Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post Reply
VCorp

#228 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by VCorp »

pirmin wrote:Kako ono kazu?
"nije bolest sve sto sja"

??

Image

Vidiš da je mali komunist. Podignuo je visoko ljevicu. :lol:
Martinez_

#229 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by Martinez_ »

Sve u svemu,

dostojanstvena proslava.

:lol:
JohnnyS

#230 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by JohnnyS »

Normalno da jeste. Na 100 000 ljudi mediji nađu 30 degenerika s ustaškim simbolima. Znaš koliko je potrebno ljudi u Srbiji ili na genocidu formiranom dijelu BiH da se nađe 30 ljudi s četničkim simbolima? Vjerojatno 50 ljudi ako skup ne organiziraju Žene u crnom.
zg1911

#231 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by zg1911 »

Bodkin wrote:
NataliDizdar wrote:
Martinez_ wrote: Haha kako genijalna rečenica. Sad se mogu normaliziorati odnosi jer ovi više nisu pretnja ali ipak ih i dalje mrze. Šta to zapravo govori o toj hrvatskoj mržnji. Može biti da je malo...iracionalna, neopravdana tako reći - recidiv neke malo starije ideologije iz prošlog veka?
Pa nisu ni Albanci prijetnja Srbima (Srba na Kosovu skoro pa nema a sjeverom vladaju sami, nemaju dodira sa Albancima) pa ipak mrze Albance. Historijski razlozi valjda. A i (sada govorim i o odnosu Hrvata prema Srbima i o odnosu Srba prema Albancima) neki osjecaj kulturalne i civilizacijske superiornosti.
Kulturne civilizacijske superiornosti :lol: :lol: :lol: kandidujem za post godine
cura je u pravu. dobar dio hrvata gleda tako na srbe, a jednako tako dobar dio srba gleda na albance. ne ulazim u to je li to opravdano, samo konstantiram da tako jest. i to nije poratna novotarija.

vjerojatno tako npr slovenci gledaju na hrvate, a austrijanci na slovence itd
Bodkin

#232 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by Bodkin »

Pa to su odlike malih napacenih naroda koji imaju vjecitog neprijatelja. Ne postoji standard po kojem su hrvati civilizacijski superiorni, ili srbi. Cuj civilizacijski superiorni a skupa nema 10 ljudi koji su doprinijeli covjecanstvu. Ironicno je sto se oko najveceg spore, a van granica bivse juge niko ih ne zna razlikovati :lol:
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#233 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by emillio estevez »

Bodkin wrote:Pa to su odlike malih napacenih naroda koji imaju vjecitog neprijatelja. Ne postoji standard po kojem su hrvati civilizacijski superiorni, ili srbi. Cuj civilizacijski superiorni a skupa nema 10 ljudi koji su doprinijeli covjecanstvu. Ironicno je sto se oko najveceg spore, a van granica bivse juge niko ih ne zna razlikovati :lol:

Jos je veca ironija sto se medjusobno druzimo po inozemstvu.
Izuzev Australije ...
Bodkin

#234 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by Bodkin »

emillio estevez wrote:
Bodkin wrote:Pa to su odlike malih napacenih naroda koji imaju vjecitog neprijatelja. Ne postoji standard po kojem su hrvati civilizacijski superiorni, ili srbi. Cuj civilizacijski superiorni a skupa nema 10 ljudi koji su doprinijeli covjecanstvu. Ironicno je sto se oko najveceg spore, a van granica bivse juge niko ih ne zna razlikovati :lol:

Jos je veca ironija sto se medjusobno druzimo po inozemstvu.
Izuzev Australije ...
:thumbup: :thumbup:
NataliDizdar

#235 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by NataliDizdar »

emillio estevez wrote: Jos je veca ironija sto se medjusobno druzimo po inozemstvu.
Izuzev Australije ...
Najveci mit na ovom forumu je da postoji neka idila izmedju dijasporaca. Imam rodbine u Norveskoj, tamo sam i studirala (zapravo sam tamo i sada) i vidjela sam na sta se svode ta prijateljsta. To sto i Srbi i Bosnjaci (za Hrvate zaista ne znam jer njih ima izuzetno malo u Norveskoj) idu na koncerte Zdravka Colica i Dine Merlina ne znaci da izmedju njih postoji istinsko prijateljstvo. (Koje je to prijteljstvo inace koje pukne cim se spominje nesto drugo osim djevojaka i sporta.) Medjunacionalni odnosi u identicni kao na Balkanu, samo sto se to ne smije ispoljavati u uredjenoj drzavi.
Last edited by NataliDizdar on 11/08/2015 19:29, edited 2 times in total.
NataliDizdar

#236 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by NataliDizdar »

zg1911 wrote: cura je u pravu. dobar dio hrvata gleda tako na srbe, a jednako tako dobar dio srba gleda na albance. ne ulazim u to je li to opravdano, samo konstantiram da tako jest. i to nije poratna novotarija.

vjerojatno tako npr slovenci gledaju na hrvate, a austrijanci na slovence itd
Tako je.

No primijetila sam kod Srba da misle da je mnogo bezobrazno kad Hrvati njih smatraju onako kako oni smatraju...neke druge :D
Bodkin

#237 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by Bodkin »

NataliDizdar wrote:
emillio estevez wrote: Jos je veca ironija sto se medjusobno druzimo po inozemstvu.
Izuzev Australije ...
Najveci mit na ovom forumu je da postoji neka idila izmedju dijasporaca. Imam rodbine u Norveskoj, tamo sam i studirala (zapravo sam tamo i sada) i vidjela sam na sta se svode ta prijateljsta. To sto i Srbi i Bosnjaci (za Hrvate zaista ne znam jer njih ima izuzetno malo u Norveskoj) idu na koncerte Zdravka Colica i Dine Merlina ne znaci da izmedju njih postoji istinsko prijateljstvo. (Koje je to prijteljstvo inace koje pukne cim se spominje nesto drugo osim djevojaka i sporta.) Medjunacionalni odnosi u identicni kao na Balkanu, samo sto se to ne smije ispoljavati u uredjenoj drzavi.
Lupas kao i obicno :D
zivco

#238 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by zivco »

---
emillio estevez

#239 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

NataliDizdar wrote:
Izuzev Australije ...

Eno ga Marinko bio u talijanskom zatvoru.
Oko njega sve afrikanci,arapi te pokoji albanac.
Plakao je od srece kad je dosao Srbijanac. Srbijanac neki orao dobrovoljac ratovao po Hrvatskoj , Marinko dragovoljac ZNG i dalje profi brigada.
Njih dvojica se do dana danasnjeg nalaze barem 2x godisnje , zajedno ljetuju . Marinko bio na svadbi sina od Belog orla okolica Bg .

Beli orao je stvarno budaletina od covjeka ali voli Marinka kao i Marinko njega.
Sada da li je ljubav nastala kao homosexualni odnos u zatvoru ili zbog slicnog jezika ?.!?

Aj ti znaj .
zg1911

#240 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by zg1911 »

pa jesam rekao "ne ulazim u to je li to opravdano"? samo rekoh da tako je.

slažem se da smo na globalnom levelu minorni i da smo nekom strancu jednaki kao što su nama ganci i kamerunci, al opet vidim zašto puno hrvata ima takvo mišljenje - viši bdp, bolja infrastruktura, eu, viša razina tolerancije, veća otvorenost stranim utjecajima itd. nije da se slažem s tim, samo mogu razumijet zašto bi neko imao takav stav, jel

da se razumijemo, takav stav se uglavnom projecira i na bosance i albance koje se ne smatra "vječitim neprijateljima".
Bodkin

#241 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by Bodkin »

zg1911 wrote:

slažem se da smo na globalnom levelu minorni i da smo nekom strancu jednaki kao što su nama ganci i kamerunci, al opet vidim zašto puno hrvata ima takvo mišljenje - viši bdp, bolja infrastruktura, eu, viša razina tolerancije, veća otvorenost stranim utjecajima itd. nije da se slažem s tim, samo mogu razumijet zašto bi neko imao takav stav, jel

da se razumijemo, takav stav se uglavnom projecira i na bosance i albance koje se ne smatra "vječitim neprijateljima".
Bolji u sportovima :mrgreen: realno hrvati jesu kulturniji od istocnjaka. Ali cuo sam masu puta da kod nas to smatraju hladnocom. Sta ja znam. Zivio sam u zagrebu jedno vrijeme i pojam je kulture za sarajevo ili beograd. Dakle govorim samo o ponasanju
NataliDizdar

#242 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by NataliDizdar »

zg1911 wrote: pa jesam rekao "ne ulazim u to je li to opravdano"? samo rekoh da tako je.

Tacno. Ne radi se ni nuzno o "doprinosu covjecanstvu" nego o svakodnevnici.

Prije mozda godinu i po sjedim u kaficu Aida na Trgu Bana Jelacica, cujem kako neki likovi komentarisu predstojeci koncert Lepe Brene u Hrvatskoj, tacnije u Karlovcu. Jedan se zali kako je Hrvatska niska spala cim je docekala koncert te pjevaljke, a kaze drugi: "ma nece ona imati koncert u Karlovcu nego u Krnjaku (srpsko selo u blizini Karlovca), treba samo otici tamo i da vidis na sta izgleda to mjesto da bi znao ko tamo zivi", aludirajuci na to da su srpska sela tradicionalno neuredjenija i manje ciste od hrvatskih. Sto je i cinjenica.

I da ne bude da sam neobjektivna: isto cu reci i za Srednju Bosnu, da su bosnjacka sela tradicionalno neuredjenija od hrvatskih i nema misla to ni negirati jer je to ocigledno svakom ko putuje kroz SB.
NataliDizdar

#243 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by NataliDizdar »

emillio estevez wrote: Eno ga Marinko bio u talijanskom zatvoru.
Plakao je od srece kad je dosao Srbijanac. Srbijanac neki orao dobrovoljac ratovao po Hrvatskoj , Marinko dragovoljac ZNG i dalje profi brigada.
Njih dvojica se do dana danasnjeg nalaze barem 2x godisnje , zajedno ljetuju . Marinko bio na svadbi sina od Belog orla okolica Bg .

Beli orao je stvarno budaletina od covjeka ali voli Marinka kao i Marinko njega.
Sada da li je ljubav nastala kao homosexualni odnos u zatvoru ili zbog slicnog jezika ?.!?

Aj ti znaj .
Izvini ali ako ce nam krimosi biti uzori suzivota onda hvala ali ne hvala.

Bas zato sto su ljudi istog karaktera (tj sljam :D) se i lako nadju. Kriminalci su uvijek dobro suradjivali, Marinko i Beli Orao su vjerovatno i u ratu svercali. Takvi su ljudi. Pare su im iznad nacionalnosti.
emillio estevez

#244 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

NataliDizdar wrote:
emillio estevez wrote: Eno ga Marinko bio u talijanskom zatvoru.

Aj ti znaj .
Izvini ali ako ce nam krimosi biti uzori suzivota onda hvala ali ne hvala.

Bas zato sto su ljudi istog karaktera (tj sljam :D) se i lako nadju. Kriminalci su uvijek dobro suradjivali, Marinko i Beli Orao su vjerovatno i u ratu svercali. Takvi su ljudi. Pare su im iznad nacionalnosti.
Marinko je bio sretan sto je imao pricati sa nekimm jezikom na kojemm i razmislja.
Prica je zbog toga bitna. , da se znaju od prije danas provjerim ako Marinko nije u zatvoru.
zg1911

#245 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by zg1911 »

Bodkin wrote:
zg1911 wrote:

Bolji u sportovima :mrgreen: realno hrvati jesu kulturniji od istocnjaka. Ali cuo sam masu puta da kod nas to smatraju hladnocom. Sta ja znam. Zivio sam u zagrebu jedno vrijeme i pojam je kulture za sarajevo ili beograd. Dakle govorim samo o ponasanju
ma jebeš to s kulturom. dobro reče krleža "sačuvaj me bože hrvatske kulture i srpskog junaštva".

al što se sporta tiče - samo slovenci mogu u rečenicu s nama. srbi nikako :bih:
zg1911

#246 Re: Sretan Dan Domovinske Zahvalnosti!

Post by zg1911 »

NataliDizdar wrote:
zg1911 wrote: pa jesam rekao "ne ulazim u to je li to opravdano"? samo rekoh da tako je.

Tacno. Ne radi se ni nuzno o "doprinosu covjecanstvu" nego o svakodnevnici.

Prije mozda godinu i po sjedim u kaficu Aida na Trgu Bana Jelacica, cujem kako neki likovi komentarisu predstojeci koncert Lepe Brene u Hrvatskoj, tacnije u Karlovcu. Jedan se zali kako je Hrvatska niska spala cim je docekala koncert te pjevaljke, a kaze drugi: "ma nece ona imati koncert u Karlovcu nego u Krnjaku (srpsko selo u blizini Karlovca), treba samo otici tamo i da vidis na sta izgleda to mjesto da bi znao ko tamo zivi", aludirajuci na to da su srpska sela tradicionalno neuredjenija i manje ciste od hrvatskih. Sto je i cinjenica.

I da ne bude da sam neobjektivna: isto cu reci i za Srednju Bosnu, da su bosnjacka sela tradicionalno neuredjenija od hrvatskih i nema misla to ni negirati jer je to ocigledno svakom ko putuje kroz SB.
malo mi je teško povjerovati da je bošnjačko selo neuredjenije od susjednog hrvatskog. to onda može imati veze sa eventualnom političkom diskriminacijom, ne sa kulturom naroda.

istrani su kulturniji od dalmatinaca. riječani od slavonaca. to više ide po liniji sz-ji nego po krvnim zrncima. srpska sela jesu bila šupak hrvatske ne zato što su srpska nego jer se nalaziše u lici, dalmatinskog zagori, baniji, kordunu i slavoniji, dakle najnerazvijenijim dijelovima države, gdje ni susjedna hrvatska sela nisu bitno razvijenija.
Post Reply