Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
L u c i f e r

#226 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by L u c i f e r »

Umalo popisivac wrote:Pa jebote to moze naci za skoro svakom stadionu. Sacica huligana.

Sto sam napisao Bati ponoviti cu i tebi.

ko je predsjednik RH? Josipovic ili neki ustasa? Je li josipovic ustasa? Je li Milanovic ustasa? SDP, HDZ? Sve bivsi komunisti manje vise. HSP i ini HSP-ovi ne mogu preci ni izborni prag. O cemu vi pricate???
Dobro je ba, položio si, završio sam na tu temu s tobom... :roll:

Image
Umalo popisivac

#227 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Umalo popisivac »

OK. Supljake valjate. Ovoj indirektno napisa kako su u RH masovno ustase, jer eto, Thompson dobro zivi, a drugi napisa kako su svi, "samo su promijenili boju polja" i ovaj se pravi da nema nista.
L u c i f e r

#228 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by L u c i f e r »

U pravu si.

Image

Tema: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
costacurta

#229 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by costacurta »

Umalo popisivac wrote:Je li Delic osudjen u Hagu? Je. Je li ga to cini osudjenim ratnim zlocincem? Cini. Je li sahranjen uz najvise drzavne pocati? Je.

i to je samo jedan od mnogih primjera, od Cace i njegove dzenaze pa nadalje. A ovo Sto Emir radi je cisto sovinizam, ne nacionalizam, vec glorificiranje zlocinaca.
Upravo o oveme je riječ u ovom pismu, Bogoljub Šaulić priča o "hladnom ratu" koji se i danas vodi protiv bošnjaka, jedan od vidova "borbe" je i relativiziranje i izjednačavanje zločina.
Za tvoju informaciju,
niko na bošnjačkoj strani, nikada nije negirao da se zločin dogodio, svi koji su označeni krivima su i procesuirani, što od domaćih sudova što od HAGa, i nijedan bošnjak se nije nikad krio niti je ijedan bošnjak bio WANTED poslije rata.
Sama činjenica da su sa hrvatske strane optuženi nekolicina generala i ratnih vođa za učešće u udruženom zločinačkom pothvatu a sa srpske strane u HAGu imaš oko 1500 godina presuda za ratni zločin i za genocid meni dovoljna da zbrojim 2 i 2 ali mnogima u okruženju i 20 godina poslije izgleda nije.
Ovaj naslov iz srbijanskog Telegrafa kaže sve:
JE LI OVO PRAVDA? U Hagu robija 39 Srba, 9 Hrvata i nijedan musliman!
:thumbup:
Bošnjacima/BH muslimanima nikada nije bio politički niti vojni cilj etnički čista teritorija, niti su sistematski, organizovano, kordinirano i po komandi: silovali, palili, protjerivali, ubijali itd. što su komšije radile i još se diče i ponose time. :roll:
elem,
Šaulić Bogoljub o tome govori u svom pismu samo što to sad sa njegove strane izgleda ko palamudjenje.

P.S
FYI,
Rasim Delić je nepravomoćno osudjen na 3 godine zbog okrutnog postupanje kao prekršaj pravila i običaja ratovanja i to zato što nije kaznio potčinjene koji su nalupali ratne zarobljenike. A smrt ga je zadesila dok je u bio u toku žalbeni postupak, nejse.
Umalo popisivac

#230 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Ma ko vodi hladni rat protiv vas. :lol: odgovorio sam covjeku koji je tvrdio da Bosnjaci ne slave svoje zlocince. Sto se vidi da nije tocno, pocevsi od Cace pa do Delica.

i koliko je meni poznato osudjen je pravomocno.

Ali ovo se pretvorilu u jesnu temu opet o istom i tako ukrug. Ne da mi se vise uopce. jebe me se zapravo. :) Govorite si sta god zelite.

Da nisu po "komadi ubijali" cistili i sl. je naravno glupost. Utvrdjeno je i u Hagu da je tog itekako bilo, samo nisu nasli Delica krivim za to, vec samo sto je propustio kazniti. :wink:
broj dva

#231 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by broj dva »

Je'l to onaj glumac sto je uzeo hrvatsko drzavljanstvo ne bi li bolje shvatio naciju sto nam je podarila Dretelj, Gabelu, Hrvatsku republiku hercecg-bosnu, Suska i Bobana ? Iako se slazem sa djelovima teksta pada mi na pamet ona narodna "ko o cemu kurva o postenju"
kakonako

#232 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by kakonako »

A ima li jos ona tabla u "Institutu sevdaha"("Daire" na Bascarsiji) gdje pise da je licnom zaslugom ministra Emira H.izgradjena ova institucija kulture.Nisam odavno tamo bio,pa pitam...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#233 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by _BataZiv_0809 »

Umalo popisivac wrote:
L u c i f e r wrote:
Đe je reko, haj citiraj... :roll:
_BataZiv_0809 wrote:
Usporedjivati Thompsona sa Seseljam nema veze s pameti.

I ovaj.

Dakle, covjek (Bosnjak) citav narod nazva ustasama i jos ovdje mrtav hlada baljezga kako su Bosnjaci merhmetli. Trebao bi letiti s foruma za ovakav govor.
Haj boga ti nemoj na rende kora.

Nigdje nisam rekao da su svi Hrvati ustase. Ali da je Thompson popularan i da puni dvorane i stadione, to ne moze osporiti niko. Kao sto niko ne moze osporiti ni ustasku ikonografiju i govor mrznje na tim koncertima.

Ima par finih pjesama (Zaustavi se vjetre, Necu izdat ja, Sude mi), ali atmosfera koja vlada na tim koncertima, fasisticki poklici, velicanje Jasenovca,njegovo slikanje sa portretom Ante Pavelica i sveprisutni govor mrznje su dovoljni razlozi da se tu spodobu moze smatrati spodobom.

Da li ga svi Hrvati jednako vole i slusaju? Naravno da ne. Da li su svi Hrvati proustaski orijentisani? Naravno da nisu.

Ali ima odredjen broj ljudi koji jesu, a Thompson je paradigma istih.
__Phoenix__

#234 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by __Phoenix__ »

Ja mislim da je Hadžihafizbegović najveći zlikovac u Bošnjaka, nemamo boljeg glumca a veće harambaše od njega! Oduzeti pasoš, nagrade i pehare i otjerati ga u Zimbabve!
Umalo popisivac

#235 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

_BataZiv_0809 wrote:
Umalo popisivac wrote:
L u c i f e r wrote:
Đe je reko, haj citiraj... :roll:
_BataZiv_0809 wrote:
Usporedjivati Thompsona sa Seseljam nema veze s pameti.

I ovaj.

Dakle, covjek (Bosnjak) citav narod nazva ustasama i jos ovdje mrtav hlada baljezga kako su Bosnjaci merhmetli. Trebao bi letiti s foruma za ovakav govor.
Haj boga ti nemoj na rende kora.

Nigdje nisam rekao da su svi Hrvati ustase. Ali da je Thompson popularan i da puni dvorane i stadione, to ne moze osporiti niko. Kao sto niko ne moze osporiti ni ustasku ikonografiju i govor mrznje na tim koncertima.

Ima par finih pjesama (Zaustavi se vjetre, Necu izdat ja, Sude mi), ali atmosfera koja vlada na tim koncertima, fasisticki poklici, velicanje Jasenovca,njegovo slikanje sa portretom Ante Pavelica i sveprisutni govor mrznje su dovoljni razlozi da se tu spodobu moze smatrati spodobom.

Da li ga svi Hrvati jednako vole i slusaju? Naravno da ne. Da li su svi Hrvati proustaski orijentisani? Naravno da nisu.

Ali ima odredjen broj ljudi koji jesu, a Thompson je paradigma istih.

Ma zna sta, poceo sam pisati, i ko je sta rekao, i da kvotam i tvoje apsurdne usporedbe Thompsona i Seselja, te ocjene koliko to ima ustasa u RH prema nekoj Thompsonovoj zaradi. Te kako je ovaj drugi forumas mrtav hladan nazvao sve Hrvate ustasama (ne tim rijecima, al u biti da)... I izbrisao sam sve na pola puta, jednostavno mi se ne da. I iskreno, zaboli me.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#236 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by _BataZiv_0809 »

Umalo popisivac wrote:

Ma zna sta, poceo sam pisati, i ko je sta rekao, i da kvotam i tvoje apsurdne usporedbe Thompsona i Seselja, te ocjene koliko to ima ustasa u RH prema nekoj Thompsonovoj zaradi. Te kako je ovaj drugi forumas mrtav hladan nazvao sve Hrvate ustasama (ne tim rijecima, al u biti da)... I izbrisao sam sve na pola puta, jednostavno mi se ne da. I iskreno, zaboli me.
I bolje ti je. Zapetljao si se u relativizaciji i izvlacenju iz konteksta, a boldirano ti je top :thumbup:
Nomo

#237 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Nomo »

_BataZiv_0809 wrote:Ovo samo pokazuje da su svi nacionalisti isti. Samo malo izmjenjaj subjekte i tekst je isti i za Šešelja i za Thompsona.

ja glupog poredjenja :wink:
Nomo

#238 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Nomo »

Umalo popisivac wrote:
PM72 wrote:Pa normalno da je radio sve za svoj džep.Nije dobijao certifikate.Upoznaš mnogo moćnih ljudi kad se vrtiš u tom krugu.Jedan od šefova logističkog centra HVO-a je bio i Lj.Ć.Rojs pa Ante Jelavić...
Pa naravno. Zato mi nije jasno kakve to veze ima s "poebnim zaslugama" za RH. Jebena Tomato reklama je posebna zasluga?

A ovo sigurno nema veze s tim. Pa dao mu ga je SDP ministar, sigurno ne slusa taj Jelavica i Rojsa. :D I opet kazem nije on jedini, dobilo je masa BiH glumaca i pjevaca, kao Halid recimo, e sad kakve je on zasuge ima meni nije jasno. Ali kao sto rekoh za njega mi i nije krivo. O ovome malo ko ima dobro misljenje, osim da je dobar glumac, sto opet vjerovatno ima veze s njegovim (ne)karakterom.

Pa eto kako si sam rekao covjek je bio u HVO - u a cuo sam neke price za njega i nazivanje ljudi ustasama itd.
sta si ti bolan sebi dao za pravo ko ce kome davati i ko ce imati koje drzavljanstvo . ovo me podsjeca na 93 kada su neke babetine u vitezu stale na cestu i zaprijecile put humanitarnom konvoju caritasa sa izgovorom ,, necete valjda njima dati hranu i pomoc pa oni su muslimani ,, sta si se vise natovario na kosti . sjasi bolan nije ti ovo 93 ca . ne gotivim glumca ni sekunde ali tebi je najveci problem sto on ima hrvatsko drzavljanstvo . kakav god bio taj E H nikad nije pozelio da se podijeli i srusi hrvatska drzava a kod nas u Bosni i Her imas stotine hiljada ljudi koji bi Bosnu zapalili, podijelili , oteli , osakatili ...pa imaju bh drzavljanstvo . kakva samo zloba , pakost i zavist i mrznja sikti iz tebe to nije normalno . sta tebe boli kurac koje on drzavljanstvo ima , ko mu je ga dao i zbog cega . ko si ti u picku materinu osim sto si balavac koji ne zna ni misliti ni pisati nego lupetati gluposti o rasimu delicu kao ratnom zlocincu . kako te nije stid da po svaku cijenu trazis ravnotezu . odvratnog li covjeka boze dragi . ti bi meni komad kruha iz usta uzeo . sav si se pretvorio u sejtana . povraca mi se kada citam ove tvoje izlive mrznje . ubijao bi kada bi se za to nagrade dijelile i kada bi znao da je zrtva nenaourzna . eto takav utisak ostavljas sa svojim skrabanjima . trubis ko sivonja ,, ko je njemu ( glumcu emiru hadzifa ) dao hrvatsko drzavljnastvo dao kada ne valja kao covjek ,, Eto , to je tvoj argument za dobijanje drzavljnstva . A ko je tebi dao drzavljanstvo i ko ti je dao da dises zrak kada ne valjas pet para a covjeka nisi ni vidio .
:evil:

EH je dobio hrvatasko drzavljnstvo zato sto dobro zaradjuje i sada placa porez R Hrvatskoj umjesto omiljenoj i jedinoj BIH . Za razliku od nekih velikih Rvata iz BiH koji nikad u zivotu nisu ni vijdjeli Hrvatsku ( zive u njemackoj , austriji , holandiji , BiH , Australiji ...) i nikad u drzavnu kasicu nisu ni kune ubacili nego samo iz nje izvlacili . Covjek postuje zakone Republike Hrvatske i njen Ustav . Placa porez , ne krade u Hrvatskoj i ne ubija po Hrvatskoj . glumac je , popularan je . U cemu je problem sto se tice drzavljnastva ? Problem je naravno samo u imenu covjeka ! a kada su Emiri , Mehmedi , Muje i Sulje ginuli za Hrvatsku od Siska do Dubrovnika tada nije bio problem ime . ti decko imas ozbiljne probleme .
Ni Kemal Monteno nije neki karakter ali i on placa porez i jako je popularan . To je jedna ziva legenda u svijetu muzike . Hrvatska je od 90 tih godina dobila Niksu Bratosa , Zeru , Seju Sexona , Zeljka Bebeka , miljenka Jergovica Mersada Berbera i mnoge mnoge druge umjetnike , sportase , pisce , slikare i tako obogatila svoju drzavu u svakom pogledu . Samo glupa drzava tim ljudima ne bi dala drzavljanstvo . Za takve kiklope kao sto su Asim Kurjak , Enes Kisevic , Ismet Kurtovic , Fadil Hadzic , Husein Hasanefendic , Izet Hajdarhodzic ...svaka drzava na svijetu bi dala tone zlata . a ti brojio krvna zrnca i gledao DNK i ime covjeka .
Last edited by Nomo on 04/01/2015 11:57, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#239 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by L u c i f e r »

_BataZiv_0809 wrote:
Umalo popisivac wrote:

I bolje ti je. Zapetljao si se u relativizaciji i izvlacenju iz konteksta, a boldirano ti je top :thumbup:
Sezam

#240 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Sezam »

Deset stranica o necemu sto je covjek napisao prije deset godina. :mrgreen:

ja teme i govana :zzzz:
L u c i f e r

#241 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by L u c i f e r »

Sezam wrote:Deset stranica o necemu sto je covjek napisao prije deset godina. :mrgreen:

ja teme i govana :zzzz:
http://forum.klix.ba/emir-hadzihafizbeg ... #p10926715

:zzzz:
Ridjobrki

#242 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by Ridjobrki »

Da se ovaj Emir Hadžihafizbegović hoće jednom kandidirati za bošnjačkog člana predsjedništva...

...pa da se k'o čo'jek poserem na glasački listić, da izvine ovaj Internet.
Umalo popisivac

#243 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

_BataZiv_0809 wrote:
Umalo popisivac wrote:

Nisam se ja nista zepetljao, samo mi se ne da vise kvotati kad vidim da to jednostavno nema koristi. Boldano su tvoje rijeci. A usporedba Seselja i Thompsona je samo po sebi posebna prica. Apsolutno nista ne reativiziram.

1. Ti si nazvao Hrvate ustasama, rekavsi da ih ima dosta s obzirom na to kako Thompson dobro zivi (htjevsi valjda reci kako dobro zaradjuje od svoje muzike) sto znaci (po tebi) da Hrvata ima jako, jako puno ustasa :-) To sto ne mogu preci ni izborni prag (za razliku od Seselja) nije bitno. Bitno je koliko Thompson zaradjuje. :oops:
2. Drugi forumas je otvoreno nazvao sve Hrvate ustasama rekavsi "samo su promijenili boju polja, a u biti nista se nije promijenilo", sto sam kvotao forumasu Luciferu koji me je trazi ko je to rekao da su Hrvati ustase, al eto, covjek ne vidi. :D
Umalo popisivac

#244 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Nomo wrote:
Umalo popisivac wrote:
PM72 wrote:Pa normalno da je radio sve za svoj džep.Nije dobijao certifikate.Upoznaš mnogo moćnih ljudi kad se vrtiš u tom krugu.Jedan od šefova logističkog centra HVO-a je bio i Lj.Ć.Rojs pa Ante Jelavić...
Pa naravno. Zato mi nije jasno kakve to veze ima s "poebnim zaslugama" za RH. Jebena Tomato reklama je posebna zasluga?

A ovo sigurno nema veze s tim. Pa dao mu ga je SDP ministar, sigurno ne slusa taj Jelavica i Rojsa. :D I opet kazem nije on jedini, dobilo je masa BiH glumaca i pjevaca, kao Halid recimo, e sad kakve je on zasuge ima meni nije jasno. Ali kao sto rekoh za njega mi i nije krivo. O ovome malo ko ima dobro misljenje, osim da je dobar glumac, sto opet vjerovatno ima veze s njegovim (ne)karakterom.

Pa eto kako si sam rekao covjek je bio u HVO - u a cuo sam neke price za njega i nazivanje ljudi ustasama itd.
sta si ti bolan sebi dao za pravo ko ce kome davati i ko ce imati koje drzavljanstvo . ovo me podsjeca na 93 kada su neke babetine u vitezu stale na cestu i zaprijecile put humanitarnom konvoju caritasa sa izgovorom ,, necete valjda njima dati hranu i pomoc pa oni su muslimani ,, sta si se vise natovario na kosti . sjasi bolan nije ti ovo 93 ca . ne gotivim glumca ni sekunde ali tebi je najveci problem sto on ima hrvatsko drzavljanstvo . kakav god bio taj E H nikad nije pozelio da se podijeli i srusi hrvatska drzava a kod nas u Bosni i Her imas stotine hiljada ljudi koji bi Bosnu zapalili, podijelili , oteli , osakatili ...pa imaju bh drzavljanstvo . kakva samo zloba , pakost i zavist i mrznja sikti iz tebe to nije normalno . sta tebe boli kurac koje on drzavljanstvo ima , ko mu je ga dao i zbog cega . ko si ti u picku materinu osim sto si balavac koji ne zna ni misliti ni pisati nego lupetati gluposti o rasimu delicu kao ratnom zlocincu . kako te nije stid da po svaku cijenu trazis ravnotezu . odvratnog li covjeka boze dragi . ti bi meni komad kruha iz usta uzeo . sav si se pretvorio u sejtana . povraca mi se kada citam ove tvoje izlive mrznje . ubijao bi kada bi se za to nagrade dijelile i kada bi znao da je zrtva nenaourzna . eto takav utisak ostavljas sa svojim skrabanjima . trubis ko sivonja ,, ko je njemu ( glumcu emiru hadzifa ) dao hrvatsko drzavljnastvo dao kada ne valja kao covjek ,, Eto , to je tvoj argument za dobijanje drzavljnstva . A ko je tebi dao drzavljanstvo i ko ti je dao da dises zrak kada ne valjas pet para a covjeka nisi ni vidio .

EH je dobio hrvatasko drzavljnstvo zato sto dobro zaradjuje i sada placa porez R Hrvatskoj umjesto omiljenoj i jedinoj BIH . Za razliku od nekih velikih Rvata iz BiH koji nikad u zivotu nisu ni vijdjeli Hrvatsku ( zive u njemackoj , austriji , holandiji , BiH , Australiji ...) i nikad u drzavnu kasicu nisu ni kune ubacili nego samo iz nje izvlacili . Covjek postuje zakone Republike Hrvatske i njen Ustav . Placa porez , ne krade u Hrvatskoj i ne ubija po Hrvatskoj . glumac je , popularan je . U cemu je problem sto se tice drzavljnastva ? Problem je naravno samo u imenu covjeka ! a kada su Emiri , Mehmedi , Muje i Sulje ginuli za Hrvatsku od Siska do Dubrovnika tada nije bio problem ime . ti decko imas ozbiljne probleme .
Ni Kemal Monteno nije neki karakter ali i on placa porez i jako je popularan . To je jedna ziva legenda u svijetu muzike . Hrvatska je od 90 tih godina dobila Niksu Bratosa , Zeru , Seju Sexona , Zeljka Bebeka , miljenka Jergovica Mersada Berbera i mnoge mnoge druge umjetnike , sportase , pisce , slikare i tako obogatila svoju drzavu u svakom pogledu . Samo glupa drzava tim ljudima ne bi dala drzavljanstvo . Za takve kiklope kao sto su Asim Kurjak , Enes Kisevic , Ismet Kurtovic , Fadil Hadzic , Husein Hasanefendic , Izet Hajdarhodzic ...svaka drzava na svijetu bi dala tone zlata . a ti brojio krvna zrnca i gledao DNK i ime covjeka .
Pa vidi se ovdje najbolje iz kog kipti mrznja.

Naravno da mi je upitno po cemu ti ljudi dobijaju drzavljanstvo moje zemlje. Po kakvim jebenim zaslugama? Sta su oni to ucinili? Za ostale mi naravno ne smeta ni najmanje, al mi smeta kad dvolicno govno dobije drzavljanstvo zemlje "za posebne zasluge" dok istodobno nijece zlocine kao onaj u Grabovici, nad Hrvatima, ili dok ljude zove ustasama, a i to je cinio.

Delic je osudjeni ratni zlocinac. :wink: Zlocinac koji je sahranjen uz najvise vojne i drzavne pocasti. Caco je monstrum kom se velika masa okupila na dzenazi itd. itd. U Hagu je UTVRDJENO da su Hrvati po naredbi i sistemski ubijani po srednjoj Bosni (ali da Delic za to nije odgovoran) I ja cu vam to svaki put spomenuti kad god kazete kako je suprotno. A moj je odgovor bio forumasu koji tvrdi kako niko nije ubijen od Bosnjaka a da je to bilo po naredbi. Pa necemo se lagati. Svaki put kad kazete kako "ustase" docekuju osudjenog ratnog zlocinca Kordica ja cu vam odgovoriti a sto ste vi i to uz najvise pocasti (i tako i mojim novcem, kao poreznim obveznikom ove zemlje) sahranili osudjenog ratnog zlocinca.

Mrznje nema. Meni se cini da si je ti prepun.

Ti si dvolican. Kao i velika vecina vas na raspravama o politici.
L u c i f e r

#245 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by L u c i f e r »

Šešelj propagira fašizam otvoreno, a Tompson uvijeno, to je jedina razlika.

HHB je samo prevrtljiva vagina od čovjeka, uz izvinjenje tom časnom organu...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#246 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by _BataZiv_0809 »

Umalo popisivac wrote:
Nisam se ja nista zepetljao, samo mi se ne da vise kvotati kad vidim da to jednostavno nema koristi. Boldano su tvoje rijeci. A usporedba Seselja i Thompsona je samo po sebi posebna prica. Apsolutno nista ne reativiziram.

1. Ti si nazvao Hrvate ustasama, rekavsi da ih ima dosta s obzirom na to kako Thompson dobro zivi (htjevsi valjda reci kako dobro zaradjuje od svoje muzike) sto znaci (po tebi) da Hrvata ima jako, jako puno ustasa :-) To sto ne mogu preci ni izborni prag (za razliku od Seselja) nije bitno. Bitno je koliko Thompson zaradjuje. :oops:
2. Drugi forumas je otvoreno nazvao sve Hrvate ustasama rekavsi "samo su promijenili boju polja, a u biti nista se nije promijenilo", sto sam kvotao forumasu Luciferu koji me je trazi ko je to rekao da su Hrvati ustase, al eto, covjek ne vidi. :D
Nisam. Jedino ukoliko ne znas citati sa razumijevanjem.

Ja sam rekao da ima dosta ljudi u Hrvatskoj i dijaspori koji sa simpatijama gledaju na ustasku proslost. Da nije tako onda jedna spodoba poput Thompsona ne bi zivio kao lord, jer on zivi od "muzike" koja atakuje na najnize strasti i raspiruje nacionalizam i otvoreno koketira, a ponekad i propagira ustaski rezim. Uostalom zbog toga su mu i zabranjivani koncerti u EU.

Zato je njega smijesno porediti sa Zdravkom Colicem npr jer njega slusa sarolika publika i ide mu na koncerte, dok ovom drugom hljeb daju ostrasceni nacionalisti.
Umalo popisivac

#247 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Ja Thopmsona ne branim, al kao prvo usporedba ne stoji (mozemo ga usporedjivati mozda sa Bora Corbom) i kao drugo on sigurno nije nikakav pokazatelj koliko u RH ima ustasa, nacionalista opcenito, a pogotov ustasa.

Ja koliko god razmisljao ne mogu u RH naci pandan Seselju, ni danas, a ni prije. I jos jedna bitna razlika je da niti jedan takav ultra nacionalist kod Hrvata ne moze okupiti mase kako to moze Seselj svojim govorom medju Srbima.

Umalo je i Gotovina osudjen. Samo bi jos onda trebalo usporedjivati Gotovinu i Seselja, sto bi se vrlo lako dogodilo.
Umalo popisivac

#248 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

_BataZiv_0809 wrote:
Umalo popisivac wrote:

Nisam. Jedino ukoliko ne znas citati sa razumijevanjem.

Ja sam rekao da ima dosta ljudi u Hrvatskoj i dijaspori koji sa simpatijama gledaju na ustasku proslost. Da nije tako onda jedna spodoba poput Thompsona ne bi zivio kao lord, jer on zivi od "muzike" koja atakuje na najnize strasti i raspiruje nacionalizam i otvoreno koketira, a ponekad i propagira ustaski rezim. Uostalom zbog toga su mu i zabranjivani koncerti u EU.

Zato je njega smijesno porediti sa Zdravkom Colicem npr jer njega slusa sarolika publika i ide mu na koncerte, dok ovom drugom hljeb daju ostrasceni nacionalisti.

Pa i sam si rekao kako Thopmson ima i jako lijepih pjesama. :D Ja znam sigurno da mnogi sto ga slusaju to cine upravo zbog tih pjesama, neki ga slusaju i sto su nacionalisti, ali to je daleko od ustasa i plinskih komora. mislim, dajte se malo uozbiljite. Ovdje se terminima fasist, nacist, ustasa i sl. olako razbacuje. Thompson jos tamo od pocetka, sredine devedesetih nije pjeva nista ala Mate i Boban. Ima i takvih, al to je zanemariva manjina.

Ti uostalom ne znas kako Thompson sve zaradjuje. Dijelom od muzike, al kako ti znas da on nema jos nekih poslova sa strane kao sto imaju mnogi?

Ja ti fino opet kazem. imaju izbori, imaju izborni rezultati i sve se fino vidi ko je u vlasti, opoziciji a ko ne moze preci ni izborni prag. Vise nacionalista u zastupnickom tijelu ima jedna Francuska.
L u c i f e r

#249 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

Post by L u c i f e r »

popisivače

de ba ne trolaj temu, nije tema tompson jebo te on više... :roll:

ako si baš u tom fazonu, ima i prikladnijih mjesta: http://www.h e c e g b o s n a.org/forum/
Umalo popisivac

#250 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu

OK. Ne zanima me, samo sam morao odgovoriti. Ja ga uopce nisam ni spominjao, tj. uveo u raspravu.
Locked