Da. I onda iz Austrije u Ameriku jal Svecku. Nisu znali da kupe kartu za istok.vivaldi wrote:nije bas dobro poredjenje..bivsa juga je granicila sa austrijom, a ne sa kataromDrinski wrote:Kad je poceo rat, svi iz BIH kidnuli na zapad. Sada prozivaju ove muslimane sto ne idu u islamske zemlje.
Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
-
Drinski
#226 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
-
NataliDizdar
#227 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
I onda se pitaju zasto Slovaci nece da primaju muslimanedetroit-mercy wrote:Ovo je dosad najboljetandmand wrote:Biti će im možda bolje sa pola miliona Ukrajinaca, oni će se bolje integrirati?NataliDizdar wrote: Doduse, mislim da se Slovacka nece usreciti ni ako bude primala preveliki broj arapskih krscana. Jesu generalno mnogo lakse da asimiluju i integrisu nego muslimani,ali kada se skupe u velikom broju budu cesto isti problemi kao u ostalim bliskoisticnim/africkim naseljima...to je posebno opasno za malene zemlje poput Slovacke.
Ovdje nije riječ o tome kako se ko integrira, njegovoj vjeri i mentalitetu već o tome da su ti ljudi pobjegli od smrti, gladi, genocida. Ne bježe iz ljubavi prema evropskoj civilizaciji. Njihova kultura življena i stepen integracije nema veze sa politikom koja ih je otjerala iz njihovih kuća. Ako neko na zapadu (tako kao ti) prezire muslimane, pa neka mijenja tu geopolitiku kojom ih tjera u egzodus, pa ih neće morati gledati po EU.
A da li je Slovačka kriva, pa naravno da jeste, jer je dio euro-atlanskih integracija a nije iskoristila svoje članstvo i digla glas npr. protiv bombardovanja Libije. Odabrala je opciju: šuti i trpi. Pa eto došlo da trpi.![]()
![]()
![]()
-
Bodkin
#228 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ne moraju, ali evo recimo da moraju. Hoce ljudi da prime. U cemu je problem. U tome sto hoce samo krscane? Ja ne vidim problem u tome. Evo neka turska koju sad brani od rusa primi samo muslimaneJohnnyS wrote:Uz prava i pogodnosti dolaze obveze i odgovornost. Ako Slovaci žele da ih kao članicu NATO pakta štite SAD od pomahnitalih štajaznam Rusa, onda moraju prihvatiti i mogućnost da pojedu i malo američkih govana, u ovom slučaju da prime izbjeglica.
-
Drinski
#229 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Forumasi.GeeTnT wrote:Ko proziva? ..Drinski wrote:Kad je poceo rat, svi iz BIH kidnuli na zapad. Sada prozivaju ove muslimane sto ne idu u islamske zemlje.
-
Bodkin
#230 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Stanovnici bih su ipak u evropskom civilizacijskom krugu. Stanovnici afganistana bi zapalili svedsku jer je cafirskaDrinski wrote:Da. I onda iz Austrije u Ameriku jal Svecku. Nisu znali da kupe kartu za istok.vivaldi wrote:nije bas dobro poredjenje..bivsa juga je granicila sa austrijom, a ne sa kataromDrinski wrote:Kad je poceo rat, svi iz BIH kidnuli na zapad. Sada prozivaju ove muslimane sto ne idu u islamske zemlje.
-
Drinski
#231 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
E jbg sad. To nije problem a problem je kad neko kaze ja ne primam nemuslimane u firmu.Bodkin wrote:Ne moraju, ali evo recimo da moraju. Hoce ljudi da prime. U cemu je problem. U tome sto hoce samo krscane? Ja ne vidim problem u tome. Evo neka turska koju sad brani od rusa primi samo muslimaneJohnnyS wrote:Uz prava i pogodnosti dolaze obveze i odgovornost. Ako Slovaci žele da ih kao članicu NATO pakta štite SAD od pomahnitalih štajaznam Rusa, onda moraju prihvatiti i mogućnost da pojedu i malo američkih govana, u ovom slučaju da prime izbjeglica.
- vivaldi
#232 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
pa nije ni to cudno, nismo u skoli ucili ni arpaski ni hebrejski, vec engleski, njemacki, francuski...farmerke kupovali u trstu, a ne u dubaiju. oduvijek smo tamo naginjaliDrinski wrote:Da. I onda iz Austrije u Ameriku jal Svecku. Nisu znali da kupe kartu za istok.vivaldi wrote:nije bas dobro poredjenje..bivsa juga je granicila sa austrijom, a ne sa kataromDrinski wrote:Kad je poceo rat, svi iz BIH kidnuli na zapad. Sada prozivaju ove muslimane sto ne idu u islamske zemlje.
- Drvosjeca iz Dejcica
#233 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
A Turska kao nije primila izbjeglice. Ma daj...Bodkin wrote:Ne moraju, ali evo recimo da moraju. Hoce ljudi da prime. U cemu je problem. U tome sto hoce samo krscane? Ja ne vidim problem u tome. Evo neka turska koju sad brani od rusa primi samo muslimaneJohnnyS wrote:Uz prava i pogodnosti dolaze obveze i odgovornost. Ako Slovaci žele da ih kao članicu NATO pakta štite SAD od pomahnitalih štajaznam Rusa, onda moraju prihvatiti i mogućnost da pojedu i malo američkih govana, u ovom slučaju da prime izbjeglica.
I niko mi ne odgvori na kojem jeziku će se moliti te izbjeglice kršćani u Slovačkoj? Na latinskom ili možda na Arapskom?
-
Drinski
#234 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Pa sto onda idu tamo? Dobro, mozda ima i takvih ali se meni cini da su ekonom.razlozi.Bodkin wrote:
Stanovnici bih su ipak u evropskom civilizacijskom krugu. Stanovnici afganistana bi zapalili svedsku jer je cafirska
- Drvosjeca iz Dejcica
#235 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Naravno, po kršćanski dakako.Drinski wrote:E jbg sad. To nije problem a problem je kad neko kaze ja ne primam nemuslimane u firmu.Bodkin wrote:Ne moraju, ali evo recimo da moraju. Hoce ljudi da prime. U cemu je problem. U tome sto hoce samo krscane? Ja ne vidim problem u tome. Evo neka turska koju sad brani od rusa primi samo muslimaneJohnnyS wrote:Uz prava i pogodnosti dolaze obveze i odgovornost. Ako Slovaci žele da ih kao članicu NATO pakta štite SAD od pomahnitalih štajaznam Rusa, onda moraju prihvatiti i mogućnost da pojedu i malo američkih govana, u ovom slučaju da prime izbjeglica.
-
NataliDizdar
#236 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Pa na arapskom naravno. Mislis da Slovaci nisu svjesni toga? Njima problem nije arapski jezik nego islam.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
I niko mi ne odgvori na kojem jeziku će se moliti te izbjeglice kršćani u Slovačkoj? Na latinskom ili možda na Arapskom?
-
Drinski
#237 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ucili smo i ruski, pa niko ne ode u Rusiju. A ja mislim da smo najbolje smo naucili sta znaci DEM.vivaldi wrote:
pa nije ni to cudno, nismo u skoli ucili ni arpaski ni hebrejski, vec engleski, njemacki, francuski...farmerke kupovali u trstu, a ne u dubaiju. oduvijek smo tamo naginjali
-
Bodkin
#238 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Pa majku mu valjda vidis razliku. Isto bi bilo kao da firma uzima nekoga koga ce placati da ne radi nista. Tad ima pravo da bira koga ce, mada ni ovo nije dobra paralelaDrinski wrote:E jbg sad. To nije problem a problem je kad neko kaze ja ne primam nemuslimane u firmu.Bodkin wrote:Ne moraju, ali evo recimo da moraju. Hoce ljudi da prime. U cemu je problem. U tome sto hoce samo krscane? Ja ne vidim problem u tome. Evo neka turska koju sad brani od rusa primi samo muslimaneJohnnyS wrote:Uz prava i pogodnosti dolaze obveze i odgovornost. Ako Slovaci žele da ih kao članicu NATO pakta štite SAD od pomahnitalih štajaznam Rusa, onda moraju prihvatiti i mogućnost da pojedu i malo američkih govana, u ovom slučaju da prime izbjeglica.
-
suntek
#239 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Zmaci muslimani su krivi sto se u njihove zemlje uvodi "demokratija" od strane mahom drzava koje su najveci duznici tim zemljama (tipa francusko i talijansko bombardovanje Libije)? Kako, de objasni.. Mislis da su muslimani sami skontali da bi bilo super sprziti blagostanje u Libiji i pretvoriti je u rusevine?NataliDizdar wrote:Naravno da je rijec o tome kako se ko integrira, o njegovoj vjeri i mentalitetu. Jer ovdje pricamo o tome da ce zapadne zemlje primati te izbjeglice zauvijek a kad je vec dokazano da evropske zemlje ne znaju kako da se izbore s onim imigrantima koji tamo zive danas, ludost je pricati o tome kako "moraju" primati stotine hiljade novih. Pomoc protiv gladi i smrti se moze pruziti drugim metodama: udomljavanje tih izbjeglica zauvijek jednostavno ne dolazi u obzir za vecinu evropskih zemalja,tandmand wrote: Ovdje nije riječ o tome kako se ko integrira, njegovoj vjeri i mentalitetu već o tome da su ti ljudi pobjegli od smrti, gladi, genocida. Ne bježe iz ljubavi prema evropskoj civilizaciji. Njihova kultura življena i stepen integracije nema veze sa politikom koja ih je otjerala iz njihovih kuća. Ako neko na zapadu (tako kao ti) prezire muslimane, pa neka mijenja tu geopolitiku kojom ih tjera u egzodus, pa ih neće morati gledati po EU.
A da li je Slovačka kriva, pa naravno da jeste, jer je dio euro-atlanskih integracija a nije iskoristila svoje članstvo i digla glas npr. protiv bombardovanja Libije. Odabrala je opciju: šuti i trpi. Pa eto došlo da trpi.
Usput, meni jednostavno neces pricati kako jedna (recimo) Norveska ili Slovacka "tjerala te ljude u egzodus" pa sada, jbg, moraju da ih primaju.Ne, zaboravi na to. Onda je i BiH kriva za stanje u Afganistanu jer ima vojnike tamo.
Vidim da je vam je to sada zamjenilo staru pricu o tome kako Evropa sada kao placa dug zbog kolonizacije, iako hrpa tih zemalja u koje hrle imigranti nikada nisu imali nijednu koloniju.
Na nivou ste cetnika, hrpa paranoicara i teoreticara zavjere koji jednostavno nista u stanju suociti se sa time da muslimani samo snose najvecu odgovornost za stanje u kojem se nalaze njihove zemlje, i da samo oni sami mogu od njih napraviti nesto.
Nidje veze...
-
prog321
#240 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ma jašta. Cigani kršćani im ne smetaju.NataliDizdar wrote: Pa na arapskom naravno. Mislis da Slovaci nisu svjesni toga? Njima problem nije arapski jezik nego islam.
-
Bodkin
#241 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Upravo to. Dakle ne ratne izbjeglice nego ekonomske. Idu tamo jer ih evropa pusta da seru po njoj dok ne rade nista i dobijaju socijalu. Dok to mogu nastavice se trendDrinski wrote:Pa sto onda idu tamo? Dobro, mozda ima i takvih ali se meni cini da su ekonom.razlozi.Bodkin wrote:
Stanovnici bih su ipak u evropskom civilizacijskom krugu. Stanovnici afganistana bi zapalili svedsku jer je cafirska
-
Drinski
#242 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
@ Bodkin
Pa pravno EU nema obavezu, ali ja govorim o civilazacijskim principima i posljedici lose politike.
Pa pravno EU nema obavezu, ali ja govorim o civilazacijskim principima i posljedici lose politike.
- Drvosjeca iz Dejcica
#243 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ja to znam samo se čudim tebi i ostalima što se bunite kada to otvoreno konstatujem i nazovem pravim imenom,NataliDizdar wrote: Pa na arapskom naravno. Mislis da Slovaci nisu svjesni toga? Njima problem nije arapski jezik nego islam.
- animals
#244 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Problem je sto su svi svatili da Islamske izbjeglice, imaju veci natalitet..
pa ne mogu lako da se prilagode nacinu zivota..
pa onda normalno po vjerskim slobodama, moras im uskoro praviti dzamije..
i itd..i na kraju vecina pravi svoja geta u tim drzavama..
sad ce me mnogi prozvati Islamofobom..ali to su cinjenice..
i zato je lakse primati krscane, ne moras im nista od toga udovaljati..
pa ne mogu lako da se prilagode nacinu zivota..
pa onda normalno po vjerskim slobodama, moras im uskoro praviti dzamije..
i itd..i na kraju vecina pravi svoja geta u tim drzavama..
sad ce me mnogi prozvati Islamofobom..ali to su cinjenice..
i zato je lakse primati krscane, ne moras im nista od toga udovaljati..
- vivaldi
#245 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
u rusiju koja se raspadala ko i mi i ratovala s cecenima?Drinski wrote:Ucili smo i ruski, pa niko ne ode u Rusiju. A ja mislim da smo najbolje smo naucili sta znaci DEM.vivaldi wrote:
pa nije ni to cudno, nismo u skoli ucili ni arpaski ni hebrejski, vec engleski, njemacki, francuski...farmerke kupovali u trstu, a ne u dubaiju. oduvijek smo tamo naginjali
-
Bodkin
#246 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Opet lbija. Pa sta je sa svim ostaim? Drugo, eno teme onlibiji na forumu. Pun kurac za neke tamo rebele koji oslobadjaju libiju. Sta je sad problem? Isto i sa sirijom. Pun kurac ljudi za rebele koji oslobadjaju siriji. Kad je oslobode onda ce biti rahatluk. Nema potrebe za selidbom
-
Bodkin
#247 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
I opet znam ljudi koji su zavrsili u moskvi i dan danas zivevivaldi wrote:u rusiju koja se raspadala ko i mi i ratovala s cecenima?Drinski wrote:Ucili smo i ruski, pa niko ne ode u Rusiju. A ja mislim da smo najbolje smo naucili sta znaci DEM.vivaldi wrote:
- animals
#248 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Bosanski muslimani se ne mogu porediti sa ovim iz Afrike..
Bosanci su civilizirani Evropski narod..
Bosanci su civilizirani Evropski narod..
-
Bodkin
#249 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ljudi primaju izbjeglice. To nije pozitivno?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja to znam samo se čudim tebi i ostalima što se bunite kada to otvoreno konstatujem i nazovem pravim imenom,NataliDizdar wrote: Pa na arapskom naravno. Mislis da Slovaci nisu svjesni toga? Njima problem nije arapski jezik nego islam.
- Drvosjeca iz Dejcica
#250 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Znam i ja neke koji su završavli po Saudiji i Jordanu i danas žive tamo, načuditi im se nisam mogao. Izuzetak nije pravilo.Bodkin wrote: I opet znam ljudi koji su zavrsili u moskvi i dan danas zive