Safet Sušić - Pape

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Safet Susic u Evianu ce:

izdominirati Ligu 2 s postojecom ekipom
45
21%
graditi ekipu dovodjenjem talenata Rin-tin-tina i sVrška
19
9%
odigrati prosjecnu sezonu
28
13%
podbaciti igrajuci bez bekova
8
4%
dobiti otkaz prije kraja sezone
115
53%

Total votes: 215

luckylaka

#226 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by luckylaka »

Itakoto wrote:
luckylaka wrote:
Crvena Tifoza wrote:Zašto je loš primjer? Čovjek osvojio EP i nijedan velikan iz Evrope da ga dovede za trenera.

Ne kontam ovoliko pljuvanje po čovjeku koji nas je odveo na SP i zamalo na EP da nije bilo one krađe u Parizu. Što se tiče njegovog trenerskog posla, potpisao je ugovor na dvije godine, i od svih naših stručnjaka trenutno ima najbolji angažman. Da ne spominjem sve bivše selektore kako su završili.
Sad ce tebi Vito ocitati bukvicu :-D Otto je imao tad 65 i niko ga nije trazio al ovo je Safet ...drugo je to
Ne treba ti Vito da ti objasni, budi objektivan. Uh, pardon, zaboravih da se radi o tebi. :D

Dok je Rehhagel stalno crpio maksimum iz ekipa (Werder Bremen, Kaiserslautern, Grcka), Pape je fakat nekad bio smor i prepreka za uspjeh u vaznim utakmicama. Hasagic umjesto Begovica u Albaniji... ubacivanje Tine, Vrsajevica & Co... igranje bez lijevog beka protiv Nigerije koja je iskljucivo napadala preko krila uz obavezneizjave kako mu solidan bek nije "igrac od pasova i golova"... dakle ponavljamo se. Bilo je tu jednostavno dosta ispada da bi bila slucajnost.

Nebitno, Safetu sve najbolje u Evianu. Bilo bi mi drago da postane uspjesan. Ipak je to legenda bh fudbala. :bih: :thumbup:
Ti dodjes nesto ko vitin advokat pa objasnjavas u njegovo ime.Nebitno.Da je Safet grijesio to je valjda i budali do sad jasno ,da je Safet nas najuspjesniji selektor do sad to bi trebalo i budali biti jasno.Treba li jos sta.Safetu sretno u Francuskoj,Meshi da ponovi slican uspjeh ko i Safet i da se nadju u Francuskoj.Ostalo je suplja.
Itakoto

#227 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Itakoto »

Aha :D
Sto si mi nesto neUrozan? O Vitu imam jako visoko misljenje. Bas kao i o tebi. :oops:
Crvena Tifoza

#228 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Crvena Tifoza »

Itakoto wrote:
Crvena Tifoza wrote:
Itakoto wrote:Ne znam, mogu se samo ponoviti.
Ako cemo ga sada usporedjivati sa Bakom, onda je*i ga... nije mu valjda Baka peer?

Ostvario nam je san, odveo nas na SP, hvala i doviđenja.
U ovoj cijeloj priči Savez je kriv što od silnog brojanja para nisu na vrijeme našli adekvatnu zamjenu Safetu, te su ga gurnuli u treći ciklus kvalifikacija. Njemu se trebalo zahvaliti poslije SP i idemo dalje. Međutim, iz saveza su svojim (ne)radom samo pogoršali stvari i igrali su na kartu 'dokle ide, ide'.

Ne samo to, malo je off topic, ali ako se sjetimo obećanja iz Saveza da će se pare od Brazila koristiti da se osposobe i urede neki stadionu u PL. :roll:
Slazem se. Ali ne pravimo zrtveno janje od njega jer je sam kriv. Pape se je jednostavno mislio uhljebiti i to mu najvise zamjeram.

Daleko od toga da od njega pravim žrtveno janje. Mislim da kod nas u većini slučajeva nema ništa da je između. Uvijek se ide iz krajnosti u krajnost. Il' nekog kujemo u zvijezde, il mu je8emo sve po spisku. On meni nit smrdi nit miriše. Ostvario je uspjeh sa našom repkom i hvala mu. Ipak nasmijemo zaboraviti da se po prvi put otkad je on bio selektor radilo profesionalno i repka nam je ličila na sportski kolektiv. Kad se sjetim Ćirinih treninga po hodnicima hotela. :roll:
DonEmir

#229 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by DonEmir »

Image

Za anala :serbo: :kontrabas: :zekzek:
Itakoto

#230 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Itakoto »

Crvena Tifoza wrote: Daleko od toga da od njega pravim žrtveno janje. Mislim da kod nas u većini slučajeva nema ništa da je između. Uvijek se ide iz krajnosti u krajnost. Il' nekog kujemo u zvijezde, il mu je8emo sve po spisku. On meni nit smrdi nit miriše. Ostvario je uspjeh sa našom repkom i hvala mu. Ipak nasmijemo zaboraviti da se po prvi put otkad je on bio selektor radilo profesionalno i repka nam je ličila na sportski kolektiv. Kad se sjetim Ćirinih treninga po hodnicima hotela. :roll:
Slicno napisah prije 15-ak minuta ali mi nestade post. Oprosti, nije mi se dalo opet tipkati. Sa Papetom je repka po prvi put izgledala na nesto ozbiljno i zato mu skidam(o) kapu. Ovakvi poput Vite bi popljuvali Safeta da nas je odveo i do polufinala SP ali oni sigurno nisu vecina. Pape ce zasigurno ostati u pozitivnom sjecanju sa bolnim saznanjem da smo vjerovatno mogli i trebali vise.
5 0 5

#231 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by 5 0 5 »

ma dobro, nema veze sad to. dobio je novu sansu. neka mu je sa srecom. osobno ga necu bas pratiti, kao sto nisam ni po turskim klubovima prije. mislim da kao trener nije toliko uzbudljiv da bih gubio vrijeme na njegove utakmice.
Crvena Tifoza

#232 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Crvena Tifoza »

Itakoto wrote:
Crvena Tifoza wrote: Daleko od toga da od njega pravim žrtveno janje. Mislim da kod nas u većini slučajeva nema ništa da je između. Uvijek se ide iz krajnosti u krajnost. Il' nekog kujemo u zvijezde, il mu je8emo sve po spisku. On meni nit smrdi nit miriše. Ostvario je uspjeh sa našom repkom i hvala mu. Ipak nasmijemo zaboraviti da se po prvi put otkad je on bio selektor radilo profesionalno i repka nam je ličila na sportski kolektiv. Kad se sjetim Ćirinih treninga po hodnicima hotela. :roll:
Slicno napisah prije 15-ak minuta ali mi nestade post. Oprosti, nije mi se dalo opet tipkati. Sa Papetom je repka po prvi put izgledala na nesto ozbiljno i zato mu skidam(o) kapu. Ovakvi poput Vite bi popljuvali Safeta da nas je odveo i do polufinala SP ali oni sigurno nisu vecina. Pape ce zasigurno ostati u pozitivnom sjecanju sa bolnim saznanjem da smo vjerovatno mogli i trebali vise.

Da smo mogli, mogli smo. Da nas nije ukopao sudija protiv Nigerije ili da je pogodio ono Džeko pred sam kraj utakmice, drugačije bi sad pjesme pjevali. Ali jbg. nije nam se dalo.

Ma ne treba se obazirati na ovakve kao Vito. Kao kakvi kočijaši dođu trolaju teme i onda popuše bananu, ili ih 'poslovni' putevi odvedu od foruma čim neko pregazi napolitanku ko plitak potok.
DonEmir

#233 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by DonEmir »

Itakoto wrote:Ovakvi poput Vite bi popljuvali Safeta da nas je odveo i do polufinala SP ali oni sigurno nisu vecina. Pape ce zasigurno ostati u pozitivnom sjecanju sa bolnim saznanjem da smo vjerovatno mogli i trebali vise.

Ahhhhh vidi cuda... :?

To za ovakvi kraj ovakvog ne postoji sansa... PA NISU IGRICE.
Jesi gledao utakmicu protiv Nigerije.
Da nas je vodio pravi strucnjak nebi nas kao prvo izveo u onoj formaciji pripremio bi tim za utakmicu protiv Nigerije a ne slao svoje oko Borceta da mu analizira ih tri dana prije protivnika a jos strucnjak se dao zadao ljudima iznenadio se jer su brzi a nas vezni red spor...kako nece biti spor koga je sve stavio u vezni red. Neka Tino Sveno igra... i bez lijevog beka.

To sto su neki igraci poceli da pricaju kakvi su treninzi bili kod bivseg selektora kako se igralo seve ili kako se zbog kise odgadjali treninzi pripreme... ej zbog kise zbog toga sto se bojao da se neko ne povrijedi pa veca je mogcnost da se igraci ne pripremljeni kasnije povrijede zbog ne treniranja.. da oticemo do 1/2 jedina smo rep. koja je bila bez kondicionog trenera na SP.

Nama se na pocetku zapisalo gdje smo i sta smo ono na bosnaski nacin...vazno je ucestovati da su hrvati tako 98 mislili nikad nebi dogurali gdje su dogurali.
Ovaj gore se ibreti bodu protiv Belgije na domacem terenu kako i nebi kad je pusio bodove od Kipra, Velsa kako nebi kad je uvidio da se tim raspao na staklanim nogama i price kako nas je odveo na SP. Dotukao nas Izreal za 60 min :? jer zagonetni strucnjak je imao u dzepu 1/2... ovakvi ce ga pljuvati ha :? covjece virtualni svijet - nisu igrice... :?
Tomahawk11
Globalni moderator

#234 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Tomahawk11 »

Itakoto wrote:Inace Vito? Kako stojite sa pripremama? Napada li se Scudetto i ove godine? :oops:
Nista jos izgleda, sprema se neko veliko iznenadjenje, vidis da nema odgovora.Ili je sad Evian zanimljiviji, pa se nema kad pratiti Napoli?! :?
Paul F.

#235 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Paul F. »

U pravu je Vito za Nigeriju. Noć pred tekmu Safet se uroljo, pleso po stolovima, skido se go... Igrači pokušavali da ga urazume ali džaba. Sljedeći dan se Safet vuko ko prebijena mačka...
DonEmir

#236 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by DonEmir »

Paul F. wrote:U pravu je Vito za Nigeriju. Noć pred tekmu Safet se uroljo, pleso po stolovima, skido se go... Igrači pokušavali da ga urazume ali džaba. Sljedeći dan se Safet vuko ko prebijena mačka...
Samo uroljan covjek moze izvede onakav tim protiv Nigerije u onakvoj postavci - formaciji. Malo je reci koliko se tek pripremio za Nigeriju - brzinu igraca Nigerija, kaze posle utakmice iznenadili ga prebrzi.. :cry:
Paul F.

#237 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Paul F. »

Ili su možda njegovi bili prespori iz nepoznatih razloga ali nećemo o tome.
Point.

#238 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Point. »

Ako Safeta iznenade nigerijanci brzinom i trkom onda nemoze btii da su nasi bili prespori. Kao sto su ka kiprani iznenadili kontrama.
Paul F.

#239 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Paul F. »

I ti misliš da su ga Nigerijci stvarno iznenadili ?
5 0 5

#240 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by 5 0 5 »

Paul F. wrote:I ti misliš da su ga Nigerijci stvarno iznenadili ?
iznenadio je on nigerijce. kao i svakoga ko prati fudbal.
Paul F.

#241 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Paul F. »

5 0 5 wrote:
iznenadio je on nigerijce. kao i svakoga ko prati fudbal.
Kako je tebe, kao fudbalskog majstora, dojmila brzina i forma naših igrača taj dan ?
5 0 5

#242 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by 5 0 5 »

Paul F. wrote: Kako je tebe, kao fudbalskog majstora, dojmila brzina i forma naših igrača taj dan ?
k'o da sam to i gledao. navijao sam. :mrgreen:
Point.

#243 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Point. »

Mislim. Pape kad kaze nesto, tako i misli.
Dr. Kuca

#244 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Dr. Kuca »

Safet ima najvjernije fanove. :bih: Bravo safete.
DonEmir

#245 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by DonEmir »

Zakuco nam ga je... tj. nama koji volimo - navijamo za nogometnu rep.BIH, sada ako izborimo to 3mj. mozemo nogom da se udaramo u guzicu :izet:

Bio je na SP vodio rep. ali izgleda da je ista imala kraj zapravo gdje i pocetak ona poznata vazno je ucestovati, mi smo mala rep. mala zemlja bla bla bla to smo culi i od Papeljubaca a imao realno odlicnu grupu za proci dalje.. zato nije ni mogao preuzeti bolje od Eviana a predhodno je pricao da ima kojekakve ponude klubova i rep. :roll: :oops: nije da nismo navikli od Safeta da....
1946--1987

#246 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by 1946--1987 »

Najveci trener u historiji reprezentacije je Safet a zato imam i argumente, odveo nas na sp-jedini. Dovidjenja i prijatno.....
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#247 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by JoseMujica »

evo šta je Sajo igrao protiv Nimesa...formacija bliska onoj protiv Argentine i one dvije propremne pred SP .... dakle nema više Germanije, nema više zajebancije :D

Image

inaće iduće kolo je 7.8. (petak) i Evian TG dočekuje Clermont Foot

Utakmica počinje u 20:00 sati i to će biti Sajin ligaški debi pred domaćom publikom...Sajo sretno!
Paul F.

#248 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Paul F. »

Point. wrote:
Po meni je to kulturan način da se kaže da su naši spori. Skautiranje protivnika svako radi pa čak i Safet. Brzina nekog igrača ne može biti iznenađenje. Uostalom, kako najboljeg stranog igrača u Francuskoj svih vremena mogu iznenaditi igrači koji mu nisu ni do koljena ?
Mustang1

#249 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Mustang1 »

Fakat ga neko prati i dalje ? :lol: :lol:
Point.

#250 Re: Safet Susic trener Eviana

Post by Point. »

Paul F. wrote:
Point. wrote:
Po meni je to kulturan način da se kaže da su naši spori. Skautiranje protivnika svako radi pa čak i Safet. Brzina nekog igrača ne može biti iznenađenje. Uostalom, kako najboljeg stranog igrača u Francuskoj svih vremena mogu iznenaditi igrači koji mu nisu ni do koljena ?
Trebalo bi da odvojimo Safeta kao igraca i kao trenera. To sto je bio igracina ne mora znaciti da je genijalac kao trener. Vidjeli smo to u slucajevima Maradone, Mattheusa, Stoickova, Viallija koji su ispali smijesni kao pokusaji trenera.

Sjecam se da je na upit novinara hoce li gledati pripremne Nigerije prije SP, Pape rekao da nece jer ionako nece igrati u istom sastavu na Mundijalu. Isto tako je rekao da nije potrebno da skautira Kipar, jer nema potrebe. Po meni, ovo je amaterski stil vodjenja. Vjerujem da je Papeta zaista iznenadila trka nigerijanaca, jer ih frajer uopste nije pratio.
Locked