Umalo popisivac wrote:PM72 wrote:Pa normalno da je radio sve za svoj džep.Nije dobijao certifikate.Upoznaš mnogo moćnih ljudi kad se vrtiš u tom krugu.Jedan od šefova logističkog centra HVO-a je bio i Lj.Ć.Rojs pa Ante Jelavić...
Pa naravno. Zato mi nije jasno kakve to veze ima s "poebnim zaslugama" za RH. Jebena Tomato reklama je posebna zasluga?
A ovo sigurno nema veze s tim. Pa dao mu ga je SDP ministar, sigurno ne slusa taj Jelavica i Rojsa.

I opet kazem nije on jedini, dobilo je masa BiH glumaca i pjevaca, kao Halid recimo, e sad kakve je on zasuge ima meni nije jasno. Ali kao sto rekoh za njega mi i nije krivo. O ovome malo ko ima dobro misljenje, osim da je dobar glumac, sto opet vjerovatno ima veze s njegovim (ne)karakterom.
Pa eto kako si sam rekao covjek je bio u HVO - u a cuo sam neke price za njega i nazivanje ljudi ustasama itd.
sta si ti bolan sebi dao za pravo ko ce kome davati i ko ce imati koje drzavljanstvo . ovo me podsjeca na 93 kada su neke babetine u vitezu stale na cestu i zaprijecile put humanitarnom konvoju caritasa sa izgovorom ,, necete valjda njima dati hranu i pomoc pa oni su muslimani ,, sta si se vise natovario na kosti . sjasi bolan nije ti ovo 93 ca . ne gotivim glumca ni sekunde ali tebi je najveci problem sto on ima hrvatsko drzavljanstvo . kakav god bio taj E H nikad nije pozelio da se podijeli i srusi hrvatska drzava a kod nas u Bosni i Her imas stotine hiljada ljudi koji bi Bosnu zapalili, podijelili , oteli , osakatili ...pa imaju bh drzavljanstvo . kakva samo zloba , pakost i zavist i mrznja sikti iz tebe to nije normalno . sta tebe boli kurac koje on drzavljanstvo ima , ko mu je ga dao i zbog cega . ko si ti u picku materinu osim sto si balavac koji ne zna ni misliti ni pisati nego lupetati gluposti o rasimu delicu kao ratnom zlocincu . kako te nije stid da po svaku cijenu trazis ravnotezu . odvratnog li covjeka boze dragi . ti bi meni komad kruha iz usta uzeo . sav si se pretvorio u sejtana . povraca mi se kada citam ove tvoje izlive mrznje . ubijao bi kada bi se za to nagrade dijelile i kada bi znao da je zrtva nenaourzna . eto takav utisak ostavljas sa svojim skrabanjima . trubis ko sivonja ,, ko je njemu ( glumcu emiru hadzifa ) dao hrvatsko drzavljnastvo dao kada ne valja kao covjek ,, Eto , to je tvoj argument za dobijanje drzavljnstva . A ko je tebi dao drzavljanstvo i ko ti je dao da dises zrak kada ne valjas pet para a covjeka nisi ni vidio .
EH je dobio hrvatasko drzavljnstvo zato sto dobro zaradjuje i sada placa porez R Hrvatskoj umjesto omiljenoj i jedinoj BIH . Za razliku od nekih velikih Rvata iz BiH koji nikad u zivotu nisu ni vijdjeli Hrvatsku ( zive u njemackoj , austriji , holandiji , BiH , Australiji ...) i nikad u drzavnu kasicu nisu ni kune ubacili nego samo iz nje izvlacili . Covjek postuje zakone Republike Hrvatske i njen Ustav . Placa porez , ne krade u Hrvatskoj i ne ubija po Hrvatskoj . glumac je , popularan je . U cemu je problem sto se tice drzavljnastva ? Problem je naravno samo u imenu covjeka ! a kada su Emiri , Mehmedi , Muje i Sulje ginuli za Hrvatsku od Siska do Dubrovnika tada nije bio problem ime . ti decko imas ozbiljne probleme .
Ni Kemal Monteno nije neki karakter ali i on placa porez i jako je popularan . To je jedna ziva legenda u svijetu muzike . Hrvatska je od 90 tih godina dobila Niksu Bratosa , Zeru , Seju Sexona , Zeljka Bebeka , miljenka Jergovica Mersada Berbera i mnoge mnoge druge umjetnike , sportase , pisce , slikare i tako obogatila svoju drzavu u svakom pogledu . Samo glupa drzava tim ljudima ne bi dala drzavljanstvo . Za takve kiklope kao sto su Asim Kurjak , Enes Kisevic , Ismet Kurtovic , Fadil Hadzic , Husein Hasanefendic , Izet Hajdarhodzic ...svaka drzava na svijetu bi dala tone zlata . a ti brojio krvna zrnca i gledao DNK i ime covjeka .