Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post Reply
Nomo

#226 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Nomo »

JohnnyS wrote:Pa normalno da multikulturalnost nema smisla ako je neka familija tu
kroz tri generacije, a da se nitko nije udostojio naučiti jezik
te države. Nitko ne očekuje da će djecu zvati Hans ili Klaus, al jebemu mater, nauči taj nesretni jezik, pa samo 4 padeža ima. Ako ne učiš jezik pokazuješ da te ne zanima ni obrazovanje ni zaposlenje u toj državi. Pa šta onda tu rade osim što zauzimaju prostor, troše vodu i socijalu?
ko ti je ovo pricao ? Jure iz sirokog brijega koji u trecoj generaciji ne zna reci dobar dan na njemackom . ali zato je Jure u Sirokom brijegu cuo da turci ni u cetvrtoj generaciji ne govore njemacki pssssssssssssssssssssssssssssssssssss Jonny bolan , jarane prodji se seljacke price . Mladi turci sprehaju super njemacki kao i mladi Hrvati . Pusti fasisticku pricu kako svi drugi govore svapski osim turaka . Glupost bolan . I to malo teza . Ima bilmeza na svim strnama . Niti hoce niti ga zanima . Mladi turci pice njemacki sve u 16 , zubari su , advokati ...o cemu vi pricate . Oni koji su dosli iz Sirije i Iraka prije godinu dana se trude , nisu glupi . Koji vam je kurac , sve je od covjeka do covjeka , individualno ...........ima njemaca koji grebu socijalu do besvjesti . znam hrvate koji deru socijalu od stoljeca sedmog , znam siptere koji maznjavaju po tri socijale , znam bosance koji kradu , znam svasta i svega jer sam vidio . forum je pun morona i plivadona sa fasistickim stavovima . mogu se kurca napusiti . stoka .
Nomo

#227 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Nomo »

razonoda wrote::lol: smiri se
hocu :)
Last edited by Nomo on 06/01/2015 04:38, edited 1 time in total.
Nomo

#230 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Nomo »

razonoda wrote::lol: nikad se neces ozeniti
nije pod moranje :)
Gojeni H

#231 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Gojeni H »

exliberal-ex wrote:
Nomo wrote:umalo popisivac

Pa prave od Zapadne Europe Bliski istok. Vjerovatno misle u tom smislu. Ljudi dolaze iz tih zemalja ne da bi se uklopili, radili, vec da bi zivjeli na tudjoj grbaci dok uspostavljaju svoje obicaje i misle da im je to neko Bogom dano pravo. A ako im je vec do tih njihovih obicaja, pa za koji su 'urac onda uopce i dolazili? Njemacka je Njemacka upravo zbog Nijemaca i zbog njihovih obicaja, navika i zakona. Znas onu, kad si u Rimu ponasaj se kao Rimljanin. I to se ne odnosi samo namuslimane, al oni su vjerovatno vecina tih doseljenika.
yebote zivot ovom covjeku ne treba policija nego doktori i ludnica . koja blasfemija , koja mrznja , kakve predrasude . sto ti je fasizam majko draga, u krvi kola pamet muti . :evil:
pa u cemu je to pogrijesio...gdje je pokazao mrznju...to sto kaze da velika grupa tih izbjeglica koje su dosle na zapad I zive guzovace hoce da mjenjaju sistem, da uvode seriju....to je istina samo sto je ti nezelis da vidis...umij se malo sine pa progledaj...imam osjecaj da svaka kritika muslimana je objava rata islamu...e pa gospodo ako zelite da zivite na zapadu...bujrum mjenjajte se
Velika vecina pripadnika tvog naroda su izvrsili genocid ili isti podrzavali. Izdali su svoju zemlju i svakim danom, skoro svakim potezom su spremni da je uniste.
Ako Bosnu ne vole koji kurac u njoj zive? Bosna je ovakva kakva je upravo zbog Bosnjaka i Bosanaca. Znas ono ako si u Bosni, ponasaj se kao Bosanac. Ne grizi ruku koja te hrani. Ovo se ne odnosi samo na Srbe ... odnosi se i na Hrvate.
Ko god ne voli Bosnu, mars u pi.ku materinu u maticu pa u njoj neka srbuje.

Jel' ovako dobro? Meni dodje slicno. Cak sta vise ... bolje utemeljeno na cinjenicama.
Gojeni H

#232 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Gojeni H »

_BataZiv_0809 wrote:
zgembomaratonac wrote:
Umalo popisivac wrote:Problem je kako se ponasaju.
Muslimani u Njemačkoj se ponašaju u skladu sa svojim osnovnim ljudskim pravom na vjeru Islam: odbijaju asimilaciju (svoj nestanak/suicid). To krstašima smeta jer su krstaši divljaci koji odbijaju multikulturu iako im međunarodni, evropski pa i oni nacistima nametnuti "njemački" zakoni jasno kažu da muslimani u Njemačkoj imaju pravo na svoju islamsku vjeru i kulturu nezavisno od toga što multikultura smeta svim krstašima svijeta.
A krstasi divljaci su napravili tu drzavu ciji zakoni nalazu da muslimani imaju pravo na vjeru i kulturu :-)
Pa ne zahtijeva niko ni u Dubaiju da ljudi mijenjaju vjeru, kulturu ...
Nema kakve mrake nema.
Walther

#233 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Walther »

kecher II wrote:
Walther wrote:Jeste nuzno. Svabi je mustafa musliman. I Besim- I Enes- Hebe se njemu sta oni misle o Islamu ili jel uopste musliman... za njih vazna etiketa. Zbog toga su ljudi koji promjene ime kao ok (dok ne skontaju ime tj. da su muslimani). Naci protesti protiv muslimana su puno stariji od vehabija i ISILa i samo su debilan izgovor. Prije 10+ godina su redovno palili izbjeglicke centre.
nije nuzno a ako je tebi tako, edukuj se, dzaba ti sto ti kao zivis u EU i mislis da si pametniji, napredniji samo eto zato, e pa nisi. naciji protestuju protiv svega sto nije naci i ljevicara, liberala, centra, pankera, repera, rokera, bankara, advokata, pedera, lezbejki, crnaca, bjelaca, ofarbanih, zutih, zelenih, plavih..... bilo cega, znaci naciji nisu problem sto protestuju i sreca je da protestuju samo naciji i njima slicni jer su oni margina i njemackog i EU drustva i nemaju neku politicku tezinu i nisu u stanju da donose politicke odluke sto dovoljno govori o svijesti EU gradjana i prihvatanju i islama i muslimana i ostalih imigranata.
najzalosnije mi je od svega kad se kao bosnjo nadje nesto kao prozvan kad "naciji" dignu glas protiv islama i radikalnih muslimana a bosnjo samo po zanimanju musliman i nikako vise, cast izuzecima, dobro neko prije mene rece, profesija.
Da ti nacrtam mozda? Razlog zasto ljudi na zapadu mijenjaju imena na Zapadu je zbog predrasuda. Vecina djeca ima nakaradna, kratka i bezze imena zbog toga. Hebe se Hansu kakav je tvoj odnos do Islama i kakav si covjek. Dobar ili los, prvo sto vidi je Muhamed. I ne mislim da sam bolji ili napredniji od nekoga, pogotovo ne od onih "losih" muslimana. To sto se nacistima dopusta orgijanje nije nista dobro, progresivno ili pametno. To moze dovesti samo do jos vecih problema. Biti nacist nije ljudsko pravo in sad protestuju protiv muslimana jer su trenutno laka meta. Nema to veze sa pankerima ili sa krizom u svijetu.

kad jednom naciji pocnu harati bice kasno za price kako si ti zapravo dobar musliman (in ne samo po profesiji) i da nisi kao oni "losi" muslimani :run:
Ripicipi

#234 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Ripicipi »

Evropa je kriva sto je ovakve uopste i pustala u svoje zemlje.

Ovakve bih ukrcao u prvi avion i poslao tamo odakle su i dosli.
To je taj islam sa (ne)nametanjem.
Cherry-Cherry

#235 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Cherry-Cherry »

Umalo popisivac wrote:
JohnnyS wrote:Treba uvesti prilikom prijave nekog upisa "Totalna glupost i idiotizam" kao razlog prijave, jer upravo je to kad netko izjednači asimilaciju s genocidom.
Ma to se danas dijeli kao bombone. Jedan genocid tebi, jedan genocid njemu. Mislim da je to prava uvreda za one ljude koji su stvarno stradali od genocida i zlocina. To sprdanje s tim pojmom. Gora uvreda nego negiranje.
Kad nemaš drugih argumenata, samo spomeneš genocid i pobjednik si u diskusiji. :-D
Cherry-Cherry

#236 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Cherry-Cherry »

kad jednom naciji pocnu harati bice kasno za price kako si ti zapravo dobar musliman (in ne samo po profesiji) i da nisi kao oni "losi" muslimani
Vjerujem da većini ex yu muslimana ne bi bio problem da promjene ime i vjeru, ako bi već dotle došlo.
Ovi veliki bošnjaci sa foruma bi to prvi uradili. :)
Walther

#237 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Walther »

Cherry-Cherry wrote:
kad jednom naciji pocnu harati bice kasno za price kako si ti zapravo dobar musliman (in ne samo po profesiji) i da nisi kao oni "losi" muslimani
Vjerujem da većini ex yu muslimana ne bi bio problem da promjene ime i vjeru, ako bi već dotle došlo.
Ovi veliki bošnjaci sa foruma bi to prvi uradili. :)
vecina ljudi je danas takvih, svak gleda samo na svoju guzicu...
Cherry-Cherry

#238 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Cherry-Cherry »

zgembomaratonac wrote:
Muslimani u Njemačkoj se ponašaju u skladu sa svojim osnovnim ljudskim pravom na vjeru Islam: odbijaju asimilaciju (svoj nestanak/suicid). To krstašima smeta jer su krstaši divljaci koji odbijaju multikulturu iako im međunarodni, evropski pa i oni nacistima nametnuti "njemački" zakoni jasno kažu da muslimani u Njemačkoj imaju pravo na svoju islamsku vjeru i kulturu nezavisno od toga što multikultura smeta svim krstašima svijeta.
Pa neka se onda vrate u svoje lijepe, uređene zemlje, šta će oni tako fini među divljacima na tom divljem zapadu?
Walther

#239 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Walther »

Cherry-Cherry wrote:
zgembomaratonac wrote:
Pa neka se onda vrate u svoje lijepe, uređene zemlje, šta će oni tako fini među divljacima na tom divljem zapadu?
Nisu oni pali sa Marsa... Divlji Zapad je nekad trebao jeftino radnu snagu i organizovano dovlacio ljude iz 3pm. Miljoni Turaka u Njemackoj nisu tamo dosli slucano ili preko noci. Sad kad vise nisu potrebno najlakse bi bilo iste lasirati negdje ali to bas nije u skladu sa demokratskim pricipima i bla bla bla. Kad bi ovdje propagirao da svaki dosljak u BiH mora prihvatiti Islam i islamski nacin onda bi to bio fasizam. A kad to radi Zapad onda je to "asimilacija" :run:
Suzie Q

#240 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Suzie Q »

evo vam jedna istinita priča iz srca "Švaberlanda", radi se o mojim prijateljima i nadam se da će pojasniti odnos prema imigrantima (i btw. sve što pišem pišem iz vlastitog iskustva na temelju življenja u toj zemlji a ne lupetam uslijed predrasuda kako me neki prozivaju)

afganistanac Muhammed došao je davno kao student u Njemačku, tu završio medicinu, bio jedan od najboljih doktora svoje struke u okruženju, oženio se njemicom, dobili dva sina svi imaju njegovo prezime koje nikad nije ni mijenjao. žive najnormalnijim životom, cijeli život makar jednom godišnje išli kod njegovih i oni dolazili njima, žena njemica naučila kuhati sve moguće specijalitete posluživala ih obvezno na večeri s prijateljima itd.

kada se dogodio napad na nebodere u New Yorku, sva ona silna akcija oko Bin Ladena, al quaide, afganistana itd pravljenje terorista od svih drugačijih, niti jedan jedini nijemac ga nije krivo pogledao a kamoli optužio za nešto. policija ga nikad nije privela iako je bilo i tada povezivanja Njemačke s teroristima. svi koji su ga poznavali su ga još navodili kao primjer poštenog čovjeka-afganistanca, nije izgubio ni jednog pacijenta, djeca nisu trpila ni trenutka radi prezimena i tamnije kože koji su ukazivali na to podrijetlo.

ali on je patio, bolilo ga je strašno što se njegova domovina i njegov narod stavljaju u taj kontekst i svo slobodno vrijeme je posvetio istraživanjima pozadine tog napada i svaki razgovor je koristio da svoj narod prikaže u pozitivnom svjetlu. umro je od srčanog udara prilično brzo i na njegovom sprovodu je bilo toliko ljudi, njemaca i svih ostalih koji su ga poštovali kao doktora i kao čovjeka. do kraja života je bio musliman, ponosni afganistanac i nikad nije sakrivao ništa od toga jer nije ni morao niti se to od njega tražilo
Last edited by Suzie Q on 06/01/2015 10:18, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#241 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by _BataZiv_0809 »

zgembomaratonac wrote: Zakoni o ljudskim pravima su silom nametnuti Njemačkoj. Prije toga je kod njih vladao zakon gasne komore.
Nametnut od koga? Da nije mozda od Saudijske Arabije?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#242 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by _BataZiv_0809 »

Suzie Q wrote:evo vam jedna istinita priča iz srca "Švaberlanda", radi se o mojim prijateljima i nadam se da će pojasniti odnos prema imigrantima (i btw. sve što pišem pišem iz vlastitog iskustva na temelju življenja u toj zemlji a ne lupetam uslijed predrasuda kako me neki prozivaju)

afganistanac Muhammed došao je davno kao student u Njemačku, tu završio medicinu, bio jedan od najboljih doktora svoje struke u okruženju, oženio se njemicom, dobili dva sina svi imaju njegovo prezime koje nikad nije ni mijenjao. žive najnormalnijim životom, cijeli život makar jednom godišnje išli kod njegovih i oni dolazili njima, žena njemica naučila kuhati sve moguće arapske specijalitete posluživala ih obvezno na večeri s prijateljima itd.

kada se dogodio napad na nebodere u New Yorku, sva ona silna akcija oko Bin Ladena, al quaide, afganistana itd pravljenje terorista od svih drugačijih, niti jedan jedini nijemac ga nije krivo pogledao a kamoli optužio za nešto. policija ga nikad nije privela iako je bilo i tada povezivanja Njemačke s teroristima. svi koji su ga poznavali su ga još navodili kao primjer poštenog čovjeka-afganistanca, nije izgubio ni jednog pacijenta, djeca nisu trpila ni trenutka radi prezimena i tamnije kože koji su ukazivali na to podrijetlo.

ali on je patio, bolilo ga je strašno što se njegova domovina i njegov narod stavljaju u taj kontekst i svo slobodno vrijeme je posvetio istraživanjima pozadine tog napada i svaki razgovor je koristio da svoj narod prikaže u pozitivnom svjetlu. umro je od srčanog udara prilično brzo i na njegovom sprovodu je bilo toliko ljudi, njemaca i svih ostalih koji su ga poštovali kao doktora i kao čovjeka. do kraja života je bio musliman, ponosni afganistanac i nikad nije sakrivao ništa od toga jer nije ni morao niti se to od njega tražilo
Ne bih da ispadne da cjepidlacim, ali Afganistanci nisu Arapi :thumbup:
Walther

#243 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:
zgembomaratonac wrote: Zakoni o ljudskim pravima su silom nametnuti Njemačkoj. Prije toga je kod njih vladao zakon gasne komore.
Nametnut od koga? Da nije mozda od Saudijske Arabije?
Amerikanaca, nakon WWII. Onako usput...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#244 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by _BataZiv_0809 »

Walther wrote: Amerikanaca, nakon WWII. Onako usput...
Ah opet ti mrski krstasi :D
Walther

#245 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:
Walther wrote: Amerikanaca, nakon WWII. Onako usput...
Ah opet ti mrski krstasi :D
sto nema veze sa prvim argumentom, zar ne? Sto nema veze sa prvim argumentom, zar ne? Kad su Svabe u Njemackoj vjesali zbog nacizma one *ucenije* Svabe (inace ratne zlocince) su spakovali sebi u Ameriku... Sredili drugi identitet, posao i sve to... Sve u skladu sa demokratskim pricipima i bla bla bla...

Da musliman uradi to sto je Breivik uradio vjesali bi muslimane po ulicama, sve po demokratskim pricipima i bla bla bla...
Last edited by Walther on 06/01/2015 09:36, edited 1 time in total.
Bosanac sa dna kace

#246 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Bosanac sa dna kace »

Suzie Q wrote:evo vam jedna istinita priča iz srca "Švaberlanda", radi se o mojim prijateljima i nadam se da će pojasniti odnos prema imigrantima (i btw. sve što pišem pišem iz vlastitog iskustva na temelju življenja u toj zemlji a ne lupetam uslijed predrasuda kako me neki prozivaju)

afganistanac Muhammed došao je davno kao student u Njemačku, tu završio medicinu, bio jedan od najboljih doktora svoje struke u okruženju, oženio se njemicom, dobili dva sina svi imaju njegovo prezime koje nikad nije ni mijenjao. žive najnormalnijim životom, cijeli život makar jednom godišnje išli kod njegovih i oni dolazili njima, žena njemica naučila kuhati sve moguće arapske specijalitete posluživala ih obvezno na večeri s prijateljima itd.
Koja nedoslijednost u tekstu! Arapi i Afganistanvi nemaju veze jedni s drugima, pogotovo njihova jela.

Tebi je to naraFno isto. Mada je razlika ko nebo i zemlja.

Podsjeti me ovo na jednu kolegicu, koaj je zavrsila novinarstvo i na neko MA studiju u sred Svedske pita mene kad sam ja to pres'o na islam!? (nisam plav, imam smedju kosu...) :skoljka: :skoljka: :skoljka: Tolko o obrazovanim Europejcima i Europejkama.....

Eto procit'O sam ove dvije nedoslijednosti i dusto od ostatka...ne znam sta da kazem....koji mentalni sklop ljudi pise na ovoj temi i na forumu uopste...ovaj forum nije vise ni nalikim onome sto je bio prije 5 godina, a da ne govorim o forumu od prije 10 godina.... :skoljka: :run: :run:
JThomas

#247 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by JThomas »

naravno da je nacisti svejedno jel' muhamed arapin, perzijanac ili bosanac i kako se ponaša. ali današnji prosječni hans nije nacista, nego je vrlo daleko od toga. to je sve.
Bosanac sa dna kace

#248 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Bosanac sa dna kace »

JThomas wrote:naravno da je nacisti svejedno jel' muhamed arapin, perzijanac ili bosanac i kako se ponaša. ali današnji prosječni hans nije nacista, nego je vrlo daleko od toga. to je sve.
Ne zovem se tako, ime jesto arapsko, ali izgleda i ojropsko, prezime zavrsva sa ovic, i opet him ne mores ugodit...ah da ne pijem alkohol, ne jedem svinjetinu, i nije mi problem da pitam je'L hrana sa sivnjetinom ili ne ili ima li nesto vegetarijansko.
Walther

#249 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Walther »

JThomas wrote:naravno da je nacisti svejedno jel' muhamed arapin, perzijanac ili bosanac i kako se ponaša. ali današnji prosječni hans nije nacista, nego je vrlo daleko od toga. to je sve.
U biti nije... desnice nije u porastu zbog klime vec zbog ljudi... Hans mrzi u dusi sve sto mirisi na Islam, samo reda radi se to pokrije sa multikulti.
Kad mu dovedes u kucu zeta Muhameda ili sinu Muhamed uzmeo posao Franzu onda udari krv na oci i izbije trulez ispod.
Ripicipi

#250 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"

Post by Ripicipi »

Walther wrote:
U biti nije... desnice nije u porastu zbog klime vec zbog ljudi... Hans mrzi u dusi sve sto mirisi na Islam, samo reda radi se to pokrije sa multikulti.
Kad mu dovedes u kucu zeta Muhameda ili sinu Muhamed uzmeo posao Franzu onda udari krv na oci i izbije trulez ispod.
Isto kao sto bi npr. 99% Bosnjaka, onako najrealnije.
Post Reply