Masakar u Parizu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Sezam

#226 Re: Masakar u Parizu

Post by Sezam »

hrasno38 wrote:
Nije vjera zlo ljudi su zlo. Religija je samo napisana rijec koju danas nakardano tumace ljudi i sakrivaju se iza nje. Vjera je najbolji moguci paravan za sve sto ne valja na svijetu umjesto da bude obratno.
Tako su govorili i za komunizam.
Pol_Pot

#227 Re: Masakar u Parizu

Post by Pol_Pot »

OldMayor wrote:
Pol_Pot wrote: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

ma potreslo me koliko je Francuze potresalo kad su nas gnjeli. Realno, šta ja imam sa ovim teroristima? Dijelimo religiju? Pa šta. Jesu svi Rusi i Grci bili krivi u očima svijeta kad su nas Srbi napadali? Nisu. Bolio svakog klinac. RIP i vozdra.
Mislim u ovome ima istine, ali jbg 92-94 nije bilo interneta.

Pa zamisli kakvi bi snimci dolazili do civila sirom svijeta da smo u Sarajevu svi imali po 8 px kameru. :shock:

Ne kazem ja da je to razlog zasto je nekog bolio qrac za nas, ali realno evo i mene boli briga, mislim komentarisem ovdje, jesam zgrozen, ali sta odoh kuci, jest, gledat film, odmarat i mozda vec sutra o ovome necu ni razmisljati...

I ne bih se bas slozio s tobom. Mi smo u sred rata dobijali paketice iz Skandinavije, odjecu itd. Od totalno nepoznatih ljudi. Tako da ja sumnjam da se oni tamo nisu zgrazavali sta se desavalo kod nas.
Nemoj me pogrešno shvatit, i ja se zgražavam, ali to je to. Ne osjetim bilo kakvu potrebu da se ja tu nešto opravdavam i posebno zalažem samo zato što su i ove ubice (možda) muslimani. Ne želim da podgrijavam tu atmosferu da eto Bosna treba da se pravda i izvinjava za djela terorističke skupine sastavljene od Sirijaca, Iračana, pa i nekih blentavih Bošnjaka. Zvanično treba osuditi ali na isti način kako će to osuditi Irska, Španija ili zemlje Skandinavije. Mislim da samim nekim pretjeranim našim angažmanom i pravdanjem samo pokazujemo da se osjećamo odgovornim i da se idenifikujemo za tim nekim rizičnim državama, a ja se vala nit identifikujem, a još manje osjećam odgovornim.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#228 Re: Masakar u Parizu

Post by japin_mutapi »

OldMayor wrote:Realno jednom Aliji Izetbegovicu jeste bilo mjesto u zatvoru. Ko je procitao islamsku deklaraciju zna o cemu govorim.

Taj lik nas je unazadio sto godina. Da ne govorimo o mudzahedinima itd. Umjesto da lize guzice po zapadu, lik hodo po turskoj i arabiji i trazio bradonje... :-)

Cetnicima je to doslo ko kec na desetku, da nas proglase nekakvim radikalima i zato smo ispastali 4 godine dok svijet nije vidio o cemu se radi...

I prije nego me neko krene napadati, ja sam proveo rat ovdje, pola familije mi ranjeno itd. Ali oni se nisu borili za islamsku drzavicu kakvu je alija htio i potpisao na kraju.
realno alije nije bilo od 41-45 god pa četnici genocid napraviše ... tada se nisu ni trudili da nas predstave radikalima i fanaticima već su otvoreno govorili o čiščenju srpskog prostora i homogenoj srbiji
isto tako memorandum sanu i kasniji pokušaj realizacije velike srbije i ponovni genocid nije bio odgovor na "islamsku deklaraciju" već dobro osmišljen plan za ostvarenje ideje stare 200 godina

također alija nema veze sa ovim događajima
na kraju koga boli kurac šta četnici govore i koga kako deklarišu ... divljaci primitivci i mentalni bolesnici sa svojim krvoločnim kvazihistorijskim luđačkim pogledom na svijet i historiju sa potpuno iskrivljenim shvatanjem realnosti i poremečenim sistemom vrijednosti nisu relevantni da bilo kome bilo šta prigovore
pa tako ni ovim današnjim teroristima niti bagdadijevoj bandi glavosječa - u pet deka su oni
Kikibombona

#229 Re: Masakar u Parizu

Post by Kikibombona »

Francuske vlasti su podrzavale iste ove zlotvore u Siriji, od kojih su stradale hiljade Sirijaca.....

A evo, sada je na red dosla i Francuska.

Boli politiku za nevine zrtve.......
amiliana

#230 Re: Masakar u Parizu

Post by amiliana »

spinel_ wrote: i bradonje cetnici kojih ima u ne malom broju.. kako god okrenes u gabuli smo.
Smeta drugi narod u BIH?

Ja mislim da svi mozemo zajedno zivjeti bez trzavica
Last edited by amiliana on 07/01/2015 16:15, edited 1 time in total.
pirpa

#231 Re: Masakar u Parizu

Post by pirpa »

mali_balon wrote:
pirpa wrote:Jedno je sigurno. Tko god da su napadaci , vrhunski su obuceni.
najvjerovatnije sa dugogodisnjem vojnim iskustvom .
Na osovu cega je taj zakljucak
Smirenost i održavanje tijela od stresa i adrenalina , sinkronizacija tijela sa oružjem , grupisanje pogodaka na šofersajbi policiskog auta . itd.itd
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#232 Re: Masakar u Parizu

Post by hrasno38 »

japin_mutapi wrote:
OldMayor wrote:Realno jednom Aliji Izetbegovicu jeste bilo mjesto u zatvoru. Ko je procitao islamsku deklaraciju zna o cemu govorim.

Taj lik nas je unazadio sto godina. Da ne govorimo o mudzahedinima itd. Umjesto da lize guzice po zapadu, lik hodo po turskoj i arabiji i trazio bradonje... :-)

Cetnicima je to doslo ko kec na desetku, da nas proglase nekakvim radikalima i zato smo ispastali 4 godine dok svijet nije vidio o cemu se radi...

I prije nego me neko krene napadati, ja sam proveo rat ovdje, pola familije mi ranjeno itd. Ali oni se nisu borili za islamsku drzavicu kakvu je alija htio i potpisao na kraju.
realno alije nije bilo od 41-45 god pa četnici genocid napraviše ... tada se nisu ni trudili da nas predstave radikalima i fanaticima već su otvoreno govorili o čiščenju srpskog prostora i homogenoj srbiji
isto tako memorandum sanu i kasniji pokušaj realizacije velike srbije i ponovni genocid nije bio odgovor na "islamsku deklaraciju" već dobro osmišljen plan za ostvarenje ideje stare 200 godina

također alija nema veze sa ovim događajima
na kraju koga boli kurac šta četnici govore i koga kako deklarišu ... divljaci primitivci i mentalni bolesnici sa svojim krvoločnim kvazihistorijskim luđačkim pogledom na svijet i historiju sa potpuno iskrivljenim shvatanjem realnosti i poremečenim sistemom vrijednosti nisu relevantni da bilo kome bilo šta prigovore
pa tako ni ovim današnjim teroristima niti bagdadijevoj bandi glavosječa - u pet deka su oni
Nije bilo Alije ali je isto tako bilo handzar-divizije koja je zajedno sa ustasama nista manji genocid ako ne i veci napravila od cetnika!!!!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#233 Re: Masakar u Parizu

Post by _BataZiv_0809 »

E kad je Putin govorio da Zapad ne zna koga podrzava :-) A eto nek i dalje naoruzavaju "demokratsku opoziciju" u Siriji :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#234 Re: Masakar u Parizu

Post by Velkoski »

amiliana wrote:Da ali cinjenica da je kod njih to najzastupljenije
al' u kurcu
gnjev

#235 Re: Masakar u Parizu

Post by gnjev »

Cuj trebaju sad europski muslimani staviti karikaturu Muhammeda pa kakvi ste vi kreteni nevidjeni to je za nepovjerovati. U rangu sa ovim moronima sto ubise ove ne moze ih covjek nazvat neduzne novinare al eto nije njihovo bilo da im sude . Pa tek ovaj bolid Zviz ispsova Allaha , poslanika i onako stidljivo mrsnu popa . Pa sta ces ti kome pricati o krivom putu i pogledima kad nemas zrno tolerancije kao ateista prema ljudima koji u nekoga ili nesto vjeruju .
AcaLukas

#236 Re: Masakar u Parizu

Post by AcaLukas »

Point. wrote:http://www.klix.ba/clanak/150107054

Izgleda bradonje u akciji.
Rijad je davno trebalo sravnati s zemljom. Nemoralna bagra koja vrijeme provodi na jahtama smercajuci kokain s dlakavih guzica djecaka finansira razne Bosnice po cijelom svijetu. Bosnic za dvije godine dobio 200 000 KM, a bivsi kafanski pjevac je samo mala maca.

Pitanje je vremena kada ce uletiti u kakav Sarajevski klub, kakvu nevehabijsku dzamiju i napraviti masakr i ovdje. Vec zu neuspjesno dizali bombe u Bugojnom a prije 7-8 dana su probali ubiti hodzu koji je progovorio protiv slanja djece u Siriju.

Sto je najgore, normalni muslimani ce zbog ovoga najvise najebati. Pun je svijet budala koji negiraju genocid u Srebrenici samo sto smo muslimani, a poceli su i prihvaceni akademici imati opasne stavove. Sam Harris nije toliko glup da negira dokazeni genocid i silovanja po Bosni, ali zato u svojoj knjigi to silovanja pravda kao borbu protiv musimana.

Kralju Fahdu, poserem ti se u mrtva usta. Ni dan danas nemogu shvatiti da dzamije po Bosni nose ime tog nemoralnog narkomana koji je silovao i silovao. Vise bi jednoj dzamiji pasalo ime "Dzamija Marinin Monrea" ili "Dzamija Amy-beg Winehous" nego onog saudijskog govneta.
JanuaryJones

#237 Re: Masakar u Parizu

Post by JanuaryJones »

FreakyStyley wrote:
Ma ta promjena paradigme medju Bosnjacima u vezi Islama je krenula od rata i nastavlja se sve do danas. Hinjski i neprekidno. Nastavice se i u buducnosti. Vec sad je apsolutno ocekivano i opsteprihvaceno da jedan Bosnjak mrzi Jevreje. Ja se u zivot mogu kladit da kad bi neko uradio anketu u Sarajevu u vezu toga, rezultati bi bili zastrasujuci. A nije Sarajevo Gornja Maoca.

Bosnjaci su oduvijek njegovali jedan drugaciji islam, odnosno praktikovali su ga na jedan umjereniji nacin, primjereniji tekovinama moderne civilizacije.

Doslo je takvo vrijeme da su neki ljudi bh. muslimanima objasnili da oni svo vrijeme pogresno prakticiraju islam. Na tome se zahvaliti prvenstveno Aliji. Zato je sad normalno mrzit Jevreje, podrzavat terorizam i sugradjaninu ne cestitat Bozic. S godinama je sve gore i bice sve gore.

Ono sto ovce medju Bosnjacima ne shvataju je da sebi cine najgoru mogucu uslugu i stavljaju se na volej svakome ko hoce da relativizira njihove patnje i stradanja, a da pri tome nadje izgovor za mnogo gore stvari.

Mozda nevezano za ovaj slucaj, ali reakcija nase javnosti kad je islamski terorizam u pitanju me uvijek iznova iznenadi. Bice sve gore jer se nista po tom pitanju ne radi, niti iko zeli da radi.
:thumbup:
Došlo je do tolikog zaokreta da i umjerene komšije i susjedi trpaju umjerene Bošnjake, Bosance, muslimane u isti koš sa teroristima a do juče smo živjeli u istoj državi. Dovoljno je pogledati komentare na ove vijesti na 24sata.hr i sličnim news portalima :-?
Sezam

#238 Re: Masakar u Parizu

Post by Sezam »

Umalo popisivac wrote:Citam malo komentare.
Roberto.Baggio

Islam jest religija mira.
Vi možete do sutra nakon ovakvih dešavanja da pokušavate ironijom govoriti kako je islam religija mira, a misliti kako smo teroristi.
Svaka čast momcima koji su ovo uradili, 100% podržavam.
Tražio je da bude ubijen, on će crtati poslanika i na račun vjere praviti šprdnju.

Kad prestanete čačkati u islam, i islam će stati da vas ubija i kolje.

Jedini koji sudi je Allah dž.š., ne bojim se ja tog vašeg suda zato što podržavam one koji slijede Kur'an i vjeruju u jednog Boga.

Ganjajte i zatvarajte ove što izazivaju Islam.

Ne postoji situacija u kojoj je musliman bez razloga učinio nešto loše.
Sve je fino napisano u Kur'anu crno na bijelo, pa vi možete do sutra da balite tu po komentarima.
Dobar pos'o.
Sto je jos zalosnije ima i dosta pozitivnih na ove komentare.

Ja ne znam, prijavljuje li iko ovakve stvari nadleznim?
Pa klix je sad spojen sa racunarima u Banjoj Luci :oops:
FreakyStyley

#239 Re: Masakar u Parizu

Post by FreakyStyley »

Ljakan wrote:Da ne citiram ove mudrace sto se prave pametni,da trazili su vraga, ako vam se ne dopada vas problem.
Vidim izuzetno si aktivan na temi "Kladionica-vol 2." (i ja sam nesto tu pisao, pa ti odatle pamtim nick), pa posto vjerujem da si upucen u Islam, reci mi da li ti trazis vraga? Kakva tebe kazna ceka za kladjenje? Da li si spreman da je prihvatis?

Pozz i Eselamu alejkum
It_is_a_Leclerc

#240 Re: Masakar u Parizu

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne primjenjuju Bošnjaci nikakav "umjereni" Islam, već pravi Islam. Islam kojeg je propovjedao i Božiji poslanik, koji se redovno susretao sa ljudima drugih vjera, živio pored njih, i pokušavao uspostaviti kakve-takve međureligijske odnose između plemena. Mi živimo Islam koji kaže da je "ubiti jednog nevinog, kao da ste ubili čitav svijet", Islam koji kaže da "nema prisile u vjeri", Islam koji kaže da "slijedimo dobre ljude", Islam koji kaže da muškarac mora brinuti i štiti žene, a ne ih tući i maltretirati, itd. itd.

Drugdje se propovijeda Islam koji uglavnom nema veze sa izvorom, već sa onim kako ga prvi u selu koji je naučio čitati interpretira.
japin_mutapi

#241 Re: Masakar u Parizu

Post by japin_mutapi »

i još nešto
bosna bošnjaci IZuBiH i muslimani se ne trebaju pravdati za ove teroriste i njihova nedjela jer nemaju ništa sa njima
ma koliko pojedini pokušavali povezati i optužiti ove akcije nemaju veze sa islamom i muslimanima

terorista je terorista ma koje "vjere" bio
spinel_

#242 Re: Masakar u Parizu

Post by spinel_ »

amiliana wrote:
spinel_ wrote: i bradonje cetnici kojih ima u ne malom broju.. kako god okrenes u gabuli smo.
Smeta drugi narod u BIH?

Ja mislim da svi mozemo zajedno zivjeti bez trzavica

o cemu ti, i zasto se pronalazis u ovome ? ne smeta okupljane ravnogoraca i njihov odlazak na strana ratista ?
vehabije odlaze na strana ratista, a one druge bradonje ne odlaze u ukrajinu, rusiju ? odosmo daleko od teme. samo konstatujem da su i jedni i drugi isti tj esktremisti pod razlicitim ideologijama i svjetonazorima.
hrasno38

#243 Re: Masakar u Parizu

Post by hrasno38 »

JanuaryJones wrote:
FreakyStyley wrote:
Ma ta promjena paradigme medju Bosnjacima u vezi Islama je krenula od rata i nastavlja se sve do danas. Hinjski i neprekidno. Nastavice se i u buducnosti. Vec sad je apsolutno ocekivano i opsteprihvaceno da jedan Bosnjak mrzi Jevreje. Ja se u zivot mogu kladit da kad bi neko uradio anketu u Sarajevu u vezu toga, rezultati bi bili zastrasujuci. A nije Sarajevo Gornja Maoca.

Bosnjaci su oduvijek njegovali jedan drugaciji islam, odnosno praktikovali su ga na jedan umjereniji nacin, primjereniji tekovinama moderne civilizacije.

Doslo je takvo vrijeme da su neki ljudi bh. muslimanima objasnili da oni svo vrijeme pogresno prakticiraju islam. Na tome se zahvaliti prvenstveno Aliji. Zato je sad normalno mrzit Jevreje, podrzavat terorizam i sugradjaninu ne cestitat Bozic. S godinama je sve gore i bice sve gore.

Ono sto ovce medju Bosnjacima ne shvataju je da sebi cine najgoru mogucu uslugu i stavljaju se na volej svakome ko hoce da relativizira njihove patnje i stradanja, a da pri tome nadje izgovor za mnogo gore stvari.

Mozda nevezano za ovaj slucaj, ali reakcija nase javnosti kad je islamski terorizam u pitanju me uvijek iznova iznenadi. Bice sve gore jer se nista po tom pitanju ne radi, niti iko zeli da radi.
:thumbup:
Došlo je do tolikog zaokreta da i umjerene komšije i susjedi trpaju umjerene Bošnjake, Bosance, muslimane u isti koš sa teroristima a do juče smo živjeli u istoj državi. Dovoljno je pogledati komentare na ove vijesti na 24sata.hr i sličnim news portalima :-?
A zasto???? Zato sto se vrlo mali broj Bosnjaka na bilo koji nacin distancirao od ovih bradonja sto se moze vidjeti i na danasnjim komentarima mada ja i dalje kazem da niko i nigdje nije jos potvrdio tko su ubice a ne znam zasto mislim ali mislim da nisu "vehabije" sto naravno ne znaci da nisu njihovi prsti ili bolje receno dolari umjesani u to.
AcaLukas

#244 Re: Masakar u Parizu

Post by AcaLukas »

Freamon Lester wrote:
SaraFina wrote:I onda treba nakon ovakvih dogadjaja imati sućuti prema vjerskom fanatizmu/radikalizmu i proteste po Evropi shvatati kao atak na slobodu prakticiranja Islama?
Vjerski fanatizam je isti u svakoj religiji i drustvu. Bezveze je raspravljati o tome kad svaki fanatizam ima za cilj da sovinizira one ostale koliko god moze. Katolicki, protestantski, islamski, pravoslavni i svi ostali radikali su ista govna.
Razlika je u tome sto islamski terorizam finansira od nepismene bagre iz Saudije i Kuvaita. Pa Bilal Bosnic primi 200 000 KM, koliko mislis da primaju malo "sposobniji" ljudi=
hrasno38

#245 Re: Masakar u Parizu

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne primjenjuju Bošnjaci nikakav "umjereni" Islam, već pravi Islam. Islam kojeg je propovjedao i Božiji poslanik, koji se redovno susretao sa ljudima drugih vjera, živio pored njih, i pokušavao uspostaviti kakve-takve međureligijske odnose između plemena. Mi živimo Islam koji kaže da je "ubiti jednog nevinog, kao da ste ubili čitav svijet", Islam koji kaže da "nema prisile u vjeri", Islam koji kaže da "slijedimo dobre ljude", Islam koji kaže da muškarac mora brinuti i štiti žene, a ne ih tući i maltretirati, itd. itd.

Drugdje se propovijeda Islam koji uglavnom nema veze sa izvorom, već sa onim kako ga prvi u selu koji je naučio čitati interpretira.
ili jos bolje receno "interpretira onako kako mu odgovara"! Evo recimo jedan od vidova takvog tumacenja.......

http://komicno.com/uzasno-djevojcica-8- ... roditelji/
Last edited by hrasno38 on 07/01/2015 16:25, edited 1 time in total.
Ljakan

#246 Re: Masakar u Parizu

Post by Ljakan »

FreakyStyley wrote:
Ljakan wrote:Da ne citiram ove mudrace sto se prave pametni,da trazili su vraga, ako vam se ne dopada vas problem.
Vidim izuzetno si aktivan na temi "Kladionica-vol 2." (i ja sam nesto tu pisao, pa ti odatle pamtim nick), pa posto vjerujem da si upucen u Islam, reci mi da li ti trazis vraga? Kakva tebe kazna ceka za kladjenje? Da li si spreman da je prihvatis?

Pozz i Eselamu alejkum
Dobro sam ti kako si?
Kikibombona

#247 Re: Masakar u Parizu

Post by Kikibombona »

_BataZiv_0809 wrote:E kad je Putin govorio da Zapad ne zna koga podrzava :-) A eto nek i dalje naoruzavaju "demokratsku opoziciju" u Siriji :-)
Fuj, povraca mi se od gamadi.

Zao mi je nevinih ljudi koje su pobile ove spdobe i ljudske nakaze.....

A da li se evropska javnost pita koliko su iste ove spodobe pobile nevinih Sirijaca uz podrsku politike sa zapada?

Nazalost, ispastat ce u Evropi nevini muslimani, kao sto ispastaju u Siriji i Iraku.

Za sve to krivicu snose vjerski fanatici i zapadne hijene (politicari).
zalizani

#248 Re: Masakar u Parizu

Post by zalizani »

pirpa wrote:Jedno je sigurno. Tko god da su napadaci , vrhunski su obuceni.
najvjerovatnije sa dugogodisnjem vojnim iskustvom .
Klasicni egzekutori. Ne bi me zacudilo da ih je neko unajmio za ovu prljavu rabotu.
japin_mutapi

#249 Re: Masakar u Parizu

Post by japin_mutapi »

hrasno38 wrote: Nije bilo Alije ali je isto tako bilo handzar-divizije koja je zajedno sa ustasama nista manji genocid ako ne i veci napravila od cetnika!!!!
pa to i jeste četnička propaganda na koju su mnogi nasjeli
kako sam već napisao niko normalan ne treba da se osvrće na laži i izvrtanje historije od strane divljaka i genocidaša patoloških ubica i krvoloka

p.s. kad si već spomenuo handžar diviziju očekujem i hitlera u narednim postovima i dovođenje u vezu sa alijom i današnjih terorom u parizu(ne nužno od tebe)
citiraću sam sebe za par stranica u vezi ove izjave
Umalo popisivac

#250 Re: Masakar u Parizu

Post by Umalo popisivac »

AcaLukas wrote:
Freamon Lester wrote:
SaraFina wrote:I onda treba nakon ovakvih dogadjaja imati sućuti prema vjerskom fanatizmu/radikalizmu i proteste po Evropi shvatati kao atak na slobodu prakticiranja Islama?
Vjerski fanatizam je isti u svakoj religiji i drustvu. Bezveze je raspravljati o tome kad svaki fanatizam ima za cilj da sovinizira one ostale koliko god moze. Katolicki, protestantski, islamski, pravoslavni i svi ostali radikali su ista govna.

A posta ti i govna. Obicno relativiziranje. Hej, pa sve je to isto. Katolicka crkva. S. Arabija. Bosnic i Puljic. Ja ne znam da je iko dignut u zrak od strane recimo katolika, a kamo li da to financira drzava, Crkva.
Locked