Odgajanje tudje djece
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Nazif_Gljiva
#226 Re: Odgajanje tudje djece
Voli djecu zene svoje mozda je koje i tvoje...
- ho oponopono
#227 Re: Odgajanje tudje djece
...srecom vazda ona vrijedi "nije bitno sta kaze vec ko"... 
- berenice
#228 Re: Odgajanje tudje djece
Nisam se nikada nasla u toj situaciji, ali koliko sebe poznajem, mislim da bih mogla odgajati "tudju" djecu, tj. dijete/djecu muskarca kojeg volim i to onako kako bih odgajala i svoje, a imam i ja dijete.
Sto se tice ljubavi, vrijeme bi pokazalo svoje - sigurno ni inace ne zavolis nekoga na prvu. To se rodi ili ne rodi.
Sto se tice ljubavi, vrijeme bi pokazalo svoje - sigurno ni inace ne zavolis nekoga na prvu. To se rodi ili ne rodi.
- insomnia78
#229 Re: Odgajanje tudje djece
madner wrote:Ma svoje je tonbe. Jest malo smor ponekad, no zato ima superiorne gene koji se vec jasno vide.cLo wrote:Realno smormadner wrote:Realno, dobro je imati svoju djecu, lose tudju.![]()
Svoju možeš i podnijet![]()
msm nemaš izbora![]()
Šta ćeš im, djeca k'o djeca
-
Zoya
#230 Re: Odgajanje tudje djece
A bi li to "tudje" djete prihvatilo nas kao roditelje? Ne, fakat, kako bi se taj odnos mogao izgraditi a da nijedna strana ne ostane "zakinuta". Sta ako djete ima finu mamu i ne moze prihvatiti tu neku novu i postovati je? Toliko je tih problema koje dolaze sa tim djetetom. Ja bih recimo pristala da odgajam djete nekog na primjer udovca
Igramo se cak i mislju da usvojimo djete, dakle odgajala bih djecu samo i onda kada bih znala da ta djeca nemaju roditelja ili nemaju jednog roditelja u zivotu zato sto je Bog tako htio, drugacije ne.
Iz prilozenog se vidi da bi zene se i prihvatile tog posla a muskarci, hmm...kopilad
Strahota.
Iz prilozenog se vidi da bi zene se i prihvatile tog posla a muskarci, hmm...kopilad
- S4mpion
#231 Re: Odgajanje tudje djece
Na ovoj temi je već nemali broj žena jasno izjavio da ne bi mogle preuzeti ulogu odgajatelja tuđeg djeteta, pa je po malo besmisleno pisati ovakve nebulozne zaključke samo da bi dokazala neku svoju poentu.Zoya wrote:A bi li to "tudje" djete prihvatilo nas kao roditelje? Ne, fakat, kako bi se taj odnos mogao izgraditi a da nijedna strana ne ostane "zakinuta". Sta ako djete ima finu mamu i ne moze prihvatiti tu neku novu i postovati je? Toliko je tih problema koje dolaze sa tim djetetom. Ja bih recimo pristala da odgajam djete nekog na primjer udovcaIgramo se cak i mislju da usvojimo djete, dakle odgajala bih djecu samo i onda kada bih znala da ta djeca nemaju roditelja ili nemaju jednog roditelja u zivotu zato sto je Bog tako htio, drugacije ne.
Iz prilozenog se vidi da bi zene se i prihvatile tog posla a muskarci, hmm...kopiladStrahota.
Ne moraš biti u pravu u svakom slučaju po svaku cijenu.
- insomnia78
#232 Re: Odgajanje tudje djece
UpravoS4mpion wrote:Na ovoj temi je već nemali broj žena jasno izjavio da ne bi mogle preuzeti ulogu odgajatelja tuđeg djeteta, pa je po malo besmisleno pisati ovakve nebulozne zaključke samo da bi dokazala neku svoju poentu.Zoya wrote:A bi li to "tudje" djete prihvatilo nas kao roditelje? Ne, fakat, kako bi se taj odnos mogao izgraditi a da nijedna strana ne ostane "zakinuta". Sta ako djete ima finu mamu i ne moze prihvatiti tu neku novu i postovati je? Toliko je tih problema koje dolaze sa tim djetetom. Ja bih recimo pristala da odgajam djete nekog na primjer udovcaIgramo se cak i mislju da usvojimo djete, dakle odgajala bih djecu samo i onda kada bih znala da ta djeca nemaju roditelja ili nemaju jednog roditelja u zivotu zato sto je Bog tako htio, drugacije ne.
Iz prilozenog se vidi da bi zene se i prihvatile tog posla a muskarci, hmm...kopiladStrahota.
Ne moraš biti u pravu u svakom slučaju po svaku cijenu.
- supercali
#233 Re: Odgajanje tudje djece
Zoya ajde da pravimo djecu da se ne zamaras sa udovcima i slZoya wrote:A bi li to "tudje" djete prihvatilo nas kao roditelje? Ne, fakat, kako bi se taj odnos mogao izgraditi a da nijedna strana ne ostane "zakinuta". Sta ako djete ima finu mamu i ne moze prihvatiti tu neku novu i postovati je? Toliko je tih problema koje dolaze sa tim djetetom. Ja bih recimo pristala da odgajam djete nekog na primjer udovcaIgramo se cak i mislju da usvojimo djete, dakle odgajala bih djecu samo i onda kada bih znala da ta djeca nemaju roditelja ili nemaju jednog roditelja u zivotu zato sto je Bog tako htio, drugacije ne.
- Bambi_na_kofeinu
#234 Re: Odgajanje tudje djece
Postoji li u BiH opcija udomiteljstva?
I pravite li razliku između takvog vida brige o djetetu bez roditelja i onog u kojem je vaš partner roditelj tog djeteta.
I pravite li razliku između takvog vida brige o djetetu bez roditelja i onog u kojem je vaš partner roditelj tog djeteta.
- S4mpion
#235 Re: Odgajanje tudje djece
Naravno da tu postoji razlika. Kada osoba ulazi u brak s nekim ko već ima dijete, neminovno je da mora preuzeti izuzetno tešku ulogu odgajatelja. Međutim, problem nastaje ukoliko nema dovoljno povjerenja među supružnicima ili kada jedan od njh u potpunosti želi preuzeti brigu o djetetu. Sutra kad povisiš ton na dijete svog partnera zbog neke gluposti koju je načinilo, vrlo lahko možeš dobit odgovor: "Šta se ti miješaš, nisi mu ti otac" ili "Ne deri se na moje dijete."
- Leo_alfa
#236 Re: Odgajanje tudje djece
To me podsjeca na ono kada dijete koje ima svoje bioloske roditelje koji ga odgajaju, nesto skrivi pa se roditelji zbog toga izmedju sebe zakace prebacujuci drugom odgovornost: "Vidis li ti sta ovo tvoje dijete radi?". Ili suprotno, kada uradi nesto pohvalno reakcija bude: "To sam ja rodio!".S4mpion wrote:Naravno da tu postoji razlika. Kada osoba ulazi u brak s nekim ko već ima dijete, neminovno je da mora preuzeti izuzetno tešku ulogu odgajatelja. Međutim, problem nastaje ukoliko nema dovoljno povjerenja među supružnicima ili kada jedan od njh u potpunosti želi preuzeti brigu o djetetu. Sutra kad povisiš ton na dijete svog partnera zbog neke gluposti koju je načinilo, vrlo lahko možeš dobit odgovor: "Šta se ti miješaš, nisi mu ti otac" ili "Ne deri se na moje dijete."
- spreca
#237 Re: Odgajanje tudje djece
Najbolje je kad komsija hrani tvoju djecumadner wrote:Realno, dobro je imati svoju djecu, lose tudju.
- spreca
#238 Re: Odgajanje tudje djece
direktni wrote:Zato više niko i ne "bere cvijeće oko sebe"....incesta radispreca wrote:Najbolje je kad komsija hrani tvoju djecumadner wrote:Realno, dobro je imati svoju djecu, lose tudju.![]()
....a kona vice isti ste svoj caca
![]()
![]()
- hrle1976
#239 Re: Odgajanje tudje djece
Nebi mogao ne zbog te djece vec zbog umjestanosti drugog roditelja i njegove rodbine u moj zivot. Da sam u nekoj situcaicji gdje se mi neka udvara sa plus djecom (kako ja to kazem), tu bi se x broj pitanja morao rascistit prije bilo cega zajednickog. Nisu u pitanju pare.
Ja kad sam uzalio u brak meni je vazno bilo da prve tri godine ni zuc o djeci. Samo putovanja i zezancije. Znaci tu bi bio vec prvi problem. Sta sa tom djecom? Drugi problem koji meni nebi nikako pao jeste da se taj otac ikad u zivotu vise petlja u zivot te djece. I naravno njegovi. Kako to izvesti, je dobro pitanje. Mozes ono odselis se na drugi konac svijeta. Sada kad to pitanje povezes sa prvim dobijes jedan problem. Jer nikako nebi doslo u obzir da moji se brinu o toj djeci dok ona i ja npr. putujemo. Znaci trebalo bi zaposliti nekoga da ih cuva. Opet kad putujemo hocu da se osjeca kao da ih nema. Znaci da je opusteno sve. Jel moguce tako nesto ocekivati?
Mislim da na kraju bi lakse ispalo da ih preda svom bivsem i zaboravi na njih skroz. Iz tog razloga kad sam bio mladji i bez braka. Zene sa plus djecom me nisu privlacile nikako. Ne zato sto su mi djeca smestala vec sto sam zahtjevan i tu sam vidio da nema kompromisa.
Par primjera iz mog okruzenja. Jedna se udala za jednog ona imala djete iz prvog braka, malo postarije je bilo 10-12 godina. Ubrzo poslje vjencanja se kutarisala malog tj. poslal ga kod mame u UK da tamo se ko skoluje. Djete je rodjenu mamu posjecivalo ono jednom godisnje kao da posjecuje baku.
Jedna prijateljica nedavno se razvela. Bila u braku tri i kusur godine. Osjecala se da je kao rezerva, jer jednostavno njemu su djeca toliko preca bila da je samu sebe pitala sta ona radi u ovoj vezi. Prava mati je poslje razvoda otisla svojim putem. On je uzeo sebi djecu, a pravoj majci to nije smetalo, a ova je bila kao neka sobarica. Tako sebe opisuje.
Jedna poznanica. Usla isto u taku vezu i poslje tri mjeseca dobila odgovor. Sa tobom ne zelim imati djecu jer vise djece ne zelim imati. Kao ako hoces evo uzmi moju djecu kao i svoju. Plus sto je cesto trpila da prava mati drzi predavanja kad dodje da ih pokupi na koji dan.
Kolega se prije 7 godina ozenio za jednu sa djetetom, koje je tada imalo nekih 10. Kaze u zadnje tri godine odnosi izmeju njega i tog djeteta, jer zivi jos u istoj kuci, je blago receno na nivou Sjeverne i Juze Koreje. Mali mu da prst. Kaze mu da je budala, ono ovo. Nece da jede za istim stolom. Opet mati nosi djetetu hranu u sobu. Nece za sobom da pocisti. Mati cak nece ni da zagalami vec ono nemj tako nije fino ovo ono. On pizdi skroz na skroz.
Mislim da je najidelnije biti skupa i imati samo svoju djecu.
Ja kad sam uzalio u brak meni je vazno bilo da prve tri godine ni zuc o djeci. Samo putovanja i zezancije. Znaci tu bi bio vec prvi problem. Sta sa tom djecom? Drugi problem koji meni nebi nikako pao jeste da se taj otac ikad u zivotu vise petlja u zivot te djece. I naravno njegovi. Kako to izvesti, je dobro pitanje. Mozes ono odselis se na drugi konac svijeta. Sada kad to pitanje povezes sa prvim dobijes jedan problem. Jer nikako nebi doslo u obzir da moji se brinu o toj djeci dok ona i ja npr. putujemo. Znaci trebalo bi zaposliti nekoga da ih cuva. Opet kad putujemo hocu da se osjeca kao da ih nema. Znaci da je opusteno sve. Jel moguce tako nesto ocekivati?
Mislim da na kraju bi lakse ispalo da ih preda svom bivsem i zaboravi na njih skroz. Iz tog razloga kad sam bio mladji i bez braka. Zene sa plus djecom me nisu privlacile nikako. Ne zato sto su mi djeca smestala vec sto sam zahtjevan i tu sam vidio da nema kompromisa.
Par primjera iz mog okruzenja. Jedna se udala za jednog ona imala djete iz prvog braka, malo postarije je bilo 10-12 godina. Ubrzo poslje vjencanja se kutarisala malog tj. poslal ga kod mame u UK da tamo se ko skoluje. Djete je rodjenu mamu posjecivalo ono jednom godisnje kao da posjecuje baku.
Jedna prijateljica nedavno se razvela. Bila u braku tri i kusur godine. Osjecala se da je kao rezerva, jer jednostavno njemu su djeca toliko preca bila da je samu sebe pitala sta ona radi u ovoj vezi. Prava mati je poslje razvoda otisla svojim putem. On je uzeo sebi djecu, a pravoj majci to nije smetalo, a ova je bila kao neka sobarica. Tako sebe opisuje.
Jedna poznanica. Usla isto u taku vezu i poslje tri mjeseca dobila odgovor. Sa tobom ne zelim imati djecu jer vise djece ne zelim imati. Kao ako hoces evo uzmi moju djecu kao i svoju. Plus sto je cesto trpila da prava mati drzi predavanja kad dodje da ih pokupi na koji dan.
Kolega se prije 7 godina ozenio za jednu sa djetetom, koje je tada imalo nekih 10. Kaze u zadnje tri godine odnosi izmeju njega i tog djeteta, jer zivi jos u istoj kuci, je blago receno na nivou Sjeverne i Juze Koreje. Mali mu da prst. Kaze mu da je budala, ono ovo. Nece da jede za istim stolom. Opet mati nosi djetetu hranu u sobu. Nece za sobom da pocisti. Mati cak nece ni da zagalami vec ono nemj tako nije fino ovo ono. On pizdi skroz na skroz.
Mislim da je najidelnije biti skupa i imati samo svoju djecu.
- eluna
#240 Re: Odgajanje tudje djece
Znam par gdje djeca vise cijene I postuju ocuha nego oca ..... Sve se moze kad se hoce...... Za sve postoji nacin..... Obzirom fa nemam svoje djece, rado bih njegovu gledala kao svoju ..... Dakle sve je rjesivo, samo treba naci pravi nacin
Sent from my V7A using Tapatalk
Sent from my V7A using Tapatalk
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#241 Re: Odgajanje tudje djece
Da, da. Inace Hrle putujes puno, sa teme na temu