U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
statixx

#226 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by statixx »

House wrote:Image

:lol:
Ako je nekada davno bilo "nothing" pa je nastalo "something", onda po defaultu nije bilo ni Allaha. Kontas? Ili ces nam reci kako je bilo "nothing", ali i Allah se muvao naokolo.
statixx

#227 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by statixx »

Čovjek izmisli struju, auto, avion, računar, mobilni a onda dragi Allah pošalje kišu, snijeg, poplavu, zemljotres i tek onda skontaš da smo niko i ništa naspram dragog Allaha
Allah je pobio 350.000 ljudi u cunamiju?
Freamon Lester

#228 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Freamon Lester »

Fakat ko je odgovoran za stradanje nevinih u tom religijskom fazonu? Sejtan nadjaca ili....? :lol:
@ngel

#229 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by @ngel »

hrastov žižak wrote:vidi što se i kućni mediokretet pomamio, đe si pičiću, što kad ne svrati na temu o ateizmu da se malo igramo s tobom. :D
Tvoji jedini argumenti su tvoj primitivizam, izbjegavas direktna pitanja i pozivas se na neku temu naravno jer tamo imas mnogo istomisljenika da aplaudiraju tvom idiotizmu...ili da koristis njihovu misljenje u odbrani svojih nebuloza jer vlastito misljenje i bilo kakvo logicko objasnjenje nemas, toliko o tvojoj pameti i nacitanosti
Kareem Abdul

#230 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Kareem Abdul »

Nije mi jasno zašto se uvijek kod pitanja nevjerovanja u božanstva spominju ateisti.

Što je sa agnosticima? Po meni ih ima više nego ateista.
statixx

#231 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by statixx »

Kareem Abdul wrote:Nije mi jasno zašto se uvijek kod pitanja nevjerovanja u božanstva spominju ateisti.

A sta je tek sa svima onima koji su vjernici, ali ateisti po pitanju Allaha? :D
@ngel

#232 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by @ngel »

Kareem Abdul wrote:Nije mi jasno zašto se uvijek kod pitanja nevjerovanja u božanstva spominju ateisti.

Zato sto su agnostici dosta mirniji i tolerantniji, sto se za ateiste ne moze reci
Kareem Abdul

#233 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Kareem Abdul »

statixx wrote:

A sta je tek sa svima onima koji su vjernici, ali ateisti po pitanju Allaha? :D
A koji su to? :?

Jeli misliš na budiste, animiste, rastafarijance, hinduse....
Cherry-Cherry

#234 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Cherry-Cherry »

A šta je sa onima, koji su spiritualni, ali ne religiozni?
astala_vistala

#235 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by astala_vistala »

Je suis moderator NIN :D nego ateisti nisu problem to su samo duse bez kompasa gdje ih materijalizam gusi i oni najbogatiji imaju navece strahove i teski stupanj depresije jer se vecina osjeca kao da su zivotinje u lancu ishrane,teze je sa ovim sto vjeruju da je pogresno tacno :D ateisti polovinu šehadeta vec izgovore samo ih uputit na drugu polovinu.
Kareem Abdul

#236 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Kareem Abdul »

@ngel wrote:

Zato sto su agnostici dosta mirniji i tolerantniji, sto se za ateiste ne moze reci
Nebih se baš složio.
Po meni je, npr. Adolf Hitler je čisti primjer agnostika. Prezirao je institucionaliziranu religiju, ali je isto tako neuspjeli atentat na njega 1944. shvatio kao "božansku intervenciju" s kojom mu je "nepoznata viša sila" htjela poručiti da je njegovo poslanje na zemlji u službi njemačkoga naroda opravdano i da je on ipak u pravu a svi ostali u krivu.

Doduše, Hitler je bio ekstremni nacionalist, a nije mi poznato koliko agnostičko nevjerstvo utječe na buđenje nacionalne svijesti kod pojedinca.

Bivši predsjednik RH Ivo Josipović je deklarirani agnostik, ali on za razliku od Hitlera prezire sve nacionalno osim predsjedničke pozicije.

Ali i ti si donekle u pravu. Današnji agnostici za razliku od dobrog broja ateista ne pokušavaju dokazati svima da je njihova ideologija najispravnija. Uglavom se radi o pojedincima koji su do takvih stavova došli individualno i žive sa sobom u miru.
Last edited by Kareem Abdul on 11/02/2015 20:22, edited 1 time in total.
animals

#237 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by animals »

@ngel wrote:

Ma zajebani ateisti pravo..kolju, neistomisljenike..
otimaju zene, uspostavljaju svoje ateisticke drzave, gdje nema
mjesta za vjernike..i sta ne sve jos..gadni..
Freamon Lester

#238 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Freamon Lester »

Kareem Abdul wrote:
@ngel wrote:

Nebih se baš složio.
Po meni je, npr. Adolf Hitler je čisti primjer agnostika. Prezirao je institucionaliziranu religiju, ali je isto tako neuspjeli atentat na njega 1944. shvatio kao "božansku intervenciju" s kojom mu je "nepoznata viša sila" htjela poručiti da je njegovo poslanje na zemlji u službi njemačkoga naroda opravdano i da je on ipak u pravu a svi ostali u krivu.

Doduše, Hitler je bio ekstremni nacionalist, a nije mi poznato koliko agnostičko nevjerstvo utječe na buđenje nacionalne svijesti kod pojedinca.

Bivši predsjednik RH Ivo Josipović je deklarirani agnostik, ali on za razliku od Hitlera prezire sve nacionalno osim predsjedničke pozicije.

Ali i ti si donekle u pravu. Današnji agnostici za razliku od ateista ne pokušavaju dokazati svima da je njihova ideologija najispravnija. Uglavom se radi o pojedincima koji su do takvih stavova došli individualno i žive sa sobom u miru.
Monopol na ubjedjivanje i razgovor o vjerovanju naravno imaju samo vjernici... :lol:
GAU8

#239 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by GAU8 »

Jeste li docekali 5 minuta da bljujete po ateizmu :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Kareem Abdul

#240 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Kareem Abdul »

animals wrote:
@ngel wrote:

Ma zajebani ateisti pravo..kolju, neistomisljenike..
otimaju zene, uspostavljaju svoje ateisticke drzave, gdje nema
mjesta za vjernike..i sta ne sve jos..gadni..
Danas ipak postoji jedna ateistička država pod imenom Sjeverna Koreja.

Doduše imamo i 13 muslimanskih zemalja u kojima je biti ateista kažnjivo smrću među koje pripadaju Pakistan i Saudijska Arabija tako da je daleko veća mržnja i nasilje muslimana prema ateistima nego obrnuto.

Ali što se tiče ateista koji žive u sekularnim društvima, takvi su daleko tolerantniji od većine vjernika. Samo je pitanje koliko njih su zaista ateisti, ja ipak mislim da su dobrim dijelom agnostici koji ni neznaju što je agnosticizam niti ih to zanima pa kažu da su ateisti.

Podsjećaju me malo na većinu Bošnjaka koji kažu da su muslimani a veze sa islamom nemaju kakav se prakticira u domovini islama Saudijskoj Arabiji i diljem arapskoga svijeta.
Još su očitiji primjer Albanci.
Jedan mi se tako hvalio da je veliki musliman koji mrzi Srbe jer su pravoslavci.
Kad sam ga pitao hoće li ići na džumu, on mi je odg0vorio "Šta je to?" :lol:
Last edited by Kareem Abdul on 11/02/2015 20:22, edited 1 time in total.
dale cooper

#241 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by dale cooper »

Grozno. Tri mlada i nevina života ugašena. :( Još jedan primjer kako ovaj svijet ide u 3 lijepe. :cry:
Žalosno je što to neki ovdje koriste kao napad i dokaz za neke "ekstremne ateiste" šta god to značilo. :roll:
A riječ je jednostavno o manijaku u zemlji zaluđenom oružjem i lakim pristupom istom, koji je eto slučajno i tip koji je pisao
protiv religije.
Stjui

#242 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Stjui »

dale cooper wrote:Grozno. Tri mlada i nevina života ugašena. :( Još jedan primjer kako ovaj svijet ide u 3 lijepe. :cry:
bez "ali".osudiš teroristički napad i dosta od tebe.
GAU8

#243 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by GAU8 »

Stjui wrote:
dale cooper wrote:Grozno. Tri mlada i nevina života ugašena. :( Još jedan primjer kako ovaj svijet ide u 3 lijepe. :cry:
Boga i dalje nema, pa tako ni ova tema ga nece stvoriti. Pa ti vidi sta ces sa svojom mrznjom :roll:
Stjui

#244 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Stjui »

GAU8 wrote: ...
svako "ali" dovodi u pitanje iskrenost osude ovakvog čina.
dale cooper

#245 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by dale cooper »

Stjui wrote:
Ubistva osuđujem definitivno. Da li je u pitanju teroristički čin to je već upitno. Mislim da ovo ima više elemente zločina
iz rasne mržnje. Iako sada izlaze razne informacije, da je čak u pitanju prepirka oko parking mjesta. :-)
U pitanju je zločin to nema sumnje. Teroristički čin, to je već prenategnuta definicija, jer iza ovoga tipa niko ne stoji.
Kikibombona

#246 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Samo da podsjetim
Da ne prdite dzaba o islamofobiji i dvostrukim arsinima
Sedmicu prije atentata u Parizu u Francuskoj su se dogodila dva napada
Oba su pocinili muslimani
U prvom je lik nozem napao trojicu policajaca
Drugi je izveden tako sto se vozac autom zabio u pjesake
U oba napada su napadaci uzvikivali "Allahu egber", lupetali o Palestini, bla, bla...
Oba napada su proglasena djelom "psihicki bolesne osobe" a ne terorizmom
Premijer Francuske i drzavni tuzitelj su jasno i glasno na drzavnoj televiziji rekli da ta djela nemaju veze sa terorizmom, sa islamom i muslimanima vec su cin psihickih bolesnika
Ma pusti buraz, bezveze pjene.... Uhvatili su se ove jedne budaletine da bi relativizovali milione zlocina inspirisanih vjerskim fanatizmom.

Uostalom, ko garantuje da i ovaj zlocin nije inspirisan krscanskim vjerskim fanatizmom. Krscanstvo gaji netrepeljivost prema islamu. A posto bolesnik zivi u krscanskoj sredini, moguce da je radi toga razvio netrepeljivost prema islamu.

Ateisti ne rade ovakve zlocine jer ne postoji ateisticka ideologija koja bi posluzila kao inspiracija. Vjerski fanatici cine zlo u ime boga, motiv i opravdanje pronalaze u vjeri, cak ocekuju i nagradu ako pocine zlodjela. Ateist ne vjeruje ni u sta osim u ovaj jedan zivot. Samo bolestan covjek ce rizikovati zatvor ili neke druge sankcije da bi nekome koga ne voli naudio.
insomnia78

#247 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by insomnia78 »

Cekaj, stvarno ovaj naslov i pokusaji da se ateizam optuzi za ova ubistva?
Nije zajebancija?

Jos neka djecija prepucavanja i jednih i drugih
De ba kljucajte ovo, smijace nam se narod

Usput, bilo bi lijepo sacekati policijski izvjestaj
Stjui

#248 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Stjui »

insomnia78 wrote:Cekaj, stvarno ovaj naslov i pokusaji da se ateizam optuzi za ova ubistva?
Nije zajebancija?
agresivni ateizam nije za''''ncija.imamo na ovom forumu cijeli jedan podforum koji je dokaz tomu.šta će sutra raditi djeca koju odgajaju pljuvači svega muslimanskog?a nikom ni da naumpadne da sankcioniše te sijače mržnje.
GAU8

#249 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by GAU8 »

Stjui wrote:
GAU8 wrote: ...
svako "ali" dovodi u pitanje iskrenost osude ovakvog čina.
Naravno da ga osudjuje svako normalan, bez ijednog ali. Strasno je sta se desilo. Posebno motiv ubistva.
York Light 100`s

#250 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by York Light 100`s »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:Samo da podsjetim
Da ne prdite dzaba o islamofobiji i dvostrukim arsinima
Sedmicu prije atentata u Parizu u Francuskoj su se dogodila dva napada
Oba su pocinili muslimani
U prvom je lik nozem napao trojicu policajaca
Drugi je izveden tako sto se vozac autom zabio u pjesake
U oba napada su napadaci uzvikivali "Allahu egber", lupetali o Palestini, bla, bla...
Oba napada su proglasena djelom "psihicki bolesne osobe" a ne terorizmom
Premijer Francuske i drzavni tuzitelj su jasno i glasno na drzavnoj televiziji rekli da ta djela nemaju veze sa terorizmom, sa islamom i muslimanima vec su cin psihickih bolesnika
Ma pusti buraz, bezveze pjene.... Uhvatili su se ove jedne budaletine da bi relativizovali milione zlocina inspirisanih vjerskim fanatizmom.

Uostalom, ko garantuje da i ovaj zlocin nije inspirisan krscanskim vjerskim fanatizmom. Krscanstvo gaji netrepeljivost prema islamu. A posto bolesnik zivi u krscanskoj sredini, moguce da je radi toga razvio netrepeljivost prema islamu.

Ateisti ne rade ovakve zlocine jer ne postoji ateisticka ideologija koja bi posluzila kao inspiracija. Vjerski fanatici cine zlo u ime boga, motiv i opravdanje pronalaze u vjeri, cak ocekuju i nagradu ako pocine zlodjela. Ateist ne vjeruje ni u sta osim u ovaj jedan zivot. Samo bolestan covjek ce rizikovati zatvor ili neke druge sankcije da bi nekome koga ne voli naudio.
Ako je neko ekstremni ateista koji smatra religije uzrok svih negativnih događaja u svjetu i historiji onda je teoretski moguće da se povampiri kada vidi jednog vjernika. Iako ateiste ne vjeruju u postojanje Boga ateizam može itekako poslužiti kao inspiracija za takav jedan gnusan čin. Iako nemaju svog Boga i svoje svete knjige sa pravilima da bi svoja zlodjela mogli opravdati sama ideologija ateizma može poslužiti kao izgovor za jedan takav gnusan čin. Evo ih na forumu, rekao bi da su ateiste najmiroljubiviji članovi foruma a psuju kao kočijaši
Post Reply