Novi rat

Locked
sportman1

#226 Re: Novi rat

Post by sportman1 »

Romanista 101% wrote:
Paul F. wrote:Ja bih podvuko crtu i iznio zaključak. Rat nastaje onda kad se jedna strana osjeti jako nadmoćnom. Devedeset druge su srbi imali (o Bosni govorim) JNA, reputaciju srpskog neustrašivog vojnika koji se bori za pravdu, šahovnice u hrvatskoj koje plaše srbe, bošnjačko rukovodstvo koje neće rat. Bošnjake koji, po Karadžiću ne mogu da se odbrane. Interes sila da se Yu razbije.Srpski cilj je bio uzeti teritorije. Problem je stanovništvo koje to ne podržava. "Rješenje" je etničko čišćenje i zločini. Sada toga više nema. Niko se ne osjeća toliko nadmoćnim da bi počeo rat...

tacno, Srbi nikad nece imati takvu sansu kao 91-92, imali su sve na svojoj strani plus naivne Bosnjake koji su prizivali Titu i koje je vodio covjek kojeg nije interesovao rat u Hrvatskoj i koji je prizivao mir dok su se u Bijeljini Bosnjaci klali, cekao je da mu rat u avliju dodje pa tek onda da intervenise, ma dobro smo i ovo sacuvali

da bosnjaci i nisu bili naivni, bilo bi isto jer bosnjaci tada nisu imali izbora.
triiksa

#227 Re: Novi rat

Post by triiksa »

L u c i f e r wrote:
Ne vidim zaista po čemu je slično.

Niko te ni na šta nije ni zvao, koji ćeš nam taki metiljav...
Ma u pravu si, dje cu ja sa tak'im junakom... Ocisti tastaturu kompresorom prije odlucujuce bitke, moj savjet.
skambrljo

#228 Re: Novi rat

Post by skambrljo »

E moja djeco, pa taj eventualni rat bi trajao najduže 3 mjeseca. Taman toliko treba da se organizuje i sprovede "traktorijada 2". Kad smo se goloruki odbranili od četvrte vojne sile, nevidim način kako sa ovolikim sadašnjim vojnim resursima i iskustvom iz predhodnog rata nebismo očistili našu lijepu BIH od škarta u rekordnom vremenu.Nema više opkoljenog Sarajeva i granatiranja sa sigurne udaljenosti. JOK! Svak ko voli našu domovinu bi mogao ostati, mi nemamo problem sa tim, ali mrziteljima bi se konačno ispunila želja da žive u Srbiji. Jednom zauvijek. U sadašnjem Sarajevu mnogo momaka je naoružano i puni crne hronike svaki dan (to ne odobravam) ali u slučaju belaja šta mislite šta se dešava. O starijima (mudrijima) ne treba ni trošiti riječi. Rajlovac mašalah opremljen samo tako. Zato Dodiče izvoli, bujrum.... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
L u c i f e r

#229 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

triiksa wrote:
L u c i f e r wrote:

Ma u pravu si, dje cu ja sa tak'im junakom... Ocisti tastaturu kompresorom prije odlucujuce bitke, moj savjet.
Ne primam savjete od kukavica, podrumaša i pobjegulja...
It_is_a_Leclerc

#230 Re: Novi rat

Post by It_is_a_Leclerc »

Na bilo kakve provokacije i jednostrani secesionizam, Bošnjaci u RS-u neće ostati mirni. To je sigurno. Vjerovatno će pribjeći onom što su radili Srbi 90-tih, a to je proglašavanje autonomnih regija, naselja, mjesnih zajednica. Ne zaboravite da govorimo o ljudima koji su i prvi pokušaj secesionizma Srba u BiH platili desecima članova familija.
archi_a

#231 Re: Novi rat

Post by archi_a »

Neki, lafo iskusni :-), obrati nam se u jednom postu ružeći nas i upitavši: dječurlijo :D , guzite li vi šta?!?
Ne guzimo šefe, apstiniramo i čekamo da krene, pa da počnemo sa guženjem.

P.s. Chetalju Vuline, kad već sereš o drugom svjetskom ratu, okreni se levatino , pa pogledaj malo na ispisana imena na spomeniku. U borbi su ginuli i muslimani partizani. Bosna je postojala dok je entitet srpski nastao 95, na genocidu, protjerivanju i silovanju Bošnjaka, Hrvata i Srba neistomišljenika sa Miloševićem, Karađićem, Mladićem i co.
Chetalj papchich :skoljka:
hAZNADAR

#232 Re: Novi rat

Post by hAZNADAR »

L u c i f e r wrote:
hAZNADAR wrote:Rat je nemoguc zato sto ga Srbi nece nikada vise zapoceti. A zasto bi - imaju teritorije koje su osvojili i nemaju potrebu ponovo granatirati gradove. Dovoljno im je samo da postave rampu i pravno verifikuju teritoriju gdje su danas vecina i koju su ocistili. Njih Travnik, Tesanj, Tuzla,... i ne interesuju.

U tom slucaju bi Bosnjaci bili agresori jer je rat moguc samo ako Bosnjaci udare na RS.

Postoji i druga stvar jako bitna. Srbe ne mozes vojno pobijediti i da imas snagu za to.

Radi se od milion i kusur ljudi koji bi u slucaju osvajanja/oslobadjanja Prijedora, Banjaluke,... bili u bijegu i to bi stvorilo toliko veliku humanitarnu katastrofu uz medijsku potporu - da bi protiv "agresora" bio cijeli svijet.

Nije ovo vise 92-ga kada su stotine hiljada ljudi mogle medijski neprimjetno bjezati u izbjeglistvo. A nisu ni arsini isti.

Tako da je hipoteticki - odnos snaga u ljudstvu i tehnici,... visestruko na bosnjackoj strani - ne mozes to upotrijebiti, ne mozes to iskoristiti jer je cijena vojne pobjede - humanitarna katastrofa civila.
Rat je skoro nemoguc bez egzodusa civila i poznatih slika kilometarskih kolona koje bjeze.

Jedino da se osvajaju planine, cuke, zeleni prostor na mapi gdje nema gradova,... a gradovi ne diraju. Sto neznam koliko ima koristi.
Da li to znači da rampu trebamo prihvatiti?
Definitivno ne,.. ali hebena situacija i hebena kusnja. Prisiljen na nesto sto znas u startu da ne mozes do kraja ispraviti. Nova "Oluja" je danas nemoguca. Kako pobijediti a izbjeci humanitarnu katastrofu i egzodus vise od milion civila u po Evrope? Hrvatski scenario je u BiH nemoguc.

Mozda izaci na Drinu i uzeti planine, prostor na mapi koji nije previse naseljen pa njihovu teritoriju svesti na naseljene urbane enklave koje nemaju sansu za samodrzivost i - ponovo za sto i naci kompromis, neki novi Dejton,.. a i to je rizican poduhvat i pitanje je dali bi upalio i koliko bi bilo koristi.

Ono cega se ja bojim je da RS proglasi ili nezavisnost ili vecu autonomiju a bez rampe. Jer rampa im nema svrhu ako svakako ne mogu obezbjediti podugacku entitetsku granicu duz planina,... recimo da u znak dobre volje odustanu od rampe i dozvole Bosnjacima da putuju do Bihaca bez pasosa. Pitanje je koliko bi secijasi i minderasi imali tada volje da reaguju.
astala_vistala

#233 Re: Novi rat

Post by astala_vistala »

Ljudi nemojte se zajebavati bicete na PTPC "na klixu se dogovara novi atak na srpsku"
archi_a

#234 Re: Novi rat

Post by archi_a »

astala_vistala wrote:Ljudi nemojte se zajebavati bicete na PTPC "na klixu se dogovara novi atak na srpsku"
Al vjeruj. :D Apolutno je moguće. Na svaki način bi pokušali opravdati genocid koji su počinili. :-)
triiksa

#235 Re: Novi rat

Post by triiksa »

L u c i f e r wrote:
triiksa wrote:
L u c i f e r wrote:

Ne primas ti savjete ni od koga men' se cini. Samostalno lupetas k'o otvoren prozor. Cuj pokrenuo lola topic "Novi rat"... Eto nismo dovoljno izginuli, ajmo jos malo.
@mba

#236 Re: Novi rat

Post by @mba »

archi_a wrote:
astala_vistala wrote:Ljudi nemojte se zajebavati bicete na PTPC "na klixu se dogovara novi atak na srpsku"
Al vjeruj. :D Apolutno je moguće. Na svaki način bi pokušali opravdati genocid koji su počinili. :-)

i onda na scenu stupa svima poznati samo proglaseni expert za terorizam, gops. galijasevic u crnim djozlama, koji scenarij! :D

BREAKING NEWS BREAKING NEWS BREAKING NEWS BREAKING NEWS :D
bach

#237 Re: Novi rat

Post by bach »

triiksa wrote:
L u c i f e r wrote:
triiksa wrote: Ma u pravu si, dje cu ja sa tak'im junakom... Ocisti tastaturu kompresorom prije odlucujuce bitke, moj savjet.
Ne primas ti savjete ni od koga men' se cini. Samostalno lupetas k'o otvoren prozor. Cuj pokrenuo lola topic "Novi rat"... Eto nismo dovoljno izginuli, ajmo jos malo.
Kaže se Hajmo :)
hAZNADAR

#238 Re: Novi rat

Post by hAZNADAR »

It_is_a_Leclerc wrote:Na bilo kakve provokacije i jednostrani secesionizam, Bošnjaci u RS-u neće ostati mirni. To je sigurno. Vjerovatno će pribjeći onom što su radili Srbi 90-tih, a to je proglašavanje autonomnih regija, naselja, mjesnih zajednica. Ne zaboravite da govorimo o ljudima koji su i prvi pokušaj secesionizma Srba u BiH platili desecima članova familija.
Varas se. Bosnjaci u RS nisu ni izbliza toliko samouvjereni, organizovani, odlucni, ... kao Srbi u BiH 90-tih.
Zive tihi povuceni zivot, niskog profila i utuceni, razocarani,.. nesvjesno ili svjesno prihvatili nizi status samo da ih niko ne dira. To nije nikakva snaga.

A nema ni potrebe za tim. RS je toliko izduzena i tanka da mozes za dan provesti cijeli korpus na drugu stranu,.. autonomne regije i dzepovi uopce ne trebaju.

Samo, ponavljam,... hrvatskki scenario je u Bih nemoguc,.. nemoguce je danas napraviti Oluju i egzodus vise od milion civila. a to je cijena bilo kakve vojne pobjede.

Zvuci paradoksalno ali niko vise ne moze vojno pobijediti i da ima snagu za to. Kriza se mora rjesavati na drugi nacin, RS secesija se mora rjesavati na drugi nacin,.. nikakav ulazak ArmijeBiH u Banjaluku jednostavno nije moguc.
ULTRAK

#239 Re: Novi rat

Post by ULTRAK »

Image

Najbitnije je imati otvoreni i ne ugrozen Sarajevski aerodrom i Tuzlanski aerodrom. Ukoliko neprijatelj moze gadjati Sarajevski aerodrom i imati ga na oku sa neke kote; onda je to katastrofa.Znaci najbitnije je osigurati komunikaciju Lukavicu,Gornje Mladice; Kijevo; Gorazde.
Last edited by ULTRAK on 05/07/2015 14:53, edited 1 time in total.
emmir1

#240 Re: Novi rat

Post by emmir1 »

It_is_a_Leclerc wrote:Na bilo kakve provokacije i jednostrani secesionizam, Bošnjaci u RS-u neće ostati mirni. To je sigurno. Vjerovatno će pribjeći onom što su radili Srbi 90-tih, a to je proglašavanje autonomnih regija, naselja, mjesnih zajednica. Ne zaboravite da govorimo o ljudima koji su i prvi pokušaj secesionizma Srba u BiH platili desecima članova familija.

Mi svi znamo kako bi prošli Bošnjaci u RS, mogli bi izdržat 7 dana.

Pa imali smo već jednu Srebrenicu.

Tako da to ne bi baš išlo tako.

U slučaju referenduma i secesije, vjerujem da bi se tenkovima krenulo prema Brčkom i tu bi se vodila žestoka bitka.

Vojska bi izlazila na sve bitne komunikacije i kote, u Sarajevu bi izašli na sva okolna brda, uzeo bi se Trebević i Jahorina.

Krenulo bi se prema Lukavici i Palama jer se neće dozvolit da se opet granatiranjem radi masakr na djecom Sarajeva.

Mi smo danas Nato u odnosu šta smo bili i šta smo imali 90 tih.

A oni Bogami nemaju ni 50 ti dio onoga što su imali 90 tih.

U slučaju sukoba mi samo treba da pazimo da se među nas ne ubacuju mudzehedini iz arapskih zemalja koji bi sigurno pokušali iskoristit situaciju
L u c i f e r

#241 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

triiksa wrote: Ne primas ti savjete ni od koga men' se cini. Samostalno lupetas k'o otvoren prozor. Cuj pokrenuo lola topic "Novi rat"... Eto nismo dovoljno izginuli, ajmo jos malo.
Đe sam ja reko da sam za rat...

Što je vas balavurdiju sjebala bolonja pa ne znate da čitate, nije moj problem...

Eto te ko rahmetli Aljo: "Za rat treba dvoje."

ps: "ajmo"? :lol: Sad su mnoge stvari jasnije... :roll:
Biene Maya

#242 Re: Novi rat

Post by Biene Maya »

Mister Yes wrote:Samo jedna napomena:

Dodik je apsolutno u pravu. Sud i tužilaštvo nisu nadležnost BiH po Daytonu.
Ma koje ti gluposti pricas? Po Deytonu drzavi pripadaju sve one nadleznosti koje su joj potrebne, da drzava sacuva svoju nezavisnost, teritorijalni integritet i suverenitet, politicku nezavisnost i medjunarodni subjektivitet, i sve ostalo sto je jednoj drzavi potrebno, da sada sve ne nabrajam.... ali na prvom mjestu je drzavni sud. Druga je stvar, sto to cetnici ne smiju da spomenu, vec samo pricaju o nadleznostima koje cetnicima odgovaraju kao tebi! Zato ti je bolje "ZACEPI" i ne prosipaj i na ovoj temi svoje bljuvotine!!!
triiksa

#243 Re: Novi rat

Post by triiksa »

bach wrote:
triiksa wrote:
Kaže se Hajmo :)
H'ajmo :D ...ispade mi apostrof, iznervira me Lucifer bez potrebe...
ULTRAK

#244 Re: Novi rat

Post by ULTRAK »

Image
Paul F.

#245 Re: Novi rat

Post by Paul F. »

It_is_a_Leclerc wrote:Na bilo kakve provokacije i jednostrani secesionizam, Bošnjaci u RS-u neće ostati mirni.
Ne igraj se sa ovakvim stvarima.
@mba

#246 Re: Novi rat

Post by @mba »

Hajmo kak se ono kaze ne! :-D

ali slusajuci kako dodik prica pa sve je moguce, nemoras odma sve relativirati, naravno da niko ne prizeljkjuje rat, ovde se radi o tome "sta ako"
bosnjaci ga sigurno nece zapoceti nikada, u to sam uvjeren!

ali poslusaj sta na to milojko porucuje ovih dana iz istocne bosne, iz dijela bosne gdje pocinjen GENOCID koji on uvjek porice!

enjoy!!!
https://www.youtube.com/watch?v=furdl-PpW7c
triiksa

#247 Re: Novi rat

Post by triiksa »

L u c i f e r wrote:
triiksa wrote: Ne primas ti savjete ni od koga men' se cini. Samostalno lupetas k'o otvoren prozor. Cuj pokrenuo lola topic "Novi rat"... Eto nismo dovoljno izginuli, ajmo jos malo.

Što je vas balavurdiju sjebala bolonja pa ne znate da čitate, nije moj problem...

Upalio ti se cetnik detektor? :mrgreen:
dječak sa šibicama

#248 Re: Novi rat

Post by dječak sa šibicama »

ULTRAK wrote:Image
E `vako bajo moj, Ahmo sa 6. stokholmskom oslobadja komunikaciju Dobrinja-Trnovo i izbija na padine Jahorine, Musa dere jarca sa diverzantima iz Kopenhagena u neprijateljskoj pozadini, dok Sevko i njegova motorizovana brigada iz Saint Louisa udaraju kanjonom Miljacke na Pale. Do spajanja sa Ahminom brigadom mora doci na Jahorini, a onda u ofanzivu ulazi general Hatic sa svojim ljudima i rusi sve bandere od Pala do Prace.
L u c i f e r

#249 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

triiksa wrote:
L u c i f e r wrote:

Upalio ti se cetnik detektor? :mrgreen:
More bit, more bit...

Enivej, tek sad viđo da imaš samo 25 postova, a Lucifer ne muhabeti sa poletarcima ispod 100, tako da...pomoz bog...
triiksa

#250 Re: Novi rat

Post by triiksa »

@mba wrote:
Hajmo kak se ono kaze ne! :-D

ali slusajuci kako dodik prica pa sve je moguce, nemoras odma sve relativirati, naravno da niko ne prizeljkjuje rat, ovde se radi o tome "sta ako"
bosnjaci ga sigurno nece zapoceti nikada, u to sam uvjeren!

ali poslusaj sta na to milojko porucuje ovih dana iz istocne bosne, iz dijela bosne gdje pocinjen GENOCID koji on uvjek porice!

enjoy!!!
https://www.youtube.com/watch?v=furdl-PpW7c
Ja po ko zna koji put govorim: nema pouzdanijeg nacina da PC propadne od Dodikovog ostanka na vlasti. Zivi bili pa vidjeli.
Locked