačka - Evropska unija, ista ona unija koja nas je u crno zavila krenuvši od dejtona, eufora, agendi i sada izvoza mlijekaVladaFBiH wrote:a ko drži HTkrakatoa wrote:HT Eronet... jer vrijedi
40% dionica Eroneta drži HT pa vi sad vidite
- krakatoa
#235 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Norm wrote:...hajmo realno, a sta cemo jesti, koje gorivo sipati...uostalom Bosnjacki prvaci i stranka koja ih na sva usta predstavlja davno je prodala i zemlju i narod za svoje usko stranacko-licne interese a ja sad trebam jos i sam sebe hebavati jer nasa ministarstva i ljudi na celu istih neznaju i nece da zastite domace proizvodjace i proizvode zbog 10% koje dobiju od uvoznih lobija...ovdje mislim na one (10%) koji jos nemaju firmu i zastupnistvo za uvoz neke robe...i ako mislite da ovo nije u dogovoru sa nekima iz vlasti u Bih stvarno ste naivni...
- Thorgerson
#236 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Znaci sad ne smijem ni kafu za ponijet uzet....neka nosa ko sta hoce jebe mi se...nema mi nista gore nego kad bosnjo krene pametovat sto kupujes vodu imas kuci...pa jebemu mozda se mi svi ne izlezavamo po citav dan kuci, mozda smo u trci frci citav dan pa ni nemam pristup cesmi...jok, odmah si pedercina ako nosis flasu vode u ruci...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Vazda sam se pitao koji je merak hodati i piti kafu. Sta mislis da ja sa fildjanom i dzezvom krenem u grad i tako pijem kafu. Mozda bi i to postalo cool.Naslovnica wrote: Jašta ba, još kada vidim onu debilnu hipsterčad što nosaju McD kafe po gradu, tačno mi hoće nešto biti.
Svaki qrac vam smeta... pijem kafu i pit cu je...mada ne pijem je na ulici, ali je nosim na posao poneka...i sta je tu lose. Nemam na poslu aparat za kafu, nemam vremena da je kuci pijem, na pauzu ne mogu ranije uvijek...a kafa mi se pije ujutro, moram je popit...daj mi ti astronatutu rjesenje onda? Da ponesem dzezvu jel?
Sta je lose i da je u parku popijem? Pa nema mi nista bolje nego uzet kafu i sjest u park i popit je. Ili sok ili bilo sta. U cemu je razlika izmedju nosanja flase koka kole i u nosanju kafe?
I ne uzimam je samo u McD, vecina kafica ima kafu za ponijet. Mi kafu ionako ne uzgajamo.
Last edited by Thorgerson on 27/08/2015 16:07, edited 1 time in total.
- zateznistub
#237 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
karlovačko je uvozno a sarajevsko domaće tako da itekako ima veze sa "bojkotom" ...musicman80 wrote:Otvorite temu o Sarajevskoj Pivari, ovo je tema o bojkotu hrvatskih proizvoda.
Last edited by zateznistub on 27/08/2015 16:10, edited 1 time in total.
- trcicu trceci
#238 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Eh da i ja potvrdim svoj bojkot i da im se najebem majke usput!
- Drvosjeca iz Dejcica
#239 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa nema ništa loše ako kafu poneseš sa sobom na posao pa je piješ na pauzi. Ali za mene je kafa više od običnog napitka. Vodu, sok mogu piti sam ali kafu nikako, pogotovo ne u pokretu ili u parku. Za mene je to svetogrđe, pomodarstvo. Kafa se pije sa bližnjima, sa prijateljem, ženom, djevojkom. Uz kafu se i priča, razgovara, ostvaruje društveni kontakt (nije to Facebook i Twiter), sklapa posao, bari djevojka/žena, tješi prijatelj/prijateljica...kafa je za mene razbibriga a ne samo da je popijem k'o sok, pogotovo kafa nije za noHanje što bi rekli neki.Thorgerson wrote: Znaci sad ne smijem ni kafu za ponijet uzet....
Svaki qrac vam smeta... pijem kafu i pit cu je...mada ne pijem je na ulici, ali je nosim na posao poneka...i sta je tu lose. Nemam na poslu aparat za kafu, nemam vremena da je kuci pijem, na pauzu ne mogu ranije uvijek...a kafa mi se pije ujutro, moram je popit...daj mi ti astronatutu rjesenje onda? Da ponesem dzezvu jel?
Sta je lose i da je u parku popijem? Pa nema mi nista bolje nego uzet kafu i sjest u park i popit je. Ili sok ili bilo sta. U cemu je razlika izmedju nosanja flase koka kole i u nosanju kafe?
I ne uzimam je samo u McD, vecina kafica ima kafu za ponijet. Mi kafu ionako ne uzgajamo.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 27/08/2015 16:16, edited 1 time in total.
-
sportman1
#240 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
-da ,i koliko dugo ce da traje bojkot?? hrvati to rade zato sto mogu,sto im eu stoji iza ledja,a bosna je drzava na papiru u kojoj svaki politicar samo gleda sta da lapi,od opcinskog nivoa do vrha.
i bosnje nece kupovat. dobro,hoce hrvati iz bih.
i bosnje nece kupovat. dobro,hoce hrvati iz bih.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#241 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Mescini dijaspora najglasnija u bojkotu 
- mad_max_ba
#242 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:24, edited 1 time in total.
-
manki
#243 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Thorgerson wrote:Znaci sad ne smijem ni kafu za ponijet uzet....neka nosa ko sta hoce jebe mi se...nema mi nista gore nego kad bosnjo krene pametovat sto kupujes vodu imas kuci...pa jebemu mozda se mi svi ne izlezavamo po citav dan kuci, mozda smo u trci frci citav dan pa ni nemam pristup cesmi...jok, odmah si pedercina ako nosis flasu vode u ruci...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Vazda sam se pitao koji je merak hodati i piti kafu. Sta mislis da ja sa fildjanom i dzezvom krenem u grad i tako pijem kafu. Mozda bi i to postalo cool.Naslovnica wrote: Jašta ba, još kada vidim onu debilnu hipsterčad što nosaju McD kafe po gradu, tačno mi hoće nešto biti.![]()
Hoce to kad ti je 40% ljudi nezaposleno u drzavi, onda smeta i kad se kafa pije u hodu, i sto se nosi casa iz McD, i sto se nosi flasa vode u drzavi, i sto Bozo Vreco nosi halju, i sto neko sebi kupi auto "a pola drzave umire od gladi" (a pri tom ista ta polovica drzave ima pristup internetu) itd itd. Jebo nas, znas ti nas.
- Matzan
#244 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Još jedan ludistički pokret u promašaju.
- Drvosjeca iz Dejcica
#245 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Niđe veze. Pa Božo noHa haljinu po Sarajevu ne po Širokom ili Banjaluci tako da ti je argument nula. Skrenusmo sa teme, izvinjavam se.manki wrote:
![]()
Hoce to kad ti je 40% ljudi nezaposleno u drzavi, onda smeta i kad se kafa pije u hodu, i sto se nosi casa iz McD, i sto se nosi flasa vode u drzavi, i sto Bozo Vreco nosi halju, i sto neko sebi kupi auto "a pola drzave umire od gladi" (a pri tom ista ta polovica drzave ima pristup internetu) itd itd. Jebo nas, znas ti nas.
- musicman80
#246 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Matijevic_Vlado wrote:Mescini dijaspora najglasnija u bojkotu
Jeste. Pa i ja da sam u Njemackoj , Austriji ili Svedskoj, ne bi mi palo na pamet da kupujem hrvatske proizvode, sve bi ih bojkotovao.
- dječak sa šibicama
#247 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
E sad ce i insomnijaMatijevic_Vlado wrote:Mescini dijaspora najglasnija u bojkotu
- mad_max_ba
#248 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:23, edited 1 time in total.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#249 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
I onaj Lakadječak sa šibicama wrote:E sad ce i insomnijaMatijevic_Vlado wrote:Mescini dijaspora najglasnija u bojkotu
-
sumirprimus
#250 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Evo ih i pro cro strana....takorec bojovnici...