Moenx wrote:A i ti si uvijek bio Zulova garda
Ali ne OK salu na stranu tamo je RUsija znam prije rata uvijek bila u fazonu pa i kod Bosnjaka za vrijeme komunizma
No izgradjom suvremene moderne BIH u kojoj ce svi narodi biti toliko ponosni da ce cuvati granice svoje zemlje i biti istinski suvereni svoje zemlje ne vidim razloga da se produbljuju odnosi zapadne Srbije i istocne na takav nacin pa makar je to bio obicaj i prije rata
Uticaj Beograda na tim prostorima mora splahnuti ljudi moraju gledati od cega zive i na taj nacin daim bude bitnija pripadnost tlu bosanskom nego li kojekakve povoljne geografske veze izmedju dva susjedna grada
Nisam ja ničija garda, previše sam mlad da bi bio učesnik ijednog od proteklih ratova. Učestvovao sam doduše u Riziku nekoliko puta. I pobjeđivao.
A Žukova cijenim. Vjerovatno najveći general svih vremena.
Drugačije bih ja to postavio. Šta je ljudima dala Bosna i Hercegovina? Rat, stradanje, siromaštvo, korupciju, bjedu.
A ta priča o pripadnosti je utopistička. To je primjetno na svakom koraku. Jer što god ja rekao na ovom forumu mimo jednog totaliteta odmah slijedi etiketa, itd, itd... Od strane većine forumaša, ne tebe konkretno. I tako se onda vrtimo u krug.
Tlo bosansko konkrento je doživjelo najveći udarac na proteklom popisu. Osim gotovo aksiomatične konstatacije da u BiH živi milion ljudi manje, da je prirodni priraštaj negativan i da je sve manje beba i osnovaca, sve je manje i onih koji se osjećau Bosancima i Hercegovcima i njihov broj neće prelaziti 2,5% procenata. Što će reći da je ta pripadnost itekako važna. I tek tu dolazimo do niza neprincipijelnosti.
Što se tiče Zvornika, pored njega je veća Tuzla, međutim, vjerovatno iz političkih razloga do sada nije bilo značajnijih projekata. A s druge strane, MZV je preko puta i sasvim je logično da se rade zajednički projekti, međutim Beograd nikako da shvati važnost rekonstrukcije mosta Kralja Aleksandra koji je u užasnom stanju, a koji povezuje dva grada.
Slažem se ja da ljude ne treba gledati po imenu, vjeri i naciji, ali isto tako ne volim slušati ovaku floskulu od onih koji ovime otprilike licemjerno bježe od činjenica.
Dobro, nego šta ćemo sa ovim četnicima, opet pitam ?
Vodi ih kući.