Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tapeta

#226 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by tapeta »

sema911s wrote:Tapeta. Bebama se guzica pere vodom, jer u maramicama imas alkohola Koji nadrazi, zacrveni kozu, e sada sto natjeramo kozu Na suprotno
To znam, ali ocito da mnogi ne znaju, ili znaju ali im je eto fuj oprati guzicu rukom.
Sad da ne detaljisem, valjda znaju kako se intimni dijelovi peru izmedju tusiranja.
Uz to i umivanje, pranje zuba, pazuha i noga, svakog dana, a ne mora biti nuzno svakodnevno tusiranje u zimskim danima. I nakon toga mirisati kao cvijetic :mrgreen:
I da ves mjenjati svakog dana kako donji tako i garderobu i sta tu ima smrditi :lol:
sema911s

#227 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by sema911s »

strong69 wrote:Kada koristim WC u nekom trznom centru ili kafani primjecujem da ljudi u velikoj vecini ne peru ruke poslije male nuzde. Dok perem ruke samo izjure pored mene. Pa vidite za sta se hvatate rukom :D
Zbog takvih Sam razvio specijalan potez nogom za otvaranje vrata
Snake Eyes

#228 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Snake Eyes »

sema911s wrote:
strong69 wrote:Kada koristim WC u nekom trznom centru ili kafani primjecujem da ljudi u velikoj vecini ne peru ruke poslije male nuzde. Dok perem ruke samo izjure pored mene. Pa vidite za sta se hvatate rukom :D
Isto :lol:
dječak sa šibicama

#229 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by dječak sa šibicama »

sema911s wrote:
Zbog takvih lift otvaram na nacin kako niko drugi ne radi, ako se vec vrata ne otvaraju sama.

Ne vucem za rucku vec... fatam po coskovima vrata.

Samo, sta ako doticni nakon istrcavanja, idu u Konzum u trgovackom centru, recimo... i sve zivo hvataju rukama, gledaju deklaracije i slicno, a ti takodje planiras tamo :cry:
Secer_033

#230 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Secer_033 »

dječak sa šibicama wrote:Ima jos jedna glupost koju ljudi prakticiraju, koristenje toalet papira sa umjetnom bojom na njemu + parfumirani.

Uzmi onda brate novine i obrisi dupe, isto ti ga dodje, ja tinta, ja umjetna boja :roll: :D
Kod nas citav stan mirise na Violetin toalet papir.
strong69

#231 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by strong69 »

sema911s wrote:
Ja ne idem u WC na prizemlju BBI. Penjem se na minimalno treci sprat. Vrata isto tako otvaram :D
tapeta

#232 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by tapeta »

dječak sa šibicama wrote:
Zbog takvih lift otvaram na nacin kako niko drugi ne radi, ako se vec vrata ne otvaraju sama.

Mnogi fataju po coskovima vrata, znaci bezbjednije je ipak za rucku :lol:
New Girl Bones

#233 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by New Girl Bones »

amiliana wrote:
ćiribiribela wrote:Negdje sam procitala da ako ne operemo kosu 6 sedmica, ona pocne sama da se cisti, pa eto, stedite vodu, struju i plin. :D :D
Odgovarajucom njegom i ciscenjem moze se smanjiti lucenje sebuma jer uzrok masne kose je prekomjerno lucenje sebuma.Redovno ciscenje je vazno jer se na taj nacin uklanjaju patogeni,necistoca,visak sebuma.Zbog toga se preparati formulisu da uklone visak loja u slucaju hiperfunkcije lojnih zlijezda.
Uzrok masne kose je prekomjerno lučenje sebuma, a uzrok prekomjernom lučenju sebuma je pretjerano rješavanje sebuma. To je već medicinski problem, ako ti kosa ne može biti čista duže od dan i po'.
A sad, ne znam jesu li mi gori oni što se kupaju jednom sedmično(ako i toliko) ili ovi poput Cherry koji se iščuđavaju normalnim higijenskim navikama. Čemu tuširanje ujutro, ako si to obavio navečer i ležao par sati. Ako se toliko oznojiš da se moraš tuširati, onda ili spavaš u nezdravim uvjetima ili imaš problema sa hormonima ili žlijezdama. Inače je dovoljno da se sapereš, kao što neko reče, zdravoseljački.
Pranje zuba, ruku, nogu, umivanje je obavezno i normalno, a sve ostalo po potrebi, i sve ovisno o tome kakav ti je organizam i čime se baviš.
Secer_033

#234 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Secer_033 »

Ja sam cesto u kaficima vidjala ljude koji izadju iz wc-a za dvije sekunde i na putu do sanka kopcaju slic i hladno nastave piti pivu i jesti kikiriki.
sema911s

#235 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by sema911s »

strong69 wrote:
sema911s wrote:
Ja ne idem u WC na prizemlju BBI. Penjem se na minimalno treci sprat. Vrata isto tako otvaram :D
3 sprat je gdje je Restoran, ona klopa I to, nemoj Tu taj vc je katastrofa sprat ispod je cistiji, ima papira, sapuna za ruke,
dječak sa šibicama

#236 Re: Kupanje jednom sedmično

tapeta wrote:

Ja volim vjerovati da ipak ne fataju :D

Ali za svaki slucaj, kad udjem u kucu, operem ruke sa malo rakije :oops: :D
tapeta

#237 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by tapeta »

New Girl Bones wrote:
amiliana wrote:
ćiribiribela wrote:Negdje sam procitala da ako ne operemo kosu 6 sedmica, ona pocne sama da se cisti, pa eto, stedite vodu, struju i plin. :D :D
Odgovarajucom njegom i ciscenjem moze se smanjiti lucenje sebuma jer uzrok masne kose je prekomjerno lucenje sebuma.Redovno ciscenje je vazno jer se na taj nacin uklanjaju patogeni,necistoca,visak sebuma.Zbog toga se preparati formulisu da uklone visak loja u slucaju hiperfunkcije lojnih zlijezda.
Uzrok masne kose je prekomjerno lučenje sebuma, a uzrok prekomjernom lučenju sebuma je pretjerano rješavanje sebuma. To je već medicinski problem, ako ti kosa ne može biti čista duže od dan i po'.
A sad, ne znam jesu li mi gori oni što se kupaju jednom sedmično(ako i toliko) ili ovi poput Cherry koji se iščuđavaju normalnim higijenskim navikama. Čemu tuširanje ujutro, ako si to obavio navečer i ležao par sati. Ako se toliko oznojiš da se moraš tuširati, onda ili spavaš u nezdravim uvjetima ili imaš problema sa hormonima ili žlijezdama. Inače je dovoljno da se sapereš, kao što neko reče, zdravoseljački.
Pranje zuba, ruku, nogu, umivanje je obavezno i normalno, a sve ostalo po potrebi, i sve ovisno o tome kakav ti je organizam i čime se baviš.
:thumbup:

Mislim da je to jedna vrsta okp, opsesivno komplusivnog poremecaja :roll:
strong69

#238 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by strong69 »

Secer_033 wrote:
Ja sam cesto u kaficima vidjala ljude koji izadju iz wc-a za dvije sekunde i na putu do sanka kopcaju slic i hladno nastave piti pivu i jesti kikiriki.
Nije im problem par kapi urina po prstima :D Ne znam, svako ima svoje misljenje i navike ali iz postovanja prema drugome s kojima ces se eventualno rukovati a ne oprati ruke...
tapeta

#239 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by tapeta »

tapeta wrote:

Ja volim vjerovati da ipak ne fataju :D

Ali za svaki slucaj, kad udjem u kucu, operem ruke sa malo rakije :oops: :D
Isplatnije ispeci rakiju zbog toga vec placati one skupe dezinfekcione gelove :mrgreen:
dječak sa šibicama

#240 Re: Kupanje jednom sedmično

Postoji i naucna teorija da koliko god treskao malog nakon mokrenja, ostace minimalno jedna kap urina da istece kad ne treba... iz prostog razloga jer muski spolni organ ne moze uraditi ono "srrrk" :oops: :D
New Girl Bones

#241 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by New Girl Bones »

@tapeta Ma neee, to ti oni na zapadu tako, mora se to, fuj spavati, a ne okupati se. Slažem se da je okp.
supercali

#242 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by supercali »

kad ono bi bajram da znam kad sam se kupao :D
tapeta

#243 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by tapeta »

Zato mozete koristiti dnevne uloske, za fatanje te jedne kapi :lol:
sema911s

#244 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by sema911s »

New Girl Bones wrote:@tapeta Ma neee, to ti oni na zapadu tako, mora se to, fuj spavati, a ne okupati se. Slažem se da je okp.
Sad mi Koji brinemo malovise o higijeni smo ludjaci a ovi smradeki normal I ljudi
dpjokala26

#245 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by dpjokala26 »

ko se fata za one flase u javnom wc-u ostavljene pored wc solje?

da....

sve cisto....

:skoljka:
New Girl Bones

#246 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by New Girl Bones »

sema911s wrote:
New Girl Bones wrote:@tapeta Ma neee, to ti oni na zapadu tako, mora se to, fuj spavati, a ne okupati se. Slažem se da je okp.
Sad mi Koji brinemo malovise o higijeni smo ludjaci a ovi smradeki normal I ljudi
Pročitaj moj prethodni post. Naravno da su prljavci nenormalni, ali oni su krajnje bezobrazni i nekulturni prema drugima, a onda tek prema sebi.
P308

#247 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by P308 »

koji detaljni opisi, covjece, posebno tvoji @djecace :cry:
tapeta

#248 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by tapeta »

sema911s wrote:
Zlatna sredina, svaka krajnost je pogubna za covjeka :zjev:
dječak sa šibicama

#249 Re: Kupanje jednom sedmično

Zezamo se malo, sta ste osjetljivi :)
dpjokala26

#250 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by dpjokala26 »

sema911s wrote:
higijena je na ovim prostorima upitna. ko ima malo dijete u vrticu zna da ce mu dijete donijeti usi i gnjide. nije rijetkost da se nadje i kod skolske djece. ima svraba,suge....sve je to nespojivo sa higijenom.
Post Reply