Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Edin H.

#226 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote: Sa 100%-tnom sigurnoscu tvrdim da bi sa vecinom grbova i zastava na majici bio napadnut u Bg u bliskom susretu sa navijacima za vrijeme derbija u Bg
Ubili su prije par godina francuskog navijaca, ali kao sto Lucifer ranije rece, jedno zlo ne mozes opravdavati drugim.
Bosna kroz istoriju ima tradciju tolerancije, nisu ni Osmanlije dirali pravolavne objekte, dok u Srbiji to uglavnom nije bio slucaj, gdje su vecinu dzamija porusili.
Opetja033

#227 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Opetja033 »

Thorgerson wrote:
Opetja033 wrote: Sjajne zakljucke izvodis, logika ti i nije bas jaca strana.

Ono, apsolutno se moze porediti genocid i kulturocid sa prebijanjem par provokatorskih i nedobronamjernih pickica. Mozes li jos koji put hraknuti u facu zrtvama genocida?

Naravno da mogu generalizovati. Sve dok rehabilituju Drazu Mihajlovica, sve dok nijedna stranka (a da nije manjinska) u Srbiji ne moze da predje izborni prag ako priznaje da se u Srebrenici desio genocid. Sve dok cetnike biraju svojom voljom biraju da im vode drzavu - imam puno pravo da ih generaliziram. Radi svoje buducnosti i buducnosti svoje djece, radi fizickog i bioloskog opstanka.

Ponavljam: niko sa trunkom zdrave pameti, niko ko je dobronamjeran nece sjesti u centru SA/BG/ZG sa jasno vidljivim grbom neke od susjednih drzava. To ce uraditi samo neko ko je provokator i ko je dosao da nadje problem.
Rokni me ako si ti bio van Sarajeva. Mozda si eventualno do Makarske skokno.

:run:
Smijem se opkladiti u sta god zelis da sam sigurno vise svijeta obisao nego ti, sto privatno sto prirodom posla kojim se bavim. Ali to nema apsolutno nikakve veze sa ovim o cemu pricamo jer ne zivimo ni u Becu, ni u Minhenu ni u Londonu vec na Balkanu. Na Balkanu u kojem jedni grad preokrenu naopako radi par znakova na cirilici, drugi pale dzamije i ambasade. A neko ocekuje od naroda nad kojim je prije 20 godina izvrsen genocid da slegne ramenima na provokatorske setnje sa majicama na kojima je grb u cije ime je izvrsen taj isti genocid.
Kako da ne licemjeri.
SmokingMan

#228 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by SmokingMan »

Ovako neke novine gledaju na ovaj incindent...Novine kao najboljiv vid masovnog zaluđivanja publike.Loše vijesti se uvijek najbrže šire,ali se i toliko ne vodi o vjerodostojnosti prenesene vijesti,novine su takve,nešta se doda,nešta oduzme,a ponekad i nešta preuveliča...Ko u konačnici govori istinu!?

Image

Image
Last edited by SmokingMan on 01/06/2015 10:55, edited 1 time in total.
Opetja033

#229 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Opetja033 »

Naslovnica wrote:
Opetja033 wrote:
Naslovnica wrote:S tim da sam 100% siguran i dajem ruku da im se ništa ne bi desilo i da ih niko ne bi krivo pogledao, da se tu nije našla napušena i pijana navijačka rulja.
Hiljade turista dođu i prođu kroz Sarajevo, iz Srbije, iz Hrvatske, iz svih dijelova svijeta, pojedu ćevape, prošetaju čaršijom, nikome ne fali dlaka s glave.
A koliko tih turista seta sa majicama na kojima je grb agresorske drzave? Ja vala nijednog do sada nisam vidio. Ljudi dosli turisticki, da obidju grad, Carsiju i nikome ne pada na pamet da ih poprijeko pogleda a kamoli napadne. E jbg, stavi dvoglavog orla na majicu i mozda 1 od 10 da prodje bez batine. I to ako bude imao lude srece.
Nije normalno i nikada nece biti normalno da takve provokatorske spodobe setaju gradom sa obiljezjima u cije je ime ubijeno preko 10 000 nasih sugradjana.

Eto ti gledao i vidio da su napadaci bili u "vidno alkoholoziranom stanju". :lol:
Eto ti si gledao i vidio da su ovi došli da provociraju?
Smiješno kako pokušavaš da svakoj mojoj rečenici i konstataciji daš značenje kakvo tebi odgovara, a svaki tvoj stav i rečenica je čista ko suza, temeljena na činjenicama.
Ovi bajkeri su imali oznake države iz koje dolaze, baš kako ima i svaki bajkerski klub.
Po tvojoj logici, u Sarajevu, svaka srbijanska registarska tablica, i svaka naljepnica na autu "SRB" je za tebe provokacija?
A jbg ti nemoj banalizirati stvari. Tablice i naljepnica na autu nije nesto sto mozes birati, skinuti ili postaviti kada ti je kurcu cejf. Ne moze biti provokacija nesto sto ne radis svojom jebenom voljom.
Porediti tablice i naljepnicu na autu sa cinom slobodne volje i svjesno sjednes sa jasno vidljivim grbom agresorske drzave na sred Bascarsije je - blago receno glupo. Naravno da se radi o svjesnoj i planiranoj provokaciji.
Naslovnica

#230 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Naslovnica »

Opetja033 wrote:
Naslovnica wrote: Pa koji si kurac onda javljao na moj komentar i počeo s već standardnim etiketiranjima tipa "salonac, idi u majčicu Srbiju...", koja sam ralno i očekivao nakon mog posta, jer sam dovoljno na forumu da znam kako to funkcioniše?!
Jadno da jadnije ne može biti.
Olako izvodiš nebulozne zaključke onako kako tebi odgovara.
Srbija mi je zadnja varijanta kada bih išao, a prije nje ima otprilike 194 države (ako ne računamo BiH i Srbiju), tako da to izvlačenje iz konteksta možeš nekome drugome pokušati podvaljivati, nekome ko razmišlja kao ti. Meni i onima koji razumno i realno razmišljaju nećeš i ne možeš.
Opet ti kažem, jebe me se živo za Srbiju i kako se oni ponašaju, njihova prošlost i sadašnjost, dokazuju ko su i šta su, i gade mi se sa takvim stavovima.
I šta ja tu mogu da učinim, kao pojedinac?
Da učestvujem u premlaćivanju dobronamjernih bajkera, je li to rješenje?!

Problem je što je postala praksa da se za svaki belaj koji se desi kod nas pronalazi opravdanje u onima tamo. To je, civilizacijski, neprihvatljivo. Postaćemo kao Izrael.
I to je ono zbog čega me je iz godine u godinu sve više strah kamo sa takvim razmišljanjem idemo. Jebo mene, nego zbog moje djece, kakva ih budućnost ovdje čeka sa nama ovakvima?!
Njemačka, Japan. Jasno, bila denacifikacija, bio dug proces, ali razmišljam, kada bi se Francuzi ili Britanci ponašali prema Nijemcima onako kako se mi sada ponašamo prema Srbijancima, pa dokle bi to dovelo?
Jasno, u Srbiji nije izvršena "denacifikacija", dapače, rehabilitovan je uber četnik iz drugog svjetskog rata. I ne vjerujem da će se kod njih uskoro desiti bilo šta slično kao u Njemačkoj ili Japanu.
Ali, da li ja zbog toga treba da prebijem Novaka Đokovića ako sutra kao turista dođe u Sarajevo u sponzorskoj majici sa grbom Srbije?!
Ili da kažem da je on četnik?
Mislim, gdje je tu logika, gdje je početak a gdje kraj, šta je ispravno a šta nije?!
Javio sam se zato sto je po onome sto si napisao ispalo kako bi radije zivio u Srbiji nego u BiH i Sarajevu. Tako je ispalo. Kazem ti, ako sam te pogresno shvatio - dugujem ti iskreno izvinjenje. To me upalilo, po pitanju drugih stvari o kojima raspravljamo imas naravno legitimno pravo da mislis drugacije nego ja bez da te nazivam saloncem.

Imas dobrih poenti u ovom komentaru i pogodio si srz. Srbi i Srbija nisu prosli kroz "denacifikaciju" i to je sustina svega. Ne mozes ocekivati da ce zrtve imati razumijevanja sve dok je zvanicna politika Beograda i manjeg entiteta takva kakva jeste. Onaj koji to ocekuje je nepravedan i nerealan. Da li imam odgovore na tvoja pitanja? Nemam. Iskreno. Gdje je granica? U mojoj glavi kristalno jasna, naveo sam ti je. Spreman sam bukvalno zivot dati u odbrani svog sugradjanina druge nacionalnosti/vjeroispovijesti, spreman sam stati u zastitu i stare i nove pravoslavne crkve - ma ko da ih hipoteticki napadne - jer je dio mog licnog kulturno-historijskog naslijedja i dio mog identiteta (sto se opet ne moze reci za prosjecnog Beogradjanina ili Nisliju). U isto vrijeme podrzavam svaki napad na provokatore koji ovim gradom hodaju sa provokatorskim obiljezjima. To je moja granica. Tebi mozda izgleda kontradiktorno ali meni nije.
Razumijem ja u potpunosti sta ti zelis reci, ne kazem ni da nisi u pravu ali obracas se na pogresnu adresu. Nije do mene vec do onih koji kroje politiku Srbije i Srba. Sportskim zargonom receno - lopta je kod njih.
Ne bih radije živio u Srbiji nego u BiH, jer da je tako davno bih se preselio tamo, imam neke rodbine. 8-)
Izvinjenje prihvaćeno, i ja se izvinjavam zbog svojih riječi, ali se fakat upalim ko kutnjak kada me neko počne etiketirati i svrstavati tamo, a ja se čitavog života borim protiv žigosanja i svrstavanja mene tamo gdje niti pripadam niti želim da pripadam.
I fakat mi bude žao što smo došli ovdje nakon 20 godina, pogotovu kada se osvrnem na Njemačku gdje je bila 20 godina nakon WWII.
Znam da su za to najmanje krivi ljudi koji žive u Sarajevu, koji samo traže istinu i pravdu.
Ovdje se izvinjavam ostatku BiH, ali ja govorim za Sarajevo pošto je tema "maranje bajkera".
Ali me plaši da ovakvim gestovima, sa ovakvim razmišljanjima i postupcima, da samo idemo u korist onih koji su nam željeli zlo kako sada tako i prije 20 godina.
Ne znam gdje je rješenje i izlaz iz svega, bojim se da od nas ne naprave Palestinu i palestince (već je uzelo maha), a sa "našim" političarima i neukim narodom, svašta je moguće.
A meni su moja djeca i njihova budućnost najvažnija, nije vrijedna niti jedna njihova suza cijele Bosne i Sarajeva, ne želim da oni ikada iskuse i prođu kroz ono kroz šta smo mi prošli, i zato je počela moja priča o odlasku.
Da sam znao da ćemo biti ovdje 20 godina nakon rata, qratz bi ja bio patriota.
Da li su za ovakvu BiH ginuli naši borci? Siguran sam da nisu ginuli za zlatne kašike &co., tornjeve, , shiddije i ostale nebuloze, nego za slobodu i za život svojih porodica.
A ako je ovo sloboda i ako je ovo život, pišam se ja na tu slobodu i taj život.
BiH38

#231 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by BiH38 »

Naslovnica wrote:
BiH38 wrote:
Zašto bih ja išao na Pale ili u Grude i pokušavao da tamo "prodajem multikulturu", je li to moj posao? Kakvi su to odgovori i konstatacije? Otvori temu o tome pa da pričamo, ovdje se priča o premlaćivanju bajkera iz Čačka.
Ja živim u Sarajevu; i stidim se svojih sugrađana koji fašizamom i genocidom onih tamo opravdavaju premlaćivanje i šikaniranje, danas bajkera, sutra svatova, itd.
Jebe se i meni gdje ces ti i sta ces ti. Vi bi ovdje zivjeli, dobijali poslove u institucijama pozivajuci se na nacionalni kljuci, navijali za Srbiju a da vas se drzi ko kap vode na dlanu. E pa ne moze tako. Moras srcem voliti zemlju u kojoj zivis i osjecati je kao svoju. Sto se mene tice u svakom drugom slucaju razguli ako ti se ne svidja. Sta ce nam jedan "zabrinuti" supak koji uplaseno viri iz rupe.
Liče, ko smo to "mi"?!
Koga ba ti držiš k'o malo vode na dlanu, kakva ti je to šuplja? :lol: :lol: :lol:
Ne da bih ja ovdje živio, nego ja ovdje živim od kada sam se rodio, a ako ti je taj broj pored nicka koliko imaš godina, onda u svakom slučaju sam ovdje duže nego ti.
I nisam uhljebljen, i nemam posao u institucijama.
Pun si predrasuda (kao i mnogi ovdje na forumu).
A to gdje ću ja i šta ću, nije tvoj posao, tako da i ne znam što si se javljao na moj post ako te ne interesujem?
Razligu ba.
Nisam ja nikakav lik. Sta bi ti da ti Dodik oslobodi Bosnu od tebi nepodobnih pa onda da vidis buducnost ovdje. Kad sam se ja rodio i gdje sam se rodio nije bitno ali za razliku od tebe volim ovu drzavu i dozivljavam je kao svoju. Nemam druge. To sto se tebi noge tresu..... kaki se u gace sto se mene tice i dalje samo je sramota da si se rodio ovdje i da tako pricas za vlastiti grad. Sta tek su ti se sada oci otovorile? E pa "lice"ovo nije Srbija niti ce ikad biti. Znam ja dobro takve sto zive medju "balijama" . Idite u rezervnu drzavu. Tamo vas jedva cekaju hehhee...mrs u pm.
Danguba

#232 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Danguba »

SmokingMan wrote:Ovako neke novine gledaju na ovaj incindent...Novine kao najboljiv vid masovnog zaluđivanja publike.Loše vijesti se uvijek najbrže šire,ali se i toliko ne vodi o vjerodostojnosti prenesene vijesti,novine su takve,nešta se doda,nešta oduzme,a ponekad i nešta preuveliča...Ko u konačnici govori istinu!?

Image

Image
Image
Naslovnica

#233 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Naslovnica »

BiH38 wrote:
Naslovnica wrote:
BiH38 wrote:[quoteZašto bih ja išao na Pale ili u Grude i pokušavao da tamo "prodajem multikulturu", je li to moj posao? Kakvi su to odgovori i konstatacije? Otvori temu o tome pa da pričamo, ovdje se priča o premlaćivanju bajkera iz Čačka.
Ja živim u Sarajevu; i stidim se svojih sugrađana koji fašizamom i genocidom onih tamo opravdavaju premlaćivanje i šikaniranje, danas bajkera, sutra svatova, itd.
Jebe se i meni gdje ces ti i sta ces ti. Vi bi ovdje zivjeli, dobijali poslove u institucijama pozivajuci se na nacionalni kljuci, navijali za Srbiju a da vas se drzi ko kap vode na dlanu. E pa ne moze tako. Moras srcem voliti zemlju u kojoj zivis i osjecati je kao svoju. Sto se mene tice u svakom drugom slucaju razguli ako ti se ne svidja. Sta ce nam jedan "zabrinuti" supak koji uplaseno viri iz rupe./quote]

Liče, ko smo to "mi"?!
Koga ba ti držiš k'o malo vode na dlanu, kakva ti je to šuplja? :lol: :lol: :lol:
Ne da bih ja ovdje živio, nego ja ovdje živim od kada sam se rodio, a ako ti je taj broj pored nicka koliko imaš godina, onda u svakom slučaju sam ovdje duže nego ti.
I nisam uhljebljen, i nemam posao u institucijama.
Pun si predrasuda (kao i mnogi ovdje na forumu).
A to gdje ću ja i šta ću, nije tvoj posao, tako da i ne znam što si se javljao na moj post ako te ne interesujem?
Razligu ba.
Nisam ja nikakav lik. Sta bi ti da ti Dodik oslobodi Bosnu od tebi nepodobnih pa onda da vidis buducnost ovdje. Kad sam se ja rodio i gdje sam se rodio nije bitno ali za razliku od tebe volim ovu drzavu i dozivljavam je kao svoju. Nemam druge. To sto se tebi noge tresu..... kaki se u gace sto se mene tice i dalje samo je sramota da si se rodio ovdje i da tako pricas za vlastiti grad. Sta tek su ti se sada oci otovorile? E pa "lice"ovo nije Srbija niti ce ikad biti. Znam ja dobro takve sto zive medju "balijama" . Idite u rezervnu drzavu. Tamo vas jedva cekaju hehhee...mrs u pm.
Stradavaš u zabludi i neznanju. Ništa ti ne znaš.
Ovakvih likova mi je donedavno bilo žao, ali više nije. Tu lijeka nema. Inteligencija se ne može kupiti, to je u genima.
agent_zero

#234 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by agent_zero »

Bože sačuvaj kakvih razmišljanja ovdje ima... i kakvih primitivaca po forumu.

Pa ako ste takvi junaci, što ne odete na utakmicu u lukavici i ne pomlatite ono grupicu koja svaku tekmu stavlja ratnu zastavu i grb tzv. vojske rs?

Ovako ste isti kao i oni primitivci i huligani koji su napali te ljude. A koliko su neki zatucani i zaostali, vidi se i po postovima da pojma nemaju kakve oznake i odjeću bajkeri širom svijeta nose. Zatucanost i zaostalost male sredine, nije maklo izvan sarajeva i fildžan države.

Sramota za grad pred turističku sezonu, dolazak pape, sff...
Đinajlu

#235 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Đinajlu »

Ovakvi su ih tukli. To je taj profil ljudi, oni će time da se hvale.
Opetja033

#236 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Opetja033 »

Naslovnica wrote:
Opetja033 wrote:
Naslovnica wrote: Pa koji si kurac onda javljao na moj komentar i počeo s već standardnim etiketiranjima tipa "salonac, idi u majčicu Srbiju...", koja sam ralno i očekivao nakon mog posta, jer sam dovoljno na forumu da znam kako to funkcioniše?!
Jadno da jadnije ne može biti.
Olako izvodiš nebulozne zaključke onako kako tebi odgovara.
Srbija mi je zadnja varijanta kada bih išao, a prije nje ima otprilike 194 države (ako ne računamo BiH i Srbiju), tako da to izvlačenje iz konteksta možeš nekome drugome pokušati podvaljivati, nekome ko razmišlja kao ti. Meni i onima koji razumno i realno razmišljaju nećeš i ne možeš.
Opet ti kažem, jebe me se živo za Srbiju i kako se oni ponašaju, njihova prošlost i sadašnjost, dokazuju ko su i šta su, i gade mi se sa takvim stavovima.
I šta ja tu mogu da učinim, kao pojedinac?
Da učestvujem u premlaćivanju dobronamjernih bajkera, je li to rješenje?!

Problem je što je postala praksa da se za svaki belaj koji se desi kod nas pronalazi opravdanje u onima tamo. To je, civilizacijski, neprihvatljivo. Postaćemo kao Izrael.
I to je ono zbog čega me je iz godine u godinu sve više strah kamo sa takvim razmišljanjem idemo. Jebo mene, nego zbog moje djece, kakva ih budućnost ovdje čeka sa nama ovakvima?!
Njemačka, Japan. Jasno, bila denacifikacija, bio dug proces, ali razmišljam, kada bi se Francuzi ili Britanci ponašali prema Nijemcima onako kako se mi sada ponašamo prema Srbijancima, pa dokle bi to dovelo?
Jasno, u Srbiji nije izvršena "denacifikacija", dapače, rehabilitovan je uber četnik iz drugog svjetskog rata. I ne vjerujem da će se kod njih uskoro desiti bilo šta slično kao u Njemačkoj ili Japanu.
Ali, da li ja zbog toga treba da prebijem Novaka Đokovića ako sutra kao turista dođe u Sarajevo u sponzorskoj majici sa grbom Srbije?!
Ili da kažem da je on četnik?
Mislim, gdje je tu logika, gdje je početak a gdje kraj, šta je ispravno a šta nije?!
Javio sam se zato sto je po onome sto si napisao ispalo kako bi radije zivio u Srbiji nego u BiH i Sarajevu. Tako je ispalo. Kazem ti, ako sam te pogresno shvatio - dugujem ti iskreno izvinjenje. To me upalilo, po pitanju drugih stvari o kojima raspravljamo imas naravno legitimno pravo da mislis drugacije nego ja bez da te nazivam saloncem.

Imas dobrih poenti u ovom komentaru i pogodio si srz. Srbi i Srbija nisu prosli kroz "denacifikaciju" i to je sustina svega. Ne mozes ocekivati da ce zrtve imati razumijevanja sve dok je zvanicna politika Beograda i manjeg entiteta takva kakva jeste. Onaj koji to ocekuje je nepravedan i nerealan. Da li imam odgovore na tvoja pitanja? Nemam. Iskreno. Gdje je granica? U mojoj glavi kristalno jasna, naveo sam ti je. Spreman sam bukvalno zivot dati u odbrani svog sugradjanina druge nacionalnosti/vjeroispovijesti, spreman sam stati u zastitu i stare i nove pravoslavne crkve - ma ko da ih hipoteticki napadne - jer je dio mog licnog kulturno-historijskog naslijedja i dio mog identiteta (sto se opet ne moze reci za prosjecnog Beogradjanina ili Nisliju). U isto vrijeme podrzavam svaki napad na provokatore koji ovim gradom hodaju sa provokatorskim obiljezjima. To je moja granica. Tebi mozda izgleda kontradiktorno ali meni nije.
Razumijem ja u potpunosti sta ti zelis reci, ne kazem ni da nisi u pravu ali obracas se na pogresnu adresu. Nije do mene vec do onih koji kroje politiku Srbije i Srba. Sportskim zargonom receno - lopta je kod njih.
Ne bih radije živio u Srbiji nego u BiH, jer da je tako davno bih se preselio tamo, imam neke rodbine. 8-)
Izvinjenje prihvaćeno, i ja se izvinjavam zbog svojih riječi, ali se fakat upalim ko kutnjak kada me neko počne etiketirati i svrstavati tamo, a ja se čitavog života borim protiv žigosanja i svrstavanja mene tamo gdje niti pripadam niti želim da pripadam.
I fakat mi bude žao što smo došli ovdje nakon 20 godina, pogotovu kada se osvrnem na Njemačku gdje je bila 20 godina nakon WWII.
Znam da su za to najmanje krivi ljudi koji žive u Sarajevu, koji samo traže istinu i pravdu.
Ovdje se izvinjavam ostatku BiH, ali ja govorim za Sarajevo pošto je tema "maranje bajkera".
Ali me plaši da ovakvim gestovima, sa ovakvim razmišljanjima i postupcima, da samo idemo u korist onih koji su nam željeli zlo kako sada tako i prije 20 godina.
Ne znam gdje je rješenje i izlaz iz svega, bojim se da od nas ne naprave Palestinu i palestince (već je uzelo maha), a sa "našim" političarima i neukim narodom, svašta je moguće.
A meni su moja djeca i njihova budućnost najvažnija, nije vrijedna niti jedna njihova suza cijele Bosne i Sarajeva, ne želim da oni ikada iskuse i prođu kroz ono kroz šta smo mi prošli, i zato je počela moja priča o odlasku.
Da sam znao da ćemo biti ovdje 20 godina nakon rata, qratz bi ja bio patriota.
Da li su za ovakvu BiH ginuli naši borci? Siguran sam da nisu ginuli za zlatne kašike &co., tornjeve, , shiddije i ostale nebuloze, nego za slobodu i za život svojih porodica.
A ako je ovo sloboda i ako je ovo život, pišam se ja na tu slobodu i taj život.
Nemam ja sta previse dodati na ovo sto si napisao.
Poenta je u tome da ne znaci da oni koji su napali bajkere mrze sve sto je drugo i drugacije. Ljudi su to vidjeli, sa punim pravom, kao provokaciju.
Evo bicu brutalno iskren: da sam se nalazio na licu mjesta i ja bih tu majicu na isti nacin shvatio, vjerovatno bih i ucestvovao u napadu. Sa druge strane, spreman sam svojim zivotom braniti u ovom slucaju tebe i tvoju porodicu da ih neko napadne jer imaju drugacija imena. Nema razloga da ti lazem ili da ti povladjujem. Kao sto sam iskren u dijelu gdje kazem da bih vjerovatno ucestvovao u napadu na bajkere da sam bio na licu mjesta, iskren sam i sa ovim.
Dakle nije hajka na Srbe/pravoslavce. Pa covjece ja svoje poslovne goste, one za koje procijenim da su zainteresovani za historiju i kulturu, vodim (izmedju ostalog) u Staru pravoslavnu crkvu i njen muzej. Dakle ponosim se njom, ponosim se njenom zbirkom, ponosim se jer je u mom gradu.
Sustina je: stvari nisu crno-bijele. Oni koji su napali bajkere vjerovatno nisu mrzitelji svega sto je drugacije. Ljudi reaguju na jasan cin provokacije. Pa i jedan od ovih bajkera sam kaze da je samo ove godine tri puta posjetio Sarajevo i da nije imao nikakvih problema, naprotiv. Sve se svodi na majicu.
Fudo Bosna

#237 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Fudo Bosna »

Ja vjerujem , da večina nas koji znamo šta je rat i koji nismo „nabrali“ van BiH, a živjeli u Sarajevu 1992-1995, bi poslala ove tzv „mangupe/bošnjačke“ u tri p...mate....Znači, recimo, evo nemam adekvatan primjer, ali neki grad u Hrvatskoj, npr Dubrovnik, imao, naravno neuporedivo, ali tražim sličnu situaciju kao u BiH, loše iskustvo, sa susjednom nam i nama i njima, državom Srbijom, Dođe bajker, ima obilježje državne na motoru, parkira se na ulazu u Stari Grad i u kožnjaku krene prema Starom Gradu i Stradunu, naiđe grupa momčića , čiji je neko branio Dubrovnik, bombardovan godinu dana sa kasarne „Bosanka“, i odmah ga treba pretući, bajkera/bajkere i jeb.. mu mater? Glupa Vam , nekima, logika?

Još je tvoj položaj Bošnjaka npr. u BiH i Hrvata u Hratskoj kojoj je, za razliku od BIH, dozvoljeno da „dovrši“ posao, i ostvari suverenitet na cijelom teritoriju, je neuporediv, a gdje su Bošnjaci koji su manjina nažalost na velikom dijelu BIH ili oni , kojima valja živjeti u Srbiji ili Crnoj Gori, a ima ih nekoliko stotina hiljada ali su, izrazita manjina u odnosu na večinske, Srbe i Crnogorce?

Ako ovi momčići u Dubrovniku sa početka priče napadnu umjesto Srba, Bošnjake iz BiH, (nečim ih ,kao isprovocirali - imidžom,) njihovi sunarodnjaci, Hrvati u BiH, Srednja Bosna npr. mogu očekivati, „sličan tretman“, kada se isprovocirani Travničanin, Bugojanac ili Zeničanin-Bošnjak vrati i sjeti se neprijatnog iskustva iz „ Lijepe Naše“. ( A , da istina i uporedba bude korektna i Sbija ima i Hrvate/katolike, i onaj u Srbiji , Hrvat npr. neče se baš obradovati ovom „junaštvu“ sunarodnjaka iz Dubrovnika...)

„Mangup“ se bude u ratu, i protiv vojnika i sa puškom, a kur.. u miru i na "svom teritoriju" i neopravdano, je idiotluk i kukavičluk !!
Last edited by Fudo Bosna on 01/06/2015 11:21, edited 1 time in total.
SmokingMan

#238 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by SmokingMan »

Danguba wrote:
Image
Eto tako to ide,nije to ništa,eh čega se ja svega načitam u njihovim novinama... :-)
skupljac_zeljeza

#239 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by skupljac_zeljeza »

Opetja033 wrote: Sustina je: stvari nisu crno-bijele. Oni koji su napali bajkere vjerovatno nisu mrzitelji svega sto je drugacije. Ljudi reaguju na jasan cin provokacije. Pa i jedan od ovih bajkera sam kaze da je samo ove godine tri puta posjetio Sarajevo i da nije imao nikakvih problema, naprotiv. Sve se svodi na majicu.
Definitivno. Toliko dobro znamo šta može gdje isprovocirati i mudrije je i pametnije izbjeći konfliktnu situaciju. Neko će reći....a kako znamo?

dust in the wind

#240 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by dust in the wind »

nevjerovatno. znaci ako su u majicama na kojima pise srbija, zasluzili su batine..heheh. sto znaci da je zena u minjaku zasluzila da je neko momacki siluje, a I mi u srbiji ako se ne dao bog pojavimo u majici na kojoj pise sto posto bosanac... e blago pameti.
Opetja033

#241 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Opetja033 »

Najjaci su mi ovi prosvijetljeni "kosmopoliti" koji ocito imaju problema sa razumijevanjem osnovnih stvari na maternjem jeziku (valjda od silnih putestvija sirom svijeta zaboravili maternji jezik) i ne mogu shvatiti da problem nisu bila bajkerska obiljezja nego majica sa grbom Srbije koju je jedan od bajkera nosio.
Pa pun kurac bajkera i iz Srbije i iz Hrvatske je svake godine u Sarajevu, sa svim svojim obiljezjima. Ne znam da je ikada ijedan incident bio zabiljezen.
Ponavljam: pa i sam jedan od ovih napadnuti bajkera govori kako je samo ove godine tri puta bio u Sarajevu i nije imao problema. I on jasno kaze da je problem bio u majici ispod prsluka.
Opetja033

#242 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Opetja033 »

dust in the wind wrote:nevjerovatno. znaci ako su u majicama na kojima pise srbija, zasluzili su batine..heheh. sto znaci da je zena u minjaku zasluzila da je neko momacki siluje, a I mi u srbiji ako se ne dao bog pojavimo u majici na kojoj pise sto posto bosanac... e blago pameti.
:lol: :lol:
Da, kakvo debilno poredjenje i pljuvanje u facu svim silovanim zenama na ovoj planeti.

Poredis nicim izazvan napad na zenu sa situacijom gdje na sred Carsije lik hoda u majici sa simbolom u cije je ime prije 20 godina izvrsen jedini genocid u Europi nakon II svj. rata, u cije je ime ovaj grad prezivio najduzu opsadu u historiji modernog ratovanja, u cije je ime preko 10 000 nasih sugradjana ubijeno.

To je isto, zar ne?

Prosetaj Tel Avivom sa majicom sa kukastim krizem pa cemo vidjeti kako ces se provesti. Ovdje se ne treba postavljati pitanje zasto su prebijeni i da li su trebali biti prebijeni ili ne.
Pitanje koje se treba postaviti je zasto je taj idiot setao Sarajevom sa obiljezjima koje su toliko zla nanijele Sarajevu, Sarajlijama, Bosnjacima i svim gradjanima BiH.
Last edited by Opetja033 on 01/06/2015 11:31, edited 1 time in total.
Fudo Bosna

#243 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Fudo Bosna »

@ ovima što kao "pravdaju" ovaj "hrabri" čin

I zbog jednog "nadimljenog" pubertetlije ili starijeg besposlenog "mangupa", ja trebam razmišljatii/nespavati, kako će mi neko familiji npr u Istočnoj Bosni ili Hercegovini jeb... mat..???

Sutra to "hordašu" ili "manijaku" može biti turista koji priča ekavski, pa mu kao "tukne", na provokaciju ili slično, a on ,"mangup", mlad napušen,
a ne radi mu se ništa fizički,da zaradi, radije kakve pljačkice, ne studira mu se, a traži belaj... I kada moje dijete ode u vIšegrad ili Trebinje, ja trebam "rađati" hoće li neko njegovu majicu na kojoj piše Reprezentacija BiH ili slično ili zvanični grb ili karta BiH, hoče li ga neko pretuči ili , ne daj Bože, nešto gore? Ili ako imam familiju/povratničku tamo? Ma bitno je biti "manga" u Sarajevu, tuči turistu, paliti Predsjedništvo koje smo u ratu odbranili i to opravdavati !!!

:run:
Last edited by Fudo Bosna on 01/06/2015 11:39, edited 3 times in total.
celava_dlaka

#244 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by celava_dlaka »

Edin H. wrote:
celava_dlaka wrote:Sta kaze onaj mora i krst u autu skidati kad dolazi u Sarajevo :lol:
Tko?

Pa I jeste sada doslo neko ludje vrijeme, moja jaranica cijeli rat u Sarajevu nosila krst I niko joj nista nije rekao.
Komentari na blicu
Opetja033

#245 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Opetja033 »

Fudo Bosna wrote:@ ovima što kao "pravdaju" ovaj "hrabri čin

I zbog jednog "nadimljenog" pubertetlije ili starijeg besposlenog "mangupa", ja trebam razmišljatii/nespavati, kako će mi neko familiji npr u Istočnoj Bosni ili Hercegovini jeb... mat..???
Ma ne, trebas glumiti tolerantnog kosmopolitu i dozvoliti da te svaki idiot provocira i da ti se pisa po faci. To se do sada pokazalo vrlo ucinkovitim za smirivanje divljastva kod nasih komsija. Sta god da urade treba im se zahvaliti. Mozda jos i progutati sa blazenim osmijehom na licu.
Đinajlu

#246 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Đinajlu »

Opetja, glup si, odjavi se sa interneta. Vrati se u kúću iz koje si ispuzao.
Opetja033

#247 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Opetja033 »

Đinajlu wrote:Opetja, glup si, odjavi se sa interneta. Vrati se u kúću iz koje si ispuzao.
Neka si mi se nagovorio. :lol:

Natjeraj me...... :)
zenit dozic

#248 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by zenit dozic »

Fudo Bosna wrote:@ ovima što kao "pravdaju" ovaj "hrabri čin

Eto genocidaši ne bi šikanirali nas povratnike da nije ovog incidenta :run:

Nama u šumskoj neće biti ni bolje ni lošije no što jeste.

Oni će uvijek gledati kako da nam napakoste ma koliko se bošnjo trudio da bude dobar, fin i multikulturalan, četnik se samo sile boji utovite to jednom u glavu.
celava_dlaka

#249 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by celava_dlaka »

Sljedeci put cemo i baju malog knindzu pustiti da se osjecaju sto bolje, ipak moramo dokazati ovim seljacinama i dosljama u Sarajevu da smo multi etni :izet:
dezurni_ucenik

#250 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by dezurni_ucenik »

celava_dlaka wrote:Sljedeci put cemo i baju malog knindzu pustiti da se osjecaju sto bolje, ipak moramo dokazati ovim seljacinama i dosljama u Sarajevu da smo multi etni :izet:

:thumbup:

Evo predlazem pjesme za playliste.Za nase drage "prijatelje" da se "lepo osecaju" kad dodju kod nas :

Post Reply