Ćamil Duraković

Post Reply
prog321

#226 Re: Ćamil Duraković

Post by prog321 »

and wrote: predsjednik srbije,ako je želio,trebao je biti pozvan i trebalo se adekvatno pripremiti i omogućiti da sve protekne u redu.
samo mu je 20 dana prije trebalo reći da se odmah izjasni 15 dana prije da li dolazi ili ne i zdravo.ne dozvoliti da se zeza danas hoću,sutra neću do 2 dana pred komemoraciju.
15 dana prije se moralo znati da li dolazi i adekvatno pripremiti plan i protokol da sve bude ok.
To je podanicko razmisljanje. Ne mozes graditi drzavu i tako se ponasati.

Kad se znalo za onu izjavu o 100 muslica za jednog srbu, kad se znalo koji su diplomatski gaf napravili o rezoluciji u UN, i onda ono oko hapsenja Nasera, premier Srbije nije smio biti pozvan.
Kamencici su minimum sto je trebao dobiti u vugla. Meni ne bi smetalo da je bilo nesto brze. :-D
and

#227 Re: Ćamil Duraković

Post by and »

prog321 wrote:
and wrote: predsjednik srbije,ako je želio,trebao je biti pozvan i trebalo se adekvatno pripremiti i omogućiti da sve protekne u redu.
samo mu je 20 dana prije trebalo reći da se odmah izjasni 15 dana prije da li dolazi ili ne i zdravo.ne dozvoliti da se zeza danas hoću,sutra neću do 2 dana pred komemoraciju.
15 dana prije se moralo znati da li dolazi i adekvatno pripremiti plan i protokol da sve bude ok.

Kad se znalo za onu izjavu o 100 muslica za jednog srbu, kad se znalo koji su diplomatski gaf napravili o rezoluciji u UN, i onda ono oko hapsenja Nasera, premier Srbije nije smio biti pozvan.
Kamencici su minimum sto je trebao dobiti u vugla. Meni ne bi smetalo da je bilo nesto brze. :-D
u politici treba imati viziju,cilj i znati izvući maksimum za sebe.
nije to baš tako jednostavno i treba osjećanja ostaviti po strani.
razonoda

#228 Re: Ćamil Duraković

Post by razonoda »

Thorgerson wrote:
razonoda wrote:
prog321 wrote:Sta radi matereti ?

Sleci ce se opet bruka donacija, i Camil ce izaci sa par vikendica i novim autom. To je to. :-D
Ti ne bi u Srebrenicu -i da ti plate. ZAR NE :?:
E jesi pametan.

Pa nije mu sve placeno. Nije direktor googla jebote...nacelnik je posrane opstine, koliko moze uopste imati platu...i to u Srebrenici. :-)
I zaboravljas da se vratio na svoje iz Amerike. Pa vala u Americi da prozore pere i raznosi novine vise moze zaraditi nego u Srebrenici kao nacelnik.

Ja opet ponavljam sto sam jednom napisao, serete svi odreda ovdje, i imam takve i medju rajom, a nece da kupe stan koji je na liniji razgranicenja na Dobrinji. :-)

Eto pitanje i za tebe, da li bi ti kupio stan tu? Dakle to je Federacija, nije RS, ali eto mozda ce ti se djeca igrati sa 'anamo onima' u parku.
Sto se tice kupovine stana ---meni su problem i Poljine, i tamo ce belaj jednog dana doci. :-) Ako nista -sitni lopov.

Ja bi radije u Americi prala prozore i ostalo sto si naveo nego se vratiti u Srebrenicu.

Prema tome, podrzavam Camila sto ima snage i volje da pomogne svom narodu A I SEBI kako rece @prog.321
Ne bi mi smetalo da to naplati od DONACIJA, jer je u pitanju Srebrenica.
razonoda

#229 Re: Ćamil Duraković

Post by razonoda »

prog321 wrote:

Kad se to sve znalo za Vucica-gore navedeno------i NIKO GA NIJE OPTUZIO , KAZNIO----onda to treba zaboraviti. On je izabran od srba , njihov je premijer, i takvog ga treba prihvatiti , znajuci njegove mane , treba ih iskoristiti , ucjenjivati, kako god, i ici KA MIRU.

Ne kaznjavati ga tako sto ga pozoves i onda okrenes glavu. JAKO NISKO PONASANJE BAKIRA, to je minus svim Bosnjacima.
Narod da je KAKAV, ne bi mu trebalo govoriti STA DA RADI ,nego kad se Vucic POJAVIO ----okrenuti mu ledja i USUTATI. Tisina ubija.
nikad_vise

#230 Re: Ćamil Duraković

Post by nikad_vise »

razonoda wrote:
Kad se to sve znalo za Vucica-gore navedeno------i NIKO GA NIJE OPTUZIO , KAZNIO----onda to treba zaboraviti. On je izabran od srba , njihov je premijer, i takvog ga treba prihvatiti , znajuci njegove mane , treba ih iskoristiti , ucjenjivati, kako god, i ici KA MIRU.

Ne kaznjavati ga tako sto ga pozoves i onda okrenes glavu. JAKO NISKO PONASANJE BAKIRA, to je minus svim Bosnjacima.
Narod da je KAKAV, ne bi mu trebalo govoriti STA DA RADI ,nego kad se Vucic POJAVIO ----okrenuti mu ledja i USUTATI. Tisina ubija.
To sto su Bakir,Camil il koji vec debil napravili jedan ovakav gaf pa pozvali ga na dzenazu je samo odraz politicke nezrelosti.Optuzio ga je narod i nastojao da ga kazni,a narod upravo i jest ono sto je najbitnije.Politicar moze izdati drzavu,ali narod koji je cini tesko da to moze.
razonoda

#231 Re: Ćamil Duraković

Post by razonoda »

nikad_vise wrote:
razonoda wrote:

To sto su Bakir,Camil il koji vec debil napravili jedan ovakav gaf pa pozvali ga na dzenazu je samo odraz politicke nezrelosti.Optuzio ga je narod i nastojao da ga kazni,a narod upravo i jest ono sto je najbitnije.Politicar moze izdati drzavu,ali narod koji je cini tesko da to moze.
Po meni, sta se desilo Srebrenici, vise je kriv Clinton --pa mu cvijece bacamo gdje hoda.
U Bosni zive Srbi, i to ne mozemo zanemariti, i ne mozemo ih ignorisati, uradili su uzasne stvari, ali nakon 20 god, moramo se pokrenuti i rjesavati i zavrsavati odredjene probleme.
nikad_vise

#232 Re: Ćamil Duraković

Post by nikad_vise »

razonoda wrote: Po meni, sta se desilo Srebrenici, vise je kriv Clinton --pa mu cvijece bacamo gdje hoda.
U Bosni zive Srbi, i to ne mozemo zanemariti, i ne mozemo ih ignorisati, uradili su uzasne stvari, ali nakon 20 god, moramo se pokrenuti i rjesavati i zavrsavati odredjene probleme.
Kreces se ti ulicom,naiđe covjek koji te hoce ubiti,ja sam kraj tebe i ne pokusavam sprijeciti tvoje ubistvo.Covjek te ubije a ja sam vise kriv od njega zato jer te nisam branio.Totalno nelogicno.Njihova je odgovornost tek tolika da su mogli sprijeciti ali nisu.Pa sta bi bilo da uopste nema klintona i EU.
Srbi dođu i pokolju te i ko bi onda bio vise kriv?Srbi il nije niko posto nema tog treceg u cijeloj prici?
piupiu

#233 Re: Ćamil Duraković

Post by piupiu »

Hadzi Lojo wrote:Mozete me napasti svi, ali meni ni onaj hor sto je pjevao za zvanice, ne ide na muslimanskoj dzenazi- sahrani, pa nek prica sta ko hoce!
Narod je i zbog toga bio potresen, pa jos im je falio pop sa kandilom!
Imam i ja jedno pitanje - jesu li baš svi mrtvi u Potočarima bili muslimani? Nije bilo ateista, itd?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#234 Re: Ćamil Duraković

Post by KatarinaKosaca »

razonoda wrote:Po meni, sta se desilo Srebrenici, vise je kriv Clinton --pa mu cvijece bacamo gdje hoda.
Nemoj, živa bila.Ovdje nikako nije Klinton ubio te ljude. To je ta srpska teorija na koju mnogi često nasjednu, kako je Alija prodao, UN dao, a oni , jadni samo se našli u pravo vrijeme na pogrešnom mjestu i ubili preko 8 hiljada nenaoružanih ljudi. Samo to je njihovo... :-) :-)
UN baza je NIzozemska, drogirane pičke, skupa sa komandantom im. Treba ih sudski goniti dok su živi, a da sasvjest progoni i njihove potomke. Klinton se zalagao za vojnu intervenciju u BIH od svoje predizborne kampanje koja je bila u našem ratu, onda ga je Kristijan amanpur (ovoj ženi isto dugujemo puno), na skoro svakoj konferenciji za novinare podsjećala na to obećanje, na kraju ga je ispunio.

Da ne bi Klintona, moglo je biti još i gore, poslije Srebrenice, neuspjele blokade Sarajeva itd.. Samo da mi sad ne dođu generali poslije bitke koji se tad nisu ni mućkali u nečijim jajima i počnu o Krajini, vojnim podvizima itd :-) :-) :-)
I nisu u pitanju Srbi sa kojima živimo, nego pravda. Srbi su malo trebali misliti i na taj suživot kad su oštrili noževe 1991-1995,ali nisu. Doduše i partizani su im bili loša referenca :mrgreen: Sa pravdom i pravičnošću nema kompromisa, za ostalno, naravno da se trebamo dogovarati.
Last edited by KatarinaKosaca on 20/07/2015 16:25, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#235 Re: Ćamil Duraković

Post by KatarinaKosaca »

piupiu wrote:
Hadzi Lojo wrote:Mozete me napasti svi, ali meni ni onaj hor sto je pjevao za zvanice, ne ide na muslimanskoj dzenazi- sahrani, pa nek prica sta ko hoce!
Narod je i zbog toga bio potresen, pa jos im je falio pop sa kandilom!
Imam i ja jedno pitanje - jesu li baš svi mrtvi u Potočarima bili muslimani? Nije bilo ateista, itd?
Po načinu kako su pokopani, jedan je bio nemusliman. Drugi je bio iz nacionalno mješovitog braka (Goran se zvao , mislim), ali i on je vjerski pokopan. Po tome, samo jedan nije bio musliman. A valjda, ateistu, ateistički sahrane :roll:
razonoda

#236 Re: Ćamil Duraković

Post by razonoda »

KatarinaKosaca wrote:
razonoda wrote:Kreces se ti ulicom,naiđe covjek koji te hoce ubiti,ja sam kraj tebe i ne pokusavam sprijeciti tvoje ubistvo.Covjek te ubije a ja sam vise kriv od njega zato jer te nisam branio.Totalno nelogicno.Njihova je odgovornost tek tolika da su mogli sprijeciti ali nisu.Pa sta bi bilo da uopste nema klintona i EU.
Srbi dođu i pokolju te i ko bi onda bio vise kriv?Srbi il nije niko posto nema tog treceg u cijeloj prici?
Nemoj, živa bila.Ovdje nikako nije Klinton ubio te ljude. To je ta srpska teorija na koju mnogi često nasjednu, kako je Alija prodao, UN dao, a oni , jadni samo se našli u pravo vrijeme na pogrešnom mjestu i ubili preko 8 hiljada nenaoružanih ljudi. Samo to je njihovo... :-) :-)
UN baza je NIzozemska, drogirane pičke, skupa sa komandantom im. Treba ih sudski goniti dok su živi, a da sasvjest progoni i njihove potomke. Klinton se zalagao za vojnu intervenciju u BIH od svoje predizborne kampanje koja je bila u našem ratu, onda ga je Kristijan amanpur (ovoj ženi isto dugujemo puno), na skoro svakoj konferenciji za novinare podsjećala na to obećanje, na kraju ga je ispunio.

Da ne bi Klintona, moglo je biti još i gore, poslije Srebrenice, neuspjele blokade Sarajeva itd.. Samo da mi sad ne dođu generali poslije bitke koji se tad nisu ni mućkali u nečijim jajima i počnu o Krajini, vojnim podvizima itd :-) :-) :-)
:cry:
Kato, bila sam u usa, i vidjela i cula sta je Clinton radio. N I S T A.
Zaustavio je rat kad su Bosnjaci poceli vracati teritorije. NISMO TADA TREBALI STATI , danas - rs -ne bi bilo.
KatarinaKosaca

#237 Re: Ćamil Duraković

Post by KatarinaKosaca »

razonoda wrote::cry:
Zaustavio je rat kad su Bosnjaci poceli vracati teritorije. NISMO TADA TREBALI STATI , danas - rs -ne bi bilo.
Ti si bila u USA,a ja u Sarajevu i prije i poslije pokušaja deblokade. Moral nam je tog ljeta 1995 bio u minusu.. a najavih ja generale poslije bitke i silne uspjehe.. Pa, pade nam Srebrenica , bona, osta Sarajevo bez šansi (rekli su poslije svi vojni stručnjaci za 2-3 obruča koja su postojala) a ti meni o našim pred Banjalukom. Pa, uz čiju su i to pomoć? Sami mi... kao Mirko i Slavko otimali naoružanje pa u proboj....
NIje Klinton zlatan, ali za ostale je zlatan, naročito za nizozemske pičkice... ponavljam.
razonoda

#238 Re: Ćamil Duraković

Post by razonoda »

Drinski

#239 Re: Ćamil Duraković

Post by Drinski »

KatarinaKosaca wrote:
razonoda wrote::cry:
Ti si bila u USA,a ja u Sarajevu i prije i poslije pokušaja deblokade. Moral nam je tog ljeta 1995 bio u minusu.. a najavih ja generale poslije bitke i silne uspjehe.. Pa, pade nam Srebrenica , bona, osta Sarajevo bez šansi (rekli su poslije svi vojni stručnjaci za 2-3 obruča koja su postojala) a ti meni o našim pred Banjalukom. Pa, uz čiju su i to pomoć? Sami mi... kao Mirko i Slavko otimali naoružanje pa u proboj....
NIje Klinton zlatan, ali za ostale je zlatan, naročito za nizozemske pičkice... ponavljam.
Mene ubjedjivali na drugoj temi da Sarajevo nije bilo u opasnosti i da je malo falilo da se deblokira.
prog321

#240 Re: Ćamil Duraković

Post by prog321 »

Odvadi malo Kato.
Armija je 95e bila jača od VRS.
Srebrenica nije nikakvo mjerilo. Tamo je dugogodišnja glad najviše uticala na spremnost boraca.
KatarinaKosaca

#241 Re: Ćamil Duraković

Post by KatarinaKosaca »

prog321 wrote:Odvadi malo Kato.
Srebrenica nije nikakvo mjerilo. Tamo je dugogodišnja glad najviše uticala na spremnost boraca.
I Žepa i propala deblokada Sarajeva... nemam tu šta odvaditi Moral nam je bio u minusu, sad ako netko hoće da piše bajke, brača Grim mogu biti inspiracija.
Shvatite vi konačno da je BIH napala druga vojna sila u Europi koju su naši roditelji decenijama plaćali...
prog321

#242 Re: Ćamil Duraković

Post by prog321 »

Zepa je zaseok Srebrenice. Podijelili su istu sudbinu.
A Sarajevo se moglo i trebalo deblokirati da su neki drugi ljudi vodili operaciju.
razonoda

#243 Re: Ćamil Duraković

Post by razonoda »

KatarinaKosaca wrote:
prog321 wrote:Odvadi malo Kato.
I Žepa i propala deblokada Sarajeva... nemam tu šta odvaditi Moral nam je bio u minusu, sad ako netko hoće da piše bajke, brača Grim mogu biti inspiracija.
Shvatite vi konačno da je BIH napala druga vojna sila u Europi koju su naši roditelji decenijama plaćali...
:roll:

i ....... sta ostade od te SILE.

To je bila '''napuhana sila''' i to je uplasilo Bosnjake.
bilo -proslo -ne ponovilo se

Neoprostiva greska --nasih sto su obustavilu dostavu hrane Srebrenici. Sramota. Pogotovo --ono sto se''' shecer davao konju''' i sto su se pitali --zasto traze toliko soli.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#244 Re: Ćamil Duraković

Post by _BataZiv_0809 »

I sta junaci iz federalnog Tesnja zakuhali u Potocarima?

Aferim junaci, lako je u tudjoj avliji praviti nered :izet:
PM72

#245 Re: Ćamil Duraković

Post by PM72 »

Zar to nisu agenti BIA-e ? Šta bi sa porukama,mobitelima,snajperima...u organizaciji Vučića?
KatarinaKosaca

#246 Re: Ćamil Duraković

Post by KatarinaKosaca »

razonoda wrote: i ....... sta ostade od te SILE.

.
NIje bila nikkava napuhana sila. Živjeli su svi u Yugi bar 10% nižim standardom radi te mečke koja je imala preko 90% srpskog oficirskog kadra. Jednako, mislim izuzev prebjegulja da se Bošnjaci i nisu prepali, jer da jesu, ne bi bukvalno goloruki išli na nju
A šta bi od sile? Pa, srušila je veća sila Nato i još veća -bijeda

Ali, nije tema, kako god.
Innovation

#247 Re: Ćamil Duraković

Post by Innovation »

KatarinaKosaca wrote:NIje bila nikkava napuhana sila. Živjeli su svi u Yugi bar 10% nižim standardom radi te mečke koja je imala preko 90% srpskog oficirskog kadra. Jednako, mislim izuzev prebjegulja da se Bošnjaci i nisu prepali, jer da jesu, ne bi bukvalno goloruki išli na nju
A šta bi od sile? Pa, srušila je veća sila Nato i još veća -bijeda

Ali, nije tema, kako god.
:thumbup:
madner

#248 Re: Ćamil Duraković

Post by madner »

Kao prvo, JNA je bila treca ili cetvrta kopnena vojska u Evropi u nekim razdobljima. No VRS je bio samo dio iste, preko Drine, zahvaljujuci USA je bilo znatno vise vojske. Mada je bila agresija, Srbija nije mogla otvoreno koristiti sve.

Kao drugo ARBiH je nakon Srebrenice imala velike uspjehe, tako da moral nije bio problem.
Drinski

#249 Re: Ćamil Duraković

Post by Drinski »

madner wrote:Kao prvo, JNA je bila treca ili cetvrta kopnena vojska u Evropi u nekim razdobljima.
Znao sam da ces se ti javiti sa ovom tvrdnjom. :D
madner

#250 Re: Ćamil Duraković

Post by madner »

Konzistentnost ima svoje mane. :D
Post Reply