Dolazi ljeto - ljetne gume

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
quarterback

#226 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by quarterback »

on to 'vako :mrgreen:

seoBIH

#227 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by seoBIH »

didgeridoo wrote:tesko se to moze uslikati da se vidi.
ugl. jedva primjetni tanki cik-cak grijaci koji se mogu primjetiti kad kroz sajbu pogledas prema nekom izvoru svjetla.
Da da, ford je to davno uveo i FENOMENALNO JE. Kako zbog leda, tako isto i ako ti magli sajba :) Inace, sve je to dobro dok recimo kao meni, ne udaris u pticu (ili ptica u tebe) i onda pokusas naci tu sajbu. Ma nema je nigdje sa grijacima :(
quarterback

#228 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by quarterback »

ma to je jedna ljepota, ja sam sajbu za fokusa platio 1600 maraka (lijepi voljeni kasko), da je bila sa grijacima vjerovatno bi cijena bila oko 2 kile zlata :D
hladan.preminger

#229 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by hladan.preminger »

odavno nisam vidio bolje reklame :D
Qler

#230 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by Qler »

seoBIH wrote:
didgeridoo wrote:tesko se to moze uslikati da se vidi.
ugl. jedva primjetni tanki cik-cak grijaci koji se mogu primjetiti kad kroz sajbu pogledas prema nekom izvoru svjetla.
Da da, ford je to davno uveo i FENOMENALNO JE. Kako zbog leda, tako isto i ako ti magli sajba :) Inace, sve je to dobro dok recimo kao meni, ne udaris u pticu (ili ptica u tebe) i onda pokusas naci tu sajbu. Ma nema je nigdje sa grijacima :(
Ja znam da je imao i u Sierrama te grijace. Valjda je necu razbiti, a i ako je ne dao Bog kad razbijem, ako ikako bude moglo nece biti bez grijaca...
Drvosjeca iz Dejcica

#231 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

quarterback wrote:ma to je jedna ljepota, ja sam sajbu za fokusa platio 1600 maraka (lijepi voljeni kasko), da je bila sa grijacima vjerovatno bi cijena bila oko 2 kile zlata :D
Jarane da je kasko dodalo još 500KM moglo je komotno garažu kupiti. :mrgreen:
quarterback

#232 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by quarterback »

Ma F-AC nije normalan...

Drago mi je da su propali, majmuncine.
Drvosjeca iz Dejcica

#233 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Legle danas Dunlop Blue Response iz Makbel-a. DOT 05/2015 :thumbup: Cijena 547,88 sa četiti ventila balansiranjem i montažom.

Image
hladan.preminger

#234 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

u mene ima u autu neka boost heat ili tako nesto funkcija za odleđivanje sajbe, i nije losa
hladan.preminger

#235 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Legle danas Dunlop Blue Response iz Makbel-a. DOT 05/2015 :thumbup: Cijena 547,88 sa četiti ventila balansiranjem i montažom.

Image

nek su sa srecom, ili do boljih :D
Qler

#236 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by Qler »

Ja sljedece sedmice uzimam GY Eagle F1 A2... felge imaju malo veci J, i 215 su bile razvucene fino, nista nije strugalo niti pravilo nikakve probleme... kontam sad sa 225 valjda nece strugati, iako fabricki idu te dimenzije, ne znam zbog ET-a i J-a da li sve pase... felge sam dobio sa Volva skinute... vidjet cemo kad stavim, ako ne bude odgovaralo valja traziti felge :roll:
Drvosjeca iz Dejcica

#237 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

hladan.preminger wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Legle danas Dunlop Blue Response iz Makbel-a. DOT 05/2015 :thumbup: Cijena 547,88 sa četiti ventila balansiranjem i montažom.

Image

nek su sa srecom, ili do boljih :D
Hvala druže.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#238 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by mali_milojica »

quarterback wrote:ma to je jedna ljepota, ja sam sajbu za fokusa platio 1600 maraka (lijepi voljeni kasko), da je bila sa grijacima vjerovatno bi cijena bila oko 2 kile zlata :D
Kod tih skupih sajbi stakala obavezno se uzme dodatno osiguranje na staklene povrsine,pa neka ptica udara :D
To bi meni bilo pod moranje da imam auto sa panorama staklenim krovom,one cudne sajbe kao kod Citroena sto dođu do pola krova i sl.
Ned071

#239 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by Ned071 »

u makbelu goodyear i dunlop ista cijena. ima li razlike i u ciju korist je?
quarterback

#240 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by quarterback »

mali_milojica wrote:
Kod tih skupih sajbi stakala obavezno se uzme dodatno osiguranje na staklene povrsine,pa neka ptica udara :D
To bi meni bilo pod moranje da imam auto sa panorama staklenim krovom,one cudne sajbe kao kod Citroena sto dođu do pola krova i sl.
ma tada je auto bilo novo pa sam imao regularni kasko, zadnjih par godina uplacujem to dodatno osiguranje staklenih povrsina... stvarno su cijene ludacke ako se sta razbije bez toga...

a sto se tice tog staklenog krova, nedavno sam se vozio u jednom peugeotu sa tim, joj koja ljepota.....

ako bude kakve srece pa sljedece auto kupiti sa tim
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#241 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by mali_milojica »

quarterback wrote:
mali_milojica wrote:
ma tada je auto bilo novo pa sam imao regularni kasko, zadnjih par godina uplacujem to dodatno osiguranje staklenih povrsina... stvarno su cijene ludacke ako se sta razbije bez toga...

a sto se tice tog staklenog krova, nedavno sam se vozio u jednom peugeotu sa tim, joj koja ljepota.....

ako bude kakve srece pa sljedece auto kupiti sa tim

Jedna od jacih reklama. Naravno,stakleni krov u glavnoj ulozi :D
Drvosjeca iz Dejcica

#242 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Ned071 wrote:u makbelu goodyear i dunlop ista cijena. ima li razlike i u ciju korist je?
Dunlop za mrvu, zbog boljeg rezultata na suhom...ostalo gotovo identično, Dunlop se troši za bogdu brže.

Goodyearhttp://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... ordId=2835
Dunlop http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... ordId=2834
quarterback

#243 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by quarterback »

mali_milojica wrote:
Jedna od jacih reklama. Naravno,stakleni krov u glavnoj ulozi :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
kokuz_sa

#244 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by kokuz_sa »

krenem na posao kad sudar RTV..malo kasnije vidim na stupu..kod benzinskih..kad i gore na mostu jos jedan..zatvoren izlaz na cestu ka mostarskom..na putu ka hrasnici sudari u obje trake..

malo sam onako zagledao vozila..na dosta njih su ljetne bile gume.
mada na onom ledu ni zimske ne pomazu
djes_ba

#245 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by djes_ba »

kokuz_sa wrote:krenem na posao kad sudar RTV..malo kasnije vidim na stupu..kod benzinskih..kad i gore na mostu jos jedan..zatvoren izlaz na cestu ka mostarskom..na putu ka hrasnici sudari u obje trake..

malo sam onako zagledao vozila..na dosta njih su ljetne bile gume.
mada na onom ledu ni zimske ne pomazu
ma sam dan je nekakav peh i mene zamalo stize neki trkac u 4 po najvecoj spici , covjek slalome radi
nikad vise sudara nisam vidio u jednom danu u p,m

nego da li je neko imas iskustva sa Sportivom ( to je continetal grupacija kako sam ja skontao )
imam na ponudi neke SUPER Z+ pristojna cjena (znaci gradska voznja , ponekad more i to je to)
seoBIH

#246 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by seoBIH »

Imam tu gumu, 17ke...malo bucnije, ali jbga, za tu cijenu su odlicne.
didgeridoo

#247 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by didgeridoo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ned071 wrote:u makbelu goodyear i dunlop ista cijena. ima li razlike i u ciju korist je?
Dunlop za mrvu, zbog boljeg rezultata na suhom...ostalo gotovo identično, Dunlop se troši za bogdu brže.

to je nestandardna dimenzija totalno i iz 2013. godine.

evo za 195/65/15
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821

i za 205/55/16

Teufik

#248 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by Teufik »

Gume iz istog koncerna. Razlika u 5 deka. Obje vrhunske. Ne mozes fulat, kako god.
NK33

#249 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by NK33 »

djes_ba wrote: nego da li je neko imas iskustva sa Sportivom ( to je continetal grupacija kako sam ja skontao )
imam na ponudi neke SUPER Z+ pristojna cjena (znaci gradska voznja , ponekad more i to je to)
Imao sam ja na proslom autu upravo te gume 15ke i nisam imao nikakvih problema s njima.

Mada mislim da moja voznja nije mjerodavna za neki test guma jer vozim uglavnom 10km/h preko ogranicenja ali eto za neku umjerenu voznju mislim da neces imati problem s njima.
Jaha TZ

#250 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume

Post by Jaha TZ »

didgeridoo wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:

to je nestandardna dimenzija totalno i iz 2013. godine.

evo za 195/65/15

i za 205/55/16

distributer Dunlopa je i najozbiljniji u BH
već se mogu kupiti gume sa DOTom 2015

dok Continental na primjer još nema novih guma
Locked