Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tako je uvijek kad neko pravi problem u zgradi svi cute...nikako da se saberu da ga jednom pred zgradom sacekaju svi......ono nase sta me jede briga nek radi sta hoce ce nas i
Ma nije to samo u zgradi nego opće državno stanje.
Nego kontam sreća pa se atomi ne mogu cijepati u kućnoj radinosti....Svako malo bi pečurka bila iznad stambenih blokova
spreca wrote:Ma sta vam je ba ljudi....ima covjek u svom stanu pravo da radi sta hoce....da cijepa drva.pije.bije zenu i djecu,pusta muziku kad hoce
tacno, ali to ne treba da cuju ostale komsije.
Nemoj da si picajzla, nema čovjek para, pa mora cijepati. Šta mIsliš da mu je lahko? Barem ne cijepa u pola noći, a sigurno mu zafali drva. Vidiš da vodi brigu o komšiji.
prvo zgrade nisu pravljenje za vrijeme rata,nego puno prije, a imaju dimnjake i to mnoge ,samo treba pogledati po gradu,to sam htjela reći,a niko ne pravi dimnjak kao ukras ako nisi razumio
Neke zgrade imaju dimnjake ali ih danas niko ne koristi za grijanje sa drvima.
Postavljac teme je ponosni pripadnik vrs sa Ilidze.
Kakva ba Zenica?
Prog321
@znam da ti zvuci nevjerovatno i senzacionalno da ljudi u 21. vijeku loze drva, mada ne kontam zasto, ali vjeruj mi na rijec da je tako.
U kompletnom ulazu, mozda cak i zgradi, plin je uveden jedino u stan u kojem sam ja.
nisu svi na budzetu .........svi bi volili imati plin ali ta je varijanta skupa...ima ona tema o grijanju.....imaju ljudi plin ali se otkazuju od njega zbog skupoce.....narod se grije kako mu je najeftinije....mora para ostati i na druge stvari
spreca wrote:nisu svi na budzetu .........svi bi volili imati plin ali ta je varijanta skupa...ima ona tema o grijanju.....imaju ljudi plin ali se otkazuju od njega zbog skupoce.....narod se grije kako mu je najeftinije....mora para ostati i na druge stvari
Upravo to. Ne kontam cemu toliko iscudjavanje odakke dimnjaj i odakle pec na drva.
Ne smeta mi ni sekunde sto ljudi loze, pa moraju se grijati.
Smeta mi cinjenica da iza zgrade ima ogromna livada gdje se mogu iscijepati drva u normalno vrijeme, a ne da ih cijepa u 6 ujutro u stanu ili u 11 prijepodne u haustoru ili na beton ispred samih ulaznih vrata.
spreca wrote:nisu svi na budzetu .........svi bi volili imati plin ali ta je varijanta skupa...ima ona tema o grijanju.....imaju ljudi plin ali se otkazuju od njega zbog skupoce.....narod se grije kako mu je najeftinije....mora para ostati i na druge stvari
druge stvari-kao putovanja, izlasci , shvalerisanje
prog321 wrote:Prosao sam Sarajevo i Zenicu uzduž i poprijeko nisam vidio nigdje drva u zgradama. Ljudi ako nemaju plin imaju električne grijàlice i konektore.
prog321 wrote:Prosao sam Sarajevo i Zenicu uzduž i poprijeko nisam vidio nigdje drva u zgradama. Ljudi ako nemaju plin imaju električne grijàlice i konektore.
pa i to ulazi u zivotne obaveze......ma zezas ba ......nema covjek za drva a da spara za putovanja i svalerisanje ...ti to mozda iz svog iskustva
pa i to ulazi u zivotne obaveze......ma zezas ba ......nema covjek za drva a da spara za putovanja i svalerisanje ...ti to mozda iz svog iskustva
ima preko puta moje zgrade seljak se u ratu uvalio u stan iz nekakve vukojebine dosao sa dna kace i komsije se zale da cjepa drvau stanu ...nijeni stan za svakoga...
Mada je proteklo podosta vremena i tip je vjerovatno iscijepao drva. Ja predlažem kao gore, a to je: Uzmi hiltovku, okreni u zid a pod hiltovku poturi šperu i udri. Ima da zvoni cijela zgrada.