Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bambi_na_kofeinu

#226 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bambi_na_kofeinu »

ExNihilo wrote:
Očito si previše lično shvatila moju kritiku ove teme. Time što sam rekao da je tema (koju si otvorila) glorifikacija snobizma, nisam ciljao tebe lično. Moraš naučiti odvajati jedno od drugog. Time ćeš izbjeći ovakve djetinjaste, defanzivne, reakcije.

Što se tiče doprinosa, već sam pojasnio šta mislim o temi. Bilo kakav "doprinos", u onom smislu koji ti tražiš, bi se sveo na infantilno hejtanje. To, ipak, prepuštam tebi.
Pa ne znam kako je očito, nisam se uopće osvrnula na taj tvoj doprinos. Taj poštujem, zapravo.

Ali evo ovo što je ZOCH napisao meni je vrlo zanimljivo i vrijedno osvrta.
Totalno mi je nejasno da si dao sebi vremena da se i ti osvrneš na to ali iz potpuno nebitnih razloga, misterija mi što to. Da ne kažem infantilno :D
ExNihilo

#227 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ExNihilo »

Bambi_na_kofeinu wrote:
ExNihilo wrote:
Očito si previše lično shvatila moju kritiku ove teme. Time što sam rekao da je tema (koju si otvorila) glorifikacija snobizma, nisam ciljao tebe lično. Moraš naučiti odvajati jedno od drugog. Time ćeš izbjeći ovakve djetinjaste, defanzivne, reakcije.

Što se tiče doprinosa, već sam pojasnio šta mislim o temi. Bilo kakav "doprinos", u onom smislu koji ti tražiš, bi se sveo na infantilno hejtanje. To, ipak, prepuštam tebi.
Pa ne znam kako je očito, nisam se uopće osvrnula na taj tvoj doprinos. Taj poštujem, zapravo.

Ali evo ovo što je ZOCH napisao meni nešto vrlo zanimljivo i vrijedno osvrta.
Totalno mi je nejasno da si dao sebi vremena da se i ti osvrneš na to ali iz potpuno nebitnih razloga, misterija mi što to. Da ne kažem infantilno :D
Ako poštuješ moj doprinos, čemu prethodna implikacija da ga nema?
---
@ZOCH.

Nigdje nisam napisao "nemoj se uvrijediti i nemoj lično shvatiti". Iz ova 2-3 posta, koja si sastavio, jasno je da ne znaš koherentno izraziti misao, ali valjda znaš čitati?

Također, nigdje je nisam nazvao infantilnom, već sam njenu reakciju okarakterisao kao takvu. Što, ona, objektivno jeste.
ZOCH

#228 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZOCH »

koherentno ? ooo :D
Sto bi Zoran Kostic Cane reko ( ne znas ti njega, ti stujes ovu kulturu koja nama sa teme nije jasna)
sa nazalnim tonom:
DECKOOOOO... GLUP SI!
[imgImage][/img]
Bambi_na_kofeinu

#229 Re: Popularne stvari koje ne kontam

ExNihilo wrote:
Eto, mini drama ne temi :(

Ne poštujem tvoj doprinos na zochov post, ne na temi.
Dao si sebi truda da mu odgovoriš (minimalno dva klika mišem) i šta uradiš...slavodobitno primijetiš da je pogrešno citirao.

Image

Ono...stvarno?
Sjajan šuk.
Odličan.
MyTao

#230 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MyTao »

ExNihilo wrote:
ZOCH wrote:
ExNihilo wrote:Prilično iritantna, kvazielitistična tema, na kojoj se takmičimo ko je veći snob.

Dakle, ne kontam ovu temu.
Neko se gnusa popularnog sranja koje neko opravdava pod staro neobrazovano seljacko-neoliberalno opravdanje " o ukusima se ne raspravlja" . Pa onda treba sve ponistiti sto vrijedi. Sve vrijedi, sve je umjetnost, sve je vrijednost. Kao ono, hajmo pljunuti na istinske vrijednosti, forme, artefakte, kreacije, i izjednaciti to sve sa balasevicem, kenjo vest ist, ili koji god se mediokreitet pojavi ? Najtuznije je sto se sve izjednacilo i sto se svakom grlu dalo pravo glasa da kaze ono FAMOZNO o ukusima. Ja o cemu cemo nego o ukusima... kako ko krompir sadi ? :D
Popularno je mrziti popularno. Kao što pokazuje tema na kojoj kuckamo.

Svi bi htjeli biti drugačiji i avangardni. Svi bi htjeli biti cool i neshvaćeni. Samo što, ako se trudiš biti cool, onda to nisi.
I svima je stalo da drugi znaju kako oni ne kontaju :) to mi je uvijek bilo zanimljivo... kad se neko javno izjasni na nekoj FB grupi kako je napusta :):)
ZOCH

#231 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZOCH »

Imal ko stariji na ovoj temi, makar da smo prevazlisli fejsbuk statuse ? :D
p206

#232 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by p206 »

što se tiče te muzike i šta ko sluša...meni je ograničen ko balkon svako ko ne može poslušati bez predrasuda i Dva galeba bela od Šabana i npr.Sonnet od The Verve-a
jebeš take ljude
ExNihilo

#233 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ExNihilo »

ZOCH wrote:koherentno ? ooo :D
Sto bi Zoran Kostic Cane reko ( ne znas ti njega, ti stujes ovu kulturu koja nama sa teme nije jasna)
sa nazalnim tonom:
DECKOOOOO... GLUP SI!
Reče lik koji ne zna kvotati, sliku postaviti niti citirati post na koji misli da odgovara. Da, "server" je kriv. :D
Bambi_na_kofeinu wrote:
ExNihilo wrote:

Dao si sebi truda da mu odgovoriš (minimalno dva klika mišem) i šta uradiš...slavodobitno primijetiš da je pogrešno citirao.

Ono...stvarno?
Sjajan šuk.
Odličan.
ZOCHov post, na koji nisam dao "doprinos", jeste gomila baljezganja, bez grama racionalne misli. No, priznajem da ima akademsku vrijednost. Poslužio bi kao odličan primjer Bolesne opširnosti.
ZOCH

#234 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZOCH »

Ali nije rijec o puritanizmu kako sam ja shvatio ovu temu. Neka i sabana i joy division. svakom svacije. Problem je ovaj neki Ja mahalusa, ja mahalac sindrom, to je problem. Predlozena nam je Vedrana Seksan ta sestoaprilsku nagradu. Znam curu, sve ok... ali STO MAJKE TO ? jesmo li se toliko srozali da nemamo mi vise koga i sta ?
ZOCH

#235 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZOCH »

ExNihilo wrote:
ZOCH wrote:koherentno ? ooo :D
sa nazalnim tonom:
DECKOOOOO... GLUP SI!
Reče lik koji ne zna kvotati, sliku postaviti niti citirati post na koji misli da odgovara. Da, "server" je kriv. :D
Bambi_na_kofeinu wrote:
ExNihilo wrote:

Ono...stvarno?
Sjajan šuk.
Odličan.
ZOCHov post, na koji nisam dao "doprinos", jeste gomila baljezganja, bez grama racionalne misli. No, priznajem da ima akademsku vrijednost. Poslužio bi kao odličan primjer Bolesne opširnosti.
A dobro :)mlado se jos uvijek :)
Steta sto Mirc vise ne radi :D
Bambi_na_kofeinu

#236 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Jebi ga ExNihilo, citirala bih te, vidim da to voliš, ali mi se mrsko vraćati pa ću te samo parafrazirati...ako se trudiš biti kul, negdje se potkrala kardinalna greška.
Prvo bi da šukneš ZOCHU, pa to ispadne djetinjasto.
Pa bi da spočitneš snobizam i kvazielitizam i onda na temi o nutelama i bijonsinoj guzici lijepiš vikipedijine definicije.
Uz rizik da se ponavljam moram da te pitam...stvarno? :D
MyTao

#237 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MyTao »

ZOCH wrote:Imal ko stariji na ovoj temi, makar da smo prevazlisli fejsbuk statuse ? :D
Moja greska, zaboravio sam da ste vi too cool za facebook :)
ExNihilo

#238 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ExNihilo »

ZOCH wrote: A dobro :)mlado se jos uvijek :)
Steta sto Mirc vise ne radi :D
mIRC je software (jedan od mnogih) koji služi za kontektovanje na IRC protokol. I jedno i drugo "rade".

Nego, "mlado se još uvijek". Trebam li, Bambi, i na ovu misao doprinos dati? :lol:
Bambi_na_kofeinu

#239 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Štob' reko Broj Jedan "Ja sam već previše star..." :D
Ostavljam vas u dobrom raspoloženju, meni je vrijeme za spavanje...'noćca :)

Ontopik, što se fejsbuka tiče, ja nisam tu kul za fejs, fejs je super za biti u toku sa svim tračevima :thumbup:
ZOCH

#240 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZOCH »

:D nisam te upratio ali cu morati, da vidim smaras li ovako bez ikakvih argumenata, dotucen, po internet prostranstvima.
ne kontam kako neko ne skonta da je doslo do provale. I intelektualne i drustvene. TO ne kontam. Hoces zivota ti tvog da se vratim i da prepravim taj post, pa da nemas vise gdje ? Ja bih ti preporucio da se na vrijeme povuces.
Ajatolah_

#241 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ajatolah_ »

Ne kontam kad neko ne pije, a nije iz vjerskih ni zdravstvenih razloga. :oops:
ExNihilo

#242 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ExNihilo »

ZOCH wrote::D nisam te upratio ali cu morati, da vidim smaras li ovako bez ikakvih argumenata, dotucen, po internet prostranstvima.
ne kontam kako neko ne skonta da je doslo do provale. I intelektualne i drustvene. TO ne kontam. Hoces zivota ti tvog da se vratim i da prepravim taj post, pa da nemas vise gdje ? Ja bih ti preporucio da se na vrijeme povuces.

S druge strane, ja ću se potruditi izbjeći tvoja buncanja. :D
Rinzler

#243 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Rinzler »

Zoch je jedan od rjetkih forumasa sa kicmom i stavom. Koliko god bio stav dijametralno suprotan, ipak je stav vrjedan postovanja kad ga takav insan napise.
Meni je simpa od shuka zvizu, niko bolje, preciznije ni smislenije lika ne spusti na zemlju.
A fascinantan mi je i coporizam na ovom forumu katkad. I u toj sceni se moze vidjet vrlo jasno. Do tog shuka, sa zvizom je 90% forumske mase komuniciralo normala, poslije toga 90% raje ga sprda i pokusava shuknut. Masa je jako povodljiva katkad ako ne i uvjek.
X puta sam istu stvar primjecivao u reality emisijama, raznoraznim. Kad jedna jaca psiha ima sukob sa slabijom, ostatak copora kao po defoultu ide za jacim, postane krvolocniji i na neinovativne i priglupe načine grizu zadatu zrtvu i metu.
U biti kad razmislim malo bolje, ovde je vazda bilo leglo coporizma, i vazda se ovde ismijavao drukciji stav.
insomnia78

#244 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Ma utusi frajer
dobojlija81

#245 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dobojlija81 »

Rinzler wrote:Zoch je jedan od rjetkih forumasa sa kicmom i stavom. Koliko god bio stav dijametralno suprotan, ipak je stav vrjedan postovanja kad ga takav insan napise.
Meni je simpa od shuka zvizu, niko bolje, preciznije ni smislenije lika ne spusti na zemlju.
A fascinantan mi je i coporizam na ovom forumu katkad. I u toj sceni se moze vidjet vrlo jasno. Do tog shuka, sa zvizom je 90% forumske mase komuniciralo normala, poslije toga 90% raje ga sprda i pokusava shuknut. Masa je jako povodljiva katkad ako ne i uvjek.
X puta sam istu stvar primjecivao u reality emisijama, raznoraznim. Kad jedna jaca psiha ima sukob sa slabijom, ostatak copora kao po defoultu ide za jacim, postane krvolocniji i na neinovativne i priglupe načine grizu zadatu zrtvu i metu.
U biti kad razmislim malo bolje, ovde je vazda bilo leglo coporizma, i vazda se ovde ismijavao drukciji stav.
jel šukno zvizu il rođi mu :lol:
Pismonosa

#246 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Pismonosa »

Ne kontam ove koji ne kontaju da neko ne konta da oni kontaju da ovi što njih ne kontaju slabo kontaju.
Cherry-Cherry

#247 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Rinzler wrote:Zoch je jedan od rjetkih forumasa sa kicmom i stavom. Koliko god bio stav dijametralno suprotan, ipak je stav vrjedan postovanja kad ga takav insan napise.
U biti kad razmislim malo bolje, ovde je vazda bilo leglo coporizma, i vazda se ovde ismijavao drukciji stav
.
Svijet voli pobjednike. Pa to je psihologija mase. Svi idu za jačim i priklanjaju mu se, Kao i kod životinja.
Last edited by Cherry-Cherry on 14/02/2015 09:56, edited 1 time in total.
Cherry-Cherry

#248 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Ne kontam platforme od 5 cm i štikle od 20 cm i ne kontam kako nekome to može biti sexy.
Ne kontam velike, umjetne, šarene, kockaste nokte.
Ne kontam tigraste helanke.
Ne kontam furku sa zdravom hranom, kad jedu kojekakve klice i slične budalaštine.
Ne kontam slikanje u mcdonaldsu i stavljanje na fb.
Pismonosa

#249 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Pismonosa »

Ne kontam ljigavce koji se dojebu na forume i ostale društvene mreže pa se lažno predstavljaju.

Jedni glume Srbe, jedni Bošnjake, jedni Hrvate. Pa onda trolaju,zakuhavaju, zavađaju. Kakvi su to jebote kompleksi da moraš glumiti nekoga drugog jer misliš da na taj način tvoja riječ više vrijedi. so pathetic :D
kakavdanakneiskustvu

#250 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

Cherry-Cherry wrote:Ne kontam platforme od 5 cm i štikle od 20 cm i ne kontam kako nekome to može biti sexy.
Ne kontam velike, umjetne, šarene, kockaste nokte.
Ne kontam tigraste helanke.
Ne kontam furku sa zdravom hranom, kad jedu kojekakve klice i slične budalaštine.
Ne kontam slikanje u mcdonaldsu i stavljanje na fb.

:thumbup:

ili u svakom mogucem soping centru
Post Reply