Jarane, ovdje se priča o problemima Sarajeva, a ne o mom životu.Hajvan wrote:Naslovnica wrote:Na konto tvog komentara, ti mene napade, a ne reče mi ništa da pobiješ moja zapažanja. Samo neargumentovan napad.Hajvan wrote:sta onda radiš u Sarajvu? ako ne mozes pronaci niti jednu pozitvnu proteklu deceniju i po?
ili možda nisi iz Sarajva?
ako to, ko ti daje za pravo da komentarišeš nešt što ovlaš poznaješ?
"Naslovnica"]Ja pokušavam da skontam šta bi to bilo u Sarajevu da se može reći nešto pozitivno, u kontekstu zadnjih 10-15 god?!
Jesam ja popriličan pesimista po opredjeljenju, ali evo, razmišljam i slabo šta da skontam da je otišlo u pozitivu u tom periodu.
Skoro isključivo negativne stvari.
Iz Sarajeva sam i u Sarajevu, pa smatram da imam pravo da komentarišem.![]()
A nastojim i šakom i kapom da se ispalim odavde na Zapad, ali ne ide, nema se neke plahe škole a ni finansijskih mogućnosti.
Da mi je neko rekao nakon rata, tamo neke 1996-97 (kada smo svi bili drugačiji nego danas) da će Sarajevo 2015 biti ovo što jeste, rekao bih mu ma marš u tri lijepe.
Razočaran sam. I sigurno da nisam jedini.
Ti si, care moj razačaran sobom..
Sarajevo tu ima manji udio u svemu tome.
No i da odeš, od sebe ne mozes pobjeci, jbg.
Determiniši sam sebe samome sebi. Bice ti lakse.
Serem.
živio i uzdravlje.
Jesam ba, razočaran sam sobom...što nisam otišao na Zapad kada se moglo i tamo nastavio život.
Kriv sam što sam vjerovao u budućnost u ovom gradu i državi.
Što opet veže za sebe šta je Sarajevo bilo i šta je postalo u ovom poslijeratnom periodu.
Eto, opet te pitam, daj mi reci nešto pozitivno što se desilo u Sarajevu u zadnjih 10-15 god?
Eto, od 2000 pa do sada. Da li idemo naprijed ili nazad? Šta se to dobro dešava? Probaj da se sjetiš, pa napiši. Pls.