"Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sumirprimus

#226 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by sumirprimus »

Ajatolah_ wrote:A je l' to fakat sad kažnjivo zviždanje himni? :thumbup:
naravno...

Article 16 - Order and security at UEFA competition matches
1 Host associations and clubs are responsible for order and security both inside
and around the stadium before, during and after matches. They are liable for
incidents of any kind and may be subject to disciplinary measures and directives
unless they can prove that they have not been negligent in any way in the
organisation of the match. 2 However, all associations and clubs are liable for the following inappropriate
behaviour on the part of their supporters and may be subject to disciplinary
measures and directives even if they can prove the absence of any negligence
in relation to the organisation of the match:
a) the invasion or attempted invasion of the field of play;
b) the throwing of objects;
c) the lighting of fireworks or any other objects;
d) the use of laser pointers or similar electronic devices;
e) the use of gestures, words, objects or any other means to transmit any
message that is not fit for a sports event, particularly messages that are of a
political, ideological, religious, offensive or provocative nature;

f) acts of damage;
g) the disruption of national or competition anthems;
h) any other lack of order or discipline observed inside or around the stadium.

ali,...ali...ali...
rumenige_brajtner

#227 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by rumenige_brajtner »

BHF, kao i bilo koja druga organizovana navijačka skupina na ex-yu prostoru, je gomila frustriranih polumozgaša. to naročito dolazi do izražaja kad počnu radit bilo šta što prelazi okvire navijanja, naročito kad počnu "razmišljat", "zauzimat stavove" i izdavat saopštenja.
dust in the wind

#228 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by dust in the wind »

kako ovi pojedini lafo navijači sa foruma imaju golemu sujetu. pa ne mozes nista ni osuditi da ti ne kazu indirektno da si mlakonja koji ne shvata poentu fudbala, tribina, stadiona. iako je logicno da je na stadionu poenta fudbal gledati, radovati se, smijati, tugovati, psovati naravno nekada nesto, nervirati se također, a ne izivljavati se I divljati u grupi od stotinjak sličnih zgubidana.ti dodju da prezentuju svoje divljanje,a za igru na terenu ih boli neka stvar. zato najcesce navijaju okrenuti leđima od terena :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#229 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by _BataZiv_0809 »

rumenige_brajtner wrote:BHF, kao i bilo koja druga organizovana navijačka skupina na ex-yu prostoru, je gomila frustriranih polumozgaša. to naročito dolazi do izražaja kad počnu radit bilo šta što prelazi okvire navijanja, naročito kad počnu "razmišljat", "zauzimat stavove" i izdavat saopštenja.
:thumbup:

:lol: :lol:
Ajatolah_

#230 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Ajatolah_ »

sumirprimus wrote:
Ajatolah_ wrote:A je l' to fakat sad kažnjivo zviždanje himni? :thumbup:
naravno...
Ma zviždalo se hiljadu puta pa, koliko ja znam, nikom ništa. Zato mi je i drago ako će se ubuduće tome stati u kraj.
General_Jackson

#231 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by General_Jackson »

plain vanilla wrote:
17.06.2015 god.

Obavijest svim navijačima Bosne i Hercegovine

Slučaj Ognjen Vranješ

Javno i pismeno želimo da potvrdimo naš stav u slučaju tetovaže Ognjena Vranješa.

Tetovaža nije slučajni i trenutni potez jednog čovjeka nego se ona radi smišljeno i planirano kao što je to uradio i Ognjen Vranješ.
Dakle, on je smišljeno i planirano istetovirao granice Republike Srpske na svojoj ruci i tim potezom i činom otvoreno poslao poruku, podršku i zauzeo stav o separatističkim ambicijama pojedinih političara Republike Srpske i njenom otcjepljenu od BIH. Samim tim jasno se izjasnio protiv suvereniteta i teritorijanog integriteta države Bosne i Hercegovine.

Istina, on je vrlo brzo prekrio tu tetovažu, vjerovatno pod pritiskom kolega iz reprezentacije, ili je shvatio da će mu to ugroziti karijeru i mjesto u reprezentaciji.

Za nas BHFanaticose a sigurni smo i za mnoge druge istinske patriote, Ognjen Vranješ je izgubio status reprezentativca i tako ćemo se ponašati prema njemu, bez obzira što će vjerovatno i dalje dobijati pozive na okupljanja reprezentacije.

To je onaj Vranješ kojeg smo podržavali kada je loše odigrao u Grčkoj a kada ga je većina pljuvala i kada je osam punih mjeseci bio bez kluba a neki sada žele da mu budu najveći prijatelji.
To je onaj Vranješ kojeg nisu željeli u repki a kojeg smo mi uvijek podržavali.

Ognjene ne treba nama tvoj sat, vidimo mi dobro koliko je sati.

BHFanaticos
selektor i glasnogovornik patriota u jednom :-)
Momak radi na razbijanju BiH tako što izađe na teren u dresu iste, izbori penal za nju i bude jedan od najboljih igrača na terenu! :shock: čudan neki separatizam, da je bog d´o i sav ostali uključujući i patriJotizam BH fanatikosa ovakav kao Ognjenov :bih: mi bi bili najbolja država na svijetu.
Point.

#232 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote:
Point. wrote:
Poenta je, kad te zapane da si u grupi sa najvatrenijim navijacima kojima je sjedenje na utakmici nezamisliva rijec, ima da radis kako ti govore. To je svagdje tako. Ne mozes traziti da svi sjede oko tebe jer se tebi sjedi.
Ne nego je poenta, da ako se meni sjedi, mogu bre da mi ga duvaju ili da mi ponude da zamijenim mjesta sa nekim od njih. Ne ocekujem da ce oni sjediti, ali nek mene i ostale kojima je to cejf puste na miru.

Ko su ba oni da odredjuju kako ce se ko ponasati?
Pa nemoj sjediti onda medju njima i rijesen problem. Bio sam milion puta na gostovanjima i gdje je bio BHF i gdje nije, i nikad za nikad nisam sjedio na mjestu na kojem je oznaceno na karti. Ako si vec na prostoru gdje su najvatreniji navijaci, jednostavno slijedis upute vodje navijaca i radis kao ostali. To je tako u fudbalskom svijetu. Svugdje. Ne samo kod nas. Za teater ne znam.
Point.

#233 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Point. »

shbc wrote:
Point. wrote: BHF je poceo sa obracunom sa Savezom, BHF je poceo sa bakljadama i raznim sranjima i time naveo krovne kuce evropskog fudbala da bace oko na nase malo slatko cose. Eto, UEFA je jednog divnog jutra, odlucila da smijeni lopove a sve te godine im gledala kroz prste.
Nije BHF poceo obracun sa savezom, vec klupski navijaci, jos prije nego je BHF uopste i postojao. Dobro se sjecam izljepljenog grada sa parolama protiv saveza od strane navijaca Sarajeva. Jedino sto je BHF poceo su incidenti sa policijom na protestima protiv saveza. Tu su zakuhali, uhvatili se noge i ostavili klupske navijace da dobijaju preko bubrega zbog njihovog glumljenja mangupa.
Naravno, tribina kad igra reprezentacija je puna klupskih navijaca. Mani me se suplje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#234 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote:
Pa nemoj sjediti onda medju njima i rijesen problem. Bio sam milion puta na gostovanjima i gdje je bio BHF i gdje nije, i nikad za nikad nisam sjedio na mjestu na kojem je oznaceno na karti. Ako si vec na prostoru gdje su najvatreniji navijaci, jednostavno slijedis upute vodje navijaca i radis kao ostali. To je tako u fudbalskom svijetu. Svugdje. Ne samo kod nas. Za teater ne znam.
Pa otidiji ponekad u teatar, nece ti skoditi saznanje :)

Vala ja sam uvijek sjedio na numerisanim mjestima, jer te obezbjedjenje upucuje. Sad ako u tom sektoru ima praznih stolica, pa se mozes nagoditi, dobro i jest, ali u konkretnim slucajevima o kojima govorim (Lisabon, novembar 2009 i Pariz, oktobar 2011) stadion je bio ko šibica. U prvom slucaju smo jednostavno ignorisali nadobudnog BHFovca, a u drugom sam zvao obezbjedjenje da skloni likove koji su bili na mjestima od drugara i mene. Zanimljivo i oni su spominjali "nije ti ovo pozoriste jarane" ;-)
Point.

#235 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote:
Point. wrote:
Pa otidiji ponekad u teatar, nece ti skoditi saznanje :)

Vala ja sam uvijek sjedio na numerisanim mjestima, jer te obezbjedjenje upucuje. Sad ako u tom sektoru ima praznih stolica, pa se mozes nagoditi, dobro i jest, ali u konkretnim slucajevima o kojima govorim (Lisabon, novembar 2009 i Pariz, oktobar 2011) stadion je bio ko šibica. U prvom slucaju smo jednostavno ignorisali nadobudnog BHFovca, a u drugom sam zvao obezbjedjenje da skloni likove koji su bili na mjestima od drugara i mene. Zanimljivo i oni su spominjali "nije ti ovo pozoriste jarane" ;-)
Cuj zvao obezbjedjenje jer ti neko sjedio na mjestu? :lol:
It_is_a_Leclerc

#236 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by It_is_a_Leclerc »

Point. wrote: Pa eto brate, organizuj i ti prijateljsku utakmicu Le Klerk i prijatelji u znak ulizivanja i isprike Izraelu, pa cemo da pisemo smjehotrese o tome. Poenta je da su oni nesto radili, pitanje je sta si ti?
Budimo ozbiljni.
Point. wrote: Eh, ti vidio par momaka sa bhf duxom kupljeno negdje na buvljaku za 5 km, pa sad znas stav.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/bhf-ciro ... avezu/4798
Da, zbilja. Jedno saopćenje za javnost i onda "Ćiro majstore" koje se orilo sa sjeverne tribine stadiona Bilino Polje na utakmici BiH - Belgija. O istom skandiranju protiv Turske i Portugala da ne govorim... Ipak mi imamo oči i uši. Nismo toliko senilni.
Point. wrote: BHF je poceo sa obracunom sa Savezom, BHF je poceo sa bakljadama i raznim sranjima i time naveo krovne kuce evropskog fudbala da bace oko na nase malo slatko cose. Eto, UEFA je jednog divnog jutra, odlucila da smijeni lopove a sve te godine im gledala kroz prste.
Silno su se potresli iz UEFA-e zbog huliganskih ispada zbog kojih se redovno slijevala ogromna količina para u njihove kase. Još bi Munib drmao savezom, vama u inat, da nisu krenuli dirati u pare iz razvojnih fondova UEFA-e.
Pont wrote: Pljujes brate, pljujes. Dodje baja, tetovira granice separatisticke genocidne tvorevine, ti njega branis na sva usta a hraces po ljudima koji se gnusaju na taj cin.
Ne pljujem, brate. Ovi navijači, pod broj jedan, i nisu Bošnjaci. Više anacionalni huligani. No, to nije ni bitno. Naravno da brranim Vranješa. I sa granicama genocidne tvorevine uradio je više za ovu zemlju od ovih jarana sa tribina sa istetoviranim ljiljanima koji dolaze na utakmice da navijaju protiv naših igrača.
Point wrote:Tebe prijatelju drma jaka paranoja. O kakvom ti rasizmu i fasizmu pricas? Ako je skandiranje Palestina rasizam, onda ok.
Skandiranje - "Juden aufwiedersehen", gaženje državne zastave države Izraela i vjerskih simbola svih Jevreja svijeta, zviždanje nacionalnoj himni gostujuće reprezentacije. Sveopća atmosfera mrženje prema svemu što ima veze sa Jevrejima i Izraelom. Ako to nije rasizam i fašizam, ja ne znam šta jest.
It_is_a_Leclerc

#237 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by It_is_a_Leclerc »

A što se tiče "saopćenja" BHF-a, moram priznati da su opravdali moja očekivanja - ipak su zarezi i smislene rečenice i dalje najveći neprijatelji ovih samoproglašenih patriJota.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#238 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote:
Cuj zvao obezbjedjenje jer ti neko sjedio na mjestu? :lol:
Pa vidi ovako lafe, ja se smatram pristojnim momkom. Ako na moju ljubaznu molbu da se skloni sa mjesta za koje sam kupio ulaznicu, dobijem bezobrazluk, necu uzvratiti istom mjerom. Niti sam batinas koji probleme rjesava sakama. Ima onaj kome je posao da se tim bavi, pa se njemu obratih ;-)

Da vidis kako ti veliki frajeri promijenise plocu kad im se pojavi brat nigger i rece, misje, voc d phoblem :lol:
Henry Chinaski

#239 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Henry Chinaski »

Koliko "bistar" moraš biti da budeš "profesionalni navijač"?
E sad, ima ovih "sportski" orijentiranih, a ovi sa problemima u poroditi, zaostatkom u razvoju ili nekim drugim poremećajima dodaju huligansku notu svemu ovome. Adekvatan zakon bi riješio problem ovih drugih, a time i puno grugih problema u našoj zemlji...
avetinja

#240 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by avetinja »

Apsolutno sam protiv skadniranja i gaženja zastave Izraela od strane BHF-a. Oni time nisu pokazali solidarnost sa Palestinom, već svoj primitivizam za koji će saznati cijeli svijet, i koji će naravno ići na štetu cijele države. Šta vi mislite da Palestinci znaju da smo mi ovo uradili? Možda i znaju, ali sigurno neće napraviti parolu zahvale, a uvjeren sam da nas ne znaju naći ni na karti. Što to njihovi navijači nisu napravili neku poruku u kojoj izražavaju osjećaj žaljenja za ono što se desilo u Srebrenici, a i čitavoj BiH? Što se tiče pitanja tribine, meni niko ne može narediti da ja navijam. Nije mu babina tribina, pa da on meni naređuje šta ću ja da radim. Ako hoću mogu sjediti između svih njih, imam pravo. Evo jedan zanimljiv podatak. BHF je uvijek bio smješten na južnoj tribini Bilinog Polja i ovu utakmicu su se preselili na sjever. Šta recimo onaj ko nije znao da će oni biti smješteni na sjevernoj tribini, a uzeo kartu kako bi izbjegao njihovo društvo, da li treba da skače sa njima i pomno ih sluša? Recimo, na "prijateljskoj" utakmici protiv Hrvatske, ja uzeo kartu za Istok da ko čovjek pogledma utakmicu, računajući da su BHF na sjeveru. Sjeo ja normalno, uzeo košpe, kada vidim na tribinu pristižu lica ofarbana u različite boje, nema koje nije bilo, sa zastavama, goli do pasa. Pogledam prema sjeveru - prazan. Odmah sam znao o čemu se radi. Premijestili su se na Istok kako bi mogli biti bliže gostujućim navijačima. Dalje znamo šta se desilo. U belaju koji su izazvali i ja sam mogao dobiti po bubrezima, ni kriv ni duža, a nisam ni htio biti u kopu. Malo je falilo da mi baklja ne razvali glavu, kako meni tako i malom djetetu koje ima godina maksimalno za prvi razred i koje je otac jedva spasio od stampeda kada je policija ušla na tribinu. Da ima neki ograđen prostor za najvatrenije navijače, pa da ne ulazim na taj dio ok, ali nije mu babo zakupio čitavu tribinu, pa da je glavni hadžija.
Last edited by avetinja on 17/06/2015 12:35, edited 1 time in total.
General_Jackson

#241 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by General_Jackson »

Mislim da je postavljač teme ovim saopštenjem BH fanatikosa dobio odgovor na svoje pitanje, možda tema može i pod ključ :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#242 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by _BataZiv_0809 »

Na Bilinom polju BHF je uvijek na sjeveru, jer jug je dom Robijasa ;-)

Sa ostalim napisanim se slazem do u bocu. Pisanjem na ovoj temi, a narocito ovim saopstenjem, su svima dali materijala da ih se jos manje simpatise.
shbc

#243 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by shbc »

Point. wrote:
shbc wrote:
Nije BHF poceo obracun sa savezom, vec klupski navijaci, jos prije nego je BHF uopste i postojao. Dobro se sjecam izljepljenog grada sa parolama protiv saveza od strane navijaca Sarajeva. Jedino sto je BHF poceo su incidenti sa policijom na protestima protiv saveza. Tu su zakuhali, uhvatili se noge i ostavili klupske navijace da dobijaju preko bubrega zbog njihovog glumljenja mangupa.
Naravno, tribina kad igra reprezentacija je puna klupskih navijaca. Mani me se suplje.
I za to ima razloga. A nije ni savez samo reprezentacija.
avetinja

#244 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by avetinja »

_BataZiv_0809 wrote:Na Bilinom polju BHF je uvijek na sjeveru, jer jug je dom Robijasa ;-)

Sa ostalim napisanim se slazem do u bocu. Pisanjem na ovoj temi, a narocito ovim saopstenjem, su svima dali materijala da ih se jos manje simpatise.
Oni su sada bili na onoj tribini gdje je semafor, a to je sjever. Koliko sam uspio upratiti na jugu je uvijek bilo više navijanja, svi skaču, a mislim da su tu bili BHF. A, ta tribina gdje su bili ovu utakmicu predstavljala je tribinu za gostujuće navijače kada smo ugostili Albaniju. Nekako mi ne ide da su najvatreniji navijači dvije reprezentacije na istoj tribini, ali dobro, možda griješim.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#245 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by pici »

"Profi navijači"

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#246 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by _BataZiv_0809 »

avetinja wrote:
Oni su sada bili na onoj tribini gdje je semafor, a to je sjever. Koliko sam uspio upratiti na jugu je uvijek bilo više navijanja, svi skaču, a mislim da su tu bili BHF. A, ta tribina gdje su bili ovu utakmicu predstavljala je tribinu za gostujuće navijače kada smo ugostili Albaniju. Nekako mi ne ide da su najvatreniji navijači dvije reprezentacije na istoj tribini, ali dobro, možda griješim.
Tribina gdje je semafor je sjeverna tribina. Tu se obicno fizickom barijerom i pojacanim prisustvom ovlastenih lica obezbjedjuje prisustvo gostujucih navijaca.

Ponekad sektor za njih moze biti i na zapadnoj tribini. Npr. ja sam od tapkarosa kupio kartu na kojoj je pisalo Greek Guests, a zapadna je tribina, a opet, njihovi navijaci sa bubnjevima i onim trubama su bili i na sjeveru. Protiv Luksemburga, takodjer ,su njihovi navijaci bili na zapadu.

Na južnoj tribini su Robijasi. To je njihova domaca tribina. Eh sad posto u zadnje vrijeme bojkotuju Celik, ne znam kakva je situacija sa utakmicama repke ;-)
Kinaski

#247 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Kinaski »

:D to je srbenda, nema on veze sa nama :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#248 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by pici »

Kinaski wrote::D to je srbenda, nema on veze sa nama :D
isti qurac drugo pakovanje :mrgreen:
avetinja

#249 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by avetinja »

_BataZiv_0809 wrote:
avetinja wrote:
Tribina gdje je semafor je sjeverna tribina. Tu se obicno fizickom barijerom i pojacanim prisustvom ovlastenih lica obezbjedjuje prisustvo gostujucih navijaca.

Ponekad sektor za njih moze biti i na zapadnoj tribini. Npr. ja sam od tapkarosa kupio kartu na kojoj je pisalo Greek Guests, a zapadna je tribina, a opet, njihovi navijaci sa bubnjevima i onim trubama su bili i na sjeveru. Protiv Luksemburga, takodjer ,su njihovi navijaci bili na zapadu.

Na južnoj tribini su Robijasi. To je njihova domaca tribina. Eh sad posto u zadnje vrijeme bojkotuju Celik, ne znam kakva je situacija sa utakmicama repke ;-)
Hvala na objašnjenju. :wink: Ali ovo za utakmicu BiH-Hrvatska to stoji.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#250 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by _BataZiv_0809 »

avetinja wrote:
Hvala na objašnjenju. :wink: Ali ovo za utakmicu BiH-Hrvatska to stoji.
Stoji sve sto si napisao. :thumbup:

Moje pojasnjenje je tehnicke prirode :)
Post Reply