Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Chisum

#226 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Chisum »

skafiskafsnjak wrote:
vaučer wrote:
skafiskafsnjak wrote:Ne opravdavam ubistva... samo Bog daje i uzima. Ali ono sto su ovi radili je za svaku osudu i zatvor najmanje . Ne znam ko su ti sto su ovo ucinili , ali kad vec nisu uradili sta treba oni koji su zaduzeni za to ........
Molim?
Za zatvor?
Za zatvor gdje, u šerijatskim zemljama ili u Francuskoj?
Dakle ok je što su pobijeni nevini ljudi jer kad već nisu ništa napravili Francuzi mora ih netko doći naučiti pravdi.
Sve je to ipak samo Šerijat u nastajanju, svi će biti muslimani pa bolje nek se odmah obrazuju i pripreme.

To govoriš jeli?
govorim da se nakupi u covjeku gledati kako ti vrijedjaju ono sto ti je sveto, a da pri tome glavni ljudi drzave daju podrsku tome ...samim tim i podsticu to ...a ne bi trebali jer je to za svaku osudu - pa vala i za par mjeseci zatvora ako nista drugo . Kao sto sam na pocetku napisao, ne opravdavam jer nijedan covjek nema pravo da oduzme zivot..

A pitao bih te ja kakve su reakcije da su karikature bile oko holokausta .......

EDIT: Dobro znaju da je po Islamu zabranjeno prikazivati lik poslanika Muhameda, a oni su to namjerno radili. Jel se takvo ponasanje treba podrzati ?
Mislis nesto poput ovog?

http://www.radioislam.org/islam/roligt/ ... ionism.htm

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Last edited by Chisum on 08/01/2015 08:50, edited 1 time in total.
cyprus

#227 Re: Terorizam u Parizu!

Post by cyprus »

Sjećam se da smo nekad ovdje na forumu pravili listu imena gamadi koja su se učlanila u facebook grupu ''Nož, žica, Srebrenica''... Da li bi bilo izvedivo sastaviti listu gamadi koja pod punim imenom i prezimenom na facebooku podržava zlikovce u ovom slučaju? Neki od njih su sigurno potencijalna opasnost da slične poduhvate izvrše i ovdje...
Last edited by cyprus on 08/01/2015 08:48, edited 1 time in total.
leo karan

#228 Re: Terorizam u Parizu!

Post by leo karan »

Kako smo se radikalizovali, nismo ni svjesni.
Totalno pogresnim putem smo povedeni u posljednih 20 godina

Vecina bosnjacke populacije ispod 30 godina opravdava ovo sranje, dajuci neke preglupe analogije, koje veze s vezom nemaju.
iceman2010

#229 Re: Terorizam u Parizu!

Post by iceman2010 »

The BEN10 wrote:OK, ubijeno je 12 novinara - pojedinci ne smiju uzimati pravdu u svoje ruke. Čin je za osuditi.
Međutim, ovdje je glavni problem licemjerstvo - mjesecima će se pričati o tzv islamskom terorizmu, dok sa druge strane 500 000 djece Iraka neće biti spominjano. Mislim, j****te, o čemu mi ovdje govorimo!?!?
Nemjerljivo veći zločini su zataškani, preko njih se tek tako prešlo. Hej ba, 500 000 djece!!! Ta cifra znači - 80 kilometara kolona školskih autobusa punih djece. NEVINE DJECE.
Ko o tome piše, češkali smo j**ca ili nismo ni znali za to. A sad se ovdje kukumače ko da je ne znam ti šta bilo.
Pa ovakav dan je jedan od boljih u zadnjih 10 godina u Iraku, kojeg su Ameri okupirali pod LAŽNOM optužbom da imaju oružje za masovno naoružavanje. Jer tamo svakodnevno gine više ljudi....

Ma od ovih vatrenih forumasa kojima su sada puna usta price o slobodama i radikalnom islamu neces naci ovako ostre komentare osude Izraelskog rezima i americke invazije na Irak npr. Ipak, 12 Francuza vrijedi puno vise nego Iracka djeca. Sta su radile ove vrle demokrate dok je Bagdad gorio ili dok su djeca u Iraku umirala od gladi zbog sankcija? A za samo nekoliko sati su ispisali ko zna koliko komentara zbog 12 ubijenih Francuza. I jos sada spominju radikalizaciju u Evropi i na neki nacin je pravdaju, a ne pitaju se kako konstantno eksploatisanje, spletkarenje, mijesanje u unutrasnje probleme, bombardovanje, ubijanje, zatvori uticu na ove druge. Gospodo, to je dvosmjerna ulica. Nisu ni ovi iz cista mira poceli pucati po Parizu.

Da ne bi neko pozurio da me optuzi za nesto da napomenem da se gnusam svakog cina nasilja i da ni jedan ne smatram opravdanim. Osudjuem ubijanje nevinih ljudi juce u Parizu. Samo za mene, za razliku od ovih licemjera, jednako vrijedi zivot siromasnog Irackog, Palestinskog, Afganistanskog djeteta kao i zivot Francuskog novinara.
cyprus

#230 Re: Terorizam u Parizu!

Post by cyprus »

leo karan wrote:Kako smo se radikalizovali, nismo ni svjesni.
Totalno pogresnim putem smo povedeni u posljednih 20 godina

Vecina bosnjacke populacije ispod 30 godina opravdava ovo sranje, dajuci neke preglupe analogije, koje veze s vezom nemaju.
Mislim da je ovo žestoko pretjerivanje...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#231 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Truba »

Streptokok wrote:da li je istina ovo što se priča na internetu, tj da je identifikacija osumnjičenih izvršena na osnovu lične karte koja je pronađena u vozilu koje su koristili napadači?
ako je ovo točno onda imamo elemente za nove teorije zavjera
vaučer

#232 Re: Terorizam u Parizu!

Post by vaučer »

skafiskafsnjak wrote: govorim da se nakupi u covjeku gledati kako ti vrijedjaju ono sto ti je sveto, a da pri tome glavni ljudi drzave daju podrsku tome ...samim tim i podsticu to ...a ne bi trebali jer je to za svaku osudu - pa vala i za par mjeseci zatvora ako nista drugo . Kao sto sam na pocetku napisao, ne opravdavam jer nijedan covjek nema pravo da oduzme zivot..

A pitao bih te ja kakve su reakcije da su karikature bile oko holokausta .......

EDIT: Dobro znaju da je po Islamu zabranjeno prikazivati lik poslanika Muhameda, a oni su to namjerno radili. Jel se takvo ponasanje treba podrzati ?
Opravdavaš itekako, samo ubacuješ floskulu da nisi - ali jesi.
Upoznaj se malo s radom Charliea, vidjet ćeš da su jednako revno izrugivali skoro pa sve ljudske devijacije i manifestacije istih u današnjem društvu (što vjerski ekstremizam svakako jeste), bez preferenci i okljevanja. Dakle bili su dosljedni i jasni.

Koga briga što je zabranjeno po Islamu? Jeli Francuska islamska država? Jesu li pravila te vjere obvezujuća za nekog u francuskim medijima?
Ako su uvrijedili nekog svojim radom taj netko je imao opciju da ne kupuju njihove novine ili da ih tuži pred sudom ako misli da je prekršen neki zakon. Možemo govoriti o dobrom ukusu i ispravnosti francuske tradicije brutalnog satiriziranja - ali ne možemo govoriti o slobodi da se ista prakticira u jebenom Parizu.
Havatar

#233 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

vaučer wrote:
Havatar wrote:U svakoj zemlji gdje mrznja prema nekoj skupini nije agenda vladajucih garnitura bi bili uhapseni i nema to veze sa serijatom posto je takvo ponasanje drustveno neprihvatljivo u svakom drustvu . To sto ateisti misle da njih ne obavezuje nikakva norma i da im je sve dozvoljeno ne znaci i da je to stvarno tako.
A da, agenda francuske države je mržnja prema muslimanima i vjernicima pa je zbog tog Charlie mogao postojati, inače bi bili na sudu. Super teza, nema šta. Evo vidi se u eksploziji radosti na periškim ulicama kako se svi jedva dočekali da izmigolje ispod čizme 'agende vladajućih garnitura' i ušetaju u doba gdje će se poštovati vjerske dogme nastale u brončanom dobu. :-)

Jedini koji misle da njih ne obvezuju norme (norme znanosti, razuma, ljudskih prava) su vjernici.
A oni koji prizivaju kristalne noci samo ovog puta prema muslimanimaod onih kod kojih sam to procitao veliki broj su ateisti i jos sebe predstavljaju nekakvim liberalima . Sto se tice Francuske nihova drzava je donijela zakon kojim se brani nosenje islamske nosnje i postovanje islamskih obicaja i uskracuje pravo na vjeru koje je isto ljudsko pravo ali bi moralo da ustukne pred nekim drugim pravima samo eto zbog toga sto neki tako kazu i to je stvarno ljudsko pravo dok pravo da radis u industriji mrznje ne postoji nigdje i mogu jos 100 godina da pokusavaju da se kriju iza toga niko sa makar trunkom iskrenosti to nece prihvatiti i ukazivace da je to obicna glupost .
Ferein

#234 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ferein »

1999/2000 sam u Americi u New Havenu kao tek punoljetan student koji je dosao u posjetu jednom jakom koledzu u tom gradu slusao profesora specijalizovanog za medjunarodnu politiku, Izreaelca, Jevreja, dugo godina radio za Mossad, drzavu Izrael itd itd, i tako smo se dotakli pitanja balkana, ratova u yu i u glavnom rekao mi je da su muslimani (a tu ubacujemo i Bosnjake) previse medijski mocni, prejaki ljudi iza vas Bosnjaka stoje da bi se mi Srbi sa vama odmjeravali, a da to rade samo Srbi iz RS bez ostale pomoci to je pogotovo suludo, udaranje glavom u zid.

Zlocini koji se nama Srbima pripisuju su zaista veliki i stavljaju jedan okov iz koga se tesko ide naprijed, a kako su ruke poprilicno osakacene, rekao je da je jedini nacin da se Srbi hvataju za islamski ekstremizam i da sebe predstavljaju kao zrtve terora, a kako islamski ekstremizam bude rastao sanse Srba da ih zapad privoli su vece, da se te lose stvari iz rata amnestiraju u ocima zapada u vidu veceg zla koje prijeti nama svima.
Ovo pisem krajnje iskreno, covjek je mnogo toga pogodio, a tada niti me nesto posebno zanimalo nit sam vjerovao u to. Kakav brate vjerski ekstremizam, kakvi radikalni muslimani, o cemu ti pricas, kakvo sanjarenje..

Godine prolaze, a ja sve vise vjerujem u to sto je pricao, samo sto od tada Srbi nista nisu napravili. Ne racunam ovo kukanje zarad jeftinih politickih poena na relaciji Sarajevo Banja Luka..

Vehabije su svuda u BIH, potpuno slobodni, htijeli su i napadati (neki su i uspjeli) ali nista od toga Srbi nisu iskoristili. A jedina sansa da nas zapad privoli je da se pokazemo kao MANJE ZLO, gurajuci Bosnjake u tor vehabizma, vjerskog ekstremizma, zelje za svojom islamskom drzavom u srcu evrope, jedino na taj nacin mozemo pokazati da smo manje zlo, da smo vise nevini i da bi bili bolji saveznici. Ova situacija u Francuskoj se moze dobro iskoristiti.
ime_kojeg_nema

#235 Re: Terorizam u Parizu!

Post by ime_kojeg_nema »

Havatar wrote:
House wrote:

Hvala indexu što je pokazao pravo lice.pljuc mamu vam je...
Svako ko je jednom bio na tom govnjivom portalu zna o kakvom je smecu rijec. Inace ovo je najbolji dokaz o tome da su mnogi ovo docekali da bi iskazali svoju mrznju prema muslimanima i opravdali ono sto su oni radii muslimanima. Misle da ce to poci sakriveni iz histerije i da ce i dalje moci da se predstavljaju kao neki liberali ili ljevicari ili antifasisti . samo su se zajebali posto muslimani sad znaju ko su i vise nijedna rijec iz njihovih usta ne vrijedi.
ma ja, a kada je taj isti index jedan od rijetkih hrvatskih portala koji otvoreno i istinito pise o zlocinima koje je hvo pocinio nad muslimanima bosne i hercegovine ili kada pred nastup bh. reprezentacije na sajt postavi ljijane u znak podrske onda su ok.
skafiskafsnjak

#236 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skafiskafsnjak »

vaučer wrote:
skafiskafsnjak wrote: govorim da se nakupi u covjeku gledati kako ti vrijedjaju ono sto ti je sveto, a da pri tome glavni ljudi drzave daju podrsku tome ...samim tim i podsticu to ...a ne bi trebali jer je to za svaku osudu - pa vala i za par mjeseci zatvora ako nista drugo . Kao sto sam na pocetku napisao, ne opravdavam jer nijedan covjek nema pravo da oduzme zivot..

Upoznaj se malo s radom Charliea, vidjet ćeš da su jednako revno izrugivali skoro pa sve ljudske devijacije i manifestacije istih u današnjem društvu (što vjerski ekstremizam svakako jeste), bez preferenci i okljevanja. Dakle bili su dosljedni i jasni.

Koga briga što je zabranjeno po Islamu? Jeli Francuska islamska država? Jesu li pravila te vjere obvezujuća za nekog u francuskim medijima?
Ako su uvrijedili nekog svojim radom taj netko je imao opciju da ne kupuju njihove novine ili da ih tuži pred sudom ako misli da je prekršen neki zakon. Možemo govoriti o dobrom ukusu i ispravnosti francuske tradicije brutalnog satiriziranja - ali ne možemo govoriti o slobodi da se ista prakticira u jebenom Parizu.
Da li bi tebe uvrijedilo da neko nacrta karikaturu tvoje majke ili oca u nekom podrugljivom smislu ?
Streptokok

#237 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Streptokok »

Black swan wrote:
Streptokok wrote:da li je istina ovo što se priča na internetu, tj da je identifikacija osumnjičenih izvršena na osnovu lične karte koja je pronađena u vozilu koje su koristili napadači?
ako je ovo točno onda imamo elemente za nove teorije zavjera
ja bi volio da to potvrdi neko ko prati francuske medije.
VjecitiStudent

#238 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

Havatar wrote:
vaučer wrote:
Havatar wrote:U svakoj zemlji gdje mrznja prema nekoj skupini nije agenda vladajucih garnitura bi bili uhapseni i nema to veze sa serijatom posto je takvo ponasanje drustveno neprihvatljivo u svakom drustvu . To sto ateisti misle da njih ne obavezuje nikakva norma i da im je sve dozvoljeno ne znaci i da je to stvarno tako.
A da, agenda francuske države je mržnja prema muslimanima i vjernicima pa je zbog tog Charlie mogao postojati, inače bi bili na sudu. Super teza, nema šta. Evo vidi se u eksploziji radosti na periškim ulicama kako se svi jedva dočekali da izmigolje ispod čizme 'agende vladajućih garnitura' i ušetaju u doba gdje će se poštovati vjerske dogme nastale u brončanom dobu. :-)

Jedini koji misle da njih ne obvezuju norme (norme znanosti, razuma, ljudskih prava) su vjernici.
A oni koji prizivaju kristalne noci samo ovog puta prema muslimanimaod onih kod kojih sam to procitao veliki broj su ateisti i jos sebe predstavljaju nekakvim liberalima . Sto se tice Francuske nihova drzava je donijela zakon kojim se brani nosenje islamske nosnje i postovanje islamskih obicaja i uskracuje pravo na vjeru koje je isto ljudsko pravo ali bi moralo da ustukne pred nekim drugim pravima samo eto zbog toga sto neki tako kazu i to je stvarno ljudsko pravo dok pravo da radis u industriji mrznje ne postoji nigdje i mogu jos 100 godina da pokusavaju da se kriju iza toga niko sa makar trunkom iskrenosti to nece prihvatiti i ukazivace da je to obicna glupost .
Havatare, riješi se muka, odjebi sve mrske ćafire i vrati nam se u Bosnu.
hladan.preminger

#239 Re: Terorizam u Parizu!

Post by hladan.preminger »

skafiskafsnjak wrote:
vaučer wrote:

Da li bi tebe uvrijedilo da neko nacrta karikaturu tvoje majke ili oca u nekom podrugljivom smislu ?
Kakve veze ima necija majka sa pedofilom?
skafiskafsnjak

#240 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skafiskafsnjak »

hladan.preminger wrote: Kakve veze ima necija majka sa pedofilom?
Pedofilom?

PS: on treba da odgovori, ne ti .
Bodkin

#241 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Bodkin »

Havatar wrote:A ti komentari nisu sloboda govora ili to vazi samo kad se ismijavaju zlocini nad muslimanima i krije iza crnog humora ili kad se zele okaljati musimani i opravdati prosli i buduci zlocini nad njima :?:
Niko ovdje salonac ne pise da ih treba ubiti za ono sto pisu nego da im je rqzmisljanje retardirano
vaučer

#242 Re: Terorizam u Parizu!

Post by vaučer »

skafiskafsnjak wrote:
A sto se ti "boris" da ovo osudis..pretpostavljam i podrzavas ove karikature...

Da li bi se ti uvrijedio da ti karikaturu majke nacrtaju ?
Moja majka je stvarna osoba koja može pokrenuti tužbu na sudu protiv klevete.
Nek i vaš Bog dođe na sud i pokrene tužbu - bilo bi ga lijepo vidjeti jednom. :-)

I ne, ne bi me uvrijedilo - nisu mi četiri godine.
Šta nečije mišljenje mjenja u mom odnosu s majkom?
Apsolutno ništa. Pa svaki dan sam izložen suprotnim mišljenjima i stavovima - ne znači da ih netko ne smije izražavati ma koliko da ih ja smatram apsurdinim i krivim.
sema911s

#243 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sema911s »

@skafiskafsnjak

A sto se ti "boris" da ovo osudis..pretpostavljam i podrzavas ove karikature...

Da li bi se ti uvrijedio da ti karikaturu majke nacrtaju ?[/quote]

drug,. jesi ti pogledao cime se ove novine bave, jesi gledao njihove karikature pape,buscha, angele, sarkozija, berluskonija, itd
2 mjeseca su prcali putina, medju prvima su angelu prikazali ko hitlera, za bozic su objavili karikaturu isusa razapetog na krstu ali neki sado mazo fazon, pogledaj sta bi drugi trebali da im urade. i sta su uradili,ljudi se samo nasmijali, jer to sto rade je sala satira, ono kada ti je dosadno uzems te novine njihove uradke i ismjes se(nesto ko nasa vicoteka), sta bi ljudi kojima se ocevi zovu mojo a majke fate trebali uradit pobit citav balkan jer im se mi sprdamo sa imenima roditelja,

sve ja razumijem netreba se dirat u bogomolje ali ti si se sigurno smijao kada je izasla karikatura raincigera(koji je bio u hitlerov topnik) obucen u nacisticku zastavu, svima nam bilo smijesno a sta mislis kako su se osjecali krscani zbog toga uvrijedjeno, zeljeli ubiti urednike,. ne ljudi se nasmijali isto ko sto se ja sada smijem svakoj ovoj klarikaturi vjerskih vodja i vjera, jer vjeru drzis u sebi, i to je dio tvoje duse koliko god da ti pricaju o tome da je lose to je tvoje,

i kada su ti teroristi tako hrabri sto ne pozvase neke zandare pa jedan na jedan, ako imaju muda , ali koliko vidim tvoji teroristi imaju muda ko cetnici samo na civile,.

i da na karaju. trebam da idem 25u francusku i znas sta mi kazu u ambasadi, bolje odgodite, jer pogledajte sta se desilo
OldMayor

#244 Re: Terorizam u Parizu!

Post by OldMayor »

skafiskafsnjak wrote:
vaučer wrote:

@skafiskafsnjak,

Jarane izvini, ali su ti analogije i poredjenja toliko glupi da ono ne znam zasto se zamaram pa ti odgovoaram.

Kao prvo Kur'an je sveta knjiga kao i Biblija, Muhamed je poslanik kao i Isus tj. Isa. E tog isusa i tu bibliju su toliko puta ismijali, da mene nekad bude stid. Imas po youtube americkih, domacih, evropskih vecinom stand up komicara koji ismijavaju tu religiju.

Znaci ne mozes, ali ne mozes porediti karikaturu muhameda sa holokaustom. Halo ba? :-) Da je neko nacrtao karikaturu Srebrenice, e to onda moze se porediti sa holokaustom i to bi sigurno bilo osudjeno i to nikakav normalan covjek nece uraditi. Kontas?

Isto tako da je moj otac ili majka neki faktor, neki supljator i da ih neko karikaturise zasto bi mi smetalo?

I sad kad sve ovo procitas, ajd fino pronadji malo i informisi se sta je satira...jer fulas poentu momak i provaljujes se. ;-)
vaučer

#245 Re: Terorizam u Parizu!

Post by vaučer »

Havatar wrote: A oni koji prizivaju kristalne noci samo ovog puta prema muslimanimaod onih kod kojih sam to procitao veliki broj su ateisti i jos sebe predstavljaju nekakvim liberalima . Sto se tice Francuske nihova drzava je donijela zakon kojim se brani nosenje islamske nosnje i postovanje islamskih obicaja i uskracuje pravo na vjeru koje je isto ljudsko pravo ali bi moralo da ustukne pred nekim drugim pravima samo eto zbog toga sto neki tako kazu i to je stvarno ljudsko pravo dok pravo da radis u industriji mrznje ne postoji nigdje i mogu jos 100 godina da pokusavaju da se kriju iza toga niko sa makar trunkom iskrenosti to nece prihvatiti i ukazivace da je to obicna glupost .
Mwahahahaha... de ne jebi me u zdrav mozak. :lol:
Havatar

#246 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

ime_kojeg_nema wrote:
Havatar wrote:
House wrote:

Hvala indexu što je pokazao pravo lice.pljuc mamu vam je...
Svako ko je jednom bio na tom govnjivom portalu zna o kakvom je smecu rijec. Inace ovo je najbolji dokaz o tome da su mnogi ovo docekali da bi iskazali svoju mrznju prema muslimanima i opravdali ono sto su oni radii muslimanima. Misle da ce to poci sakriveni iz histerije i da ce i dalje moci da se predstavljaju kao neki liberali ili ljevicari ili antifasisti . samo su se zajebali posto muslimani sad znaju ko su i vise nijedna rijec iz njihovih usta ne vrijedi.
ma ja, a kada je taj isti index jedan od rijetkih hrvatskih portala koji otvoreno i istinito pise o zlocinima koje je hvo pocinio nad muslimanima bosne i hercegovine ili kada pred nastup bh. reprezentacije na sajt postavi ljijane u znak podrske onda su ok.
Index je glavni sijac mrznje u regionu sa njegovim tekstovima i naslovima a i sa njihovom politikom da se tolerisu oni koji siju mrznju prema drugima a banuju oni koji se protive tome . To sto oni iskoriste neki taj zlocin da bi se obracunavali sa svojim nacionalistima i sa katolicima ne znaci da u ostalih 365 tekstova imaju pravo da siju mrznju ili stereotipe prema muslimanima uopste ili prema Bosnjacima iz Bih. Isto tako to im ne daje prava da i oni krenu u kampanju prikazivanja svih muslimana kao terorista preko toga sto ce tako predstaviti najboljeg medju muslimanima i najboljeg koji je ikad setao dunjalukom. Zato sam i napisao da nema sakrivanja iza histerije i da se nikad ne mogu predstavljati kao bilo sta drugo osim kao fasisti i kao neko ko ima za cilj da muslimane stavi izvan zakona i da kaze kako su protiv muslimana sva sredstva dozvoljena.
GeeTnT

#247 Re: Terorizam u Parizu!

Post by GeeTnT »

leo karan wrote: Vecina bosnjacke populacije ispod 30 godina opravdava ovo sranje, dajuci neke preglupe analogije, koje veze s vezom nemaju.
Ne bih se složio da je to "većina", ali i ti koji nisu svjesni svojih poruka (ili jesu) ne prelaze granicu tolerancije više od 20 godina. Samo što ne vidim nikakvu poveznicu sa zločinom u Parizu, tj. kakve veze ima šta neimenovani lik piše iz BiH i koga briga...osim, možda onih čija je hipoteka prije 20 godina ogromna i u svemu traže način ublažavanja svoje prošlosti.
agent_zero

#248 Re: Terorizam u Parizu!

Post by agent_zero »

Ko god na bilo koji način pokušava da opravda ovo što se desilo (da ne kažem podržava) je opasno bolesna osoba, totalno udarena u mozak i ne zaslužuje da nosi epitet ljudskog bića.

Fuj, fuj, fuj... i što dalje od mene i moje porodice i prijatelja, ko god da ste.
bogoljub

#249 Re: Terorizam u Parizu!

Post by bogoljub »

Bože me sačuvaj da ovim što ću kazati opravdavam ovaj zloćin u Parizu,Iskrena sućut obiteljima žrtava ovog bezumnog čina! Međutim, šta mi tu trebamo sada raditi i na koji način dati podršku ovim novinama, to je drugo pitanje. U mjesecu njegovog rođenja ove novine hotimično ili ne objavljuju karikature na najpoganji način i svjesno ili ne, vrijeđaju gotovo dvije milijardi stanovnika ove planete. Međutim, ovo nije opravdanje za ovaj čin. Bilo bi idiotski podržati ovakav zločin ko god da ga je napravio. Ovaj zločin najviše štete nanosi islamu i Muslimanima u Evropi te kao takav obavijen je velom tajni ko je naručilac ovog zločina. Trebamo imati na umu da su antiislamisti u Evropi veoma razjareni činjenicom sve većeg dolaska emigranata iz islamskih zemalja, (što zvanična politika evropske unije zbog svoje ekonomske stabilnosti i podržava dolazak emigranata) I svjedoci smo šovinističkih poruka sa tih skupova kako je Evropa kršćanska. U kontekstu ovoga dešava se ovaj zločin kao ''kec na desetku'' upravo ovakvim strujama. Ovaj zločin treba da pokaže kako su muslimani u Evropi opasni, tako da će se od danas propitivati svako onaj koji je musliman u Evropi. I ne samo to.
Ono što je najgore u svemu tome je što će se kao parametar dobrog ili lošeg muslimana, podobnog liberalnog ili nepodobnog ekstremiste uzimati ovaj događaj i postaviti pitanje da li vi podržavate objavljivanje ovakvih satiričnih sadržaja o Muhammedu ili ne, što je odgovor svakog Muslimana NE. Ali, odgovor 99 % muslimana takođe, da je ovaj napad zločin u pravom smislu te riječi i da zaslužuje kritiku svako onaj ko i pomislii da je trebao ovaj napad da se desi. Oni koji su kreirali ovaj zločin ma ko bili uopće ne poznaju vjeru, a još manje poznaju pravi Islam.
Bodkin

#250 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Bodkin »

The BEN10 wrote:
iceman2010 wrote:Napises nesto protiv jevreja ili cak Izraela - antisemita.
Napises nesto protiv pedera - homofobija.

Odlično primijećeno.
Proširujem listu - ima li neko karikaturu protiv pedera ili holokausta?
Logika kao obicno nije jaca strana. Da pederi imaju nesto u sta vjeruju da postoji dok nepeseri ne vjeruju, vidio bi katikature tog necega. Porediti holokaust gdje je unijeno par miliona jevreja i necije VJEROVANJE moze samo neko kome je logika na nivou amebe. Dakle zasto ne pitas da vidis karikature protiv hriscana, pape, isusa i ostalog? Zato sto ti ne odgovara da ih neko postavi jer pada u vodu teza ;)
Post Reply