Najezda Arapa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
razonoda

#226 Re: Najezda Arapa

Post by razonoda »

beautyfool wrote:Taj zakon o kojem vi pricate da firma mora biti registrovana da bi stranac kupio nekretninu je prahistorijski zakon i odavno vec vazi zakon koji navodi da moze kupiti nekretninu onaj kod kojih mi mozemo kupiti nekretninu, dakle, ako mi mozemo u Dubaiu kupiti nekretninu, mogu i oni kod nas.

A arapi su uvijek putovali s tim da sad dolaze ovdje zbog problema i ratova koji se vode u Siriji, Egiptu, Tunisu...tako da nije samo Bosna puna njih vec i citava Evropa a uglavnom putuju familijarno, tako da im je i trosak boravka znatno veci od npr nekog "kulturnog" stranca iz UK koji putuje sam s ruksakom i obilazi svijet.
Svaka zamlja ima svoje useljenicke zakone -ili boravisnje.

U usa mozes kupiti kucu ali ne mozes boraviti duze od 6 mjeseci. Stranac placa veci porez na istu.

Ali ako otvoris bisnis--moras zaposliti ,mislim, 5 americanaca , da bi bio u bisnisu, a ne samo zalijepiti papir na vratima --na pauzi sam :zoka:
foton

#227 Re: Najezda Arapa

Post by foton »

BHCluster wrote:
Latte wrote:Dijaspora sto se vracala vracala se.Sumnjam da ce se druga i treca generacija vratiti. cetvrta ce vec pitati sta je Bosna i Hercegovina
Gdje da se vrate? U ovu vukojebinu koja je najsiromasnija zemlja u Evropi. :lol:
Nije tako loše, vratiće se ko želi lijep život... I nismo baš toliko siromašni. Meni je super, samo da nije ovih... Arapa... :D :D :D
supercali

#228 Re: Najezda Arapa

Post by supercali »

A zasto se onda ne boris u sarajevu ili odakle si vec da ne bude po zakonu? Nego pises iz frankfurta pametujes i prosipas ksenofobiju ko iz udzbenika
razonoda

#229 Re: Najezda Arapa

Post by razonoda »

supercali wrote:A zasto se onda ne boris u sarajevu ili odakle si vec da ne bude po zakonu? Nego pises iz frankfurta pametujes i prosipas ksenofobiju ko iz udzbenika

:lol: on je -vanjski saradnik

Ti se boris u Sarajevu, a on ti daje ideje KAKO. ;-)
BHCluster

#230 Re: Najezda Arapa

Post by BHCluster »

foton wrote:
BHCluster wrote:
Latte wrote:Dijaspora sto se vracala vracala se.Sumnjam da ce se druga i treca generacija vratiti. cetvrta ce vec pitati sta je Bosna i Hercegovina
Gdje da se vrate? U ovu vukojebinu koja je najsiromasnija zemlja u Evropi. :lol:
Nije tako loše, vratiće se ko želi lijep život... I nismo baš toliko siromašni. Meni je super, samo da nije ovih... Arapa... :D :D :D
.. a najsiromasnija zemlja u Evropi. :mrgreen:
Latte

#231 Re: Najezda Arapa

Post by Latte »

Danas sam setao Sarajevom i zaista je lijepo vidjet pun grad. Dosta spanaca sam sreo,kao i raje iz skandinavskih zemalja,azijata i ljudi iz arapskih zemalja.Sve sto zemaljska kugla ima za ponuditi.BBI pun,grupica od 20 30 ljudi se slika ispred katedrale kod kipa pape,strosa fino popunjena :thumbup:
supercali

#232 Re: Najezda Arapa

Post by supercali »

razonoda wrote:
supercali wrote:A zasto se onda ne boris u sarajevu ili odakle si vec da ne bude po zakonu? Nego pises iz frankfurta pametujes i prosipas ksenofobiju ko iz udzbenika

I ja cu hansu dati ideju kako muju u njemackoj da jebe na balkanski nacin
Nek mi ne daje ideje nek ih ostavi za sebe i domovinu poljsku
foton

#233 Re: Najezda Arapa

Post by foton »

BHCluster wrote: .. a najsiromasnija zemlja u Evropi. :mrgreen:
I skuplja od Njemačke... :D
razonoda

#234 Re: Najezda Arapa

Post by razonoda »

supercali wrote:
razonoda wrote:

I ja cu hansu dati ideju kako muju u njemackoj da jebe na balkanski nacin
Nek mi ne daje ideje nek ih ostavi za sebe i domovinu poljsku
samo -izvoli. u granicama dozvoljenog.
razonoda

#235 Re: Najezda Arapa

Post by razonoda »

foton wrote:
BHCluster wrote: .. a najsiromasnija zemlja u Evropi. :mrgreen:
I skuplja od Njemačke... :D
da , ali ne za ''penzionisanog dijasporca''
dust in the wind

#236 Re: Najezda Arapa

Post by dust in the wind »

dok je ponašanje po našim običajima, mada nisu ni oni neki heheh, iskreno, ali evo da kazem po evropskim običajima, neka dolazi I ljubi ko god kog HOĆE.
starii

#237 Re: Najezda Arapa

Post by starii »

samo je pitanje koja je ovo klasa arapa...neki dan setaju po vrelu ilidze ko mravi...pitam se koji ce nam..
beautyfool

#238 Re: Najezda Arapa

Post by beautyfool »

razonoda wrote:
beautyfool wrote:Taj zakon o kojem vi pricate da firma mora biti registrovana da bi stranac kupio nekretninu je prahistorijski zakon i odavno vec vazi zakon koji navodi da moze kupiti nekretninu onaj kod kojih mi mozemo kupiti nekretninu, dakle, ako mi mozemo u Dubaiu kupiti nekretninu, mogu i oni kod nas.

A arapi su uvijek putovali s tim da sad dolaze ovdje zbog problema i ratova koji se vode u Siriji, Egiptu, Tunisu...tako da nije samo Bosna puna njih vec i citava Evropa a uglavnom putuju familijarno, tako da im je i trosak boravka znatno veci od npr nekog "kulturnog" stranca iz UK koji putuje sam s ruksakom i obilazi svijet.

U usa mozes kupiti kucu ali ne mozes boraviti duze od 6 mjeseci. Stranac placa veci porez na istu.

Ali ako otvoris bisnis--moras zaposliti ,mislim, 5 americanaca , da bi bio u bisnisu, a ne samo zalijepiti papir na vratima --na pauzi sam :zoka:
Pa kod nas u BiH stranac ne moze boraviti vise od 3 mjeseca, moze boraviti jedino pod uslovom da ima posao/studira i na osnovu toga dobije dozvolu za boravak na godinu ili nakon nekog vremena stalni boravak, dakle potrebno je da bude zaposlen, dali u svojoj firmi ili nekoj drugoj nebitno.
HAVANA

#239 Re: Najezda Arapa

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:
razonoda wrote::cry: Ferhadija-----------za koju godinu

Image
Vidis, ovo je Francuska, EU
Ova naselja su mi uvijek fascinantna :roll: I u belgiji slicno,hodas,gledas,lijepo,uredno,sredjeno,cisto...istom udjes u te njihove kvartove,isto krmetnjak,prljavo,paradajza nakog po ulici,po coskovima stoje fol zajebani i nabildani,sve nesta ko napuhano,ljuto,nadrkano...Jos kad mi pocne trunit belgijanci rasisti,oni kaze nas mrze sto smo muslimani...Kontam, jebo ti ja mater sve si prilike dobio i nijednu sem guzovace nisi iskoristio,treba te za muda objesit na sred ovog krmetnjaka sto ljudima u njihovoj zemlji napraviste.Belgijanca ni za lijeka osim ako je na gramu zutog,da mu je blizu za sredit...Ja ih smislit ne mogu,posebno marokance,nek sam rasista :oops: Osim onih koji normalno zive i rade,tu imam dosta prijatelja,sa njima se i druzim,i cujem,i poslujem...Il malo nize odes onda opet oni ortodoksi,ko da me u film nakav neko ubaci,pravo mi truba hodat onim kvartom,svi isti naki,blijedi s onim kosicama i repicima,zene sve isto obucene,s istim perikama,ona djeca jadna naka ko izgladnjela,mrsava...Ne mogu odvajanja i separisanja pa me jebi,zlo mi od tih ljudi,bilo kojih.A vazda im drugi kriv za sve.Sto puta pomislim kakav sam dosao tamo i u kavom stanju i situaciji,ljudi me prihvatili,podigli na noge,dali sansu i novu priliku ...Radis,prilagodis se sredini u koju si dosao,cijeni ti svoje ,ali ne ugrozavaj tudje...Hvala im dok sam ziv.Zivotna skola.
razonoda

#240 Re: Najezda Arapa

Post by razonoda »

beautyfool wrote:
razonoda wrote:

Pa kod nas u BiH stranac ne moze boraviti vise od 3 mjeseca, moze boraviti jedino pod uslovom da ima posao/studira i na osnovu toga dobije dozvolu za boravak na godinu ili nakon nekog vremena stalni boravak, dakle potrebno je da bude zaposlen, dali u svojoj firmi ili nekoj drugoj nebitno.
Dakle ovi ''arapi'' su tu max 3 mjeseca?
beautyfool

#241 Re: Najezda Arapa

Post by beautyfool »

Latte wrote:Danas sam setao Sarajevom i zaista je lijepo vidjet pun grad. Dosta spanaca sam sreo,kao i raje iz skandinavskih zemalja,azijata i ljudi iz arapskih zemalja.Sve sto zemaljska kugla ima za ponuditi.BBI pun,grupica od 20 30 ljudi se slika ispred katedrale kod kipa pape,strosa fino popunjena :thumbup:

Ja dosta vidjam grupica iz Koreje/Japana ili odakle su vec, imaju uvijek neke kackete i sesire i selfi stick :D
sabanss

#242 Re: Najezda Arapa

Post by sabanss »

Majke mi odsad cijenim Dalmose, cak cu poceti i na Jadran na more.

Citav zivot se rugamo mentalitetu "daj pare i razguli odakle si dos'o" - izgleda da smo mi i gori samo nismo imali priliku...
insomnia78

#243 Re: Najezda Arapa

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:
insomnia78 wrote:

Image
Vidis, ovo je Francuska, EU
Ova naselja su mi uvijek fascinantna :roll: I u belgiji slicno,hodas,gledas,lijepo,uredno,sredjeno,cisto...istom udjes u te njihove kvartove,isto krmetnjak,prljavo,paradajza nakog po ulici,po coskovima stoje fol zajebani i nabildani,sve nesta ko napuhano,ljuto,nadrkano...Jos kad mi pocne trunit belgijanci rasisti,oni kaze nas mrze sto smo muslimani...Kontam, jebo ti ja mater sve si prilike dobio i nijednu sem guzovace nisi iskoristio,treba te za muda objesit na sred ovog krmetnjaka sto ljudima u njihovoj zemlji napraviste.Belgijanca ni za lijeka osim ako je na gramu zutog,da mu je blizu za sredit...Ja ih smislit ne mogu,posebno marokance,nek sam rasista :oops: Osim onih koji normalno zive i rade,tu imam dosta prijatelja,sa njima se i druzim,i cujem,i poslujem...Il malo nize odes onda opet oni ortodoksi,ko da me u film nakav neko ubaci,pravo mi truba hodat onim kvartom,svi isti naki,blijedi s onim kosicama i repicima,zene sve isto obucene,s istim perikama,ona djeca jadna naka ko izgladnjela,mrsava...Ne mogu odvajanja i separisanja pa me jebi,zlo mi od tih ljudi,bilo kojih.A vazda im drugi kriv za sve.Sto puta pomislim kakav sam dosao tamo i u kavom stanju i situaciji,ljudi me prihvatili,podigli na noge,dali sansu i novu priliku ...Radis,prilagodis se sredini u koju si dosao,cijeni ti svoje ,ali ne ugrozavaj tudje...Hvala im dok sam ziv.Zivotna skola.
Haha
Jest, jest
:thumbup:
DiA 2005

#244 Re: Najezda Arapa

Post by DiA 2005 »

shin wrote:Meni nije jasno da su došli dole iz zemlje tržnih centara i po čitav dan se svucaju po SCC-u, kao da nemaju tržnih centara dole.

Upravo tako. Iz dana u dan ih je sve vise i vise u scc. I to sve u grupama. Neki dan cekam prijateljicu ispred, kad parkira se autobus i izlazi njih oko 15-ak, zene pod crnom burkom, samo oci vire, djece koliko hoces. I u pravilu jedan odrasli muski. :D
Mene ne nerviraju nego me tacno malo strah.
Odem na vrelo bosne, ista prica. Parkiraju kombi i pocnu izlaziti, nikad kraja.
Neki dan u bbi, kad eno ih sad i tamo u tim velikim grupama :-)
Ne znam...
beautyfool

#245 Re: Najezda Arapa

Post by beautyfool »

razonoda wrote: Dakle ovi ''arapi'' su tu max 3 mjeseca?
Nemogu boraviti duze od 3 mjeseca u jednoj godini u Bih osim uslova da su zaposleni ili da studiraju, tj moraju imati u pasosu boravisnu vizu inace nemogu uci u BiH.
HAVANA

#246 Re: Najezda Arapa

Post by HAVANA »

Latte wrote:Danas sam setao Sarajevom i zaista je lijepo vidjet pun grad. Dosta spanaca sam sreo,kao i raje iz skandinavskih zemalja,azijata i ljudi iz arapskih zemalja.Sve sto zemaljska kugla ima za ponuditi.BBI pun,grupica od 20 30 ljudi se slika ispred katedrale kod kipa pape,strosa fino popunjena :thumbup:
Meni je stvarno prelijepo vidjeti pun grad turista,toliko razlicitosti...Ovo okupiranje kvartova ,separisanje,nametanje...ne begenisem plaho. :oops: Al na kraju krajeva,sta ja tu mogu,jebat im mater.Probas im sta slozit i to je to.Vise ne mozes, nit te ko sta pita.
razonoda

#247 Re: Najezda Arapa

Post by razonoda »

@HAVANA
Sto puta pomislim kakav sam dosao tamo i u kavom stanju i situaciji,ljudi me prihvatili,podigli na noge,dali sansu i novu priliku ...Radis,prilagodis se sredini u koju si dosao,cijeni ti svoje ,ali ne ugrozavaj tudje...Hvala im dok sam ziv.Zivotna skola.

-----
EH, ali oni su zbilja drugaciji, hem po boji koze , oblacenju, voljom za promjenu itd.

Moraju ostajti u coporima i sa ''svojima'' jer je mali br, europljana da ce ih prihvatiti kao svoje.

I mene cudi kako se ponasaju , uz to sebi otezavaju zivot u novoj sredini.

u americi, djaba ti sva jeftinoca i vode i deterdjenata --PRLJAVI SU, i kad idu mall-om osjete da ih ostali gledaju --ali misle da je sto su lijepi.
dust in the wind

#248 Re: Najezda Arapa

Post by dust in the wind »

DiA 2005 wrote:
shin wrote:Meni nije jasno da su došli dole iz zemlje tržnih centara i po čitav dan se svucaju po SCC-u, kao da nemaju tržnih centara dole.

Upravo tako. Iz dana u dan ih je sve vise i vise u scc. I to sve u grupama. Neki dan cekam prijateljicu ispred, kad parkira se autobus i izlazi njih oko 15-ak, zene pod crnom burkom, samo oci vire, djece koliko hoces. I u pravilu jedan odrasli muski. :D
Mene ne nerviraju nego me tacno malo strah.
Odem na vrelo bosne, ista prica. Parkiraju kombi i pocnu izlaziti, nikad kraja.
Neki dan u bbi, kad eno ih sad i tamo u tim velikim grupama :-)
Ne znam...
ne smijes to reci...ksenofob si.. naravno da je svakom nezgodno to vidjeti...
bumerangss

#249 Re: Najezda Arapa

Post by bumerangss »

Image
da Bog da da ovakva bude ferhadija jer ne bi bilo ubistava, kriminala, kradja, silovanja, droge... ne bi morali zakljucavati kuce, radnje... bila bi ljepota! :bih:
Android Knego

#250 Re: Najezda Arapa

Post by Android Knego »

HAVANA wrote: Ova naselja su mi uvijek fascinantna :roll: I u belgiji slicno,hodas,gledas,lijepo,uredno,sredjeno,cisto...istom udjes u te njihove kvartove,isto krmetnjak,prljavo,paradajza nakog po ulici,po coskovima stoje fol zajebani i nabildani,sve nesta ko napuhano,ljuto,nadrkano...Jos kad mi pocne trunit belgijanci rasisti,oni kaze nas mrze sto smo muslimani...Kontam, jebo ti ja mater sve si prilike dobio i nijednu sem guzovace nisi iskoristio,treba te za muda objesit na sred ovog krmetnjaka sto ljudima u njihovoj zemlji napraviste.Belgijanca ni za lijeka osim ako je na gramu zutog,da mu je blizu za sredit...Ja ih smislit ne mogu,posebno marokance,nek sam rasista :oops: Osim onih koji normalno zive i rade,tu imam dosta prijatelja,sa njima se i druzim,i cujem,i poslujem...Il malo nize odes onda opet oni ortodoksi,ko da me u film nakav neko ubaci,pravo mi truba hodat onim kvartom,svi isti naki,blijedi s onim kosicama i repicima,zene sve isto obucene,s istim perikama,ona djeca jadna naka ko izgladnjela,mrsava...Ne mogu odvajanja i separisanja pa me jebi,zlo mi od tih ljudi,bilo kojih.A vazda im drugi kriv za sve.Sto puta pomislim kakav sam dosao tamo i u kavom stanju i situaciji,ljudi me prihvatili,podigli na noge,dali sansu i novu priliku ...Radis,prilagodis se sredini u koju si dosao,cijeni ti svoje ,ali ne ugrozavaj tudje...Hvala im dok sam ziv.Zivotna skola.
nje valjda ovako??
Locked