Zaluđenost bojom haljine

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#226 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Al ga zatreseeeee.... :mrgreen:
rekla-kazala

#227 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by rekla-kazala »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo najboljeg primjera.

Gornja haljina slika br.1, je skinuta sa prve stranice posta forumaša "Zeljoooo", dok je druga skinuta sa 9. stranice forumaša "rekla-kazala". Evidentno je da se radi o istoj boji haljine ali je neko vjerovatno sliku br.2 provukao kroz neki filter, blue ili cool blue, pa slika ima drugačiji ton od slike br.1.

Slika br.1
Image
Slika br.2
Image
Sve što sam uradio je klik na auto levelse u PS-u.
Haljina je podeksponirana ( nedovoljno osvjetljena) uz to još žutim svjetlom osvjetljena pa je došlo do tog efekta.
Last edited by rekla-kazala on 28/02/2015 09:49, edited 1 time in total.
bull21

#228 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by bull21 »

insomnia78 wrote:
bull21 wrote:Danas ZB, sad je crno-plava. Doduše koliko vidim i klix je promjenio sliku tako da može i do toga biti.
Al u mene zena i dalje vidi ZB a ja sad CP
Trolla te žena namjerno.
Zoya

#229 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by Zoya »

Bijelo -zlatna i sad. Mislila da nije nesto do noćnog svjetla ali jok. Ma vi nas zezate :twisted:
Cherry-Cherry

#230 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by Cherry-Cherry »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Cherry-Cherry wrote:Meni je i dalje ista plavo-oker.
Obje varijante?
Ova svijetlija je svijetlo plava i oker, rekla sam već kao boja leda i boja starog zlata. A druga je tamija plava i tamno smeđa.

A fazon je što ova plava ima malo ljubičaste u sebi, skroz malo. Zato kad je svijetla ide na boju leda, to je neka svijetlo violet boja. (Meni je violet plavo-ljubičasta, neko kaže da je violet skroz ljkubičasta, al meni je neka kombinacija te dvije boje). A ova tamno plava nije ona standardna plava (a koja je sad standardna :lol: ) nego i ona ima jaaako malo primjese ljubičaste. Inače jako lijepa boja, volim i plavu i ljubičastu i te neke boje između.
Druga boja je na svijetlijoj slici oker ili zlatna, a na drugoj je tamo smeđa, al smeđa ju u osnovi.

Nego, kad smo kod boja, koja je vama boja violet, koja ultramarin, a koja je purpurna, jer ja cijeli život sa ljudima vodim polemike oko ovih boja. Ako ljubičasta ima više plave, onda je violet, ako ima više crvene, onda je purpurna, a šta je onda ultramarin? Nemojte mi se samo smijati :mrgreen: Vodila sam nedavno ozbiljnu raspravu o ovome, jedna osoba me ubjeđivala da su violet i purpurna zapravo ljubičasta sa istim udjelom crvene i plave. I da li u engleskom u VB i SAD postoji razlika, odnosno šta je purple u VB, da nije i u SAD. :skoljka:
Last edited by Cherry-Cherry on 28/02/2015 10:01, edited 2 times in total.
ZenaZbrkovima

#231 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by ZenaZbrkovima »

Zoya wrote:Bijelo -zlatna i sad. Mislila da nije nesto do noćnog svjetla ali jok. Ma vi nas zezate :twisted:
kako vidis ovo :?

Image
Zoya

#232 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by Zoya »

Bijelo-zlatnu
Lilu-braon
:-)
ZenaZbrkovima

#233 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by ZenaZbrkovima »

ni ovome ne mogu da se nacudim :-D

Image
All Apologies

#234 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by All Apologies »

Meni kako god i s koje god strane gledam haljina izgleda blijedo-plava i crna, jedino oko vrata ona crna malo baca na zlatnu, valjda radi osvjetljenja :shock:
cyprus

#235 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by cyprus »

Meni boja još uvijek ista :|
Cherry-Cherry

#236 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by Cherry-Cherry »

Uvijek ista.
Zoya

#237 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by Zoya »

Možda ima veze sa bojom očiju? Svjetlije vide tamniju i obrnuto :-?
insomnia78

#238 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by insomnia78 »

:-x nemoj dalje, nemoj
cyprus

#239 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by cyprus »

Moja baka kaže da se radi o svijetlo plavoj (izričito ne bijeloj :mrgreen: ) i žućkastoj boji :mrgreen:
Cherry-Cherry

#240 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by Cherry-Cherry »

cyprus wrote:Moja baka kaže da se radi o svijetlo plavoj (izričito ne bijeloj :mrgreen: ) i žućkastoj boji :mrgreen:
Pa svijetlija verzija i jeste svijetlo plava i oker tj. neka žućkasta. Baka je u pravu.
dječak sa šibicama

#241 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by dječak sa šibicama »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo najboljeg primjera.

Gornja haljina slika br.1, je skinuta sa prve stranice posta forumaša "Zeljoooo", dok je druga skinuta sa 9. stranice forumaša "rekla-kazala". Evidentno je da se radi o istoj boji haljine ali je neko vjerovatno sliku br.2 provukao kroz neki filter, blue ili cool blue, pa slika ima drugačiji ton od slike br.1.

Slika br.1
Image
Slika br.2
Image
Meni i ovako ova druga izgleda kao zlatno bijela, samo greskom oprana sa crnim vesom pa malo obojila :oops:
cyprus

#242 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by cyprus »

Cherry-Cherry wrote:
cyprus wrote:Moja baka kaže da se radi o svijetlo plavoj (izričito ne bijeloj :mrgreen: ) i žućkastoj boji :mrgreen:
Pa svijetlija verzija i jeste svijetlo plava i oker tj. neka žućkasta. Baka je u pravu.
Pa dobro, jeste plavkasta ali u vidu neke sjene ili zamračenosti... Meni zaista ne djeluje kao da je plava sama od sebe... Ovdje govore da je ko Interov dres... meni je nespojivo...
@ngel

#243 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by @ngel »

Zlatno-bijela od juce prvi put kad sam je vidjela i nista se nije promjenilo, svi ukucani vide crno-plavu samo ja zlatno-bijelu, dakle isti uslovi, isto osvjetljenje, isto vrijeme gledanja, isti laptop

Ocito je do percepcije koja je individualna za svakoga

Cisti dokaz koliko je ljudski mozak ogranicen cak i za ovako naizgled jednostavne stvari
klaki

#244 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by klaki »

Sto ti je percepcija. Ja sam ovo juce ignorisao jer sam mislio da je neka usrana sala koju proturaju na silu.

Al jutros se sjebah. Ovaj gore sto je postavio dres ozila i haljinu. Prvo vidjeh white gold/brown i onda kad sam scroll back plavo crna haha :D
dorkcic

#245 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by dorkcic »

Ima li veze ako neko nosi naočale? Manji minus na oba oka i cilindri. I nikako drugačije nisam vidjela, uvijek isto - crno plavo. Moji ukućani su svi na početku vidjeli isključivo ZB, poslije nekog vremena CP. Mislili su da ih zajebavam. Jedino ja nosim naočale.
Point.

#246 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by Point. »

Usto, sapro zubove, najio se, uzmem kafu i reko da vidim boju jebene haljine opet. Na prvoj stranici i dalje zlatno-zuta, poput kiparske zastave, otvorim 9 stranicu ove teme, scrollam i na par sekundi mi crno-plava bas ko Interov dres, sto neko rece, sacekam par sekundi a ono opet zlatno-bijela. I sad je jos uvijek zlatno bijela.

Sto bi reko Ed Kowalczyk: "it's like never-ending mirrors ,playing tricks on my eyes".
reis1

#247 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by reis1 »

ZenaZbrkovima wrote:ni ovome ne mogu da se nacudim :-D

Image
Jep, to je to... :D

Kad se otvori u npr. Paintu, i selektuje samo ova oko B kocka i kopira, u novom prozoru gdje se paste ispadne siva, a ne bijela kako je medju drugim kockicama.

Vjerovatno je razlog ovo sjencenje, pa kad se ide gore od coska ploce s kockicama, ova pojava sjencenja utice na mozad da izvrsi kompenzaciju.

Da li vi koji vidite Plav-Crnu, jel vama ova kocka B bijela ili siva?
shmizlica

#248 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by shmizlica »

B bijela A siva i ćiza se ni na jednoj ne vidi :D
sadie_forever

#249 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by sadie_forever »

zato sto je i ciza sarena
reis1

#250 Re: Zaluđenost bojom haljine

Post by reis1 »

shmizlica wrote:B bijela A siva i ćiza se ni na jednoj ne vidi :D
Ja vidim razliku izmedju cize i kocke, na ovoj kocki ispod B, a tu razlike isto ne bi trebali biti. :D
Post Reply