Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
- SaraFina
#226 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Ne slazem se nazalost, da postoji bilo kakvo opravdanje, osobito materijalne prirode, koje bi trebalo biti temelj zajedničkog zivota.
- sadie_forever
#227 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Uvijek se u brak ulazilo iz nekog interesa,ako ima interes,ne znaci da nema ljubavi.Ljubav je nuzna jedinoSaraFina wrote:Ne slazem se nazalost, da postoji bilo kakvo opravdanje, osobito materijalne prirode, koje bi trebalo biti temelj zajedničkog zivota.
- SaraFina
#228 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
sadie_forever wrote:Uvijek se u brak ulazilo iz nekog interesa,ako ima interes,ne znaci da nema ljubavi.Ljubav je nuzna jedinoSaraFina wrote:Ne slazem se nazalost, da postoji bilo kakvo opravdanje, osobito materijalne prirode, koje bi trebalo biti temelj zajedničkog zivota.
U kojem to vijeku se u brak ulazilo iz interesa da odeš u neku skandinavsku zemlju?
- sadie_forever
#229 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Ne razumijes ti mene ,ulazilo se recimo ako momak zivi u gradu a ona na selu,ona negdje gore na brdu on dolje na ravnici itdSaraFina wrote:sadie_forever wrote:Uvijek se u brak ulazilo iz nekog interesa,ako ima interes,ne znaci da nema ljubavi.Ljubav je nuzna jedinoSaraFina wrote:Ne slazem se nazalost, da postoji bilo kakvo opravdanje, osobito materijalne prirode, koje bi trebalo biti temelj zajedničkog zivota.
U kojem to vijeku se u brak ulazilo iz interesa da odeš u neku skandinavsku zemlju?
ali ako nema osnove-ljubavi,onda i ne ulazi se u taj brak....tako je bar kako sam ja vidio
- Troll_Happens
#230 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
nije moralo u skandinaviju da se ide.. dovoljno je da je on imucan a ona lijepa i da se iskra upali... ili obrnuto ona starija dama bogata a on mladi pastuh... razne kombinacije su u pitanju...SaraFina wrote:sadie_forever wrote:Uvijek se u brak ulazilo iz nekog interesa,ako ima interes,ne znaci da nema ljubavi.Ljubav je nuzna jedinoSaraFina wrote:Ne slazem se nazalost, da postoji bilo kakvo opravdanje, osobito materijalne prirode, koje bi trebalo biti temelj zajedničkog zivota.
ali je cinjenica da u gradu vidjam sve vise i vise ruznijih likova sa super lijepim djevojkama..
sta je tu u pitanju nego interes... ne kazem da je sve u ljepoti ali brate...
- edo_79
#231 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
De odvadi malo matereti .... čuj nije opravdanje... stavi se be u taj položaj, frontalni si kokuz, spajaš kraj s krajem, na birou skoro peMziju zaradila, i dođe ti neki zagondžija izvana i predloži ti da ti pomogne da se fataš noge iz te situacije, naravno moraš se udat za papire jer nikakvi osjećaji nisu uključeni. Ti nebi jelda?!SaraFina wrote: Mene pitaš kakva vrsta ljudi iskorištava nekog za papire? A onda sam sebi odgovaraš na postavljeno pitanje.
To što neko zivi u nesredjenim materijalnim prilikama u BiH po meni nije nikakvo opravdanje za udaju/zenidbu bez osjećaja.Ako ljudi idu na to da " srede svoje materijalne i općenito zivotne prilike" izlaskom to je u startu po meni veza koja je osudjena na propast.
Još mi je tragičnije da zbog djece ili zajedničkih kredita " koja se dese usputno" takve veze opstaju.
Jednostavno truli temelji nikad ne mogu biti dobra osnova za budućnosti ..
A odrzavati bilo što na infuziji pogotovo zajednički zivot je ludilo.
- SaraFina
#232 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Nikad nisam čula za takvi što ..
Ja sve koje znam uključujući svoje roditelje udali su se i ozenili iz ljubavi.
- edo_79
#233 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Ali sad ne govorimo o njima, već o nečem drugomSaraFina wrote:Nikad nisam čula za takvi što ..
- sadie_forever
#234 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Ali ti mislis ako ima interesa da nema ljubavi,previse romanticno gledas na brakSaraFina wrote:Nikad nisam čula za takvi što ..
moja nena ostala bez oca i majke u ratu,bila sama na ovom svijetu,i ubrzo se udala za djeda,zivjeli su lijepo cijeli zivot.Nakon njegove smrti uvijek ga je spominjala
Sta mislis da nije bilo interesa iz mladosti kad je morala da se uda? sigurno je,to je logicno,ali ne znaci da ga nije voljela i fino zivjela s njim
- SaraFina
#235 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Je toliko dobrocinitelja zivi vani da bi izvadili djevojke koje su u tako teškom polozaju, iz čistog dobročinstva?edo_79 wrote:De odvadi malo matereti .... čuj nije opravdanje... stavi se be u taj položaj, frontalni si kokuz, spajaš kraj s krajem, na birou skoro peMziju zaradila, i dođe ti neki zagondžija izvana i predloži ti da ti pomogne da se fataš noge iz te situacije, naravno moraš se udat za papire jer nikakvi osjećaji nisu uključeni. Ti nebi jelda?!SaraFina wrote: Mene pitaš kakva vrsta ljudi iskorištava nekog za papire? A onda sam sebi odgovaraš na postavljeno pitanje.
To što neko zivi u nesredjenim materijalnim prilikama u BiH po meni nije nikakvo opravdanje za udaju/zenidbu bez osjećaja.Ako ljudi idu na to da " srede svoje materijalne i općenito zivotne prilike" izlaskom to je u startu po meni veza koja je osudjena na propast.
Još mi je tragičnije da zbog djece ili zajedničkih kredita " koja se dese usputno" takve veze opstaju.
Jednostavno truli temelji nikad ne mogu biti dobra osnova za budućnosti ..
A odrzavati bilo što na infuziji pogotovo zajednički zivot je ludilo.......
Mislim u koje bajke ti vjeruješ?
Papiri se plaćaju od 20 do 30 000 eura, naravno da ne vjerujem u mogućnost da bi me bilo koji dijasporas odveo čisto gratis vani.
Takve stvari se " odradjuju" na raznorazne načine ..
Ne budi naivan.
- edo_79
#236 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Pa eto dovešću te ja u Maglaj za 10 000 €SaraFina wrote: Je toliko dobrocinitelja zivi vani da bi izvadili djevojke koje su u tako teškom polozaju, iz čistog dobročinstva?
Papiri se plaćaju od 20 do 30 000 eura, naravno da ne vjerujem u mogućnost da bi me bilo koji dijasporas odveo čisto gratis vani.
Ne budi naivan.
- SaraFina
#237 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
sadie_forever wrote:Ali ti mislis ako ima interesa da nema ljubavi,previse romanticno gledas na brakSaraFina wrote:Nikad nisam čula za takvi što ..
moja nena ostala bez oca i majke u ratu,bila sama na ovom svijetu,i ubrzo se udala za djeda,zivjeli su lijepo cijeli zivot.Nakon njegove smrti uvijek ga je spominjala
Sta mislis da nije bilo interesa iz mladosti kad je morala da se uda? sigurno je,to je logicno,ali ne znaci da ga nije voljela i fino zivjela s njim
Ja vjerujem da ljude moze povezati interes kao što je priblizno isti nivo obrazovanja i zivotne prilike.
Čak što više ubijedjena sam da su takvi brakovi uspješniji ..
No te slučajeve koje ti pominješ meni nisu jasni u sadašnjosti ..
Prošlost i zivot tvojih bliskih srodnika, eto mogu i pojmiti.
- SaraFina
#238 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
edo_79 wrote:Pa eto dovešću te ja u Maglaj za 10 000 €SaraFina wrote: Je toliko dobrocinitelja zivi vani da bi izvadili djevojke koje su u tako teškom polozaju, iz čistog dobročinstva?
Ne budi naivan.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa ne o čemu mi pričamo? O interesu.
Ja samo smatram da on nije dobar temelj za zivot, ne tvrdim da ne postoji.
A ko voli, neka izvoli.
- edo_79
#239 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Pa što onda tražiš hairliju baš na budžetu i da se vrneš baš u Saraj'vo ako ti interes ne predstavlja dobar temelj za život? Usreći kakvog fizičkog radnika iz Banovića i udaj se za njeg. De malo razmisli o onome što pišeš, okSaraFina wrote:edo_79 wrote:Pa eto dovešću te ja u Maglaj za 10 000 €SaraFina wrote: Je toliko dobrocinitelja zivi vani da bi izvadili djevojke koje su u tako teškom polozaju, iz čistog dobročinstva?
Ne budi naivan.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa ne o čemu mi pričamo? O interesu.
Ja samo smatram da on nije dobar temelj za zivot, ne tvrdim da ne postoji.
A ko voli, neka izvoli.
- SaraFina
#240 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Valjda ti je jasno da se zezam sa tim. Uopće nisam na udaju, ako ćemo u detalje već ..
Još za par godina.
Još za par godina.
- klixoris
#241 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Taman dok i ja pozavrsavam neke poslove ovdje prije selidbe u BecSaraFina wrote:Valjda ti je jasno da se zezam sa tim. Uopće nisam na udaju, ako ćemo u detalje već ..
Još za par godina.
- SaraFina
#242 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
klixoris wrote:Taman dok i ja pozavrsavam neke poslove ovdje prije selidbe u BecSaraFina wrote:Valjda ti je jasno da se zezam sa tim. Uopće nisam na udaju, ako ćemo u detalje već ..
Još za par godina.
Upravo!
Taman ću do tad početi unovcavati školovanje!
- edo_79
#243 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Klixo je zabacio ....klixoris wrote:Taman dok i ja pozavrsavam neke poslove ovdje prije selidbe u BecSaraFina wrote:Valjda ti je jasno da se zezam sa tim. Uopće nisam na udaju, ako ćemo u detalje već ..
Još za par godina.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#244 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
sadie_forever wrote:
SaraFina wrote:
Nepojmljivo mi je da ljudi zrtvuju 3-5 godina zivota s osobom prema kojoj ništa ne osjećaju zarad papira. U tom periodu mogu se roditi i djeca koja će ni kriva ni duzna postati zrtve nesredjenih obiteljskih prilika.
Kome u zivotu trebaju takve stvari?
Zar svakodnevni zivot nije dovoljno kompliciran i kad se ljudi bezuvjetno vole?
I pored najbolje zelje takve stvari ne mogu shvatiti nazalost.
kakva vrsta ljudi iskoristava nekoga za papire'? valjda oni koji su u najgorem mogucem stanju u BIH'? inace ne vidim zasto bi se neko mucio 2-5 godina s nekim ,jos uz to i djeca mogu doci.
Inace mislim da vecina koja se uda ili ozeni u dijasporu konta zivjeti zivot s tom osobom,to sto je osoba vani je samo plus s strane
Siguran sam, da je neko nakda cuo ovu frazu. "a zasto ne povedes neku gore"... a sam cak imao jedanput polu ozbiljan razgovor sa muzem od tetke, gdje je on ko eto se naljutio na mene sto ja to necu da kako je on tada rekao "pruzim nekome iz okruzija (milio na BiH, pa tu gdje je) bolji zivot" s tim sto bi neku poveo.
Ja mislim da ima roditelja koji ipag gledaju tu kartu, da im se cerka uda za nekoga ko zivi van BiH. I moje misljenje je, cim ciljas specificno neku grupu ili karakter sobe, to vise nije ljubav u nekom cistom smislu vec vise interesi ili ideali.
- ćiribiribela
#245 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Moze li meni neko objasniti o kakvom vi iskoristavanju pricate?
Ljudi traze razne nacine da odu odavde, pogotovo ovi sto su u manjim gradovima i selima, pa i ako plate nekome da ih ozeni za papire ja tu ne vidim iskoristavanje, zadovoljne sve stranke.
Ljudi traze razne nacine da odu odavde, pogotovo ovi sto su u manjim gradovima i selima, pa i ako plate nekome da ih ozeni za papire ja tu ne vidim iskoristavanje, zadovoljne sve stranke.
- Pismonosa
#246 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Hoće li neka sa mnom? Sredit ću joj ubrzanu proceduru dobijanja nove CIPS-ove lične kad joj sadšnja istekne..
- edo_79
#247 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Čoek ima štelu u opštiniPismonosa wrote:Hoće li neka sa mnom? Sredit ću joj ubrzanu proceduru dobijanja nove CIPS-ove lične kad joj sadšnja istekne..
- Dr Kova
#248 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
ćiribiribela wrote:Moze li meni neko objasniti o kakvom vi iskoristavanju pricate?
Jedan moj poznanik je oženio curu iz Švedske (mislim odavde je, ali živi tamo) za 15 k €. Lik je uspio samo tako. Ima auto salon sa Šveđaninom drže po pola. U po frke se razveo. Ko može i hoće, što da ne, ja recimo ne mogu
- Ridjobrki
#249 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Igzekli.ćiribiribela wrote:Moze li meni neko objasniti o kakvom vi iskoristavanju pricate?
Potpuno legitiman poslovni aranžman.
- Pismonosa
#250 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
A tek ove nove blagodati i pogodnosti vjenčavanja istospolaca.
Već sam čuo priče, kažu 'eno Mehin mali oženio Hansa, zbog papira'.
Već sam čuo priče, kažu 'eno Mehin mali oženio Hansa, zbog papira'.