hahaha doduse.bitanga_sa_otesa wrote:uaz je jos bolji od lade
stize najavljivani snijeg
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
jefferson
#226 Re: stize najavljivani snijeg
- dzemaludin007
#227 Re: stize najavljivani snijeg
Dje sad nadje padati, sutra idem na put prema Visegradu. Kakva je situacija preko Romanije?!
Da li ce ocistiti onu stranu niz Vrace, ako nece da idem okolo tranzitom prema Palama
Ne bih se smjeo usuditi spustati... 
Da li ce ocistiti onu stranu niz Vrace, ako nece da idem okolo tranzitom prema Palama
-
goran16v
#228 Re: stize najavljivani snijeg
Ma moraju to da oblizu, kako ce entiteski partneri ujutro u zajednicke institucije na posao...
- semirsar
#229 Re: stize najavljivani snijeg
Nece ni raditi, a dnevnice naravno da ce uzetigoran16v wrote:Ma moraju to da oblizu, kako ce entiteski partneri ujutro u zajednicke institucije na posao...
- dzemaludin007
#230 Re: stize najavljivani snijeg
Mislim da dosta i federalnih partnera koristi taj pravac, kad ide na posao.goran16v wrote:Ma moraju to da oblizu, kako ce entiteski partneri ujutro u zajednicke institucije na posao...
-
jefferson
#231 Re: stize najavljivani snijeg
Daj ba ne zajebajigoran16v wrote:Ma moraju to da oblizu, kako ce entiteski partneri ujutro u zajednicke institucije na posao...
-
mahalas505
#232 Re: stize najavljivani snijeg
Davno mi je jaran moj u kanalu spavoQler wrote:Ovako sam i ja na vikendici neki dan sa sluzbenimlijevo moze, desno moze, al' ne moze pravo
i izadjoh
Evo ga 35%:ado-šampion wrote:Ma lupam, ali bilo je bar toliko, dakle brdo je, nije blaga uzbrdica.Bakir1 wrote:i bas ado 40%?

- dzemaludin007
#233 Re: stize najavljivani snijeg
Jbt ako 'vako nastavi, biće sutra pola metra

- Bakir1
#234 Re: stize najavljivani snijeg
mahalas505 wrote:
Evo ga 35%:
4.27
ne mislim da je ado mislio bilo sta lose ali na 40% ni koza pod rucnom ne moze pasti
-
mahalas505
#235 Re: stize najavljivani snijeg
Ma znam, to je bilo cisto edukativno-ilustrativnoBakir1 wrote: ne mislim da je ado mislio bilo sta lose ali na 40% ni koza pod rucnom ne moze pasti
-
esso_sa
#236 Re: stize najavljivani snijeg
Nista nije bolje od Nive !bitanga_sa_otesa wrote:uaz je jos bolji od lade
-
goran16v
#237 Re: stize najavljivani snijeg
jefferson wrote:Daj ba ne zajebajigoran16v wrote:Ma moraju to da oblizu, kako ce entiteski partneri ujutro u zajednicke institucije na posao...
To su respektabilne migracije preko Vraca svako jutro, valja se konektovat na budzet drzave koju ne priznajes!
-
Kiberluskoni
#238 Re: stize najavljivani snijeg
Jooo, Nedim opet dominira na forumu, na jednoj stranici vidim, dvojici je uspio objasnit da pojma nemajujefferson wrote:Aminokiselina wrote:https://www.youtube.com/watch?v=HvqQuC_8VrMJa govorim o stavrnim uslovima i eksploataciji vozila dugo godina.
xDrive je previse baziran an eektronici. I dok to funkcionise za potrebe youtube videa, u stvarnosti gdje u uslovima gdje su ti pogoni potreba a ne moda, vise mehanicki baziran quattro je bolji od bilo kojeg pogona koji se oslanja striktno na elektroniku.
Na kraju BMW nema centralni diferencijal, taman stavili kompjuter iz nove Orions vemirske kapsule.
Ja sam zakleti postovaoc BMW-a, ali ovaj video je sranje. Moj Tiguan sa haldexom bi ovo prosao bez problema.Audi ima centralni diferencijal jaro. Elektronika moze da pomogne, ali na kraju mehanika je ta koja i ako neki senzor otkaze moze prebaciti snagu a da se "ne zbuni."po tvom ispade da je lada niva bolja od audi-a i bmw-a
kod audi-a esp kontrolise koji ce tockovi vuci znaci elektronika i vuku mu unakrsno tocko kad proklize nikad tockovi na istoj osovin dok kod bmw-a vuku sva cetri i kad proklize.
I da, za terena Lada Niva je zakon!
Naravno da je bolje vozilo na snijegu ono koje ima prave diferencijale, a ne hidro spojke i slično. Kod Audija, ima i jednog i drugog, ali verzije sa torsen diferencijalima su prava stvar za snijeg. Tek onda može pomoći i ESP koji radi na principu kočenja pojedinih točkova koji prokližu tako pomažući diferencijalima. Bez torsena, esp je značajno manje efikasan.
- Magarece_godine
#239 Re: stize najavljivani snijeg
Nekad se iznenadiš količinom znanja koju možeš vidjeti ovdje, a nekad dijametralno količina gluposti te obori sa stolice

-
Aminokiselina
#240 Re: stize najavljivani snijeg
Lada Niva je zakon za onog ko nije probao bolje, to je jedno veliko smece od auta, auto koje nema sasije i koje nema spere i kod lade kad proklize vuku unakrsno dva tocka https://www.youtube.com/watch?v=vYY-M5sdX3M#t=208jefferson wrote:Aminokiselina wrote:https://www.youtube.com/watch?v=HvqQuC_8VrMJa govorim o stavrnim uslovima i eksploataciji vozila dugo godina.
xDrive je previse baziran an eektronici. I dok to funkcionise za potrebe youtube videa, u stvarnosti gdje u uslovima gdje su ti pogoni potreba a ne moda, vise mehanicki baziran quattro je bolji od bilo kojeg pogona koji se oslanja striktno na elektroniku.
Na kraju BMW nema centralni diferencijal, taman stavili kompjuter iz nove Orions vemirske kapsule.
Ja sam zakleti postovaoc BMW-a, ali ovaj video je sranje. Moj Tiguan sa haldexom bi ovo prosao bez problema.Audi ima centralni diferencijal jaro. Elektronika moze da pomogne, ali na kraju mehanika je ta koja i ako neki senzor otkaze moze prebaciti snagu a da se "ne zbuni."po tvom ispade da je lada niva bolja od audi-a i bmw-a
kod audi-a esp kontrolise koji ce tockovi vuci znaci elektronika i vuku mu unakrsno tocko kad proklize nikad tockovi na istoj osovin dok kod bmw-a vuku sva cetri i kad proklize.
Nego uhvati se lade i uzivaj do mile volje.
Last edited by Aminokiselina on 06/01/2015 17:40, edited 1 time in total.
-
Aminokiselina
#241 Re: stize najavljivani snijeg
Nek ti znas, ja sam preso 60 000 km terenske voznje navozo sam se svega i svacega sto se auta tice i ti ces meni reci da ne znam klocu jedan.Kiberluskoni wrote:Jooo, Nedim opet dominira na forumu, na jednoj stranici vidim, dvojici je uspio objasnit da pojma nemajujefferson wrote:Aminokiselina wrote:https://www.youtube.com/watch?v=HvqQuC_8VrMJa govorim o stavrnim uslovima i eksploataciji vozila dugo godina.
Naravno da je bolje vozilo na snijegu ono koje ima prave diferencijale, a ne hidro spojke i slično. Kod Audija, ima i jednog i drugog, ali verzije sa torsen diferencijalima su prava stvar za snijeg. Tek onda može pomoći i ESP koji radi na principu kočenja pojedinih točkova koji prokližu tako pomažući diferencijalima. Bez torsena, esp je značajno manje efikasan.
- Bakir1
#242 Re: stize najavljivani snijeg
Ma hajte molim Vas...
-
preludezalude
#243 Re: stize najavljivani snijeg
Gledam veceras ove morone u Tuzli sto odrzavaju i ciste cestu. Nigdje snijega na glavnoj saobracajnici (ama bas nikako) a on sa grederom prolazi gore dole i struze asfalt. Pa oni nisu normalni. A kad je pao prvi dan, nigdje ih nije bilo i so nisu posipali nikako prvih par dana. Snijeg se sam otopio kad je otoplilo.
- ODB
#244 Re: stize najavljivani snijeg
To ti je protiv sihira,ne razumiješ se ti...preludezalude wrote:Gledam veceras ove morone u Tuzli sto odrzavaju i ciste cestu. Nigdje snijega na glavnoj saobracajnici (ama bas nikako) a on sa grederom prolazi gore dole i struze asfalt. Pa oni nisu normalni. A kad je pao prvi dan, nigdje ih nije bilo i so nisu posipali nikako prvih par dana. Snijeg se sam otopio kad je otoplilo.
-
jefferson
#245 Re: stize najavljivani snijeg
Jooo, Nedim opet dominira na forumu, na jednoj stranici vidim, dvojici je uspio objasnit da pojma nemaju
Zbrajao kilometre na Youtube?Nek ti znas, ja sam preso 60 000 km terenske voznje navozo sam se svega i svacega sto se auta tice i ti ces meni reci da ne znam klocu jedan.
-
Kiberluskoni
#246 Re: stize najavljivani snijeg
Aaa, kiseline što se upaliAminokiselina wrote:Nek ti znas, ja sam preso 60 000 km terenske voznje navozo sam se svega i svacega sto se auta tice i ti ces meni reci da ne znam klocu jedan.Kiberluskoni wrote:
Jooo, Nedim opet dominira na forumu, na jednoj stranici vidim, dvojici je uspio objasnit da pojma nemaju
Znaš li ti čitati, ili je nesretna okolnost da se i ti zoveš Nedim.
Haj sad ponovo pročitaj, pa se izvini ko čovjek
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#247 Re: stize najavljivani snijeg

paša neće da upali evo uslikao sam šta da radim
- supercali
#248 Re: stize najavljivani snijeg
Puhnes u bravu i cekas jedno 2-3 mjeseca upalit ce
- shibonja
#249 Re: stize najavljivani snijeg
Zvjernem s prozora,popijem po litra uvinog chaja,i lagano ga naslonim na bravu pishajuci,brojim do dvadeset,,uto "otoplim" bravu,vratim,ga u gache,otvorim vrata ,nadajuci se da je pisha dovoljno topla
,obichno je palilo,pa sad eto vidite jel pali kod vas 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#250 Re: stize najavljivani snijeg
kad sam ja levat WD špartle i lopaticu ostavio u autu
reko ako zaledi da mogu otvoriti
sva sreća mogla se jedna vrata otvorit

sva sreća mogla se jedna vrata otvorit