Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
-
natt
- Ridjobrki
#227 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Ja sam sa 12 godina pod granatama preprodavao cigare u izbjeglištvu, radio od mesnice pa do kafane, radio za strance na građevinskom projektu - nije NVO palamuđenje - a počeo tako što sam mjesec dana održavao i čistio prostorije pa me onda zadržali i angažovali...MJAU - da wrote:Ma Brko, nije to do raje, nego do odgoja. Jbg, ono, kad sam ja rekla odoh da radim do početka faxa preko ljeta i to u videoteci, mama plakala, jbt, ko da se udajem. Ne konta omladina. Zato volim onu reklamu kao kad rođak hoće zaposliti rođaka, pa ono obvezno na neko visoko mjesto, a on perač prozora 100 sptratnica. Oplačem svaki put. Sretno ti, znam u kojim si mukama, ali nađe se radnik vazda
I onda ti dođe neko ko sebi nije mogao ni pametan nick smisliti da priča
O tom ti pričam.....MJAU - da wrote:Eto kako ti plitko razmišljaš. Nisu njegove pare, a pazi, on je zadužen za rezultat i samim tim svoju i tvoju platu. Jer, ako od para ne napravi pare, ništa od posla. Nisi ti za rada, sjedi i uživaj na forumu do penzije koju nećeš imati paša.Njanjavi wrote: Nisu tvoje pare al se nesta kofrcis ko da si ti kopao za njih
Ovo ko zaposli nek zaključa odmah firmu. Lik hladno ne može skontati da neko nema obraza gristi ruku koja ga hrani...
- MJAU - da
#228 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
@Njanavi E vidiš. Ja dva životna plaćam, pored doprinosa redovno uplaćenih. Da ne spominjem ono na banci, što se može podići. I vidi ovo, za razliku od tebe, želim i tebi isto. Da radiš i svojim radom sebi obezbjediš dobar život. Toliko i opet kažem sretno, uzrečica mi, mada ne vjerujem u sreću. 
- Njanjavi
#229 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
A stas brko, ne furamo svi mislilacke nickove poput tvog
Poduzetnice nas vrli, ja se samo osvrnuh na tvoju pricu i aludiranje da si aman zaman sve stvorio sam, niko ne valja sem tebe, nigdje radnika aman zaman, klasicna suplja Bosnje koji se uvlaci strendjeru, preko tudjih ledja, nagledo se ja takvih na baustelama koliko hoces.
I pogotovo na pricu tudjim kurcem gloginje mlatit a ti mlatis isto tudjim, tudjim kapitalom.
Kad ulozis svoje onda glumataj nekog zajebanog gazdu i pedagoga, do tad, mani price bgti
Poduzetnice nas vrli, ja se samo osvrnuh na tvoju pricu i aludiranje da si aman zaman sve stvorio sam, niko ne valja sem tebe, nigdje radnika aman zaman, klasicna suplja Bosnje koji se uvlaci strendjeru, preko tudjih ledja, nagledo se ja takvih na baustelama koliko hoces.
I pogotovo na pricu tudjim kurcem gloginje mlatit a ti mlatis isto tudjim, tudjim kapitalom.
Kad ulozis svoje onda glumataj nekog zajebanog gazdu i pedagoga, do tad, mani price bgti
- MJAU - da
#230 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
@Njanjavi, ne valja ti kako razmišljaš. Kapital, bio do vana, ili od banaka, ili od p.m. je kapital koji se mora oploditi. Kad ga lijepo oplodiš (halali, volim ovu riječ) to znači da ima posla i da će se firma širiti. Nemoj biti pun predrasuda, što više kapitala, više šansi, više radnih mjesta.
- Njanjavi
#231 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
I meni dusha plodit 
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#232 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Ne grijesi on nikako, 99% i jeste tako. Svaka medalja ima dvije strane, ali mogu ti reci da je u pravu, obicno posao dobiju oni koji se dobro prodaju (samo ne opstanu dugo).Njanjavi wrote:Kao prvo mjau nisam se tebi obracao nit se osvrcem na tvoje postove, ako bas treba nacrtat, nadovezao sam se na brkinu pricu i prosipanje suplje, osudjivanje naroda bez posla i kenjanje da svak moze ovde imat posao ako hoce al eto svi smo kao lijeni.
Ne zanima nas tvoja biografija i ne shvatam kakve veze ti imas sa nvo oblascu, nit zasto se ti nesta kao pravdas.
Dosta vas ima uredjene familije, roditelje koji poguraju, i dosta meni puta jako ide na zivce kada podjem slusat busanje u prsa ovdje, sve sam uradio, sve sam postigao.
Druze te bajkice pricajte nekome desetom. Sve sami a starci fakultet financiraju, sve sami a starci auto srede, uplate vozacki, sve sami a ne mora se do 30te brinut imal sta u frizideru.
Jebes insana koji nije bio gladan, i to nije bruka, ima ljudi koji ne lizu dupe za pare, to je princip, i vise volim takvu glad, nego pun trbuh sa bljutavim obrazom.
Dokle vise ta osudjivanja i supljaci klasicni, vidi ga klosar sto nema para, sto zivi sa mamom, sto ovo sto ono.
Zabavite se sobom malo tako vam boga.
Svakome se moze desit da dodirne dno, zivot je cudan, doduse ne moze vama sa finim familijama, stelama i shemicama
I nanjavi kako vec, radim od od svoje 14 godine. Nema sta ni pod kojim okolnostima nisam radio. Potpuno razumijem brku, ne lupetaj bezveze.
- Ridjobrki
#233 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Ma pusti levata, razbac'o se pred Amrom da se i on privali njenom babi na budžet, kontam matematiku.MJAU - da wrote:@Njanjavi, ne valja ti kako razmišljaš. Kapital, bio do vana, ili od banaka, ili od p.m. je kapital koji se mora oploditi. Kad ga lijepo oplodiš (halali, volim ovu riječ) to znači da ima posla i da će se firma širiti. Nemoj biti pun predrasuda, što više kapitala, više šansi, više radnih mjesta.
Ovom prilikom pozivam sve koji su u stanju da mlate gloginje tuđim poput mene da iziđu iz kafića i donesu te tuđe pare kad ih je vać tako lako naći. Glumatajmo zajedno!
- Njanjavi
#234 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
A vidis topcam, ima nas koji se ne zelimo prodavat, znamo svoje i ne limvo druze slihtat se za bilo kakav posao, jerbo ja radim druze, ja njemu cinim uslugu radeci, a ne on meni zaposljavajuci me. Te izvrnute vrjednosti na koje ste navikli u ovome ruglu od zemlje mozete servirat kome hocete, ja ne pusim tu pricu jbga.
Po vasem bi sutra bilo da ja kao radnik trebam placat gazdi sto radim
-
stafi
#235 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
mogli bi vas dvoje i do sobe dogurati?MJAU - da wrote:Hehehe, a kad se to nismo složili, osim da su nam se razilazila mišljenja?Ridjobrki wrote:Hajd' nek se i ti i ja jednom složimo oko nečega.MJAU - da wrote: Ne preserava, nije ga dopalo zato što mora u ime svog poslodavca naći radnika. Obraz je to. Meni direktor kad to povjeri, ne mogu spavati. Halo bre, imajte vjere u ljude, ima ljudi koji samo gledaju CV i vas kao prezentaciju, šta ste i šta hoćete raditi. Ima i ima. Živi bili pa vidjeli da se svi zaposlite kod takvih. I to što prije. Sretno.![]()
![]()
![]()
A vi djeco sad na spavanje, zauzeće vam neko ujutru mjesto u bašti, gužva je![]()
![]()
- MJAU - da
#236 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
@natt Robno računovodstvo (srednja) i obilazak prodavnica maloprodaje. Patnja drug, bez auta, ali i danas cijenim čovjeka koji mi je dao šansu i vjerovao u popis inventara koji ja sa 20 god. potpišem. NIkad mu to zaboraviti neću.
-
stafi
#237 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
nisi dorastao ovoj raspravi.topcam wrote:Ne grijesi on nikako, 99% i jeste tako. Svaka medalja ima dvije strane, ali mogu ti reci da je u pravu, obicno posao dobiju oni koji se dobro prodaju (samo ne opstanu dugo).Njanjavi wrote:Kao prvo mjau nisam se tebi obracao nit se osvrcem na tvoje postove, ako bas treba nacrtat, nadovezao sam se na brkinu pricu i prosipanje suplje, osudjivanje naroda bez posla i kenjanje da svak moze ovde imat posao ako hoce al eto svi smo kao lijeni.
Ne zanima nas tvoja biografija i ne shvatam kakve veze ti imas sa nvo oblascu, nit zasto se ti nesta kao pravdas.
Dosta vas ima uredjene familije, roditelje koji poguraju, i dosta meni puta jako ide na zivce kada podjem slusat busanje u prsa ovdje, sve sam uradio, sve sam postigao.
Druze te bajkice pricajte nekome desetom. Sve sami a starci fakultet financiraju, sve sami a starci auto srede, uplate vozacki, sve sami a ne mora se do 30te brinut imal sta u frizideru.
Jebes insana koji nije bio gladan, i to nije bruka, ima ljudi koji ne lizu dupe za pare, to je princip, i vise volim takvu glad, nego pun trbuh sa bljutavim obrazom.
Dokle vise ta osudjivanja i supljaci klasicni, vidi ga klosar sto nema para, sto zivi sa mamom, sto ovo sto ono.
Svakome se moze desit da dodirne dno, zivot je cudan, doduse ne moze vama sa finim familijama, stelama i shemicama
I nanjavi kako vec, radim od od svoje 14 godine. Nema sta ni pod kojim okolnostima nisam radio. Potpuno razumijem brku, ne lupetaj bezveze.
- MJAU - da
#238 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
A ti jesi? Ajde marš za post ranije, idi ladi jajca drug, ima nas koji imamo ustati sutra i raditi. Plata je ipak plata, a pogotovo pred odmor.stafi wrote:nisi dorastao ovoj raspravi.topcam wrote:Ne grijesi on nikako, 99% i jeste tako. Svaka medalja ima dvije strane, ali mogu ti reci da je u pravu, obicno posao dobiju oni koji se dobro prodaju (samo ne opstanu dugo).Njanjavi wrote:Kao prvo mjau nisam se tebi obracao nit se osvrcem na tvoje postove, ako bas treba nacrtat, nadovezao sam se na brkinu pricu i prosipanje suplje, osudjivanje naroda bez posla i kenjanje da svak moze ovde imat posao ako hoce al eto svi smo kao lijeni.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#239 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Ridjobrki wrote:Lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti i pričati iz perspektive sindikalnih zaštitnika, znao bih i ja tako.
Al' kad nađeš ljude van Bosne sa parama da poguraju posao ovdje i kad dvije godine ližeš stope svakoj hamši po našim institucijama i agencijama samo da uradi svoj posao za koji je plaćena i da se smiluje da ti dopusti da njoj zaradiš platu - pitao bih te ja kome bi dopustio da ti to sve na kraju upropasti.
Lako je pričati iz predrasuda o idealnom svijetu, kad treba obrnuti dinar u ruci ima u njemu sto kila. Ne plaća ni mene niko što imam lijepe oči - nema rezultata, nema para. Vala ja pazim s kim radim pa da mi je ćaća rođeni.
Ko da sebe citam majke mi. Pisao sam vec o golgoti kad sam dovodio Svede kod nas.
- topcam
#240 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Da sam fakin mogao bih ti reci, zovi me Babo.stafi wrote:nisi dorastao ovoj raspravi.topcam wrote:Ne grijesi on nikako, 99% i jeste tako. Svaka medalja ima dvije strane, ali mogu ti reci da je u pravu, obicno posao dobiju oni koji se dobro prodaju (samo ne opstanu dugo).Njanjavi wrote:Kao prvo mjau nisam se tebi obracao nit se osvrcem na tvoje postove, ako bas treba nacrtat, nadovezao sam se na brkinu pricu i prosipanje suplje, osudjivanje naroda bez posla i kenjanje da svak moze ovde imat posao ako hoce al eto svi smo kao lijeni.
- topcam
#241 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Sve ja razumijem, ne brini se ti. Ipak ne sudi naslijepo.Njanjavi wrote:A vidis topcam, ima nas koji se ne zelimo prodavat, znamo svoje i ne limvo druze slihtat se za bilo kakav posao, jerbo ja radim druze, ja njemu cinim uslugu radeci, a ne on meni zaposljavajuci me. Te izvrnute vrjednosti na koje ste navikli u ovome ruglu od zemlje mozete servirat kome hocete, ja ne pusim tu pricu jbga.
- topcam
#242 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
A ti jesi? Ajde marš za post ranije, idi ladi jajca drug, ima nas koji imamo ustati sutra i raditi. Plata je ipak plata, a pogotovo pred odmor.[/quote]MJAU - da wrote:nisi dorastao ovoj raspravi.stafi wrote:Ne grijesi on nikako, 99% i jeste tako. Svaka medalja ima dvije strane, ali mogu ti reci da je u pravu, obicno posao dobiju oni koji se dobro prodaju (samo ne opstanu dugo).topcam wrote: Ne zanima nas tvoja biografija i ne shvatam kakve veze ti imas sa nvo oblascu, nit zasto se ti nesta kao pravdas.
Nemoj da zakasnis na odmor
-
stafi
#243 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
opa mlada, počeli smo i jezik pružati?MJAU - da wrote:
A ti jesi? Ajde marš za post ranije, idi ladi jajca drug, ima nas koji imamo ustati sutra i raditi. Plata je ipak plata, a pogotovo pred odmor.
-
stafi
#244 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
šta ti razumiješ? Ne znaš jesil pošo ili došo. Hvališ se da si radio od 14., normalna djeca u tim godinama idu u školu i uče, jer za čuvanje ovaca nikad nije kasno.topcam wrote:Sve ja razumijem, ne brini se ti. Ipak ne sudi naslijepo.Njanjavi wrote:A vidis topcam, ima nas koji se ne zelimo prodavat, znamo svoje i ne limvo druze slihtat se za bilo kakav posao, jerbo ja radim druze, ja njemu cinim uslugu radeci, a ne on meni zaposljavajuci me. Te izvrnute vrjednosti na koje ste navikli u ovome ruglu od zemlje mozete servirat kome hocete, ja ne pusim tu pricu jbga.
- Njanjavi
- topcam
#246 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Ne brini, tebe pricuvati mogu i kad se penzionisem, janje moje slatko.stafi wrote:šta ti razumiješ? Ne znaš jesil pošo ili došo. Hvališ se da si radio od 14., normalna djeca u tim godinama idu u školu i uče, jer za čuvanje ovaca nikad nije kasno.topcam wrote:Sve ja razumijem, ne brini se ti. Ipak ne sudi naslijepo.Njanjavi wrote:A vidis topcam, ima nas koji se ne zelimo prodavat, znamo svoje i ne limvo druze slihtat se za bilo kakav posao, jerbo ja radim druze, ja njemu cinim uslugu radeci, a ne on meni zaposljavajuci me. Te izvrnute vrjednosti na koje ste navikli u ovome ruglu od zemlje mozete servirat kome hocete, ja ne pusim tu pricu jbga.
-
biscanka2
#247 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Ridjobrki wrote:Ja nikad ne bih ljude bez posla nazvao propalicama, svjestan sam gdje živimo i da ovo nije zemlja gdje može svako birati posao kakav hoće ali da troje ljudi sjede kod matere i ćaće mrtvi-hladni bez posla... Givmiabrejk.JThomas wrote:u USA je ovo blizu istine. u BiH je tlapnja.
U BiH nema onih standardnih poslova previše da ti radiš svojih osam sati u tvornici, ideš kući i lagano živiš od svoje plate ali da eto nema NIKAKVOG posla za troje ljudi u kući koji su u najboljim godinama... Teško, brate.
Da rade najgore plaćene poslove koji se mogu naći njih troje mogu haman milju i po kući donijeti i imati manje vremena za svađu, o tome se radi. Koliko dokon trebaš biti da otvaraš na forumu temu "nervira me snaha u kući"?
U BiH (bez štela i pripadnosti privilegiranoj kasti u koju ni ja ne spadam) nema lagodnih a dobro plaćenih gospodskih poslova nadohvat ruke i blizu roditeljske kuće. Toga fali, a posla ima... Razlika je samo u tome što u Njemačkoj radnica u Billi živi solidno od svoje plate i ima zaštitu sindikata a kod nas ima tanku platu i gazde ih handre - to je pravi problem a ja nikad neću pristati na priču da "nema posla" jer znam kako je teško danas naći radnika uz ovoliku nezaposlenost.
Drug nisi u pravu. Ta vremena u Njemackoj a vjerujem i drugim zapadnim zemljama, su davno prosla.
Danas firme pretezno radnike uzimaju samo na odredjeno vrijeme a vecina tih radnika dolazi iz firmi koje
iznajmljuju radnike ( ja to legalnim svercom radne snage nazivam ) .
Naroda (mladja i starija populacija) koji po vise desetina kilometara do posla putuje i onih koji se radi posla
u druga mjesta sele, ima koliko hoces.
Neki dan gledam reportazu (a nije prvi put) gdje prikazase da vecina naroda ( u Njemackoj ) ako hoce prosjecno
zivjeti, ima dodatni posao (vikendom ili radnim danom, poslije posla) .
Kod nas nesamostalnost i komford mlade populacije je stvarnost - cast izuzetcima a za to su roditelji krivi.
Kad takve (samostalne) sretnem lijepo mi drago bude.
Mene je njemac naucio kako se posao postuje. Ja mojim "efikasnim" radom nisam samo vlasniku firme doprinos cinila
nego sam stim cuvala moje i dolazecoj mladoj populaciji njihovo, radno mjesto .
Da kod nas ima sefova koji zakone ne postuju i radnike do maksimuma iskoristavaju to ne poricem ali kad vidim kako
opet taj isti narod,kad su protesti i demonstracije reaguju ... .
Postavljacici teme bih savjetovala da sa roditeljima o svom problemu poprica.
Oni su ti koji mogu ( u zajednickom razgovoru svih ukucana ) red, respekt i toleranciju u kuci zavesti .
Brat te je prije zenidbe samo svojim ocima gledao ali sad u tom pogledu uvijek pomalo i zeninih okica ima s tim se moras pomiriti.
- U-zap
#248 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
? Nesto ti cudno?Not My Idea wrote:U-zap wrote:Svako ko ima preko 25 god.i jos zivi sa roditeljima, amidzicima, nanama ugl.sa porodicom je po meni propalica. U nekim ekstremnim situacijama tipa bolest i sl.razumijem ali zdrava mlada osoba je jednostavno nista drugo nego propalica.
- U-zap
#249 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Primjetio sam da si teski kompleksas, svako ko radi ili se trudi ti smeta. Vjerovatno si jedan od onih sto je zavrsio fax i sad gleda kako sunce hoda po nebu, ceka da mu se servira posao zamjenika direktora ili sl. Ili mozda cak i direktorska fotelja.stafi wrote:@njanjavi
to je ono što i mene nervira. Koje smeće od čovjeka moraš biti pa u bosni, gdje svaki drugi čovjek ne radi, na nezaposlene svalit krivicu.
- MJAU - da
#250 Re: Kako s osobama koje vas namjerno iritiraju i nerviraju u kuci ?
Evo o čemu ja pričam. Nije normalno sa 14 zaraditi dzeparac, jer je dijete pobogu treba u školu. Nije normalno sa 20, jer dijete pobogu mora na fax. Nije normalno s 25, jer djete pobogu završilo fakultet, mora na kakvu visoku poziciju. Tito, ustani, nebogati i spasi ovaj narod od sebe.stafi wrote:šta ti razumiješ? Ne znaš jesil pošo ili došo. Hvališ se da si radio od 14., normalna djeca u tim godinama idu u školu i uče, jer za čuvanje ovaca nikad nije kasno.topcam wrote:Sve ja razumijem, ne brini se ti. Ipak ne sudi naslijepo.Njanjavi wrote:A vidis topcam, ima nas koji se ne zelimo prodavat, znamo svoje i ne limvo druze slihtat se za bilo kakav posao, jerbo ja radim druze, ja njemu cinim uslugu radeci, a ne on meni zaposljavajuci me. Te izvrnute vrjednosti na koje ste navikli u ovome ruglu od zemlje mozete servirat kome hocete, ja ne pusim tu pricu jbga.