Seks, brak, neimastina

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
jao_situacije

#226 Re: Seks, brak, neimastina

Post by jao_situacije »

insomnia78 wrote:
SaraFina wrote:
Ridjobrki wrote: Odmah iza kuhanja i umijeća ćutnje.

Koji ti je izazov zena koja nije ravnopravan partner u svemu? Počevši od provokacija, zdravog prepucavanja, sexa i sl :)

Što se kuhanja tiče čevapi, bureci, pizze :D
Sve se to da naručiti ..

A vidim i onaj Fantov gulaš iz kesice je fenomenalan!
Nije nista protiv tebe, al' kad zensko kaze, sve se to moze naruciti...
Znas kakve se sve zene mogu naruciti
I sa jednim i sa drugim narudžbama se možeš zeznuti, a ako si peh i kod doktora zaglaviti :mrgreen:
SaraFina

#227 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

insomnia78 wrote:
SaraFina wrote:

Koji ti je izazov zena koja nije ravnopravan partner u svemu? Počevši od provokacija, zdravog prepucavanja, sexa i sl :)

Što se kuhanja tiče čevapi, bureci, pizze :D
Sve se to da naručiti ..

A vidim i onaj Fantov gulaš iz kesice je fenomenalan!
Nije nista protiv tebe, al' kad zensko kaze, sve se to moze naruciti...
Znas kakve se sve zene mogu naruciti

Supa iz kesice se skuha recimo ili one knor Makkaroni sa 4 vrste sira :D

Šalim se !!!
Capajebo

#228 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

SaraFina wrote: Ja sve kontam navijači su orgijaši :D

Baš si me šokirao spoznajama ako nisu imale za svrhu obrnut efekt
Da nadješ neku koja će te rado razdjevičiti :D
Ne znam sta da ti kazem na to, hvala? :? :mrgreen:
SaraFina

#229 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

Capajebo wrote:
SaraFina wrote: Ja sve kontam navijači su orgijaši :D

Baš si me šokirao spoznajama ako nisu imale za svrhu obrnut efekt
Da nadješ neku koja će te rado razdjevičiti :D
Ne znam sta da ti kazem na to, hvala? :? :mrgreen:

Konstatacija, nije ponuda :D
Capajebo

#230 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

:lol: :lol:
Kikibombona

#231 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kikibombona »

@ngel wrote:
To ko da se cipele kupuju, pa se isprobava dok se ne nadje ona sto je taman...ja ipak mislim da zena vrijedi vise od jednog para cipela
Zasto je naglasak samo na zeni?

I zena isprobava dok ne nadje pravog! :D

Nego, da se vratim na sejha i njegove cetri zene. :lol: Vidis, sejh ima cetri zene za seks i ostale aktivnosti. Velike su sanse da ce makar jedna biti po njegovom ukusu i da ce u krevetu ostvariti dobar odnos. Njegove cetri zene vec imaju manje izglede da im bude dobro, cisto matematicki promatrano. Mada, ima i ona o iskustvu koja spasava situaciju. Mozda se i u tome krije Alahova mudrost. Muskarac sa cetri zene stekne veliko iskustvo i tako svakoj ima ponuditi nesto novo. Vece su sanse da je takav muskarac bolji u krevetu od onog koji ima samo jednu ili samo dvije zene.
Margita81

#232 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Margita81 »

poticaj wrote:
SaraFina wrote:
S4mpion wrote: Da, da, temelj koji se obavezno treba izgradit s nekim drugim. :pusi:

Ja imam 26 godina i momci moje dobi obično nisu nevini. A stariji pogotovo..
Da mi je 19 ili 20 mogla bi se nadati mozda nekom vršnjaku bez iskustva.
Ovako to je u domenu naučne fantastike.
Poznajem nekoliko muškaraca tridesetih godina koji jesu nevini, ali su baš opterećeni time. Veze im ne uspijevaju jer previše sve idealizuju i ZAMIŠLJAJU neralno, pa njihovi kompleksi uvijek sve pokvare. Za vezu, pa i brak dvoje muslimana potrebno je mnogo više od toga da su oboje nevini, ali je super ako se takvi nađu i u svemu drugom slažu - što je mnogo bitnije. Takvi muškarci teško prihvataju kritiku i savjet u bilo kom smislu, fokusirani su da su nevini i djevojci to treba biti dovoljno. E ako je i ona kao i on, pa joj je dovoljno da su nevini - mogu se međusobno maltretirati.

:lol: tako je
Kikibombona

#233 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kikibombona »

Capajebo wrote:
Kikibombona wrote: Da li je problem da se muskarac i zena zabavljaju i zive odvojeno dok se ne steknu uslovi za brak?
Jeste, problem je.
E za ovo ne postoji nikakvo razumno objasnjenje!
Capajebo

#234 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

Kikibombona wrote:
@ngel wrote:
To ko da se cipele kupuju, pa se isprobava dok se ne nadje ona sto je taman...ja ipak mislim da zena vrijedi vise od jednog para cipela

Nego, da se vratim na sejha i njegove cetri zene. :lol: Vidis, sejh ima cetri zene za seks i ostale aktivnosti. Velike su sanse da ce makar jedna biti po njegovom ukusu i da ce u krevetu ostvariti dobar odnos. Njegove cetri zene vec imaju manje izglede da im bude dobro, cisto matematicki promatrano. Mada, ima i ona o iskustvu koja spasava situaciju. Mozda se i u tome krije Alahova mudrost. Muskarac sa cetri zene stekne veliko iskustvo i tako svakoj ima ponuditi nesto novo. Vece su sanse da je takav muskarac bolji u krevetu od onog koji ima samo jednu ili samo dvije zene.
Image
SaraFina

#235 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

poticaj wrote:
SaraFina wrote:
S4mpion wrote:

Ja imam 26 godina i momci moje dobi obično nisu nevini. A stariji pogotovo..
Da mi je 19 ili 20 mogla bi se nadati mozda nekom vršnjaku bez iskustva.
Ovako to je u domenu naučne fantastike.
Poznajem nekoliko muškaraca tridesetih godina koji jesu nevini, ali su baš opterećeni time. Veze im ne uspijevaju jer previše sve idealizuju i ZAMIŠLJAJU neralno, pa njihovi kompleksi uvijek sve pokvare. Za vezu, pa i brak dvoje muslimana potrebno je mnogo više od toga da su oboje nevini, ali je super ako se takvi nađu i u svemu drugom slažu - što je mnogo bitnije. Takvi muškarci teško prihvataju kritiku i savjet u bilo kom smislu, fokusirani su da su nevini i djevojci to treba biti dovoljno. E ako je i ona kao i on, pa joj je dovoljno da su nevini - mogu se međusobno maltretirati.

Ne mislim da je prakticiranje vjere neki uvjet za brak, a isto tako ni muska nevinost nagrada.
Očekujem da dok smo skupa bude vjeran ( nebitno radilo se o bračnoj zajednici ili zabavljanju )
Capajebo

#236 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

Kikibombona wrote:
Capajebo wrote:
Kikibombona wrote: Da li je problem da se muskarac i zena zabavljaju i zive odvojeno dok se ne steknu uslovi za brak?
Jeste, problem je.
Dobro, tebi nema, meni ima. Imal' jos sta nejasno? :D
Kroksica

#237 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kroksica »

Kikibombona wrote:
Kroksica wrote: Mene samo zanima poenta tvoje teme. Je li ti mislis da smo mi ugorzeni zabranom i da smo pod konstantnim stresom zbog nedostatka seksa? Cemu apel ulemi da mijenja fetvu? Hipoteticki, ulema ukine zabranu da li mislis da bi se vjernici odmah dali na poso i da bi svijet bio ljepse mjesto? Licno, ulema mi ne igra nikakvu ulogu u zivotu.
Poenta teme je da ukazem na besmislenost i nepravednost odredbe.

I nije u pitanju samo seks. I sam islam zagovara da je za muskarca i zenu prirodno da budu zajedno.

Medjutim, prilike su takve da je brak u mnogim situacijama neostvariv a islam ne nudi drugi nacin da muskarac i zena budu zajedno.

Da li je problem da se muskarac i zena zabavljaju i zive odvojeno dok se ne steknu uslovi za brak?
Naravno da je prirodno da budu zajedno...u braku. Brak je uslov za porodicu, funkcionalna porodica je temelj drustva tj. ako su djeca odgajana u zdravom okruzenju i drustvo ce biti zdravo. Makar teoretski. Danas omladina bjezi od braka ko djavo od kriza a za sve su krivi ti vasi predbracni seksovi. :plete:

Definisi "zabavljanje".
Capajebo

#238 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

SaraFina wrote: Očekujem da dok smo skupa bude vjeran ( nebitno radilo se o bračnoj zajednici ili zabavljanju )
Ali de mi reci, sto bi ja tebi bio vjeran ako se mi samo zabavljamo? :mrgreen:
Kikibombona

#239 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kikibombona »

Capajebo wrote: Dobro, tebi nema, meni ima. Imal' jos sta nejasno? :D
Mozes samo reci, Alah tako odredio. Drugog argumenta nema, ali vjernicima svako ne trebaju drugi argumenti.
jao_situacije

#240 Re: Seks, brak, neimastina

Post by jao_situacije »

Imam ja jednog jarana ono jebach.. Prvi u raji da se pohvali oko pustolovina, a kad nađe curu u koju se zaljubi i voli je sa njom ništa znači eventualno ljubljenje, i to otvoreno kaže..
Šta ćemo sa ovakvim tipom i usput ove ostale sa kojima se hvali spominje u negativnom kontekstu kao lake cure i sl..
Znači njemu nije to ništa strano ali opet se suzdržava sa curom koju voli, ima li neko objašnjenje za ovo ?
SaraFina

#241 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

Capajebo wrote:
Kikibombona wrote:
Ima.. Što ćeš ako se zaljubiš u djevojku koja je već prakticirala sex u vezi ( recimo nekoj dugogodišnjoj)?
Capajebo

#242 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

Kikibombona wrote:
Capajebo wrote: Dobro, tebi nema, meni ima. Imal' jos sta nejasno? :D
Mozes samo reci, Alah tako odredio. Drugog argumenta nema, ali vjernicima svako ne trebaju drugi argumenti.
Ima i drugih argumenata, ali meni licno je dovoljan samo taj sto si ga ti naveo :)
S4mpion

#243 Re: Seks, brak, neimastina

Post by S4mpion »

jao_situacije wrote:Imam ja jednog jarana ono jebach.. Prvi u raji da se pohvali oko pustolovina, a kad nađe curu u koju se zaljubi i voli je sa njom ništa znači eventualno ljubljenje, i to otvoreno kaže..
Šta ćemo sa ovakvim tipom i usput ove ostale sa kojima se hvali spominje u negativnom kontekstu kao lake cure i sl..
Znači njemu nije to ništa strano ali opet se suzdržava sa curom koju voli, ima li neko objašnjenje za ovo ?
Ah, pa postoje djevojke koje služe za zabavu i djevojke za ozbiljnu vezu. :mrgreen:
@ngel

#244 Re: Seks, brak, neimastina

Post by @ngel »

Kikibombona wrote:
@ngel wrote:

Moze ona da isprobava ali znas kako se kaze, kljuc koji otvara vise brava je dobar kljuc, a brava koju moze otvoriti vise kljuceva je losa brava :D

A sto se tice sejha i cetiri zene, drago mi je da shvatas Allahove mudrosti, mozda te nocas izvedemo i na pravi put inshallah :D
Kroksica

#245 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kroksica »

jao_situacije wrote:Imam ja jednog jarana ono jebach.. Prvi u raji da se pohvali oko pustolovina, a kad nađe curu u koju se zaljubi i voli je sa njom ništa znači eventualno ljubljenje, i to otvoreno kaže..
Nema, to je psiholoski fenomen.
SaraFina

#246 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

Capajebo wrote:
SaraFina wrote: Očekujem da dok smo skupa bude vjeran ( nebitno radilo se o bračnoj zajednici ili zabavljanju )

Pa postoje neka moralna i ljudska načela ..
Recimo nepisano pravilo je da su paralelne veze okarakterizirane prevarom, bez obzira što ljudi nisu u braku.
Capajebo

#247 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

SaraFina wrote:
Capajebo wrote:
Kikibombona wrote:
Ima.. Što ćeš ako se zaljubiš u djevojku koja je već prakticirala sex u vezi ( recimo nekoj dugogodišnjoj)?
Iako su sanse za to poprilicno male, ali postoje, sve se to rijesi razgovorom.
Znas ja nisam od onih koji pricaju okolo okolo. Iako je to poprilicno licemjerno (bar ja tako gledam) ja ne bih bio sa takvom djevojkom.
SaraFina

#248 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

Capajebo wrote:
SaraFina wrote:
Capajebo wrote:
Iako su sanse za to poprilicno male, ali postoje, sve se to rijesi razgovorom.
Znas ja nisam od onih koji pricaju okolo okolo. Iako je to poprilicno licemjerno (bar ja tako gledam) ja ne bih bio sa takvom djevojkom.

Ja iskreno mislim ( ne znam koliko si star ) ali da bi trebao već uzeti neku na početku srednje škole i " odgojiti"
Capajebo

#249 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

SaraFina wrote:
Capajebo wrote:

Recimo nepisano pravilo je da su paralelne veze okarakterizirane prevarom, bez obzira što ljudi nisu u braku.
Ali mi se samo zabavljamo, ne razumijem. Nisam ti nista ni obec'o, niti sam te zaprosio :roll:
Ja se samo zabavljam :-)
@ngel

#250 Re: Seks, brak, neimastina

Post by @ngel »

SaraFina wrote:
Capajebo wrote:

I to nepisano pravilo okacis macku o rep, nikakvo pravo ne mozes time ostvariti...iskoristena, ostavljena, ponizena
Post Reply