Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
- mO k3
#226 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
od problema sa cheersom do dijaspore .... 
- Šunj
#227 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
mO k3 wrote:od problema sa cheersom do dijaspore ....

- mO k3
#228 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
Šunj wrote:mO k3 wrote:od problema sa cheersom do dijaspore ....
-
razonoda
#229 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
naravno da smeta, pogotovo od ''dijasporca'' treba cijela mahala da zna da je on dosao.mO k3 wrote:Sarajevo puno kerova a tebi bas smeta jer od dijasporcaKorisnikk wrote:Ej majko, kaze "blokirali nam ulaz." Ja mislio da se uopste ne moze uci u zgradu a proci se moze sasvim normalno. Medjutim gospodin bi da u krugu od 100 metara od ulaza nema nijednog predmeta.
I meni smeta sto ker mog komsije dijasporca laje svaki dan kad ga dijasporac dovede vamo kad dodje na odmor, ali jbg, ne moze se nista uraditi. Ne moze se radi svake sitnice obracati drzavnim organima. Jos samo fali da tuzimo ljude sto nam duguju 5 KM i trazimo zateznu kamatu.
[youtube]https://youtu.be/WFyMjAvP4E0?t=1m9s[/youtube]
- Ommadawn
#230 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
Da rijec dijasporac nekoga asocira na osobu sa 4 zavrsena razreda osnovne skole koji zivi i radi u inostranstvu vise govori o neznanju ali jos gore - o nikakvoj zelji da svoje misljenje promijeni. To su obicno glupi i primitivni ljudi.
No kao dijasporac (imam vise od 4 osnovne) moram reci i ovo: a vezano za clanak koji govori o novcu iz dijaspore prema kojem se odrzava socijalni mir u drzavi - samo zato sto dolazis i donosis novac ne mora znaciti i da se mozes ponasati kako hoces.
Primjerice ovome smeta pas koji laje - ne znam da li bi se zalio da mu toliko laje pas nekog lokalnog (ili drzavnog) mafijasa. Nekome ce smetati nepravilno parkirano auto s kojim je komsija dijasporac dosao da se kurci u gradu a posebice i mahali - zovni mu pauk, pa kad jednom-dvaput plati zbog nepropisnog parkiranja - nece vise.
Dijasporci ili ne, mi smo jednostavno takav mentalitet i ne razlikujemo se mnogo od blizih a i malo daljih komsija (Grka, Albanaca, Rumuna, Bugara i Talijana) koji se takodjer ponasaju bahato.
Nego, je li se popricalo sa vlasnikom Cheersa ili je doslo do neke nove solucije?
No kao dijasporac (imam vise od 4 osnovne) moram reci i ovo: a vezano za clanak koji govori o novcu iz dijaspore prema kojem se odrzava socijalni mir u drzavi - samo zato sto dolazis i donosis novac ne mora znaciti i da se mozes ponasati kako hoces.
Primjerice ovome smeta pas koji laje - ne znam da li bi se zalio da mu toliko laje pas nekog lokalnog (ili drzavnog) mafijasa. Nekome ce smetati nepravilno parkirano auto s kojim je komsija dijasporac dosao da se kurci u gradu a posebice i mahali - zovni mu pauk, pa kad jednom-dvaput plati zbog nepropisnog parkiranja - nece vise.
Dijasporci ili ne, mi smo jednostavno takav mentalitet i ne razlikujemo se mnogo od blizih a i malo daljih komsija (Grka, Albanaca, Rumuna, Bugara i Talijana) koji se takodjer ponasaju bahato.
Nego, je li se popricalo sa vlasnikom Cheersa ili je doslo do neke nove solucije?
- trambusek88
#231 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
I ja isto.bumerangss wrote:Sta imas protiv Semse Suljakovic!? Ako budes pustao Semsu i Juzni vetar ja cu biti novi musterija jer ja to slusam!Ommadawn wrote:Kad vec opstinu (i cijeli grad i drzavu) zaboli briga i kad vlada najdeblji novcanik - evo prijedloga.
Je li ti prozor gleda na doticnu kafanu?
Nadjes na buvljaku (ukoliko vec nemas) jak Hi-Fi uredjaj (pojacalo i dva velika zvucnika). Na istom buvljaku nadjes CD-ove "odabrane" vrste muzike (a mozes prikopcati i komp putem kabla na Hi-Fi uredjaj) i to gledaj da je:
- Kemal Malovcic (osobito Zumro rode - od toga i stakori sa deponije bjeze)
- Mitar Miric (rani hitovi)
- Semsa Suljakovic (rani hitovi)
- Sve od Juznog Vetra
- Sve od Asima Bajrica
I pustaj to po cijeli dan, svakim danom na najjace moguce a takodjer nagovori komsije na isti postupak. Za manje od dvije sedmice ce nestati gostiju (jer tu se skupljaju oni koji zele biti urbani i gnusaju se takve muzike) pa ces vidjeti uklanjanja stolova.
Nego neka pušta kalesiju. Ako ovo ne upali, ne znam šta će
-
1946--1987
#232 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
Organi koji se tim bave ne mogu skloniti standove i ulicne prodavace a ocekujete da stanu u kraj privatnicima i vlasnicima kafana.
Drzava za gazdu...
Po mom misljenju, jedino rjesenje je sjesti sa doticnim i ljudski se pokusati dogovoriti, ne vidim zasto vam ne bi izasao u susret ako bi se skupili fino.
Drzava za gazdu...
Po mom misljenju, jedino rjesenje je sjesti sa doticnim i ljudski se pokusati dogovoriti, ne vidim zasto vam ne bi izasao u susret ako bi se skupili fino.
- Edin H.
#233 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
mO k3 wrote:Sarajevo puno kerova a tebi bas smeta jer od dijasporcaKorisnikk wrote:Ej majko, kaze "blokirali nam ulaz." Ja mislio da se uopste ne moze uci u zgradu a proci se moze sasvim normalno. Medjutim gospodin bi da u krugu od 100 metara od ulaza nema nijednog predmeta.
I meni smeta sto ker mog komsije dijasporca laje svaki dan kad ga dijasporac dovede vamo kad dodje na odmor, ali jbg, ne moze se nista uraditi. Ne moze se radi svake sitnice obracati drzavnim organima. Jos samo fali da tuzimo ljude sto nam duguju 5 KM i trazimo zateznu kamatu.
-
DZONPI
#234 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
Dobro si proso pa te još ne prozivaju kad izađeš na balkon da nesmetan gostima.Nego pasa moj ima i gorih stvari u Sarajvu vjeruj mi malo posvrljaj po temi sam ćeš skontat papak se razmnožio ali ne onaj sa sela seljak je gospodin.
- jao_situacije
- Ommadawn
#236 Re: Ljudi pomagajte, savjeti sto ciniti !
Do slijedećeg ljeta...jao_situacije wrote:problem riješen, ključaj temu
http://www.radiosarajevo.ba/novost/2000 ... 5-septembr