Nele i KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
uglavnomja

#226 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

Creasy wrote:
Haha, pa ti mene zajebavaš.

Normalno da su prodali svoje stanove, da ih neće tebi ostaviti? :D
Pa sam kažeš da se ni Bošnjaci nisu vratili, a kamoli Srbi. A ovi što su došli u IB na ruševine su donacijama izgradili nove kuće, koje sad koriste kao vikendice, jer su svi pokupovali stanove u Sarajevu. :D
a sta je tu normalno?

zasto se nisu vratili? lijepi strah? ili bolji zivot tamo negdje daleko? ili manje daleko :D
Arteta

#227 Re: Nele i KLIX

Post by Arteta »

Organizovanog etnickog ciscenja Srba u Sarajevu nije bilo, ali generalno klima za Srbe u gradu nije bila bas povoljna.
Ripicipi

#228 Re: Nele i KLIX

Post by Ripicipi »

madner wrote:
Arteta wrote:
madner wrote:
Nije tacno, 4 gradske opstine su imale oko 90 000 Srba.
Nisu kompletne opstine zavrsile pod kontrolu ARBIH.
Naravno, no daleko je 90 od 25.
Pa i Nele je bio u tih 90, pa nije zavrsio u ratnom Sarajevu, znaci ljudi koji nisu otisli, nego ostali u ratnom Sarajevu, njih je bilo mozda 20 hiljada.
Creasy

#229 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

uglavnomja wrote:
Creasy wrote:

Pa što onda zamjeraš Neletu i Srbima koji su se ispalili?

nisi toliko blesav koliko se pravis

niko ne zamjera srbima i svim ostalim koji su otisli
niko ne zamjera zvjezdicama koje su sutjele 4 godine

zamjera se NELETU! samo njemu. zato sto je laprdao, zato sto je srao, zato sto je pokusavao da se ulize, pa pojeo govno ..

nema on taj mentalni kapacitet da ispliva iz kanalizacije u koju se sam bacio.

nele supak
A šta je laprdao i srao, fakat nisam u toku. Znam za onu pjesmu gdje se spominje Radovan, ali to je obična zajebancija, isto ko ona "Crko maršal!". Ako je to razlog...
pumica

#230 Re: Nele i KLIX

Post by pumica »

uglavnomja wrote:
Creasy wrote:

zamjera se NELETU! samo njemu. zato sto je laprdao, zato sto je srao, zato sto je pokusavao da se ulize, pa pojeo govno ..

nele supak
Boldano nije tacno...mozes u svoje ime pisati...

Zasto im se ne bi zamjeralo.
Imala sam prijatelja Srba koji su prosto otisli bez pozdrava ili otisli uz (u tom momentu) prigodnu laz.
Oni mi nece nikad vise biti prijatelji jer se ispostavilo da mi nisu ni bili prijatelji.
Problem je u DVOLICNOSTI.

A da se moglo ostati i biti covjek dokaz su mnogi Srbi koji su ostali.
Arteta

#231 Re: Nele i KLIX

Post by Arteta »

madner wrote:
Arteta wrote:
madner wrote:
Nisu kompletne opstine zavrsile pod kontrolu ARBIH.
Naravno, no daleko je 90 od 25.
To svakako.
Creasy

#232 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

madner wrote:
Creasy wrote:
Ripicipi wrote:
Blizu 100 hiljada sigurno, a jos kada oduzmes Pale, Lukavicu itd. shvatis kakve gluposti prica Jankovic.
U Sarajevu pod Bh kontrolom je moglo biti max 20-25 hiljada Srba.
20-25.000 Srba bilo prije rata u dijelu Sarajeva koji je u ratu držala ARBiH?
Bravo. I dodaj tu Srbe koji su izašli iz reintegrisanog dijela Sarajeva '96.

Koliko kaže matematika da je to?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#233 Re: Nele i KLIX

Post by Chmoljo »

Yug wrote: Ma rusili su "sejfudinovi" care negdje drugo,zato ti kazem,izadjite iz rovova ili se zabarkadirajte ispred parlamenta BiH i trazite da "cetnici" napuste Sarajevo a ne da halacete na Neleta.
jes jes, u hiljadama prijetećih pisama :lol: ima li kakvo iz Maoče? :lol:

napisah, duži odgovor, al mi se ne da...

samo, ko misli da je normalno reći da su sasvim opravdana toliko stradanja zbog referenduma o otcjepljenju, ili je Nele, ili traži alibi za vlastite stavove i radnje u tom vremenu.
Creasy

#234 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

uglavnomja wrote:jedino organizovano etnicko ciscenje u sarajevu je bilo po naredbi sds-a, da se svi srbi sa reintegrisanih podrucja moraju iseliti.

de ba ne lupaj creasy.

u ratu je odlazio ko je mogao.

kad vec baratate brojkama, koliko srba je otislo 92-95, a koliko 96.?

reintegracija je politicka odluka, pod kontrolom unrpfora ... nisu morali otici, ako se nisu okrvavili do laktova.

Tačno, i najveća greška u istoriji srpskog naroda je što su svi otišli '96. Ali neki od ovih pojedinaca što su ostali, a pritom nisu okrvavili ruke do lakata, se nisu dobro proveli. Znam to iz prve ruke, ne moraš mi o tome pričati.
Ripicipi

#235 Re: Nele i KLIX

Post by Ripicipi »

Creasy wrote:

Mislis njih "samo" 100 hiljada??? :-)
Daj ba, brojke vama koji furate tu pricu apsolutno ne idu u prilog.
Vecina Srba uopste nije zivjela u dijelu grada koji je bio pod kontrolom ABiH. Sama potvrda da je '96 dijelove grada napustilo preko 100 hiljada Srba je dovoljna i mutavom da shvati.
madner

#236 Re: Nele i KLIX

Post by madner »

Pa tvoje je bilo da saberes.

Sta mislis koliko fali Srba ako se uzmu prijeratne granice Grada Sarajeva? :D
exliberal-ex

#237 Re: Nele i KLIX

Post by exliberal-ex »

Yug wrote:DA, i ono sto je najsmijesnije u cijeloj ovoj prici oko Neleta je da sve sva zloba i prostakluk srucio na njega,pored svih sarajlija koji sjede u Sarajevu svaki dan koji vec godinama valadaju i koji su imali deset puta goru pricu od Neleta koji se borio za MIR.Kako Aleksandra Pandurovic i Ognjen Tadic su nebitni a Nele jeste,kako Bregovic koji nije htjeo da svira za Alijino Sarajevo je danas omiljen tamo,e to je fenomen i to je Nele dobro objasnio.

"Moj dolazak dole je bio kao da budite dete iz nekog divnog sna i vraćate ga nazad u surovu realnost. Oni su bez mene kao ličnost bez slike u legitimaciji. To znaju i zbog toga se tako ponašaju. Ta reakcija je neponovljiva, to su hiljade i hiljade pretećih pisama. Postigao sam veći publicitet od pape"
:thumbup:
Ma to nije problem nek nas kradu, nek nas lazu dok su nasi....mislim koja prica ce na kraju izac na ovoj temi.
Meni je najsmjesnije ( ovo ironicno) kad se neki forumasi jave I kazu sta je imao bjezat eto kod mene u naselju/haustoru su bili srbi niko ih nije dirao cijeli rat...pazili ih ko najrodjenije...a onda su poslije rata ti isti srbi razgulili vani ...koliko nam je dobro bilo...eto ja sam ostao sa "rajom" , pa sam ratovao dok su mnogi iz te "raje" bili po nekim jebenim stabovima ili su se ispalili tokom rata...pa se vratili puni ko brod 96 I sta je sa njima ?...lafo izdajice koje pokupovase dobre stanove, kupise sebi pozicije I jos meni kazu ti si cetnik...hvala na komplimentu...e onda je I meni doslo iz guzice u glavu pa sam se fino spakovao I noge uhvatio...a sad kad se javim na ovom forumu I kad nesto napisem sto nije po matrici odmah sam cetnik...ok ultima da se prijavim na tvoju listu :thumbup:
nosara

#238 Re: Nele i KLIX

Post by nosara »

Creasy wrote:
uglavnomja wrote:jedino organizovano etnicko ciscenje u sarajevu je bilo po naredbi sds-a, da se svi srbi sa reintegrisanih podrucja moraju iseliti.

de ba ne lupaj creasy.

u ratu je odlazio ko je mogao.

kad vec baratate brojkama, koliko srba je otislo 92-95, a koliko 96.?

reintegracija je politicka odluka, pod kontrolom unrpfora ... nisu morali otici, ako se nisu okrvavili do laktova.

Tačno, i najveća greška u istoriji srpskog naroda je što su svi otišli '96. Ali neki od ovih pojedinaca što su ostali, a pritom nisu okrvavili ruke do lakata, se nisu dobro proveli. Znam to iz prve ruke, ne moraš mi o tome pričati.
A za to Nele ispostavlja racun "Sarajevu"... Nadodje ti... :D
Creasy

#239 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

uglavnomja wrote:
Creasy wrote:

Pa sam kažeš da se ni Bošnjaci nisu vratili, a kamoli Srbi. A ovi što su došli u IB na ruševine su donacijama izgradili nove kuće, koje sad koriste kao vikendice, jer su svi pokupovali stanove u Sarajevu. :D
a sta je tu normalno?

zasto se nisu vratili? lijepi strah? ili bolji zivot tamo negdje daleko? ili manje daleko :D
Daj ba, pa što će se vraćati?
Pa ovi što su ih protjerali iz dijaspore se nikad ne bi vratili u Sarajevo, a ne Srbi. Evo ja ti garantujem da sad nađeš 150.000 sigurnih radnih mjesta za Srbe u Sarajevu, svi do jednog bi se vratili. Sumnjaš u to?
Creasy

#240 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

Arteta wrote:Organizovanog etnickog ciscenja Srba u Sarajevu nije bilo, ali generalno klima za Srbe u gradu nije bila bas povoljna.

Izgleda da napredujemo. Zanima me, koliko ih dijeli tvoje mišljenje...
uglavnomja

#241 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

pumica wrote:
uglavnomja wrote:
Creasy wrote:

nele supak
Boldano nije tacno...mozes u svoje ime pisati...

Zasto im se ne bi zamjeralo.
Imala sam prijatelja Srba koji su prosto otisli bez pozdrava ili otisli uz (u tom momentu) prigodnu laz.
Oni mi nece nikad vise biti prijatelji jer se ispostavilo da mi nisu ni bili prijatelji.
Problem je u DVOLICNOSTI.

A da se moglo ostati i biti covjek dokaz su mnogi Srbi koji su ostali.

da rasclanimo zamjerati i "zamjerati"
imam i ja raje koja su nestala, da ih sutra sretnem bolio bi ne racq gdje su bili, gdje su sada, sta rade, sta pricaju ...

ali oni nisu nele. sarajlija par excellence, simbol ovoga i onoga ... u tome je razlika. njegova laz se daleko cuje. i vise boli.

nele je supak
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#242 Re: Nele i KLIX

Post by _BataZiv_0809 »

Ne znam je li ikad u istoriji zabiljezeno protjerivanje ljudi, u kojem protjerani stignu pocupati elektro i hidro instalacije, izbiti stolariju, sve fino natrpati na kamion, a poneki i zapaliti stan.

Niti da protjerani stignu iskopavati svoju rodbinu iz grobova.
uglavnomja

#243 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

Creasy wrote:
uglavnomja wrote:
Creasy wrote:

a sta je tu normalno?

Daj ba, pa što će se vraćati?
Pa ovi što su ih protjerali iz dijaspore se nikad ne bi vratili u Sarajevo, a ne Srbi. Evo ja ti garantujem da sad nađeš 150.000 sigurnih radnih mjesta za Srbe u Sarajevu, svi do jednog bi se vratili. Sumnjaš u to?
i kakve to veze ima sa protjerivanjem srba, ili "protjerivanjem"?
logicna ekonomska migracija.
Creasy

#244 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

Ripicipi wrote:
Creasy wrote:

Vecina Srba uopste nije zivjela u dijelu grada koji je bio pod kontrolom ABiH. Sama potvrda da je '96 dijelove grada napustilo preko 100 hiljada Srba je dovoljna i mutavom da shvati.

Čekaj malo. Ajde ti kaži koliko je Srba otišlo iz grada 92-95. i koliko još 96. iz tadašnjeg Srpskog Sarajeva?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#245 Re: Nele i KLIX

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote:Ne znam je li ikad u istoriji zabiljezeno protjerivanje ljudi, u kojem protjerani stignu pocupati elektro i hidro instalacije, izbiti stolariju, sve fino natrpati na kamion, a poneki i zapaliti stan.

:lol: :thumbup:
Creasy

#246 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

madner wrote:Pa tvoje je bilo da saberes.

Sta mislis koliko fali Srba ako se uzmu prijeratne granice Grada Sarajeva? :D

Ne mogu da vas upratim sve, saberi ti. Vidiš da se borim na više frontova. :D
Creasy

#247 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

exliberal-ex wrote:
Yug wrote:DA, i ono sto je najsmijesnije u cijeloj ovoj prici oko Neleta je da sve sva zloba i prostakluk srucio na njega,pored svih sarajlija koji sjede u Sarajevu svaki dan koji vec godinama valadaju i koji su imali deset puta goru pricu od Neleta koji se borio za MIR.Kako Aleksandra Pandurovic i Ognjen Tadic su nebitni a Nele jeste,kako Bregovic koji nije htjeo da svira za Alijino Sarajevo je danas omiljen tamo,e to je fenomen i to je Nele dobro objasnio.

"Moj dolazak dole je bio kao da budite dete iz nekog divnog sna i vraćate ga nazad u surovu realnost. Oni su bez mene kao ličnost bez slike u legitimaciji. To znaju i zbog toga se tako ponašaju. Ta reakcija je neponovljiva, to su hiljade i hiljade pretećih pisama. Postigao sam veći publicitet od pape"
:thumbup:
Ma to nije problem nek nas kradu, nek nas lazu dok su nasi....mislim koja prica ce na kraju izac na ovoj temi.
Meni je najsmjesnije ( ovo ironicno) kad se neki forumasi jave I kazu sta je imao bjezat eto kod mene u naselju/haustoru su bili srbi niko ih nije dirao cijeli rat...pazili ih ko najrodjenije...a onda su poslije rata ti isti srbi razgulili vani ...koliko nam je dobro bilo...eto ja sam ostao sa "rajom" , pa sam ratovao dok su mnogi iz te "raje" bili po nekim jebenim stabovima ili su se ispalili tokom rata...pa se vratili puni ko brod 96 I sta je sa njima ?...lafo izdajice koje pokupovase dobre stanove, kupise sebi pozicije I jos meni kazu ti si cetnik...hvala na komplimentu...e onda je I meni doslo iz guzice u glavu pa sam se fino spakovao I noge uhvatio...a sad kad se javim na ovom forumu I kad nesto napisem sto nije po matrici odmah sam cetnik...ok ultima da se prijavim na tvoju listu :thumbup:
Evo javio se svjedok. Šta ćemo sad? :D
OldMayor

#248 Re: Nele i KLIX

Post by OldMayor »

Ma ja ne znam vise, i ja tupan jos se pravdam jbt da nismo protjerivali ljude. MI smo ba tada imali vaznijeg posla da sacuvamo zivu glavu, i svaki nam je covjek trebao, taman posla je bilo da jos tjeramo ljude... :-)

I nema se sta pravdati, zna se ko se ovdje treba pravdati..-

Creasy, ko je onda nas gadjao sa brda.

Jesu li to tvoji. Jesu li to Neletovi?

Ako nisu, pa sto ih ne osudjuete, nego ih dizete u nebesa, dajete im ulice, trgove...pravite im doceke.

Koji su tvoji?
Creasy

#249 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

_BataZiv_0809 wrote:Ne znam je li ikad u istoriji zabiljezeno protjerivanje ljudi, u kojem protjerani stignu pocupati elektro i hidro instalacije, izbiti stolariju, sve fino natrpati na kamion, a poneki i zapaliti stan.

Zamisli hipotetski da su po Dejtonu Koševo, Ciglane i Velešići pripali RS-u, koliko bi muslimana ostalo da sačeka srpsku policiju?
Ripicipi

#250 Re: Nele i KLIX

Post by Ripicipi »

Creasy wrote:
Ripicipi wrote:
Creasy wrote:

Čekaj malo. Ajde ti kaži koliko je Srba otišlo iz grada 92-95. i koliko još 96. iz tadašnjeg Srpskog Sarajeva?
Jebes ti mene malo izgleda :-)
Slabo ko je mogao izaci iz grada od 92-95, bio on Srbin ili Bosnjak.
Srba kao Nele koji su otisli iz grada prije nego sto se uopste i zapucalo je nemali broj.
A zar za '96 uopste moram ponavljati i postavljati klipove. Srba '96 iz "srpskog sarajeva" je otislo najmanje 100 hiljada.
Ako u to uracunamo i Srbe koji su "projerani" sa Pala i Lukavice, sve ti bude jasno.

Haj ovako, reci ti meni koliko je Srba u RATU ostalo u gradu pod Bh kontrolom???

P.S. i fakat pitanje, protiv kojih sa. srba smo ratovali ako je vecina bila u "kazamatu". :-)
Last edited by Ripicipi on 23/03/2015 15:00, edited 1 time in total.
Locked