Dos`o Nenad!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
simonese

#226 Re: Dos`o Nenad!

Post by simonese »

Creasy wrote:Nele - bio i ostao car! :thumbup:

"Samo prava raja je znala..."
zvedas,haj ne rise
Martinez_

#227 Re: Dos`o Nenad!

Post by Martinez_ »

Joj strahote koliko uspaljenih replika iako ništa vezano za rat upitao nisam :lol:

Ok, 3 Srbina su napustila Sarajevo, Dabić Kecmanović i Karajlić. Rešena stvar.
kamberovica polje

#228 Re: Dos`o Nenad!

Post by kamberovica polje »

vettel wrote:Sarajevo je glup grad sto dozvoli sebi ovakvo nesto,, kao sto kolega iznad kaze da je neko podrzavao Bin Ladena i napad na NY (kao nele razaranje sarajeva) i da se ta ista odoba pojavi u NY, vjerujte mi, ne bi ga ni 2 min. bilo
I šta sad treba ga prebit je li? Šupak jest ali pola vas moralista bi sutra na Cecin koncert otišlo da može. Slobodno nek dođe, on podsvjesno navija da mu se nešto dogodi da ima razlog da opet sere po Sarajevu, treba ga pustiti da radi šta hoće i da mu dlaka s glave ne padne.
Butmiran

#229 Re: Dos`o Nenad!

Post by Butmiran »

U čemu je trik?
diason

#230 Re: Dos`o Nenad!

Post by diason »

Kad se Nele spominje misli se o starim vremenima, za nas u mislima boljim vremenima.Mi Bosanci smo vjerovatno i najveci jugonostalgicari, pa nam zbog toga i tesko padaju neke stvari.Nama je ustvari tesko sto je Nenad supak postao, mozda isto kao i njemu.

On je iskoristen u ratu od srpske propagandne masinerije, jer im je tad trebalo sto vise poznatih lica, sportista, glumaca, jer je tada njihova rijec bila veca od krkana karadzica i slicnih.Ali na kraju je odbacen kao stare hlace.Sad nije nigdje prispio.Tamo nece nikad biti priznat kao ovdje, a ovdje je previse ispljuvao da bi povratio postovanje.
Ostace uspomene na jedno vrijeme, nadrealiste, pusenje, uvijek ce se spominjati, ali na tom ce i ostati.
I zato teska srca kazem, ko te jebe Nele.
@ngel

#231 Re: Dos`o Nenad!

Post by @ngel »

Izdao je on tu raju odavno

Nekad je bio car, sad je samo pas...dovukao se ko posljednji ker
Breathless

#232 Re: Dos`o Nenad!

Post by Breathless »

Zastavnik_dzemo wrote:
plain vanilla wrote:jeko Nenad? :zzzz:
Najbitniji lik predratnog sarajeva ... lik kojeg danas 99% sarajlija ne moze da prezali,.
Evo jos uvijek se tresem od uzbudjenja sto nam se vratila najveca zvezda gibanicarskog humora i roka. Jos samo da nas posjeti Bora Čorba :lol: :lol: :lol:

Image
sandra01

#233 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandra01 »

mO k3 wrote:
sandra01 wrote: Naravno da jesam ,da nisam ne bih kometarisala na ovom topicu :bih:
mogla si sarajevom svaki dan setati?? imala si divno djetnjstvo ??

Moram te razocarati ali ja sam puno starija ,djetinstvo mi je hvala Bogu bilo divno u Jugoslaviji.
Zastavnik_dzemo

#234 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zastavnik_dzemo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Zastavnik_dzemo wrote:
plain vanilla wrote:jeko Nenad? :zzzz:
Najbitniji lik predratnog sarajeva ... lik kojeg danas 99% sarajlija ne moze da prezali,.
Možda tebi i tom nekom krugu ljudi koji dijeli iste vrijednosti kao i Nele. :oops:
ja jos ne upoznah sarajliju koji ne gotivi TLN i ZP. ja o tim vrijednostima govorim
mO k3

#235 Re: Dos`o Nenad!

Post by mO k3 »

Martinez_ wrote:Joj strahote koliko uspaljenih replika iako ništa vezano za rat upitao nisam :lol:

Ok, 3 Srbina su napustila Sarajevo, Dabić Kecmanović i Karajlić. Rešena stvar.
Da da "resena" stvar :)
mO k3

#236 Re: Dos`o Nenad!

Post by mO k3 »

@ngel wrote:

Izdao je on tu raju odavno

Nekad je bio car, sad je samo pas...dovukao se ko posljednji ker
Sa ovim bi trebalo zatvoriti temu o najvecem keru sarajevskog asfalta :thumbup:
Jack Be Nimble

#237 Re: Dos`o Nenad!

Post by Jack Be Nimble »

Njegov lik meni izgleda isfurano. Da je dosao prije 10 godina mozda bi ta podsjeta necemu i znacila. Opet ja nisam Sarajlija pa mozda ne dozivljavam to kao vi koji ste iz Sarajeva.
Sezam

#238 Re: Dos`o Nenad!

Post by Sezam »

bach wrote:
Nenad Janković je učenik Nenada Kecmanovića i Dobrice Ćosića. To su ideolozi zla koje nas je snašlo...

Ništa on nije bolji od njih...Svi mogu stati u jedan taksi...
To je to.
@ngel

#239 Re: Dos`o Nenad!

Post by @ngel »

Sramota za Sarajevo sta je dozvolilo, uskoro i Ceca da odrzi koncert na kosevu i da sve bude kao prije, da se izljubimo i izmirimo, nema veze sto jos nismo pokupili kosti mrtvih po djelu otete Bosne naseljene cetnicima, nije bitan spomenik ubijenoj djeci sarajeva, nisu bitni grobovi poginulih sarajija na kosevu, sve to treba gurnuti pod tepih a one koji se sjecaju toga ili usude spomenuti treba nazvati papcima..

pitam se hoce li ikad ovaj narod pameti doci
smijesni_ste

#240 Re: Dos`o Nenad!

Post by smijesni_ste »

Preko 600 komentara na naslovnici za nešto više od 2 sata.

Nije šala, ebi ti to :D
Drvosjeca iz Dejcica

#241 Re: Dos`o Nenad!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Zastavnik_dzemo wrote: ja jos ne upoznah sarajliju koji ne gotivi TLN i ZP. ja o tim vrijednostima govorim
TLN i ZP nije bio samo Nele, bilo je tu još dosta ljudi i svima im za to hvala. Da je Nele bio najbitniji lik prijeratnog Sarajeva mislim ono WTF. :shock: Da si rekao Brega, Ćola, Bebek pa hajde. Mislim ne kažem da Nele nije bio popularan, talentovan i nadasve kreativan umjetnik pa i glumac ali da je bio najbitniji lik pretjera ga. Ono shvatam da ga gotiviš iz ideoloških ili subjektivnih razloga, tvoje pravo.
Martinez_

#242 Re: Dos`o Nenad!

Post by Martinez_ »

Ali kad će opet Aca Lukas u Zetru?

E ono je dernek bio
JBT

#243 Re: Dos`o Nenad!

Post by JBT »

Sarajvo je izuzetno tolerantan grad. Jos se nasli neki pa ga ugostili. :) I jos vrata zakljucali. "Dosla zvijezda." Kao, lokal dobija na rejtingu. Da je Bono dosao ne bi lokal zakljucavali. `Ta ce Bono. :)
Jack Be Nimble

#244 Re: Dos`o Nenad!

Post by Jack Be Nimble »

Zastavnik_dzemo wrote: ja jos ne upoznah sarajliju koji ne gotivi TLN i ZP. ja o tim vrijednostima govorim
TLN i ZP nije bio samo Nele, bilo je tu još dosta ljudi i svima im za to hvala. Da je Nele bio najbitniji lik prijeratnog Sarajeva mislim ono WTF. :shock: Da si rekao Brega, Ćola, Bebek pa hajde. Mislim ne kažem da Nele nije bio popularan, talentovan i nadasve kreativan umjetnik pa i glumac ali da je bio najbitniji lik pretjera ga. Ono shvatam da ga gotiviš iz ideoloških ili subjektivnih razloga, tvoje pravo.
Nije bio samo Nele ali Nele je ipak lice tih projekata i samim tim lice Sarajeva. Imas Brege, Cole, Lose itd ali niko nije prosirio Sarajevski duh po bivsoj drzavi kao TLN i ZP to jest Nele.
@ngel

#245 Re: Dos`o Nenad!

Post by @ngel »

JBT wrote:Sarajvo je izuzetno tolerantan grad. Jos se nasli neki pa ga ugostili. :) I jos vrata zakljucali. "Dosla zvijezda." Kao, lokal dobija na rejtingu. Da je Bono dosao ne bi lokal zakljucavali. `Ta ce Bono. :)
Zakljucace oni njega uskoro..iz nekih drugih razloga
Martinez_

#246 Re: Dos`o Nenad!

Post by Martinez_ »

Nije bio samo Nele, ali samo Nele je i u jednima i u drugima i to frontmen.
Man of steel

#247 Re: Dos`o Nenad!

Post by Man of steel »

Nakon svega izrečenog i urađenog sa njegove strane zatvoriti oči kao da se ništa nije desilo bi bilo ponižavanje onih 11000 ljudi koji su izginuli tokom opsade Sarajeva i pljuvanje u lice svima onim koji su preživili rat.

Sa druge strane otjerati ga bi bila njegova lična pobjeda i satisfakcija jer bi u tom slučaju se iskonstruisalo da su sve te njegove ispletene laži od kako je otišao iz Sarajeva tačne.

Zato govno treba jednostavno izignorisati i ostaviti da smrdi po zaključanim kafanama i birtijama jer gradom sigurno nikad neće smjeti prošetati.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#248 Re: Dos`o Nenad!

Post by plain vanilla »

Ne znam jel bio najvazniji lik U Sarajevu, ali mogu zakljuciti jedno.

Sve ove godine Sarajevo i Sarajlije su izdrzali bez njega, ipak je on taj koji se vratio. Nula je on bez Sarajeva, a Sarajevo je i bez njega Sarajevo.
Drvosjeca iz Dejcica

#249 Re: Dos`o Nenad!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Jack Be Nimble wrote:
Nije bio samo Nele ali Nele je ipak lice tih projekata i samim tim lice Sarajeva. Imas Brege, Cole, Lose itd ali niko nije prosirio Sarajevski duh po bivsoj drzavi kao TLN i ZP to jest Nele.
Sve je to druže subjektivno. Ti voliš plavke, ja crnke, ukusi su to. :mrgreen: Meni bi recimo TLN bez Đure i Zena bila samo blijeda slika tog duha.

Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 15/02/2015 23:28, edited 1 time in total.
JThomas

#250 Re: Dos`o Nenad!

Post by JThomas »

JBT wrote:Sarajvo je izuzetno tolerantan grad. Jos se nasli neki pa ga ugostili. :) I jos vrata zakljucali. "Dosla zvijezda." Kao, lokal dobija na rejtingu. Da je Bono dosao ne bi lokal zakljucavali. `Ta ce Bono. :)
pa ne bi jer on nema čega da se stidi i boji.
Locked