Republika Turska

Post Reply
Kikibombona

#226 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Vjernik, nego sta si... Ides u dzamiju, drzis do islamske tradicije i naravno navijas za muslimane.

Palestina nikada nije bila nezavisna drzava kao ni Kurdistan. Ti Kurdi su podnijeli sto puta vecu zrtvu od Palestinaca, ali opet ne zasluzuju pijetet muslimana, iako su i sami muslimani.

Zasto par miliona Palestinaca zasluzuje drzavu a ne 30 miliona Kurda?
Arapi imaju 200 drzava a Kurdi nijednu.
Jel to posteno?

Hamas i Hezbolah se sluze istim metodama kao i PKK. Razlike izmedju pomenutih su za normalnog covjeka minimalne... mnogi sve tri grupe tretiraju kao teroristicke.... vojnici vjere kao i obicno su pristrasni iz politickih razloga.

Jesu i Ceceni koji napadaju Rusiju teroristi?
Jesu Talibani koji se ne libe napsti Pakistan teroristi?
Jesu li borci Hezbolaha koji napadaju gradove u Siriji teroristi?

Da povratis od licemjera, navijackog pristupa i dvostrukih standarda.

SAMO JE JEBENI SADAM POBIO VISE KURDA U PAR DANA NEGO IZRAEL MUSLIMANA OD KADA POSTOJI. A gdje su ostali mnogobrojni dzelati i raznovrsna ugnjetavanja... Od Kurda niko nema gore komsije od kada je svijeta.
nikad_vise

#227 Re: Republika Turska

Post by nikad_vise »

Kikibombona wrote:Vjernik, nego sta si... Ides u dzamiju, drzis do islamske tradicije i naravno navijas za muslimane.

Palestina nikada nije bila nezavisna drzava kao ni Kurdistan. Ti Kurdi su podnijeli sto puta vecu zrtvu od Palestinaca, ali opet ne zasluzuju pijetet muslimana, iako su i sami muslimani.

Zasto par miliona Palestinaca zasluzuje drzavu a ne 30 miliona Kurda?
Arapi imaju 200 drzava a Kurdi nijednu.
Jel to posteno?

Hamas i Hezbolah se sluze istim metodama kao i PKK. Razlike izmedju pomenutih su za normalnog covjeka minimalne... mnogi sve tri grupe tretiraju kao teroristicke.... vojnici vjere kao i obicno su pristrasni iz politickih razloga.

Jesu i Ceceni koji napadaju Rusiju teroristi?
Jesu Talibani koji se ne libe napsti Pakistan teroristi?
Jesu li borci Hezbolaha koji napadaju gradove u Siriji teroristi?

Da povratis od licemjera, navijackog pristupa i dvostrukih standarda.

SAMO JE JEBENI SADAM POBIO VISE KURDA U PAR DANA NEGO IZRAEL MUSLIMANA OD KADA POSTOJI. A gdje su ostali mnogobrojni dzelati i raznovrsna ugnjetavanja... Od Kurda niko nema gore komsije od kada je svijeta.
Nemas ti pojma sta je vjernik.Vjernik treba da praktikuje vjeru isto kao sto fudbaler praktikuje igranje fudbala.
Mozes onda komotno reci i da sam fudbaler jer jednom godisnje sutnem loptu :?

p.s.Hezbolah se bori protiv istih onih koje mi hapsimo po BiH,i protiv kojih se bori cijeli civilizovani svijet.
Talibani jesu teroristi.
Ceceni koji pribjegnu terotistickim aktima su takođe teroristi.
Sto se tice Sadama i njegovog ubijanja Kurda sa hemijskim oruzjem to je svakako drzavni terorizam i genocid i mislim da je zasluzio da plati zivotom zbog onog sto je radio Kurdima.Stradali su nevini.Nevini nisu teroristi iz PKK i za njih nema zaljenja.

Svaki civil koji neduzan pogine je za osudu.Ako Kurdi znaju da je PKK teroristicka organizacija,neka se distanciraju od nje.Ako mi Bosnjaci znamo da je ISIS teroristicka organizacija,mi se distanciramo od nje i njenih klanja i ubijanja.U koliko ja podrzavam njihovo klanje i odobravam ga,necu imati pravo sutra da se bunim kada druga strana dođe po mene i moje sugrađane i nas pocne klati.
Kikibombona

#228 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

nikad_vise wrote: Nemas ti pojma sta je vjernik.Vjernik treba da praktikuje vjeru isto kao sto fudbaler praktikuje igranje fudbala.
Mozes onda komotno reci i da sam fudbaler jer jednom godisnje sutnem loptu :?

p.s.Hezbolah se bori protiv istih onih koje mi hapsimo po BiH,i protiv kojih se bori cijeli civilizovani svijet.
Talibani jesu teroristi.
Ceceni koji pribjegnu terotistickim aktima su takođe teroristi.
Sto se tice Sadama i njegovog ubijanja Kurda sa hemijskim oruzjem to je svakako drzavni terorizam i genocid i mislim da je zasluzio da plati zivotom zbog onog sto je radio Kurdima.Stradali su nevini.Nevini nisu teroristi iz PKK i za njih nema zaljenja.

Svaki civil koji neduzan pogine je za osudu.Ako Kurdi znaju da je PKK teroristicka organizacija,neka se distanciraju od nje.Ako mi Bosnjaci znamo da je ISIS teroristicka organizacija,mi se distanciramo od nje i njenih klanja i ubijanja.U koliko ja podrzavam njihovo klanje i odobravam ga,necu imati pravo sutra da se bunim kada druga strana dođe po mene i moje sugrađane i nas pocne klati.
A sta Kurdi trebaju dok ih Turci:

- tretiraju kao gradjane drugog reda
- do '91 js kurdaki jezik bio potpuno zabranjen, a i sada je turski jezik jedini sluzbeni
- planska asimilacija i razbijanje kurskog naroda
- etnicki inzenjering i plansko naseljavanje Turcima dominantno kurdskih podrucja
- mnoga druga ugnjetavanja i zlocini

I onda ti cudno da je iz tako MUCENOG naroda proizasao agresivni PKK?

Sta trebaju, sjesti na minder i cekati da ih Turci potpuno uniste?
Jel to?

Turci su unistili Bosnjake u Turskoj, ni to ti ne smeta?
Co0l

#229 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:Dobro ba,skontali smo,PKK je klasicna teroristicka organizacija.
Turska mora okoncati besmislen sukob. Samo bezveze ginu, PKK ni okrznuti ne mogu...

PKK nece napustiti Irak dok rat sa ISILom (vjerovatno i Turskom) ne bude okoncan...

PKK guerrillas: ‘We will stay until war is finished’

Image

http://rudaw.net/english/kurdistan/070820151
Tako i ISIL-ovci kazu,'ovdje je da ostane'.Sve go terorista,isto sranje,drugo pakovanje.Gine se i u borbi protiv ISIL-a pa to nije razlog da se prestane borit protiv njih.
sunceKOtepsija

#230 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

-Juce, predsjedik republike Turske, licno, nazvao porodice pet vojnika poginulih u prethodnim danima u borbama s PKK i izrazio im saucesce, osim toga nazvao i porodicu poginulog masinovode (poginuo kad je ispod voza aktivirana mina postavljena od strane pripaadnika PKK.
-, Sinoc u Istanbulu, opstina Bajrampasa, aktivirana eksplozivna naprava ispred policijske stanice, nema povrijedenih.
-U Sirtu napad na stanicu zandarmerije, jedan civil ranjen
sunceKOtepsija wrote: U Silopu ulicne borbe, policija nakon niza incidenata odlucila uci u podrucje, naisli na veliki otpor, navodno s druge strane docekali ih rasporedeni snajperisti, unisteno najmanje jedno policijsko vozilo, 3 civila mrtva, jedan policajac i 16 ranjenih za sad. u Uludere-u napadi na zgrade drzavnih institucija. U Silopu borbe jos traju

sinoc u Vanu napad na stanicu zandarmerije, 4 ranjenih
sunceKOtepsija wrote:u- Vanu ubijen jedan vojnik
-u provinciji Agir, prema granici s Iranom PKK presijekla put, zapalili nekoliko vozila, autobus iz Irana pokusao se udaljiti od mjesta odgadaja, nakon cega su pripadnici PKK otvorili vatru i ubili jednog, a ranili tri iranska drzavljanina, nakon toga u podrucje upucena vojska, u zasjedi ubijen jedan turski vojnik
- u Sirnaku veceras napad na policijsku patrolu, ubijen jedan, ranjena tri policajca
sunceKOtepsija

#231 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

-U Cizreu napad na policijsko vozilo-ubijen jedan policajac, drugi ranjen, jedno policijsko oklopno vozilo unisteno (policija je reagovala na dojavu da su na odredenom podrucju simpatizeri PKK postavili barikade, nakon cega ssu upali u zasjedu). U gradu rasporedene jake vojne snage

-osim toga turski mediji su izvijestili da je PJAK-krilo PKK u Iranu izvrsio napad na iransku vojnu bazu pri cemu su ubili 20 vojnika, iranski mediji potvrdili da je doslo do napada ali nisu naveli podatke o poginulim
sunceKOtepsija

#232 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Juce ranjeni policajac u Silopu danas umro u bolnici, time se broj poginulih policajaca u jucerasnjim sukobima popeo na 2
-u gradovima Ağrı, Van Dijarbakır danas napadi na vojne polozaje, nema podataka o povrijedenim.
Image
-pripadnici PKK minirali put na izlazu s autoputa Muš-Bitlis-Tatvan,, zbog cega je put sinoc zatvoren, istovremeno su zapalili dva vozila, te ranili jednu osobu. Nad navedenim podrucjem rasporedene bespilotne letjelice
-premijer Davutoglu, u cilju podizanja morala i pruzanja podrske vojnicima, posjetio kasarnu koja je prije nekoliko dana napadnuta, u provinciji Kilis, razgovarao s gradanima

Predsjednik HDP-Demirtas u posjeti porodici poginulog vojnika Turske armije, izrazio saucesce, te razocaranost zbog sukoba, u kojima gine omladina
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#233 Re: Republika Turska

Post by emillio estevez »

:-)

Broj napada raste ,
Svakodevno ginu Turski vojnici ili policajci.

Koliko je Kurda zijanilo u Turskoj.

Sami sebi Turci navalili probleme a lijepo im Kurdi primirje odrzavali.
Sto ti je politika,
jastuk1

#234 Re: Republika Turska

Post by jastuk1 »

emillio estevez wrote::-)

Broj napada raste ,
Svakodevno ginu Turski vojnici ili policajci.

Koliko je Kurda zijanilo u Turskoj.

Sami sebi Turci navalili probleme a lijepo im Kurdi primirje odrzavali.
Sto ti je politika,
Nisu sami sebi već je sve ovo posljedica toga što Kurdski HDP nakon osvajanja izbornog praga neće u vladu, a hoće u opoziciju. Postali su "žrtve" svog izbornog uspjeha. Svi bi s njima u vladu, oni neće, a niko naravno neće s njima u opoziciju - to je problem. Sad će bit sve ovako do novih izbora za koji mjesec.
Hadzi Lojo

#235 Re: Republika Turska

Post by Hadzi Lojo »

Izgleda da ce Carigrad biti ponovo osvojen od strane Kurda, kao sto su nekada Seldzuci uradili.
Ima onaj video o onom sejhu sto lici na onog Iznoguda, ali ima dosta poveznica u onom sto prica!
Co0l

#236 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Ev',samo sto nije.
sunceKOtepsija

#237 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Nakon sto je jedna majka na dzenazi sinu koji je ubijen kao pripadnik turske armije placuci rekla:"oprosti mi sine, nisam imala 18 hiljada lira..." pojedini kolumnisti pisu o problemu koji muci siromasne ljude u Turskoj, naime, 18 000 lira je potrebno platiti drzavi da bi se legalno izbjeglo sluzenje vojnog roka.
-juce napad na policijsko vozilo u provinciji Mardin, opstina Midyat, ubijen jedan, ranjen drugi policajac

Sinoc u Istanbulu, Beyoglu napad na opstinski ured AKP, dvije osobe pucale, jedan civil ranjen

Ipak nije sve tako crno, ministar tehnologije i nauke Fikri Isiki najavio je za ovaj mjesec predstavljanje domaceg, turskog automobila. Proizvesce se cetiri modela. Predstavljanje SUV-a je odgodeno za septembar.
Osim toga najavio je da se privode kraju radovi na prvom domacem, turskom mobilnom telefonu, koji ce, kako je rekao biti napravljen "od nule".
vivaldi

#238 Re: Republika Turska

Post by vivaldi »

ti si ko @drzava postao, uredni statisiticar crne hronike selektovane zemlje :D
sunceKOtepsija

#239 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

vivaldi wrote:ti si ko @drzava postao, uredni statisiticar crne hronike selektovane zemlje :D
:D :lol:
VCorp

#240 Re: Republika Turska

Post by VCorp »

Kurdima je obećana država davno od strane turskih ljigavaca, nadam se da će je i dobiti jer je zaslužuju. Sretno im bilo, a vi turkofili naši otvorite malo oči umjesto što stalno dižete Turke na pijedestal zato što su vam donijeli islam kojeg se ne pridrzavate i što djecu zovete njihovim imenima koja znače u direktnom prijevodu pišanje, wc i slično. Sve te velike sile su govna.
SpecialOffer

#241 Re: Republika Turska

Post by SpecialOffer »

Taj dio Turske gdje su Kurdi je li bogat cime i je li od kakvog strateskog znacaja?
VCorp

#242 Re: Republika Turska

Post by VCorp »

SpecialOffer wrote:Taj dio Turske gdje su Kurdi je li bogat cime i je li od kakvog strateskog znacaja?

Bio bogat ili ne, taj dio je obećao i Ataturok Kurdima da će ga dobiti nakon ne znam koliko vremena. Naravno Turci nista nisu ispunili od dogovorenog, tretiraju Kurde kao građane drugog reda i nema šta im ne rade.
Co0l

#243 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Bacaju ih lavovima.Provjereno.
Kikibombona

#244 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Ocalan calls on PKK and Ankara to end fighting

http://rudaw.net/english/middleeast/turkey/09082015
insomnia78

#245 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Napad, najvjerovatnije autobombom, na policijsku stanicu u Istambulu, ima zrtava
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#246 Re: Republika Turska

Post by Truba »

bit će "veselo" u turskoj ako se ubrzo ništa ne poduzme
sinuhe

#247 Re: Republika Turska

Post by sinuhe »

Sta ce im biti veselo. Pa imaju manje mudzahedina u Siriji od Bosnjaka. Jaka je to drzava.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#248 Re: Republika Turska

Post by Truba »

ako dobro kontam neće mudžahedini na turke :? :? :?

uostalom za obitelji poginulih je već gotovo
sinuhe

#249 Re: Republika Turska

Post by sinuhe »

http://www.rferl.org/contentinfographic ... 84940.html

Ne idu Turci ratovati. Za teroriste imaju vojska i policija koji su u stanju drzati red u zemlji. I u Sjevernoj Irskoj je poginulo vise vojnika od terorista ali je red osiguran.
Challenger__

#250 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

- Istanbul. Napad na zgradu američkog konzulata.

Image

:arrow: LINK
:arrow: LINK
Post Reply