Antisemitizam u Bosni

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
L u c i f e r

#226 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by L u c i f e r »

@burger

Hvala na tom dečko... :D

Ostalo je antisemitsko sranje koje nije vrijedno nikakvog komentara... :)
L u c i f e r

#227 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by L u c i f e r »

A_A_AKCIJA wrote:Istina je da je na ovoj temi, itekako prisutan antisemitizam, ali u jednom jako zanimljivom obliku:

Lucifer je ništa drugo nego, self hating Jew. Izraz se veže za Jevreje koji su mrzili sebe jer nisu mogli objasniti sebi kako neko može da ih ubija i počini genocid, pa su se pridružili istim tim ubicama svog naroda u svoj toj mržnji. Jako težak oblik kompleksa niže vrijednosti. Nikako drugačije se ne može objasniti potreba da se u najnevjerovatnijim situacijama pokušava krivica svesti na pripadnike zajednice kojoj si do neki dan pripadao.

Pretplaćen na teme pljuvanja po islamu i vjeri generalno, koristi svaku priliku da iskonstruiše situaciju u kojoj su Bošnjaci-muslimani-vjernici krivi za nešto. Predlažem mu da otvori temu o padu aviona u Francuskoj, i da vidi da nije možda pilot uzimao abdest dok je letio ili je slušao Halida preglasno, pa nije čuo da tandrće krilo, što je možda i uzrok pada.
A šta sad sam i jevrej? :D

Ček ba odlučite se, bio sam i četnik, ustaša, vlah, mješanac, neoliberal, domaći izdajica,... :-)
snake c3

#228 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by snake c3 »

VCorp wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
VCorp wrote:To su ti oni što šute na etničko čišćenje u Palestini jer se ne žele zamjeriti jadnim Židovima. Pogledaj samo po medijima, svako ko je progovorio za ove stvari se našao pod paljbom ali s druge strane ljudi protiv Billa Mahera recimo napadaju sve živo, kada mu je došao u goste Netanyahu onda mu se divio i nije mu postavio nijedno provokantno pitanje.
To je ono licemjerje o kojem govorim, a neki se prave da ne kontaju. Bitno se zaštiti iza pojma 'antisemitizam' i onda raditi šta ti volja.
S druge strane u regionu zagrebački i beogradski Jevreji (i cure i momci) se slikaju na Merkavama sa dugim cijevima i postavljaju slike na forume u Fotogalerije, a na Politici pišu islamofobične i antiarapske komentare i onda ti šuti i budi tolerantan i saburli. Dooobro. :mrgreen:

Pa eno šta je index.hr uradio kada se desio masakr u Parizu. Napisali su veliki tekst o Bošnjacima, deklarirali ih kao islamske radikaliste, kako i najobičnije dijete pravda sve te umobolnike, kako podupire većina kod nas Islamsku državu i još da se trebamo izvinjavati a u prilog su dali komentare s foruma i članaka medija iz BiH.

Nijedan naš novinar nije napisao kontra tog teksta nešto, šta oni rade svaki dan i pišu kako treba sve muslimane iz Europe pobiti, iseliti, zaklati, balije pobiti, pričaju o BiH kao o dijelu Islamske države itd ... Naravno četnici su došli da ih podrže sa riječima kako treba da se kršćani drže zajedno i da se istjera muslimanska bagra, poturice, Turci itd ... Index je naravno na tim klikovima i komentarima zarađivao pare a umjesto da počiste svoju avliju prvo su opleli po nama da nas prikažu što gorima u očima svijeta.

Ove naše neoliberalne pičke se nisu udostojile progovoriti koju jer je ok srati po muslimanima ali čim spomeneš kršćane ili Židove onda i da si ateist ako dolaziš iz familije koja ima ikakve veze sa islamom, ili slučajno Arapima odmah si odbačen.
.
sinuhe

#229 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by sinuhe »

Jevreji u BiH su tek manja zajednica i mislim da nisu duzni imati bilo kakvo misljenje o Palestini ili arapskojevrejskim odnosima. Cesto je rijec o mijesanim brakovima pa mogu proci i za konstitutivne :D Nekima u Izraelu nisu ni priznali jevrejstvo pa su morali potvrdjivati, slati djecu u vjerske skole.
Stoner

#230 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by Stoner »

VCorp wrote:
Stoner wrote:Zasto je uvijek tzv. neoliberalizam kriv za sve. :(
Zato što znam masu takvih, najčešće hipstera a prde o svemu iako nemaju pojma zašto. To su ti oni JeSuisCharlie ali '' boli me kita što je Boko Haram ubio 2000 crnaca, masu žena i djece ''. Zbog njih je antisemitizam samo usmjeren kao mržnja protiv Židova, za Arape ih nije briga. Mogu u Parizu iskupiti milion ljudi za 12 Francuza ali su nijemi na sve što nije bijelo ili židovsko. To su wannabe borci za pravdu, jedni od najvećih licemjera koje poznajem. To su ti oni što šute na etničko čišćenje u Palestini jer se ne žele zamjeriti jadnim Židovima. Pogledaj samo po medijima, svako ko je progovorio za ove stvari se našao pod paljbom ali s druge strane ljudi protiv Billa Mahera recimo napadaju sve živo, kada mu je došao u goste Netanyahu onda mu se divio i nije mu postavio nijedno provokantno pitanje. On tvrdi kao i Bibi da Hamas koristi djecu kao štitove a od Amnesty Int. do UN -a je potvrđeno da je to laž ali među njima je sada već ustaljen mit da je tako. E to su ti neoliberalisti, šljam de la creme.

Ovo ti je taj njihov neoliberalizam : '' All animals are equal, but some animals are more equal than others. ''
Da, samo sto ta kovanica neoliberalizam se danas koristi da bi se opisala jedna ekonomska doktrina. To o cemu ti pricas je americki socijalni liberalizam ili u Evropi ljevica.
BHCluster

#231 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by BHCluster »

L u c i f e r wrote:
BHCluster wrote:@ L u c i f e r kolega ja ne vidim razliku izmedju ovoga sta ovi pisu anti semitske anti van pameti komentare i tebe? Vi jedni drugima samo doprinosite svojom (ne)tolerancijom.
Očekivano neinteligentno zapažanje od lika koji zna samo kačiti lolove... :)

Da imate imalo obraza ti, sera, stjui, drvosječa i ostala bratija bi se nakon ovih citata poklopili po ušima i sakrili u mišju rupu, ali nemate...

Porediti moje ukazivanje na antisemitizam sa istim je samo još jedan patetični pokušaj trolovanja teme koja vam ne odgovara jer je u suprotnosti sa vašim antijevrejskim predrasudama i mržnjom koja vas ispunjava.
Image
Stjui

#232 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by Stjui »

L u c i f e r wrote: Da imate imalo obraza ti, sera, stjui, drvosječa i ostala bratija bi se nakon ovih citata poklopili po ušima i sakrili u mišju rupu, ali nemate...
komotno mogu biti lažni profili islamofoba i bošnjakomrzaca,kakvi ste i vi sami,g.nečastivi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#233 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:Meni je totalno glupo na osnovu komentara na portalu i forumu suditi o nekoj novoj " društvenoj pojavi" u BiH. I to ni manje ni više nego duboko ukorijenjenoj.
za ovakve i slične teme ja bi svakako trazila argumente, dokaze i sl. Jer komentari na portalu i forumu to svakako ne mogu biti..
Pogotovo je izlišno dodavati ulje na vatru i tvrditi kako je prateća Antisemitizma ustvari islamska radikalizacija bošnjačkog naroda u sred kršćanske Europe.

Mislim uvod je u najmanju ruku čisti mazohizam i prevazilazi sigurno bilo kakvu zdravu kritiku.

Tema je u startu usmjerena na odredjeni kolosijek koji uvodničar iz nekog razloga preferira.
Rece neko kome je pisanje clanova zapadnohercegovackih foruma najveci argument za tvrdnje o Hrvatima u BiH. :roll:
Last edited by _BataZiv_0809 on 24/03/2015 13:58, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#234 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by L u c i f e r »

BHCluster wrote:
L u c i f e r wrote:
BHCluster wrote:@ L u c i f e r kolega ja ne vidim razliku izmedju ovoga sta ovi pisu anti semitske anti van pameti komentare i tebe? Vi jedni drugima samo doprinosite svojom (ne)tolerancijom.
Očekivano neinteligentno zapažanje od lika koji zna samo kačiti lolove... :)

Da imate imalo obraza ti, sera, stjui, drvosječa i ostala bratija bi se nakon ovih citata poklopili po ušima i sakrili u mišju rupu, ali nemate...

Porediti moje ukazivanje na antisemitizam sa istim je samo još jedan patetični pokušaj trolovanja teme koja vam ne odgovara jer je u suprotnosti sa vašim antijevrejskim predrasudama i mržnjom koja vas ispunjava.
Image
Vispreno i argumentovano, kao i uvijek. :thumbup:
L u c i f e r

#235 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by L u c i f e r »

Stjui wrote:
L u c i f e r wrote: Da imate imalo obraza ti, sera, stjui, drvosječa i ostala bratija bi se nakon ovih citata poklopili po ušima i sakrili u mišju rupu, ali nemate...
komotno mogu biti lažni profili islamofoba i bošnjakomrzaca,kakvi ste i vi sami,g.nečastivi.
Hvala na novim primjercima za moju zbirku primljenih uvreda. :)

http://forum.klix.ba/cyberbullying-t134896.html
BHCluster

#236 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by BHCluster »

L u c i f e r wrote:
Zaboravio si malo sovinizma dodati.
L u c i f e r

#237 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by L u c i f e r »

BHCluster wrote:
L u c i f e r wrote:
Znam da je to tvoj omiljeni začin, ali kod mene u zalihi ima samo ljubav i dobra volja... :kravata:
BHCluster

#238 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by BHCluster »

L u c i f e r wrote:
BHCluster wrote:
L u c i f e r wrote:
Znam da je to tvoj omiljeni začin, ali kod mene u zalihi ima samo ljubav i dobra volja... :kravata:
Sada i laz moze i to. :lol:
L u c i f e r

#239 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by L u c i f e r »

BHCluster wrote: Sada i laz moze i to. :lol:
Tvoje je pravo da mi ne vjeruješ, ali ja govorim istinu.

Samo ljubav...

I dobro, možda malo sažaljenja... :sad:
kecher II

#240 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by kecher II »

ma kakv crni antisemitizam u BiH kao nesto organizovano u tom smislu vec bosnjo se tako identifikuje navijacki k'o ko ih 'ebe oni ubijaju palestince, navijamo za palestince, ko 'ebe charlija karikira muhameda, navijamo za muhameda, bosnjo je antisemita iz ne znanja a ne ideologije a za to je kriva drzava koja ne uci ni djecu kroz skolski sistem a ni odrasle kroz zvanicnu drzavnu politiku.
komentari na portalima odrazavaju uobicajeno misljenje BH omladine koja bajram slavi u kafani uz cecu i cugu, otprilike k'o i ona 5-6 jegera: sta za vas predstavlja bajram - ma nista posebno izadjemo malo cugamo, eto to je to kako ona slavi bajram tako je i antisemita, tako meni to izgleda.
apoksiomen

#241 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by apoksiomen »

Nakon napada na Charlie Hebdo - zašto se ja kao musliman moram izjašnjavati šta mislim o tome i da li to podržavam kad nisam ja to lično učinio i kad to nema nikakve veze sa mnom?
Nakon tarapane u Gazi - šta rade bosanski Jevreji, zašto se ne izjasne šta misle o tome, šta nam dole rade braći u Palestini, a ovdje žive među nama i svaki dan se kreću i niko ih nita ne dira?

E, bem ti logiku.
A_A_AKCIJA

#242 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by A_A_AKCIJA »

L u c i f e r wrote:
A_A_AKCIJA wrote:Istina je da je na ovoj temi, itekako prisutan antisemitizam, ali u jednom jako zanimljivom obliku:

Lucifer je ništa drugo nego, self hating Jew. Izraz se veže za Jevreje koji su mrzili sebe jer nisu mogli objasniti sebi kako neko može da ih ubija i počini genocid, pa su se pridružili istim tim ubicama svog naroda u svoj toj mržnji. Jako težak oblik kompleksa niže vrijednosti. Nikako drugačije se ne može objasniti potreba da se u najnevjerovatnijim situacijama pokušava krivica svesti na pripadnike zajednice kojoj si do neki dan pripadao.

Pretplaćen na teme pljuvanja po islamu i vjeri generalno, koristi svaku priliku da iskonstruiše situaciju u kojoj su Bošnjaci-muslimani-vjernici krivi za nešto. Predlažem mu da otvori temu o padu aviona u Francuskoj, i da vidi da nije možda pilot uzimao abdest dok je letio ili je slušao Halida preglasno, pa nije čuo da tandrće krilo, što je možda i uzrok pada.
A šta sad sam i jevrej? :D

Ček ba odlučite se, bio sam i četnik, ustaša, vlah, mješanac, neoliberal, domaći izdajica,... :-)
Ne, nego se praviš glup, još ti i dobro ide. Mora da si natural.

Ti si self hating Jew, zato što, kao i navedeni self hating Jevreji, mrziš svoju zajednicu. Pokušavaš da nađeš opravdanje, zašto tvoju zajednicu neko mrzi ili pokušava uništiti, te apologetski to objašnjavaš na najbanalnijim primjerima.

Ovo je najnoviji, gdje svima nama pokušavaš objasniti da je problem u tome što je naše društvo antisemitsko, tj mrzi ostale, uključujući komšije. Ono što ne pišeš, a podrazumjevaš, jeste da je postojanje svih ostalih, koji mrze tvoju zajednicu (ustaše, četnici...) uslovljeno mržnjom tvoje zajednice prema ostalima. U svemu tome kopaš i preuveličavaš incidente sa nacionalističkim i islamističkim prizvukom.

Ukratko, normalna osoba osuđuje svaku vrstu hate crime-a, a ti preuveličavaš, izmišljaš i na kraju osuđuješ nešto što je jedva povezano sa nečim što bi mogao biti stvarni hate crime i to isključivo od strane jedne skupine ljudi: vjernika, Bošnjaka, muslimana.

Da si otvorio temu o bolesnicima koji bauljaju mračnim tunelima interneta i šire mržnju, prvi bih te podržao. Ti, kao slučajno, uvijek budeš prvi kada treba nalijepiti etiketu terorizma samo određenoj skupini.
Arteta

#243 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by Arteta »

kecher II wrote:ma kakv crni antisemitizam u BiH kao nesto organizovano u tom smislu vec bosnjo se tako identifikuje navijacki k'o ko ih 'ebe oni ubijaju palestince, navijamo za palestince, ko 'ebe charlija karikira muhameda, navijamo za muhameda, bosnjo je antisemita iz ne znanja a ne ideologije a za to je kriva drzava koja ne uci ni djecu kroz skolski sistem a ni odrasle kroz zvanicnu drzavnu politiku.
komentari na portalima odrazavaju uobicajeno misljenje BH omladine koja bajram slavi u kafani uz cecu i cugu, otprilike k'o i ona 5-6 jegera: sta za vas predstavlja bajram - ma nista posebno izadjemo malo cugamo, eto to je to kako ona slavi bajram tako je i antisemita, tako meni to izgleda.
:thumbup:
L u c i f e r

#244 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by L u c i f e r »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/netan ... #k_4267025

top komentar, sa 864 lajkova i 66 dislajkva:
Kuća časti :) 17.07.2014. u 23:06
+798

smrt čifutima, mir u svijetu
864 66
! Prijavi komentar
BHCluster

#245 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by BHCluster »

L u c i f e r wrote:
BHCluster wrote: Sada i laz moze i to. :lol:
Tvoje je pravo da mi ne vjeruješ, ali ja govorim istinu.

Samo ljubav...

I dobro, možda malo sažaljenja... :sad:
Sovinizam, laz, sarkazam, netrpeljivost... u veoma solidnu se osobu oblikujes. :thumbup:
L u c i f e r

#246 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by L u c i f e r »

kecher II wrote:ma kakv crni antisemitizam u BiH kao nesto organizovano u tom smislu vec bosnjo se tako identifikuje navijacki k'o ko ih 'ebe oni ubijaju palestince, navijamo za palestince, ko 'ebe charlija karikira muhameda, navijamo za muhameda, bosnjo je antisemita iz ne znanja a ne ideologije a za to je kriva drzava koja ne uci ni djecu kroz skolski sistem a ni odrasle kroz zvanicnu drzavnu politiku.
Slažem se... :)
L u c i f e r

#247 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by L u c i f e r »

BHCluster wrote: Sovinizam, laz, sarkazam, netrpeljivost... u veoma solidnu se osobu oblikujes. :thumbup:
A što si ti stvorio fetiš na moju osobnost, neka neka mašala... :D
L u c i f e r

#248 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by L u c i f e r »

A_A_AKCIJA wrote: Ne, nego se praviš glup, još ti i dobro ide. Mora da si natural.

Ti si self hating Jew, zato što, kao i navedeni self hating Jevreji, mrziš svoju zajednicu. Pokušavaš da nađeš opravdanje, zašto tvoju zajednicu neko mrzi ili pokušava uništiti, te apologetski to objašnjavaš na najbanalnijim primjerima.

Ovo je najnoviji, gdje svima nama pokušavaš objasniti da je problem u tome što je naše društvo antisemitsko, tj mrzi ostale, uključujući komšije. Ono što ne pišeš, a podrazumjevaš, jeste da je postojanje svih ostalih, koji mrze tvoju zajednicu (ustaše, četnici...) uslovljeno mržnjom tvoje zajednice prema ostalima. U svemu tome kopaš i preuveličavaš incidente sa nacionalističkim i islamističkim prizvukom.

Ukratko, normalna osoba osuđuje svaku vrstu hate crime-a, a ti preuveličavaš, izmišljaš i na kraju osuđuješ nešto što je jedva povezano sa nečim što bi mogao biti stvarni hate crime i to isključivo od strane jedne skupine ljudi: vjernika, Bošnjaka, muslimana.

Da si otvorio temu o bolesnicima koji bauljaju mračnim tunelima interneta i šire mržnju, prvi bih te podržao. Ti, kao slučajno, uvijek budeš prvi kada treba nalijepiti etiketu terorizma samo određenoj skupini.

Pričinjavaju ti se stvari, nigdje je ne pišem to što mi pokušavaš imputirati, nacionalistička mržnja te zasljepljuje čovječe, opusti se...

Osnovno pravilo internet bontona: komentarišu se postovi, a ne sagovornici.

Da vas ja naučim, kad već niste iz kuće ponijeli... :)
BHCluster

#249 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by BHCluster »

L u c i f e r wrote:
BHCluster wrote: Sovinizam, laz, sarkazam, netrpeljivost... u veoma solidnu se osobu oblikujes. :thumbup:
A što si ti stvorio fetiš na moju osobnost, neka neka mašala... :D
Image
L u c i f e r

#250 Re: Antisemitizam u Bosni

Post by L u c i f e r »

Ne plači, proći će... :izet:
Post Reply