Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
- perfekcionista1
#226 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Zar nisu sije fatimije prve pocele obiljezavati mevlud? Pametnom dovoljno. 
- Blue1
#227 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Obilježavanje mevluda prvi je u praksu uveo vladar Irbila (Irak), El-Muzaffer Kevkeberi bin Zejnuddin Ali ibn Bektekin, jedan od slavnih vladara i darežljivih velikana, koji je iza sebe ostavio mnoge lijepe tragove (hajrāte). Izmedu ostalih je i velika džamija Muzaferija u podnožju brda Kasjon.
Hafiz Ibn Kesir u svom djelu Et-Tarih o njemu veli: „Obilježavao je mevludi šerif u rebi`ul-evvelu na izuzetan način. Bio je oštrouman, hrabar, neustrašiv, inteligentan i pravedan, neka mu se Allah smiluje i Svoju mu počast ukaže. Hafiz Ebul-Hattab ibn Dihje napisao mu je jedan svezak o Vjerovjesnikovom, a. S., rođenju pod naslovom Et-Tenvir fi mevlidi-l-beširi-n-nezir, pa ga je ovaj zbog toga nagradio sa 1.000 zlatnika. Dugo je trajala El-Muzafferova vladavina, a smrt ga je zadesila dok je držao opkoljenim krstaše u gradu Akki, 630. god. Bio je lijepog morala i dobre duše."
Hafiz Ibn Kesir u svom djelu Et-Tarih o njemu veli: „Obilježavao je mevludi šerif u rebi`ul-evvelu na izuzetan način. Bio je oštrouman, hrabar, neustrašiv, inteligentan i pravedan, neka mu se Allah smiluje i Svoju mu počast ukaže. Hafiz Ebul-Hattab ibn Dihje napisao mu je jedan svezak o Vjerovjesnikovom, a. S., rođenju pod naslovom Et-Tenvir fi mevlidi-l-beširi-n-nezir, pa ga je ovaj zbog toga nagradio sa 1.000 zlatnika. Dugo je trajala El-Muzafferova vladavina, a smrt ga je zadesila dok je držao opkoljenim krstaše u gradu Akki, 630. god. Bio je lijepog morala i dobre duše."
- Idemedosumom
#228 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
1. Mevlud jeste bid'at, u to nema sumnje (nije se praktikovalo za vrijeme poslanika a.s.), ali neznalice poput tebe ne znaju razlikovati bid'ati haseneh i bid'ati sejji'eh. Za vrijeme poslanika a.s. nije bilo islamskih univerziteta, nije bilo mushafa, nije se koristio razglas za ezan, i još mnogo toga... Danas to svi koristimo, pa čak i vehabije.perfekcionista1 wrote:Ja sam hanefija ali sam misljenja da je mevlud bidat bez ikakve dileme. Ima onaj jedan hadis gdje Poslanik kaze da ne postoji vise nista od vjere sto bi nas moglo dovesti u dzenet a da nam to nije naredio, niti ista sto nas moze u vatru odvesti a da nije zabranio. Ali haman je zaboravio mevlud po vama.
Ima i ona predaja kad je neki covjek nakon sto je kihnuo rekao, nisam siguran sta, ali recimo Subhanallah, a ne elhamdulilah, pa kad su ga pitali zasto to govori on je rekao pa sta fali Subhanallah je velicanje Allaha, to ne moze biti haram. Pa moze biti haram ako nije zabiljezeno u praksi da tako treba raditi.
2. Ti tvrdiš da ako nešto nije bila praksa poslanika s.a.v.s, da je to onda automatski haram? Haram je stroga zabrana. Farz je stroga naredba. To su dvije krajnosti između kojih postoji 1000 nijansi, ali te dvije krajnosti se izvode isključivo iz Kur'ana.
Čuvaj se vehabizma i neznanja svog, to je opasno, jer ti ako tvrdiš da je nešto haram, a ono nije, onda si iznio laž na Allaha dž.š.
- perfekcionista1
#229 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Ko si ti da mene nazivas neznalicom? Mozda sam procitao vise vjerskih knjiga nego ti, sto je vrlo moguce. Ja sam dovoljno edukovan, volim citati mnogo, i kad sam pricao o novotarijama mislio sam iskljucivo o novotarijama vezano za praktikovanje vjere. Avion,mobitel i slicno su dozvoljene novotarije, ali kad je nesto stvar ibadeta ONDA NEMA IZMISLJANJA NOVIH PRAKSI I BIDATA. Hocete reci da suashabi bili glupi pa nisu pravili mevlud a mi smo domisljatiji i pametniji pa se sjetili da bi to bilo dobro?Idemedosumom wrote: 1. Mevlud jeste bid'at, u to nema sumnje (nije se praktikovalo za vrijeme poslanika a.s.), ali neznalice poput tebe ne znaju razlikovati bid'ati haseneh i bid'ati sejji'eh. Z.
- Idemedosumom
#230 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Ti nisi neznalica jer sam te ja takvim nazvao, već zbog nebuloza kojih pišeš ovdje. Pročitaj moj prošli post još jednom, zar mushaf kod tebe nema veze s praktikovanjem vjere? 
- perfekcionista1
#231 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Mushaf je sredstvo za ibadet u vidu ucenja Kur'ana, a problem je kad neko izmisli NOVI IBADET.Idemedosumom wrote:Ti nisi neznalica jer sam te ja takvim nazvao, već zbog nebuloza kojih pišeš ovdje. Pročitaj moj prošli post još jednom, zar mushaf kod tebe nema veze s praktikovanjem vjere?
Ako sam ja neznalica ispade da su i ashabi bili neznalice a i tabini, ebu hanifa takodje bio neznalica pa se nije dosjetio mevluda. Zaslijepljen si bosnjacko-turskim mezhebom. Slijedi hanefijski po mogucnosti.
- Towelie
#232 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Kad smo vec kod novotarija u ibadetima, je li Omer novotar sto je odlucio da se teravija klanja zajednicki, a pre toga je Poslanik saws ostavio tu praksu?
- Idemedosumom
#233 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Dokle god bid'ati poput mevluda i zikrova nisu u suprotnosti s Kur'anom i dokle god ih ljudi ne budu izjednačavali s farzom, tu nema nikakve opasnosti. Islam nije samo vjera zabrana, to nije bit Islama! Zar je to teško za shvatiti?
Problem je kad se pojave tekfirske ideologije. Pa imaš vehabije koji "u ime Islama" ubijaju druge muslimane jer oni npr idu na mevlud i sl.
Zamisli: vehabije smatraju da su "drugi" muslimani kjafiri!? Onda koristeći neke hadise gdje stoji da je kjafire halal ubijati, dođu do zaključka da nas je halal ubijati.
Problem je kad se pojave tekfirske ideologije. Pa imaš vehabije koji "u ime Islama" ubijaju druge muslimane jer oni npr idu na mevlud i sl.
Zamisli: vehabije smatraju da su "drugi" muslimani kjafiri!? Onda koristeći neke hadise gdje stoji da je kjafire halal ubijati, dođu do zaključka da nas je halal ubijati.
Last edited by Idemedosumom on 03/10/2015 13:42, edited 1 time in total.
- perfekcionista1
#234 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Oziviti praksu i izmisliti novu su razlicite stvari.Towelie wrote:Kad smo vec kod novotarija u ibadetima, je li Omer novotar sto je odlucio da se teravija klanja zajednicki, a pre toga je Poslanik saws ostavio tu praksu?
- perfekcionista1
#235 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Odgovori mi na pitanje. Zasto ashabi i prve generacije ukljucujuci 4 imama nisu obiljezavale mevlud, nisu bili dovoljno uceni da se dosjete te novotarije?Idemedosumom wrote:Dokle god bid'ati poput mevluda i zikrova nisu u suprotnosti s Kur'anom i dokle god ih ljudi ne budu izjednačavali s farzom, tu nema nikakve opasnosti. Zar je to teško za shvatiti?
koje vehabije nazivaju druge muslimane kjafirima? Ne znam za takve, kod nas u Tuzli vise vehabija nego nas obrijanih dodje na dzumu i nazivaju nas bracom. Mozda si ih pomijesao sa haridzijama koje slicno izgledaju kao oni.
- Idemedosumom
#236 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Izvini što se ovako moram izraziti, ali glupo ti pitanje. Nisu obilježavali jer se toga nisu dosjetili, jer su bili zauzeti drugim stvarima... a ne jer su tako nešto smatrali HARAMOM. Muhammed a.s. je Allahov dž.š. miljenik, njegova praksa je jako bitna za ummet, ali prestani sunnet izjednačavati s Kur'anom časnim, to izbij iz glave.
Čuj koje vehabije? One što briju brkove i nose zapuštene brade poput metli, kao i kratke nogavice, što nadmeno hodaju ulicama i uglavnom dalje od fatihe nisu odmakli (čast izuzecima). Ja živim u Travniku, ima ih dosta ovdje, skupljaju se u kalibunarskoj džamiji.
Nisam ih pomiješao s haridžijama, svaka ekstremistička sekta je za žestoke osude!
Čuj koje vehabije? One što briju brkove i nose zapuštene brade poput metli, kao i kratke nogavice, što nadmeno hodaju ulicama i uglavnom dalje od fatihe nisu odmakli (čast izuzecima). Ja živim u Travniku, ima ih dosta ovdje, skupljaju se u kalibunarskoj džamiji.
Nisam ih pomiješao s haridžijama, svaka ekstremistička sekta je za žestoke osude!
- perfekcionista1
#237 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Kako mogu biti zauzeti necim drugim da se bas ne sjete neceg tako ociglednog kao sto je mevlud, pa njihova sva zanimacija je bila proucavanje islama i zivota Poslanika, znali su kad je rodjen i sigurno da su imali ikakvu dilemu da li je haram poceti obiljezavati njegov rodjendan oni bi to uradili ili barem preporucili da radis.
Vidis kako si ti nekuluran insan nazivas ljude neznalicama i govoris da glupa pitanja postavljaju, nikakvog edeba i smirenosti one islamske nemas, pravi agresivac koji bi najradije spalio sve vehabije i drugacije od njega. Znaci UZAS!
Vidis kako si ti nekuluran insan nazivas ljude neznalicama i govoris da glupa pitanja postavljaju, nikakvog edeba i smirenosti one islamske nemas, pravi agresivac koji bi najradije spalio sve vehabije i drugacije od njega. Znaci UZAS!
- Idemedosumom
#238 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Nemoj molim te svoje, vehabijske, ili bilo čije druge misli i riječi meni u usta stavljati, to je jako ružno od tebe. Žao mi je ako te to vrijeđa ali ti jesi džahil, a nisi toga ni svjestan. Insistiraš na sitnicama i detaljima, a bit nisi shvatio.perfekcionista1 wrote:Kako mogu biti zauzeti necim drugim da se bas ne sjete neceg tako ociglednog kao sto je mevlud, pa njihova sva zanimacija je bila proucavanje islama i zivota Poslanika, znali su kad je rodjen i sigurno da su imali ikakvu dilemu da li je haram poceti obiljezavati njegov rodjendan oni bi to uradili ili barem preporucili da radis.
I prestani se kriti iza hanefijskog mezheba
-
Dexx1
#239 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Mevlud - i - serif se sastoji iz odredjenog broja ibadeta koji nisu izmisljeni. Ucenje Kurana nije izmisljeno. Salevat nije izmisljen i novouveden. Pevanje spjevova o Pejgamberu takodje.perfekcionista1 wrote: Mushaf je sredstvo za ibadet u vidu ucenja Kur'ana, a problem je kad neko izmisli NOVI IBADET.
Ako sam ja neznalica ispade da su i ashabi bili neznalice a i tabini, ebu hanifa takodje bio neznalica pa se nije dosjetio mevluda. Zaslijepljen si bosnjacko-turskim mezhebom. Slijedi hanefijski po mogucnosti.
Jedino vam je problem povod i datum kad se to sprovodi.
Oko toga se frka velika pravi, pa se cini da kad bi se tog dvanaestog rebiul evvela sve manifestacije vezane za sjecanje na rodjenje Resulullaha ukinule da bi se svi problemi svijeta rijesili
Drugo, samo neradjenje necega nije dokaz za njegovu zabranjenost. Sam Poslanik nije jeo bijeli luk ali to ne znaci da ga je zabranjeno jesti. Nije ucio iza svake sure u namazu suru kulhuvallahu pa nije ni ukorio onog ashaba koji je to praktikovao. Tumacenje Kuranskih ajeta naucnim putem nije niko od ashaba radio pa eto, nije zabranjeno.
Trece, o hanefijskom mezhebu neka pricaju hanefije a ne nemezheblije koji proizvoljno citiraju misljenja nekih hanefijskih ucenjaka koji se slazu sa njima u pojedinim stvarima. Stav jednog ucenjaka nekog mezheba nije istovremeno stav tog mezheba.
- nasa
#240 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Ja sam znala na neki nacin braniti vehabije na forumu, iz vise razloga:
- vehabije drugi napadaju cesto na osnovu predrasuda, iskljucivosti, nesposobnosti da se prihvati bilo sta dugacije I sl. Npr. ismijava se kako se oblace, brada...to je pravo bezveze, imaju pravo kao sto I u nekim drugim religijama ili ateisti cesto biraju nesto sto ih odvaja od drugih-odore, pletenice, tetovaze, specificna odjeca, sve crno...sta se nekom estetski svidja je skroz druga prica
- cesto vehabije napadaju isto radikalni muslimani ali drugog pravca koji se ustvari bore za parce svoje dominacjie
-ne zeli se sagledati da oni imaju I pozitivnih I ispravnih stvari, da su u nekim jako dosljedni I za primjer drugim muslimanimaNpr. znam masu ljudi koji nisu muslimani, a kazu da biraju majstora, prodavaca I sl. vehabiju jer tvrde da ih nikad ne prevare I da su jako posteni u poslu
Ali, ali....kad pogledam kako su to sve ustrojili u Saudiji....onda da budem iskrena postanem jako, jako skepticna glede vehabijskog vidjenja stvari
Eto nadam se da se niko nece uvrijediti, nije mi namjera nislucajno
- vehabije drugi napadaju cesto na osnovu predrasuda, iskljucivosti, nesposobnosti da se prihvati bilo sta dugacije I sl. Npr. ismijava se kako se oblace, brada...to je pravo bezveze, imaju pravo kao sto I u nekim drugim religijama ili ateisti cesto biraju nesto sto ih odvaja od drugih-odore, pletenice, tetovaze, specificna odjeca, sve crno...sta se nekom estetski svidja je skroz druga prica
- cesto vehabije napadaju isto radikalni muslimani ali drugog pravca koji se ustvari bore za parce svoje dominacjie
-ne zeli se sagledati da oni imaju I pozitivnih I ispravnih stvari, da su u nekim jako dosljedni I za primjer drugim muslimanimaNpr. znam masu ljudi koji nisu muslimani, a kazu da biraju majstora, prodavaca I sl. vehabiju jer tvrde da ih nikad ne prevare I da su jako posteni u poslu
Ali, ali....kad pogledam kako su to sve ustrojili u Saudiji....onda da budem iskrena postanem jako, jako skepticna glede vehabijskog vidjenja stvari
- Fudo Bosna
#241 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
A evo šta ulema kaže o mevludu, i demantuje wehabijske proizvoljne fetwe:
https://www.youtube.com/watch?v=oYLG51dpcM0
Mevlud je po vehabijama "bidat". Turbeta poslanika, su kao "bidat". A kada treba praviti muzeje selefijskim šejhovima, i čuvati predmete i stvari iz života najobičnijih smrtnika, selefijskih kvazialima, to kao nije bidat? Kada na svakom čošku u S Arabiji imate ogromne slikurine /fotografije kralja ,pa čak i u časnoj Medini, e to kao "može", to nije bidat? A mevlud , sječanje na najodabranije stvorenje Pejgambera Mustafu saws je kao "bidat"?
Pa evo linka o licemjerstvu wehabija:
http://www.ha-mim.net/Zanimljivosti-det ... edu-sirka/
"Mezarevi Poslanika, ashaba, tabi’ina, majki vjernika i sve ono što nam je ostalo od njih treba biti uništeno a posljednje naočare koje je nosio njihov “šejh” Ibn Usejmin, posljednje pero kojim je pisao mora biti sačuvano u posebnom muzeju “Ibn Usejmin”..."
https://www.youtube.com/watch?v=oYLG51dpcM0
Mevlud je po vehabijama "bidat". Turbeta poslanika, su kao "bidat". A kada treba praviti muzeje selefijskim šejhovima, i čuvati predmete i stvari iz života najobičnijih smrtnika, selefijskih kvazialima, to kao nije bidat? Kada na svakom čošku u S Arabiji imate ogromne slikurine /fotografije kralja ,pa čak i u časnoj Medini, e to kao "može", to nije bidat? A mevlud , sječanje na najodabranije stvorenje Pejgambera Mustafu saws je kao "bidat"?
Pa evo linka o licemjerstvu wehabija:
http://www.ha-mim.net/Zanimljivosti-det ... edu-sirka/
"Mezarevi Poslanika, ashaba, tabi’ina, majki vjernika i sve ono što nam je ostalo od njih treba biti uništeno a posljednje naočare koje je nosio njihov “šejh” Ibn Usejmin, posljednje pero kojim je pisao mora biti sačuvano u posebnom muzeju “Ibn Usejmin”..."
Last edited by Fudo Bosna on 03/10/2015 23:38, edited 1 time in total.
- Fudo Bosna
#242 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Pa evo još malo selefijskih kvazinaučnih "bisera", samo nemoj, mevlud, to je "brte mlogo opasan", bidat, pa se selefije radije bave "naukom" :
https://www.youtube.com/watch?v=w5924404XzQ
A evo i ko su im prijatelji/saveznici
:
https://www.youtube.com/watch?v=mLPAcW5f1CU
Samo se, po wehabijskim šejhovima, čuvaj mevluda, i " naravno" ,prijateljstva sa muslimanima drugih mezheba, to je "pravo opasno " za din, a i što češ ,kada imaš "osvjedočene" , palestinske prijatelje u komšiluku?...
https://www.youtube.com/watch?v=rxZuQ5MB6ME
https://www.youtube.com/watch?v=w5924404XzQ
A evo i ko su im prijatelji/saveznici
https://www.youtube.com/watch?v=mLPAcW5f1CU
Samo se, po wehabijskim šejhovima, čuvaj mevluda, i " naravno" ,prijateljstva sa muslimanima drugih mezheba, to je "pravo opasno " za din, a i što češ ,kada imaš "osvjedočene" , palestinske prijatelje u komšiluku?...
https://www.youtube.com/watch?v=rxZuQ5MB6ME
- Idemedosumom
#243 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Ko god ovo tvrdi neka dođe na zelenu pijacu u Travnik pa će se grdno razočaratinasa wrote:Ja sam znala na neki nacin braniti vehabije na forumu, iz vise razloga:
Naravno, ima tu izuzetaka kao i svugdje, ali kada ih gledaš kao cjelinu, uzmeš prosijek...
- ABH017
#244 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Zadrtih ljudi ima na sve strane, ali to su, uglavnom, nezreli i neobrazovani profili ljudi, koji ne mogu da prihvate da postoji nešto i mimo onoga što su oni saznali, čuli i vidjeli u toku svog života.
-
Dexx1
#245 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Pricaju da po Saudiji 12og rebiul evvela patrolira policija i provjerava da li po kucama slucajno neko obiljezava mevlud.Fudo Bosna wrote: Kada na svakom čošku u S Arabiji imate ogromne slikurine /fotografije kralja ,pa čak i u časnoj Medini, e to kao "može", to nije bidat? A mevlud , sječanje na najodabranije stvorenje Pejgambera Mustafu saws je kao "bidat"?
Da ne bi bili uhapseni, prica se, ljudi puste djecu da razgledaju okolo, pa ako oni primete policiju odjednom se umjesto mevluda pocnu pjevati stihovi o kralju i kraljevskoj porodici, i tako se izbjegne kazna.
Stihovi o kralju mogu, stihovi o Poslaniku ne mogu
- salik79
#246 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
perfekcionista1 wrote:Odgovori mi na pitanje. Zasto ashabi i prve generacije ukljucujuci 4 imama nisu obiljezavale mevlud, nisu bili dovoljno uceni da se dosjete te novotarije?Idemedosumom wrote:Dokle god bid'ati poput mevluda i zikrova nisu u suprotnosti s Kur'anom i dokle god ih ljudi ne budu izjednačavali s farzom, tu nema nikakve opasnosti. Zar je to teško za shvatiti?
koje vehabije nazivaju druge muslimane kjafirima? Ne znam za takve, kod nas u Tuzli vise vehabija nego nas obrijanih dodje na dzumu i nazivaju nas bracom. Mozda si ih pomijesao sa haridzijama koje slicno izgledaju kao oni.
Zavisi o kojoj dzamiji govoris (sarenoj, pretpostavljam?!), recimo u carsijskoj - definitivno - ne
- perfekcionista1
#247 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
De ba, cuj ja potpao pod njihov uticaj
Nego nisi mi relevantan za diskusiju s obzirom na taj avatar, taj na slici cije ime ne zelim spomenuti je izjavio da je halal ubiti sunniju. Uzas
A sto se tice klipa ne znam sta je poenta, rahmetli sejh nije argumentirao nista a volio bi cuti njegove argumente, samo je previse tolerantan i zato tolerise mevlud ne zeli izazivati polemiku oko toga. Volim Didata i na mjesto ovog momka nebi imao obraza se raspravljati s njim vec bi dosao i zagrlio ga.
Nego nisi mi relevantan za diskusiju s obzirom na taj avatar, taj na slici cije ime ne zelim spomenuti je izjavio da je halal ubiti sunniju. Uzas
A sto se tice klipa ne znam sta je poenta, rahmetli sejh nije argumentirao nista a volio bi cuti njegove argumente, samo je previse tolerantan i zato tolerise mevlud ne zeli izazivati polemiku oko toga. Volim Didata i na mjesto ovog momka nebi imao obraza se raspravljati s njim vec bi dosao i zagrlio ga.
- Idemedosumom
#248 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Čuj: "no, how can I leave it to Allah?"
E svašta na dunjaluku...
Hajd što se radi o neznalicama teškim, ali što je to uporno i nametljivo.
E svašta na dunjaluku...
- salik79
#249 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
perfekcionista1 wrote:De ba, cuj ja potpao pod njihov uticaj![]()
I ovo su te slagali ti isti koji ti ispiru mozak "haramima"...Zar ti stvarno mislis da bih ja, koji sam na namazu vjerovatno duze nego sto ti i godina imas, stavljao u avatar nekoga ko je nesto takvo izjavio?!!! Taj insan je direktno zasluzan (amanet) sto nam je Iran pomogao onda kada nam niko drugi nije htio/mogao/zelio pomoci. Bez obzira sto smo "sunije".
- salik79
#250 Re: Da li i ako je tako, zašto, Rijaset IZ BiH štiti selefije?
Idemedosumom wrote:Čuj: "no, how can I leave it to Allah?"
E svašta na dunjaluku...
Zato ovi mladjahni i oni manje nacitani padaju na njihove propagandne ublehe.