Tako se to radi!

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#226 Re: Tako se to radi!

Post by Chmoljo »

opraste na ruke

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» KatarinaKosaca, TheMule, ovo_malo_duse

mjesec

:-)
Bodkin

#227 Re: Tako se to radi!

Post by Bodkin »

Jel tacno ovo za po glavi stanovnika?
agnostic_front

#228 Re: Tako se to radi!

Post by agnostic_front »

Ja mislim da jeste, bila je negdje statistika, onako slikovito prikazano.
mirza_15

#229 Re: Tako se to radi!

Post by mirza_15 »

agnostic_front wrote:Ja mislim da jeste, bila je negdje statistika, onako slikovito prikazano.
Neko jeste stavljao. Ne znam da li je tacno. Bilo je replika na tu statistiku. U svakom slucaju, statistika je data po glavi stanovnika, a ne po broju muslimana. Posto se radi o Evropskim drzavama logicno je da na ratista, na bliski istok, iz Francuske npr. ide manje po glavi stanovnika jer vecina stanovnista nisu muslimani. Sta ono kazu za statistiku :mrgreen:
mO k3

#230 Re: Tako se to radi!

Post by mO k3 »

mirza_15 wrote:
agnostic_front wrote:Ja mislim da jeste, bila je negdje statistika, onako slikovito prikazano.
Neko jeste stavljao. Ne znam da li je tacno. Bilo je replika na tu statistiku. U svakom slucaju, statistika je data po glavi stanovnika, a ne po broju muslimana. Posto se radi o Evropskim drzavama logicno je da na ratista, na bliski istok, iz Francuske npr. ide manje po glavi stanovnika jer vecina stanovnista nisu muslimani. Sta ono kazu za statistiku :mrgreen:
Komentirao sam statistiku , iz Bosne na milion stanovnika išlo je 92 " ratnika " u tu isil vojsku .. Bilo je tu i Danaca , Francuza .
Kada se uzme u obzir da je bih 55% muslimana opet je bih u zadnjim tankovima sto je u ovome slučaju pozitivno
BHCluster

#231 Re: Tako se to radi!

Post by BHCluster »

Povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i Dana logoraša Bosne i Hercegovine, Udruženja logoraša “Prijedor 92” i “Kozarac” su posjetama bivšim prijedorskim koncentracionim logorima željeli odati počast svim logorašima koji su stradali kao žrtve fašizma Drugog svjetskog rata prijedorskim logorašima te svim logorašima iz Bosne i Hercegovine koji su stradali. Kompanija Arcelor Mittal Prijedor koja je vlasnik logora Omarska nije dozvolila ulazak u bivši koncentracioni logor Omarska i tako po ko zna koji put ponizila žrtve.

Opštinske vlasti u Prijedoru do današnjeg dana nisu žrtvama genocida na bilo koji način odali počast za patnje kroz koje su prošli.

Lokalne vlasti odbijaju javno priznati da su zločini počinjeni u Prijedoru, uprkos brojnim presudama međunarodnih i lokalnih sudova.

Podizanje spomenika u spoment prijedorskim žrtvama u gradu nije dozvoljen, a pristup mjestima zločina onemogućuju mnogi uključujući i AcelorMittal.

Institut za istraživanje genocida Kanada još jednom podsjeća svjetsku javnost da su genocid i drugi oblici zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava na području općine Prijedor trajala kontinuirano u periodu 1992.-1995., kada je ubijeno 102 djece, 256 žena, ukupno 3.173 civila, 31.000 ljudi je zatočeno u koncentracionim logorima smrti, 53.000 osoba su žrtve progona i deportacije.

U samo tri mjeseca je istrebljeno 94 posto Bošnjaka
.

U Prijedoru je izvršen masovni zločin genocida, kulturocida, ekocida, etnocida, urbicida, elitocida, masovno, namjerno, organizovano ubijanje, protjerivanje, silovanje prije svega, Bošnjaka, a zatim i Hrvata.

Danas se genocid u Prijedoru nastavlja drugim sredstvima.

Preživjele žrtve nemaju pravo obilježiti istinu o tim zločinima, nemaju pravo na pravdu, nemaju pravo da se sjete zločina koji su uzbunili čitav svijet, dokazujući da lekcija iz holokausta nije naučena.

Bez istine o genocidu u Prijedoru i pravde za žrtve tih zločina nema prijedorske budućnosti.

Do kada će svijet šutiti o zločinu uklanjanje i istrebljenja 94 posto Bošnjaka i Hrvata sa teritorije opštine Prijedor, tolerišući kršenje prava žrtava genocida i dozvoljavajući smotru Ravnogorskog četničkog pokreta koji je u Drugom svijetskom ratu bio na strani fašizma?

Do kada će bosanskohercegovački politički establišment šutjeti o genocidu u Prijedoru, mirno posmatrajući nastavak mućenja preživjelih žrtava genocida, dodvoravajući se neprijateljima Bosne i Hercegovine i posebno Bošnjaka, tolerišući svakodnevno kretanje prijedorskih zločinaca ulicama Prijedora, tolerišući negatore genocida?

Zabrana posjete koncentracionom logoru Omarska i zabrana odavanja poštovanja žrtvama je direktni udar na osnovna ljudska prava i slobode povratnika.

U Prijedoru i entitetu Republika Srpska fašizam nije pobijeđen. Ne dozvoliti bivšim logorašima da odaju dužnu počast žrtvama jednog od najgorih koncentracionih mučilišta u Evropi poslije holokausta i poslije Drugog svjetskog rata i to na Dan pobjede nad fašizmom je fašizam.

Prijedor je primjer gdje se duh barbarstva pretvorio u kulturnu matricu velikosrpskog hegemonizma i nepoštivanja drugog i drugačijeg.

Kontinuirano gaženje Ideje Bosne i Bosanskog duha u Prijedoru snažno izaziva ushićenje barbara. U tome se ispunjava smisao njihovog postojanja.

“Nikad više” predstavlja obavezu međunarodne zajednice, svakog naroda i svakog pojedinca da nijedan narod više neće biti izložen genocidu. U to ime koncentracioni logor Omarska mora postati komemorativni spomenik, čuvajući time sjećanje na strahote koje su se desile, i služiti kao podsjetnik na genocid.

Instituta za istraživanje genocida Kanada će putem svoga Internacionalnog ekspertnog tima još jednom pozvati sve najuticajnije svjetske političke, pravne i subjekte za zaštitu ljudskih prava i sloboda, te organizacije i institute koji se bore protiv genocida u svijetu da zaštite pravo preživjelih žrtava genocida u Prijedoru na sjećenje na svoje najmilije.
Tako se to radi...
BHCluster

#232 Re: Tako se to radi!

Post by BHCluster »

bartolomej1

#233 Re: Tako se to radi!

Post by bartolomej1 »

Thorgerson wrote:Nase balije od hitno na obuku iz politickih nauka.

Smiju se traktordziji, a rastura ih lik.

Samo tako Mile, gazi. :thumbup:

Napadali nas, gadjali nas 4 godine.

Izvinjavamo se za to.
Izvinjavamo se za zastavu, ukidamo je.
Izvinjavamo se za himnu.
Izvinjavamo se za Republiku BiH (medjunarodno priznatu)
Izvinjavamo se za dan drzavnosti/dan nezavisnosti.

itd.

Oni se ne izvinjavaju, oni rade i gaze.

Nemoj tako druze,nisi ni ti u pravu! Nikome se ti nizasta ne trebas izvinjavati za ono sto u svojoj avliji radis,niti ja imam pravo da ti sta zamjerim,ali mi se neces izvinjavati sto to u mojoj avliji radis jer ti necu dati pravo da to u njoj radis,tako da mi se neces morati ni izvinjavati.Koje crne "republike bih",koji crni "dani drzavnosti"? Ja se ne slazem ali postujem,kada budes slavio,zovi me u goste,ne vodi mi tvoje goste meni na rucak.
BadAss14

#234 Re: Tako se to radi!

Post by BadAss14 »

bartolomej1 wrote:

Izvinjavamo se za to.
Izvinjavamo se za himnu.

itd.

Nemoj tako druze,nisi ni ti u pravu! Nikome se ti nizasta ne trebas izvinjavati za ono sto u svojoj avliji radis,niti ja imam pravo da ti sta zamjerim,ali mi se neces izvinjavati sto to u mojoj avliji radis jer ti necu dati pravo da to u njoj radis,tako da mi se neces morati ni izvinjavati.Koje crne "republike bih",koji crni "dani drzavnosti"? Ja se ne slazem ali postujem,kada budes slavio,zovi me u goste,ne vodi mi tvoje goste meni na rucak.
Genocidni brlog nije nikakva tvoja avlija! Bravo moderacijo sto dopustate ovajcetnicki izljev bijesa na pomen Republike BiH i Dana drzavnosti!
bartolomej1

#235 Re: Tako se to radi!

Post by bartolomej1 »

BadAss14 wrote:
bartolomej1 wrote:

Izvinjavamo se za to.
Izvinjavamo se za himnu.

itd.

Genocidni brlog nije nikakva tvoja avlija! Bravo moderacijo sto dopustate ovajcetnicki izljev bijesa na pomen Republike BiH i Dana drzavnosti!

Nema potrebe odmah da cmizdris i zapomazes,ovo je samo obican forum,razmjena misljenja i nista drugo.
Eh taj,kako ga ti nazivas "cetnicki brlog" je itekako moja avlija,zato sto sam svu svoju djedovinu i pradjedovinu,ostavio u tvom tamnom vilajetu,brlogu raznoraznih vehabija,selafija,mudzahedina,Bosnica i Jasarevica.Kontas?Ne samo ja nego i sva moja rodbina,familija i stotine hiljada drugih ljudi.
Koju crnu "rbih" ti spominjes,kakvi dani drzavnosti?Gdje si ti do sada zivio?
Mislis na onu"gradjansku,multietnicku,rbih"?Pogledaj njene plodove u tvom vilajetu,u Sarajevu imas vise Arapa nego Srba i Hrvata zajedno,saudijski kraljevi poklanjali i gradli dzamije i islamske centre gdje im je kurcu na pamet padalo,da,da znam, za dobrobit svih naroda "multietnicke rbih",za bolji suzivot.Sepure ti se Arapi iz sada njihovih hotela u kojima ni pivo ne mozes popiti,jer toboze islam ne dozvoljava, a hotel mi pravili.
Primjera te tvoje "rbih" imao bih jos koliko hoces,nego mi mrsko.Ja se odmakao da ne gledam kada slavite dane te iste,otisao u "cetnicki brlog",jbg tako smo se dogovorili.
Hajvan

#236 Re: Tako se to radi!

Post by Hajvan »

Mehamet krepo i ljudskost nestala… ;)

Zamisli budućnost
BadAss14

#237 Re: Tako se to radi!

Post by BadAss14 »

:

Izvinjavamo se za to.
Izvinjavamo se za himnu.

itd.

Oni se ne izvinjavaju, oni rade i gaze.[/quote]

Nemoj tako druze,nisi ni ti u pravu! Nikome se ti nizasta ne trebas izvinjavati za ono sto u svojoj avliji radis,niti ja imam pravo da ti sta zamjerim,ali mi se neces izvinjavati sto to u mojoj avliji radis jer ti necu dati pravo da to u njoj radis,tako da mi se neces morati ni izvinjavati.Koje crne "republike bih",koji crni "dani drzavnosti"? Ja se ne slazem ali postujem,kada budes slavio,zovi me u goste,ne vodi mi tvoje goste meni na rucak.[/quote]

Genocidni brlog nije nikakva tvoja avlija! Bravo moderacijo sto dopustate ovajcetnicki izljev bijesa na pomen Republike BiH i Dana drzavnosti![/quote]

Nema potrebe odmah da cmizdris i zapomazes,ovo je samo obican forum,razmjena misljenja i nista drugo.
Eh taj,kako ga ti nazivas "cetnicki brlog" je itekako moja avlija,zato sto sam svu svoju djedovinu i pradjedovinu,ostavio u tvom tamnom vilajetu,brlogu raznoraznih vehabija,selafija,mudzahedina,Bosnica i Jasarevica.Kontas?Ne samo ja nego i sva moja rodbina,familija i stotine hiljada drugih ljudi.
Mislis na onu"gradjansku,multietnicku,rbih"?Pogledaj njene plodove u tvom vilajetu,u Sarajevu imas vise Arapa nego Srba i Hrvata zajedno,saudijski kraljevi poklanjali i gradli dzamije i islamske centre gdje im je kurcu na pamet padalo,da,da znam, za dobrobit svih naroda "multietnicke rbih",za bolji suzivot.Sepure ti se Arapi iz sada njihovih hotela u kojima ni pivo ne mozes popiti,jer toboze islam ne dozvoljava, a hotel mi pravili.
Primjera te tvoje "rbih" imao bih jos koliko hoces,nego mi mrsko.Ja se odmakao da ne gledam kada slavite dane te iste,otisao u "cetnicki brlog",jbg tako smo se dogovorili.[/quote]

Ovo nije obican forum, ovo je sarajevski portal, istog onog Sarajeva nad kojim ste se 4 god izivljavali ko nabjednije hinje, i zato bi vam trebalo bar ovde stati u kraj sirenju cetnickog smrada.
Koga briga sto si ti sljedeci vase politicke ciljeve otisao da se sklonis u stranu dok se Saraejevo trebalo ocistit od njegovog autotohnog naroda. Cuj koja RBiH? Ista ona koju nam je citav svijet priznao 1992, i koju su najbrutalnije napali Srbi, jer niste mogli zivjet u civilizavanom drustvu, i te 92 nije bilo nikakvih vehabija i mudzahedina. Bio je samo obicni narod, vase dojucerasnje komsije,kojim ste se pretvarali sve godine i onda pokazali vase pravo lice.
Spominjes neku multietnicnost, a smetaju ti stranci koji su naselili nasu drzavu, koju postuju vise nego sto ce te vi ikad. Vi ste ispucali vas kredit "multietnicnosti", i sad mozete kmecat koliko hocete. Sta ti imas prigovarat Sarajevu govno jedno cetnicko! Jadan si i bijedan isto ko i argumenti ti!
RBiH nikad nije ni zazivila zahlvaljujuci vasoj cetniskoj zlobi, i ti ces nekom nesto prebacivat! I nemoj zaboravit jednog dana cemo proglasiti pred svijetom Izetbegovicevo djelo veleizdajom, a onda se zapitatje sta ce te kad vam vise ne bude "izetbegovica" i "tihica".
bartolomej1

#238 Re: Tako se to radi!

Post by bartolomej1 »

BadAss14 wrote::

Izvinjavamo se za to.
Izvinjavamo se za himnu.

itd.

Nemoj tako druze,nisi ni ti u pravu! Nikome se ti nizasta ne trebas izvinjavati za ono sto u svojoj avliji radis,niti ja imam pravo da ti sta zamjerim,ali mi se neces izvinjavati sto to u mojoj avliji radis jer ti necu dati pravo da to u njoj radis,tako da mi se neces morati ni izvinjavati.Koje crne "republike bih",koji crni "dani drzavnosti"? Ja se ne slazem ali postujem,kada budes slavio,zovi me u goste,ne vodi mi tvoje goste meni na rucak.[/quote]

Genocidni brlog nije nikakva tvoja avlija! Bravo moderacijo sto dopustate ovajcetnicki izljev bijesa na pomen Republike BiH i Dana drzavnosti![/quote]

Primjera te tvoje "rbih" imao bih jos koliko hoces,nego mi mrsko.Ja se odmakao da ne gledam kada slavite dane te iste,otisao u "cetnicki brlog",jbg tako smo se dogovorili.[/quote]

Ovo nije obican forum, ovo je sarajevski portal, istog onog Sarajeva nad kojim ste se 4 god izivljavali ko nabjednije hinje, i zato bi vam trebalo bar ovde stati u kraj sirenju cetnickog smrada.
Koga briga sto si ti sljedeci vase politicke ciljeve otisao da se sklonis u stranu dok se Saraejevo trebalo ocistit od njegovog autotohnog naroda. Cuj koja RBiH? Ista ona koju nam je citav svijet priznao 1992, i koju su najbrutalnije napali Srbi, jer niste mogli zivjet u civilizavanom drustvu, i te 92 nije bilo nikakvih vehabija i mudzahedina. Bio je samo obicni narod, vase dojucerasnje komsije,kojim ste se pretvarali sve godine i onda pokazali vase pravo lice.
Spominjes neku multietnicnost, a smetaju ti stranci koji su naselili nasu drzavu, koju postuju vise nego sto ce te vi ikad. Vi ste ispucali vas kredit "multietnicnosti", i sad mozete kmecat koliko hocete. Sta ti imas prigovarat Sarajevu govno jedno cetnicko! Jadan si i bijedan isto ko i argumenti ti!
RBiH nikad nije ni zazivila zahlvaljujuci vasoj cetniskoj zlobi, i ti ces nekom nesto prebacivat! I nemoj zaboravit jednog dana cemo proglasiti pred svijetom Izetbegovicevo djelo veleizdajom, a onda se zapitatje sta ce te kad vam vise ne bude "izetbegovica" i "tihica".[/quote]

Tebi jos izgleda niko nije javio da je rat zavrsen,mislim na ovaj nas u bivsoj "rbih"?Ovaj u Siriji jos traje,koliko sam upucen,pa mozda i stignes,skokni na temu Sirija prije polaska pa se informisi.
Znam ja da je ovo sarajevski portal,zato se ti ovdje i mozes isprdjavati sa tim bljuvotinama " cetnici""govno cetnicko" i slicnim glupostima,jbg.Uglavnom znas da na rijec cetnik ima i odgovor,ali ti se ne smije napisati,ti si ovdje glavni baja,vedris i oblacis :lol:
Stranci su naselili tvoju drzavu,moju nisu sigurno,Sarajevo je i dalje "multietnicki grad",grad svih muslimana,Egipcana,Alziraca,Sirijaca... :D
Ko ce zamjeniti Tihica i Izetbegovica? Bilal Bosnic i Abu Hamza? :roll:
Haman

#239 Re: Tako se to radi!

Post by Haman »

Naravno da nije. Dejton je pravio Holbruk sa saradnicima. Bas ga je odlicno napravio, pa BiH ima Ustav kakav ne postoji nigdje. Ja mislim da nije postoji ni u pravnoj teroriji. Holbruk nas je usrecio za sva vremena a i neki Bosnjaci su mu plaho pomogli.
BHCluster

#240 Re: Tako se to radi!

Post by BHCluster »

RS: U đačke knjižice Bošnjacima umjesto "bosanski jezik“ uvedeno "bošnjački jezik“

Potpredsjednik Republike Srpske (RS) Ramiz Salkić upozorio je danas u izjavi Feni da je u tom bh. entitetu na sceni novi, dodatni, pritisak na Bošnjake i prisiljavanje da izučavaju jezik koji oni ne žele.

Salkić je pojasnio da je posljednjih dana primio više žalbi roditelja bošnjačke djece iz Zvornika, Prijedora i drugih mjesta u RS-u na đačke knjižice u kojima je umjesto ranijeg termina "bosanski jezik“ navedeno "bošnjački jezik“.

-Ovim Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a krši Ustav BiH, kojim je definisano da su službeni jezici u BiH bosanski, hrvatski i srpski. Na ovaj način resorno ministarstvo u RS-u vrši diskriminaciju i vrijeme je da se svi u BiH pozabave da prestane tortura, diskriminacija i zloupotrebe u obrazovanju, jer u entitetu RS poprimaju drastične razmjere i situacija može potpuno eskalirirati početkom naredne školske godine - naglasio je Salkić.

Entitetski potpredsjednik ukazuje da su đaci učili iz udžbenika "bosanskog jezika“, a u đačke knjižice im je zaveden "bošnjački jezik“.

Problem im može biti i upis u srednje škole na području Federacije BiH, gdje terminološki ne postoji "bošnjački jezik“, ukazuje Salkić i dodaje da bi to značilo da se krši zakon kod bodovanja za upis iz jezika koji u tom entitetu ne postoji.

-Očekivao sam od novog ministra prosvjete i kulture u RS-u Dane Maleševića da će ići ka rješavanju problema u obrazovanju u RS-u, ali čini se da on nastavlja praksu svog prethodnika - što gore po Bošnjake, to bolje - naveo je Salkić.

Sve ovo, kazao je, nije problem samo Bošnjaka, već i za Vijeće za implementaciju mira i OHR u BiH i sve koji u BiH treba da štite Dejtonski sporazum.

Salkić je za Fenu podsjetio i da Ustav RS-a nije usklađen s Ustavnom BiH, jer nisu navedeni precizni nazivi koji se jezici koriste u RS-u.
:thumbup:
bingov buraz

#241 Re: Tako se to radi!

Post by bingov buraz »

Uvesti termin Srbijanski jezik i gotovo.
zateznistub

#242 Re: Tako se to radi!

Post by zateznistub »

Nemoj, eto ih sviju za stalno u Sarajevo...
BHCluster

#243 Re: Tako se to radi!

Post by BHCluster »

bingov buraz wrote:Uvesti termin Srbijanski jezik i gotovo.
Zanimljivo je sto u sva 3 Ustava nema ovaj naziv "Bosnjaci" za jezik. Krse sami svoj ustav.
BHCluster

#244 Re: Tako se to radi!

Post by BHCluster »

"Velika je panika vladala. Svi su želeli da uđu, ali nisu mogli. Mnoge smo prebacili. Ja nisam gasio motore, samo u jednom danu prebacili smo 4.400 ljudi. To je bio kargo avion bez sjedišta napravljen za potrebe JNA"

Procjenjuje se da u glavnom gradu Bosne i Hercegovine živi petina predratnog broja Srba u Sarajevu. Ono što srpski političari, međutim, prešućuju je da veliki broj njih Sarajevo napustilo u aprilu 1992. godine preko sarajevskog aerodroma i to u akciji koju je osmislio i organizovao tadašnji vojni vrh iz Beograda.

Da je JNA stajala iza iseljavanja Sarajlija uglavnom srpske nacionalnosti svjedočio je Stevan Popov, pilota JAT-a koji je bio mobilisan u JNA. On je u avionu "boing 707" adaptiranom za vojne potrebe, iz Sarajeva u Batajnici prebacio preko 40 hiljada Sarajlija. Popov je prošle nedjelje izvršio samoubistvo, a beogradski mediji podsjetili su javnost na njegov "hrabri podvig" kada je iz "sarajevskog ratnog pakla" izvukao na destine hiljada građana.

"Bilo je na hiljade ljudi koje je trebalo prebaciti. Jednostavno, ti ljudi nisu imali drugog izlaza. Na prilazu gradu bile su razne barikade, što srpske, što muslimanske, što raznih paraformacija. Aerodrom je bio jedini izlaz iz te situacije. Moram da kažem da se tu našla vojska, naše Ratno vazduhoplovstvo sve svoje kapacitete je gurnulo tamo u Sarajevo. Velika je panika vladala. Svi su želeli da uđu, ali nisu mogli. Mnoge smo prebacili. Ja nisam gasio motore, samo u jednom danu prebacili smo 4.400 ljudi. To je bio kargo avion bez sjedišta u koji je moglo da stane 500 do 600 ljudi".

Nusret Smajlović bio je šef milicije na Aerodromu sve do februra 1991. godine, kada je smijenjen. On za naš list tvrdi da je operacija izvlačenja ljudi, zlata, deviza, umjetničkih vrijednosti iz Sarajeva trajala čitavu 1991. godinu.

"U to vrijeme su vojni avioni masovno vozili za Beograd. Najjača vojna industrija u bivšoj Jugoslaviji nalazila se u to vrijeme u Bosni i Hercegovini. Tu mislim na Orao, Zrak, Unioninvest, Vogošću. Takođe veliki broj vojske bio je u granizonima u BiH. Avioni su ograničeni po težini tereta i iznošenje je trajalo od početka 1991. godine. Veliki broj ljudi i ogroman teret je te godine odvezen sa sarajevskog aerodroma. Naročito gust aviosaobraćaj je bio krajem 1991. godine. U to vrijeme bilo je dana kada na aerodrom niste mogli ući od vojske. Više od trećine građana Sarajeva je iseljeno do maja 1992. godine. Sve to masovno bježalo, noseći nakit, novac, umjetnine. Pored vojnih lica, Sarajevo su napuštali i zaposleni u republičkog MUP-a. Oni su imali direktne informacije šta se sprema u Sarajevu."
:thumbup:
Danguba

#246 Re: Tako se to radi!

Post by Danguba »

Sta je preostalo?
Tuziti olosh i tjerati se sa njima po sudovima. :oops:
BHCluster

#247 Re: Tako se to radi!

Post by BHCluster »

Danguba wrote:
Sta je preostalo?
Ako se neces boriti za svoja prava nece niko drugi.
hajducka travica

#248 Re: Tako se to radi!

Post by hajducka travica »

RBiH nikad nije ni zazivila zahlvaljujuci vasoj cetniskoj zlobi, i ti ces nekom nesto prebacivat! I nemoj zaboravit jednog dana cemo proglasiti pred svijetom Izetbegovicevo djelo veleizdajom, a onda se zapitatje sta ce te kad vam vise ne bude "izetbegovica" i "tihica".
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
hajducka travica

#249 Re: Tako se to radi!

Post by hajducka travica »

BHCluster wrote:
Danguba wrote:
Sta je preostalo?
Meni nikako ne ide u glavu ovo sa bosnjacima i bosanskim jezikom.Eto,haj' nek' govore i pisu ali sto ovi isti bosnjaci negiraju Bosance a hoce da im je bosanski jezik maternji.Ovo je ludnica,razumijem i nepismenu raju koja niti zna sta je jezik ali ne razumijem obrazovane ljude(akademsku zajednicu) koji furaju ovu neodrzivu teoriju,bosnjaci i bosanski jezik a Bosanci za njih ne postoje.Ima li igdje na svjetu neki jezik i njegovo ime da da ne postoji njegov narod koji ga govori.Bosnjaci optuzuju Srbe i Hrvate za separatizam a i sami su separatisti jer su pristali na floskulu SDA da su oni "historijski" Bosnjaci a ne Bosanci.Izjasnjavanjem kao bosnjaci i proglasavanje bosanskih muslimana '93.godine za bosnjake je samo navodjenje vode na mlin srpskohrvatskim separatistima i da im se olaksa razgradnja Bosne i hercegovine.Ako ne postoje Bosanci,ne postoji ni njihov jezik.Ja bosnjak govorim slovenski jezik ali za mene Slovenci ne postoje, ne postoje,cujete li vi ovo ili citate ovakve nebuloze tamo nekih kvazi bosnjackih akademika,koji bi za marku tvrdili da go*no ne smrdi nego da mirise kao parfem dolce&gabana.O,Boze sta nas snadje,kud ovaj nesretni narod i za kim podje.Hiljadu godina zivi na teritoriji Bosne i radjase se i umirase generacije iza generacija u zemlji Bosni i od jednom ih ubijedise da je BiH samo teritorijalna jedinica,malo veci komad livade a ova "livada" imade svoj narod koji govori i koji je govorio bosanski jezik.Ovaj komad livade svijet,Ujedinjene Nacije priznase kao drzavu sa njenom historijskom zastavo.Ova livada imadose svoju bogatu historiju/povijest.Imade,kraljeve,kraljevstvo,kraljice,princeze,princeve,svoj vlastiti novac,Povelju Kulina Bana kao rodni list komadas "livade" koji s ezvase Bosna.Sve se u Bosni zvalo bosansko a nista se nije zvalo bosnjacko.tako imamo i bosansku zastavu sa ljiljanima a nigdje nisam nikad vidio bosnjacku zastavu.
BHCluster

#250 Re: Tako se to radi!

Post by BHCluster »

hajducka travica wrote:
BHCluster wrote:
Danguba wrote:
Sta je preostalo?
Meni nikako ne ide u glavu ovo sa bosnjacima i bosanskim jezikom.Eto,haj' nek' govore i pisu ali sto ovi isti bosnjaci negiraju Bosance a hoce da im je bosanski jezik maternji.Ovo je ludnica,razumijem i nepismenu raju koja niti zna sta je jezik ali ne razumijem obrazovane ljude(akademsku zajednicu) koji furaju ovu neodrzivu teoriju,bosnjaci i bosanski jezik a Bosanci za njih ne postoje.Ima li igdje na svjetu neki jezik i njegovo ime da da ne postoji njegov narod koji ga govori.Bosnjaci optuzuju Srbe i Hrvate za separatizam a i sami su separatisti jer su pristali na floskulu SDA da su oni "historijski" Bosnjaci a ne Bosanci.Izjasnjavanjem kao bosnjaci i proglasavanje bosanskih muslimana '93.godine za bosnjake je samo navodjenje vode na mlin srpskohrvatskim separatistima i da im se olaksa razgradnja Bosne i hercegovine.Ako ne postoje Bosanci,ne postoji ni njihov jezik.Ja bosnjak govorim slovenski jezik ali za mene Slovenci ne postoje, ne postoje,cujete li vi ovo ili citate ovakve nebuloze tamo nekih kvazi bosnjackih akademika,koji bi za marku tvrdili da go*no ne smrdi nego da mirise kao parfem dolce&gabana.O,Boze sta nas snadje,kud ovaj nesretni narod i za kim podje.Hiljadu godina zivi na teritoriji Bosne i radjase se i umirase generacije iza generacija u zemlji Bosni i od jednom ih ubijedise da je BiH samo teritorijalna jedinica,malo veci komad livade a ova "livada" imade svoj narod koji govori i koji je govorio bosanski jezik.Ovaj komad livade svijet,Ujedinjene Nacije priznase kao drzavu sa njenom historijskom zastavo.Ova livada imadose svoju bogatu historiju/povijest.Imade,kraljeve,kraljevstvo,kraljice,princeze,princeve,svoj vlastiti novac,Povelju Kulina Bana kao rodni list komadas "livade" koji s ezvase Bosna.Sve se u Bosni zvalo bosansko a nista se nije zvalo bosnjacko.tako imamo i bosansku zastavu sa ljiljanima a nigdje nisam nikad vidio bosnjacku zastavu.
Prem sadasnjem ustavu pojam Bosanac ne postoji, termini koji se koriste su Bosnjak, Srbin, Hrvat i ostali.
Post Reply