Hvala na tom dečko...
Ostalo je antisemitsko sranje koje nije vrijedno nikakvog komentara...
A šta sad sam i jevrej?A_A_AKCIJA wrote:Istina je da je na ovoj temi, itekako prisutan antisemitizam, ali u jednom jako zanimljivom obliku:
Lucifer je ništa drugo nego, self hating Jew. Izraz se veže za Jevreje koji su mrzili sebe jer nisu mogli objasniti sebi kako neko može da ih ubija i počini genocid, pa su se pridružili istim tim ubicama svog naroda u svoj toj mržnji. Jako težak oblik kompleksa niže vrijednosti. Nikako drugačije se ne može objasniti potreba da se u najnevjerovatnijim situacijama pokušava krivica svesti na pripadnike zajednice kojoj si do neki dan pripadao.
Pretplaćen na teme pljuvanja po islamu i vjeri generalno, koristi svaku priliku da iskonstruiše situaciju u kojoj su Bošnjaci-muslimani-vjernici krivi za nešto. Predlažem mu da otvori temu o padu aviona u Francuskoj, i da vidi da nije možda pilot uzimao abdest dok je letio ili je slušao Halida preglasno, pa nije čuo da tandrće krilo, što je možda i uzrok pada.
.VCorp wrote:skupljac_zeljeza wrote:To je ono licemjerje o kojem govorim, a neki se prave da ne kontaju. Bitno se zaštiti iza pojma 'antisemitizam' i onda raditi šta ti volja.VCorp wrote:To su ti oni što šute na etničko čišćenje u Palestini jer se ne žele zamjeriti jadnim Židovima. Pogledaj samo po medijima, svako ko je progovorio za ove stvari se našao pod paljbom ali s druge strane ljudi protiv Billa Mahera recimo napadaju sve živo, kada mu je došao u goste Netanyahu onda mu se divio i nije mu postavio nijedno provokantno pitanje.
S druge strane u regionu zagrebački i beogradski Jevreji (i cure i momci) se slikaju na Merkavama sa dugim cijevima i postavljaju slike na forume u Fotogalerije, a na Politici pišu islamofobične i antiarapske komentare i onda ti šuti i budi tolerantan i saburli. Dooobro.
Pa eno šta je index.hr uradio kada se desio masakr u Parizu. Napisali su veliki tekst o Bošnjacima, deklarirali ih kao islamske radikaliste, kako i najobičnije dijete pravda sve te umobolnike, kako podupire većina kod nas Islamsku državu i još da se trebamo izvinjavati a u prilog su dali komentare s foruma i članaka medija iz BiH.
Nijedan naš novinar nije napisao kontra tog teksta nešto, šta oni rade svaki dan i pišu kako treba sve muslimane iz Europe pobiti, iseliti, zaklati, balije pobiti, pričaju o BiH kao o dijelu Islamske države itd ... Naravno četnici su došli da ih podrže sa riječima kako treba da se kršćani drže zajedno i da se istjera muslimanska bagra, poturice, Turci itd ... Index je naravno na tim klikovima i komentarima zarađivao pare a umjesto da počiste svoju avliju prvo su opleli po nama da nas prikažu što gorima u očima svijeta.
Ove naše neoliberalne pičke se nisu udostojile progovoriti koju jer je ok srati po muslimanima ali čim spomeneš kršćane ili Židove onda i da si ateist ako dolaziš iz familije koja ima ikakve veze sa islamom, ili slučajno Arapima odmah si odbačen.
Da, samo sto ta kovanica neoliberalizam se danas koristi da bi se opisala jedna ekonomska doktrina. To o cemu ti pricas je americki socijalni liberalizam ili u Evropi ljevica.VCorp wrote:Zato što znam masu takvih, najčešće hipstera a prde o svemu iako nemaju pojma zašto. To su ti oni JeSuisCharlie ali '' boli me kita što je Boko Haram ubio 2000 crnaca, masu žena i djece ''. Zbog njih je antisemitizam samo usmjeren kao mržnja protiv Židova, za Arape ih nije briga. Mogu u Parizu iskupiti milion ljudi za 12 Francuza ali su nijemi na sve što nije bijelo ili židovsko. To su wannabe borci za pravdu, jedni od najvećih licemjera koje poznajem. To su ti oni što šute na etničko čišćenje u Palestini jer se ne žele zamjeriti jadnim Židovima. Pogledaj samo po medijima, svako ko je progovorio za ove stvari se našao pod paljbom ali s druge strane ljudi protiv Billa Mahera recimo napadaju sve živo, kada mu je došao u goste Netanyahu onda mu se divio i nije mu postavio nijedno provokantno pitanje. On tvrdi kao i Bibi da Hamas koristi djecu kao štitove a od Amnesty Int. do UN -a je potvrđeno da je to laž ali među njima je sada već ustaljen mit da je tako. E to su ti neoliberalisti, šljam de la creme.Stoner wrote:Zasto je uvijek tzv. neoliberalizam kriv za sve.
Ovo ti je taj njihov neoliberalizam : '' All animals are equal, but some animals are more equal than others. ''
L u c i f e r wrote:Očekivano neinteligentno zapažanje od lika koji zna samo kačiti lolove...BHCluster wrote:@ L u c i f e r kolega ja ne vidim razliku izmedju ovoga sta ovi pisu anti semitske anti van pameti komentare i tebe? Vi jedni drugima samo doprinosite svojom (ne)tolerancijom.![]()
Da imate imalo obraza ti, sera, stjui, drvosječa i ostala bratija bi se nakon ovih citata poklopili po ušima i sakrili u mišju rupu, ali nemate...
Porediti moje ukazivanje na antisemitizam sa istim je samo još jedan patetični pokušaj trolovanja teme koja vam ne odgovara jer je u suprotnosti sa vašim antijevrejskim predrasudama i mržnjom koja vas ispunjava.

komotno mogu biti lažni profili islamofoba i bošnjakomrzaca,kakvi ste i vi sami,g.nečastivi.L u c i f e r wrote: Da imate imalo obraza ti, sera, stjui, drvosječa i ostala bratija bi se nakon ovih citata poklopili po ušima i sakrili u mišju rupu, ali nemate...
Rece neko kome je pisanje clanova zapadnohercegovackih foruma najveci argument za tvrdnje o Hrvatima u BiH.SaraFina wrote:Meni je totalno glupo na osnovu komentara na portalu i forumu suditi o nekoj novoj " društvenoj pojavi" u BiH. I to ni manje ni više nego duboko ukorijenjenoj.
za ovakve i slične teme ja bi svakako trazila argumente, dokaze i sl. Jer komentari na portalu i forumu to svakako ne mogu biti..
Pogotovo je izlišno dodavati ulje na vatru i tvrditi kako je prateća Antisemitizma ustvari islamska radikalizacija bošnjačkog naroda u sred kršćanske Europe.
Mislim uvod je u najmanju ruku čisti mazohizam i prevazilazi sigurno bilo kakvu zdravu kritiku.
Tema je u startu usmjerena na odredjeni kolosijek koji uvodničar iz nekog razloga preferira.
Vispreno i argumentovano, kao i uvijek.BHCluster wrote:L u c i f e r wrote:Očekivano neinteligentno zapažanje od lika koji zna samo kačiti lolove...BHCluster wrote:@ L u c i f e r kolega ja ne vidim razliku izmedju ovoga sta ovi pisu anti semitske anti van pameti komentare i tebe? Vi jedni drugima samo doprinosite svojom (ne)tolerancijom.![]()
Da imate imalo obraza ti, sera, stjui, drvosječa i ostala bratija bi se nakon ovih citata poklopili po ušima i sakrili u mišju rupu, ali nemate...
Porediti moje ukazivanje na antisemitizam sa istim je samo još jedan patetični pokušaj trolovanja teme koja vam ne odgovara jer je u suprotnosti sa vašim antijevrejskim predrasudama i mržnjom koja vas ispunjava.
Hvala na novim primjercima za moju zbirku primljenih uvreda.Stjui wrote:komotno mogu biti lažni profili islamofoba i bošnjakomrzaca,kakvi ste i vi sami,g.nečastivi.L u c i f e r wrote: Da imate imalo obraza ti, sera, stjui, drvosječa i ostala bratija bi se nakon ovih citata poklopili po ušima i sakrili u mišju rupu, ali nemate...
Zaboravio si malo sovinizma dodati.L u c i f e r wrote:
Vispreno i argumentovano, kao i uvijek.
Znam da je to tvoj omiljeni začin, ali kod mene u zalihi ima samo ljubav i dobra volja...BHCluster wrote:Zaboravio si malo sovinizma dodati.L u c i f e r wrote:
Sada i laz moze i to.L u c i f e r wrote:Znam da je to tvoj omiljeni začin, ali kod mene u zalihi ima samo ljubav i dobra volja...BHCluster wrote:Zaboravio si malo sovinizma dodati.L u c i f e r wrote:
Tvoje je pravo da mi ne vjeruješ, ali ja govorim istinu.BHCluster wrote: Sada i laz moze i to.
Ne, nego se praviš glup, još ti i dobro ide. Mora da si natural.L u c i f e r wrote:A šta sad sam i jevrej?A_A_AKCIJA wrote:Istina je da je na ovoj temi, itekako prisutan antisemitizam, ali u jednom jako zanimljivom obliku:
Lucifer je ništa drugo nego, self hating Jew. Izraz se veže za Jevreje koji su mrzili sebe jer nisu mogli objasniti sebi kako neko može da ih ubija i počini genocid, pa su se pridružili istim tim ubicama svog naroda u svoj toj mržnji. Jako težak oblik kompleksa niže vrijednosti. Nikako drugačije se ne može objasniti potreba da se u najnevjerovatnijim situacijama pokušava krivica svesti na pripadnike zajednice kojoj si do neki dan pripadao.
Pretplaćen na teme pljuvanja po islamu i vjeri generalno, koristi svaku priliku da iskonstruiše situaciju u kojoj su Bošnjaci-muslimani-vjernici krivi za nešto. Predlažem mu da otvori temu o padu aviona u Francuskoj, i da vidi da nije možda pilot uzimao abdest dok je letio ili je slušao Halida preglasno, pa nije čuo da tandrće krilo, što je možda i uzrok pada.![]()
Ček ba odlučite se, bio sam i četnik, ustaša, vlah, mješanac, neoliberal, domaći izdajica,...
kecher II wrote:ma kakv crni antisemitizam u BiH kao nesto organizovano u tom smislu vec bosnjo se tako identifikuje navijacki k'o ko ih 'ebe oni ubijaju palestince, navijamo za palestince, ko 'ebe charlija karikira muhameda, navijamo za muhameda, bosnjo je antisemita iz ne znanja a ne ideologije a za to je kriva drzava koja ne uci ni djecu kroz skolski sistem a ni odrasle kroz zvanicnu drzavnu politiku.
komentari na portalima odrazavaju uobicajeno misljenje BH omladine koja bajram slavi u kafani uz cecu i cugu, otprilike k'o i ona 5-6 jegera: sta za vas predstavlja bajram - ma nista posebno izadjemo malo cugamo, eto to je to kako ona slavi bajram tako je i antisemita, tako meni to izgleda.
Kuća časti17.07.2014. u 23:06
+798
smrt čifutima, mir u svijetu
864 66
! Prijavi komentar
Sovinizam, laz, sarkazam, netrpeljivost... u veoma solidnu se osobu oblikujes.L u c i f e r wrote:Tvoje je pravo da mi ne vjeruješ, ali ja govorim istinu.BHCluster wrote: Sada i laz moze i to.
Samo ljubav...
I dobro, možda malo sažaljenja...
Slažem se...kecher II wrote:ma kakv crni antisemitizam u BiH kao nesto organizovano u tom smislu vec bosnjo se tako identifikuje navijacki k'o ko ih 'ebe oni ubijaju palestince, navijamo za palestince, ko 'ebe charlija karikira muhameda, navijamo za muhameda, bosnjo je antisemita iz ne znanja a ne ideologije a za to je kriva drzava koja ne uci ni djecu kroz skolski sistem a ni odrasle kroz zvanicnu drzavnu politiku.
komentari na portalima odrazavaju uobicajeno misljenje BH omladine koja bajram slavi u kafani uz cecu i cugu, otprilike k'o i ona 5-6 jegera: sta za vas predstavlja bajram - ma nista posebno izadjemo malo cugamo, eto to je to kako ona slavi bajram tako je i antisemita, tako meni to izgleda.
A što si ti stvorio fetiš na moju osobnost, neka neka mašala...BHCluster wrote: Sovinizam, laz, sarkazam, netrpeljivost... u veoma solidnu se osobu oblikujes.
A_A_AKCIJA wrote: Ne, nego se praviš glup, još ti i dobro ide. Mora da si natural.
Ti si self hating Jew, zato što, kao i navedeni self hating Jevreji, mrziš svoju zajednicu. Pokušavaš da nađeš opravdanje, zašto tvoju zajednicu neko mrzi ili pokušava uništiti, te apologetski to objašnjavaš na najbanalnijim primjerima.
Ovo je najnoviji, gdje svima nama pokušavaš objasniti da je problem u tome što je naše društvo antisemitsko, tj mrzi ostale, uključujući komšije. Ono što ne pišeš, a podrazumjevaš, jeste da je postojanje svih ostalih, koji mrze tvoju zajednicu (ustaše, četnici...) uslovljeno mržnjom tvoje zajednice prema ostalima. U svemu tome kopaš i preuveličavaš incidente sa nacionalističkim i islamističkim prizvukom.
Ukratko, normalna osoba osuđuje svaku vrstu hate crime-a, a ti preuveličavaš, izmišljaš i na kraju osuđuješ nešto što je jedva povezano sa nečim što bi mogao biti stvarni hate crime i to isključivo od strane jedne skupine ljudi: vjernika, Bošnjaka, muslimana.
Da si otvorio temu o bolesnicima koji bauljaju mračnim tunelima interneta i šire mržnju, prvi bih te podržao. Ti, kao slučajno, uvijek budeš prvi kada treba nalijepiti etiketu terorizma samo određenoj skupini.
L u c i f e r wrote:A što si ti stvorio fetiš na moju osobnost, neka neka mašala...BHCluster wrote: Sovinizam, laz, sarkazam, netrpeljivost... u veoma solidnu se osobu oblikujes.