USA fan page

Post Reply
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#226 Re: USA fan page

Post by japin_mutapi »

Kako to kaže gospodin uvaženi challanger denis "žderači hamburgera".
cLo

#227 Re: USA fan page

Post by cLo »

jefferson wrote:
cLo wrote:Nema sumnje da je Amerika proizvođač zabave br.1 :D Pitam se imaju li oni ijednu fabriku na svojoj teritoriji? :? Ili su sve preselili u zemlje u razvoju i rabe jeftinu radnu snagu? :?
Puno se pitas jaro , nemoj previse razmisljati.
Američka ekonomija me ne zanima, ali slučajno naletim, pa pročitam. Nedavno su izrazili zabrinutost za premještanje velikih kompanija u druge zemlje. Navodno, kompanije se premiještaju kako bi izbjegle neukusno visok porez, koji onda ide po džepu običnog naroda. S druge strane znam da je i radna snaga poskupila van kontinenta, pa su neki bili prinuđeni da se vrate. :D
Sve u svemu, previše lično shvataš i ne znam zašto si prozvan da nekoga braniš, kada nisam nikoga napadala, ova tema je šega!
Ja uživam u američkim proizvodima ;) iako o američkoj politici nemam lijepo mišljenje..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#228 Re: USA fan page

Post by pici »

Image

sema911s

#229 Re: USA fan page

Post by sema911s »

budza wrote:ne znam zasto ovaj forum dopusta promovisanja terorizma?

usa je najvece zlo na planeti, a vi joj dajete paznje sa navijackom temom. strasno.
usa vam je svim mogucim blokadama i ne reakcijom, dobrim delom kumovala za 40 hiljada pobijenih civila i desetinom hiljada silovanih zena.
usa jest pobila mnogo ljudi ali ti ljudi su bili zli(atomska,vijetnam,irak,afganistan,kolumbija isl) ali sta je sa ostalima osmanlije/turci su macetama pobili oko 50miliona na svome putu, zapadni evropljani tako negdje, hirohito je naredio ubijanje oko 20miliona azijata, seseseko milion, sta tvoji rusi uradise sam staljin 10miliona,
amerika vama smeta ali da nebi te amerike danas nas u Bosni nebi bilo, sjeti se ko je bombardovao beograd, novi sad, uporista oko sarajeva, ko je shebao srbiju osiromasenim uraniumom, ko je zvekno tomahavk u kinesku ambasadu pa rekao jebite se pogrijesili smo ali podrzite slobu sledeca ide na peking, jesu mogli prije reagovat ali dosta tih zlocina se radila tajno i u suradnji sa domacim izdajnicima(citaj sa takvim ko ti)

i da kada udjes u Ameriku covjek se osjeca ko kod kuce odakle god da si jer ima neko tvoj u blizini, ko je oporavio evropu poslije 45, ko je zaustavio hitlera pred moskvom(jesu rusi ali cijim puskama, cijom municijom, i ciju su psennicu i meso jeli sigurno nisu srbsku),.,

i ovaj hebeni kompjuter su nam oni dali napravili

vama nek smeta ali to je zemlja slobodnih

jes da u zdanje vrijeme mnogi seru al skontace kad tad,.
sema911s

#230 Re: USA fan page

Post by sema911s »

japin_mutapi wrote:Kako to kaže gospodin uvaženi challanger denis "žderači hamburgera".

ovoga challanger-a bih rado poslao o svom trosku u njegov dragu s. koreju, srbiju, rusiju, kod njegovih voljenih isis, talibana samo par dana da vidi svijeta malo
cLo

#231 Re: USA fan page

Post by cLo »

sema911s wrote: usa jest pobila mnogo ljudi ali ti ljudi su bili zli
:lol: :thumbup:
jao_situacije

#232 Re: USA fan page

Post by jao_situacije »

zambaklija wrote:e što nemam moć da svakog pojedinca ,koji je protiv demokratije i hamerike i tkz.slobodnog svijeta,strpam u te države koje veličaju ko rusiju,tursku,iran i slične ah da i sjevernu koreju....opklada da bi za najkasnije 14 dana počeli kukumačiti.....
http://www.klix.ba/biznis/privreda/turs ... /141227023
neradnici u Tursku ne idu, tamo se radi.
JohnnyS

#233 Re: USA fan page

Post by JohnnyS »

Dobar dan poštovane kolege slobodoljubi.

Vidim ovi rusoljubi opet zuje po temi. Doduše, uvijek su se mušice zabijale glavom u svjetlo, a zna se ko je danas Svjetlo.
sema911s

#234 Re: USA fan page

Post by sema911s »

jao_situacije wrote:
zambaklija wrote:e što nemam moć da svakog pojedinca ,koji je protiv demokratije i hamerike i tkz.slobodnog svijeta,strpam u te države koje veličaju ko rusiju,tursku,iran i slične ah da i sjevernu koreju....opklada da bi za najkasnije 14 dana počeli kukumačiti.....
arbeit macht frei
dezurni_ucenik

#235 Re: USA fan page

Post by dezurni_ucenik »

Image
jao_situacije

#236 Re: USA fan page

Post by jao_situacije »

sema911s wrote:
jao_situacije wrote:
arbeit macht frei
Gaze ljudi sve oko sebe, ali ipak su američani kul. Inače tema je baš bezze nigdje nema najbitnijih američanskih stvari đe je ba oružje đe je f22, đe su nosaĆi afijona, đe su podmornice i abrams. Vi navalili sa ovim sisama i zastavama i hambašima i pjesmama dajte eksplozije rakete bombe.
Mohamad Sissoko

#237 Re: USA fan page

Post by Mohamad Sissoko »

.
Last edited by Mohamad Sissoko on 27/12/2014 14:00, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#238 Re: USA fan page

Post by dezurni_ucenik »

Mohamad Sissoko wrote:
cLo wrote:
sema911s wrote: usa jest pobila mnogo ljudi ali ti ljudi su bili zli
:lol: :thumbup:
Spaljene bebe na ulazu sprženih autobusa u Japanu kao rezultat atomske bombe su po njemu zli ljudi.

A silovanih 2 miliona svabica je odraz "ruske sile i dominacije"?
Mohamad Sissoko

#239 Re: USA fan page

Post by Mohamad Sissoko »

.
jao_situacije

#240 Re: USA fan page

Post by jao_situacije »

jefferson wrote:
Postaviti pitanje jel se sta proizvodi u SAD moze neko ko nije izasao iz svoje mahale a kamo li prebacio preko granice.
Ako sam ja dobro shvatio ti si iz murice imam jedno pitanje, to me uvijek zanimalo i ne provociram nego me stvarno zanima pa ako znaš da odgovoriš. Vezano je za nekretnine konkretno kuće, zašto su tako skupe mislim na jednu finu solidnu kuću koja vrlo lako dosegne milion$ kad se prodaje.. kako ja gledam ovako iz BiH barem ono što sam vidio, ne prave se od cigle blokova itd. već su najčešće od drveta, i da li se uopće često kuće od cigle i blokova, znači kako u BiH inače prave ljudi, pojavljuju na tržištu? Meni to sve izgleda nekako nekvalitetno, a ljudi velike kredite uzimaju da kupe takvu kuću to mi je uvijek bila misterija, pa eto ako može odgovor iz prve ruke bio bih zahvalan :D
jao_situacije

#241 Re: USA fan page

Post by jao_situacije »

dezurni_ucenik wrote:

A silovanih 2 miliona svabica je odraz "ruske sile i dominacije"?
Ne branim Ruse da se razumijemo, ali prvo su Švabe silovali Ruskinje čak je bio državni plan da se miješa genetski materijal kvalitetnih arijevskih vojnika i Ruskinja i da se tako pravi 1 generacija najkvalitetnijih Europljana.. Tu su 1:1 ako ćemo iskreno, ovo kažem bez komentiranja samog čina silovanja koji je dakako bestijalan zločin.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#242 Re: USA fan page

Post by pici »

Image

Image

Image
exliberal-ex

#243 Re: USA fan page

Post by exliberal-ex »

par pitanja

dali se na ovoj temi moze normalno raspravljat ili je samo za postavljanje slicica o slobodarskoj americi....
koliko je ucesnika ove teme bilo/trenutno u usa

ocito je da ce neko ko se usudi da napise nesto protiv usa biti proglasen rusofilom u najmanju ruku ali dajte pobogu...ako je rasprava o americi da pricamo o svemu
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#244 Re: USA fan page

Post by japin_mutapi »

exliberal-ex wrote:par pitanja

dali se na ovoj temi moze normalno raspravljat ili je samo za postavljanje slicica o slobodarskoj americi....

ocito je da ce neko ko se usudi da napise nesto protiv usa biti proglasen rusofilom u najmanju ruku ali dajte pobogu...ako je rasprava o americi da pricamo o svemu
ima tema AMERIKA i tamo se konstruktivno i agumentvano raspravlja

ovo je tema USA fan page ali prvenstveno služi za podjebavanje amerofoba
exliberal-ex

#245 Re: USA fan page

Post by exliberal-ex »

japin_mutapi wrote:
exliberal-ex wrote:par pitanja

ima tema AMERIKA i tamo se konstruktivno i agumentvano raspravlja

ovo je tema USA fan page ali prvenstveno služi za podjebavanje amerofoba
ah ok...zahvaljeujem
zavrzlama

#246 Re: USA fan page

Post by zavrzlama »

Najsmjesniji su oni koji naginju rusiji i arapskim zemljama,a kad su birali gdje hljeb i normalan zivot zivjeti izabrali USA,Kanadu,Australiju,Novi Zelad i sad prde o americkoj okupaciji drzava u koje nisu oni sami nikad zeljeli da odu da zive :D
Gojeni H

#247 Re: USA fan page

Post by Gojeni H »

zavrzlama wrote:Najsmjesniji su oni koji naginju rusiji i arapskim zemljama,a kad su birali gdje hljeb i normalan zivot zivjeti izabrali USA,Kanadu,Australiju,Novi Zelad i sad prde o americkoj okupaciji drzava u koje nisu oni sami nikad zeljeli da odu da zive :D
:thumbup:
DVolicnost.
Isto kao sto je dvolicnost drzati pridike kako nacionalisticka raja sire mrznju, a 'vamo protiv crnaca se cista obraza pise. Ali "oni su zaista takvi", Srbi/Hrvati/iks ipsiloni "nisu zaista takvi".

Kao sto je dvolicno zivjeti u nekoj zemlji i reci "boli me ponos sta ta zemlja radi drugima", a ocekivati da se drugi "ocituju".
Ali za neke druge teme je to ...
sema911s

#248 Re: USA fan page

Post by sema911s »

jao_situacije wrote:
jefferson wrote:
Postaviti pitanje jel se sta proizvodi u SAD moze neko ko nije izasao iz svoje mahale a kamo li prebacio preko granice.
Ako sam ja dobro shvatio ti si iz murice imam jedno pitanje, to me uvijek zanimalo i ne provociram nego me stvarno zanima pa ako znaš da odgovoriš. Vezano je za nekretnine konkretno kuće, zašto su tako skupe mislim na jednu finu solidnu kuću koja vrlo lako dosegne milion$ kad se prodaje.. kako ja gledam ovako iz BiH barem ono što sam vidio, ne prave se od cigle blokova itd. već su najčešće od drveta, i da li se uopće često kuće od cigle i blokova, znači kako u BiH inače prave ljudi, pojavljuju na tržištu? Meni to sve izgleda nekako nekvalitetno, a ljudi velike kredite uzimaju da kupe takvu kuću to mi je uvijek bila misterija, pa eto ako može odgovor iz prve ruke bio bih zahvalan :D
skupe su zbog podrucja gdje se nalaze, isto ko sto je centar sarajeva skuplji od dobrinje ilidze tako i kod njih,
kuce jesu od drveta montazne, i kod njih je radna snaga skupa, ono radni sati, pa cijena tih nkretnina ja velika u odnosu na BiH, dok za amerikance jbga nisu nekima, ista stvar ti je i po zapadnoj evropi nekretnine su skupe, cijena kuce u minkenu i dalasu je u par eura,.

imas tih od cigle, ali su rijetke, drvo je dostupnije, lakse se zamjeni ako koji dio strada, kvaliteta sada koriste te moderne materijale, pa drvo vise nije drvo vec sa primjesom plastike i svega i svacega, izolacije metar, pa vani ukras,.
Altair_SA

#249 Re: USA fan page

Post by Altair_SA »

8)

Image

U.S. National Anthem

Oh, say! can you see by the dawn's early light
What so proudly we hailed at the twilight's last gleaming;
Whose broad stripes and bright stars, through the perilous fight,
O'er the ramparts we watched were so gallantly streaming?
And the rocket's red glare, the bombs bursting in air,
Gave proof through the night that our flag was still there:
Oh, say! does that star-spangled banner yet wave
O'er the land of the free and the home of the brave?

On the shore, dimly seen through the mists of the deep,
Where the foe's haughty host in dread silence reposes,
What is that which the breeze, o'er the towering steep,
As it fitfully blows, half conceals, half discloses?
Now it catches the gleam of the morning's first beam,
In fully glory reflected now shines in the stream:
'Tis the star-spangled banner! Oh, long may it wave
O'er the land of the free and the home of the brave!

And where is that band who so vauntingly swore
That the havoc of war and the battle's confusion
A home and a country should leave us no more?
Their blood has washed out their foul footsteps' pollution!
No refuge could save the hireling and slave
From the terror of flight or the gloom of the grave:
And the star-spangled banner in triumph doth wave
O'er the land of the free and the home of the brave.

Oh, thus be it ever, when freemen shall stand
Between their loved home and the war's desolation!
Blest with victory and peace, may the heav'n-rescued land
Praise the Power that hath made and preserved us a nation!
Then conquer we must, when our cause it is just,
And this be our motto: "In God is our trust":
And the star-spangled banner in triumph shall wave
O'er the land of the free and the home of the brave.
LDLT

#250 Re: USA fan page

Post by LDLT »

cLo wrote:Nema sumnje da je Amerika proizvođač zabave br.1 :D Pitam se imaju li oni ijednu fabriku na svojoj teritoriji? :? Ili su sve preselili u zemlje u razvoju i rabe jeftinu radnu snagu? :?

Velik dio proizvodnje koja je radno intenzivna se prebacio van, ništa neobično, sve danas bogate zemlje prolaze kroz tu transformaciju. Sekundarni sektor ima sve manji udio zaposlenih a sve više tercijarni. Proizvodnja se velikim dijelom automatizira, a najveći stvaraoc dodane vrijednosti postaje tehnologija.
Iznimka toga su zemlje koje izvoze naftu i plin, to su jedine bogate koje (često) ne prate ovaj model.

Nije baš up to date statistika, ali vidi se
Image
Link za uvećati
https://servicegermany.files.wordpress. ... =354&h=266

Inače, zanimljivost - u zadnje vrijeme se proizvodni pogoni polako kreću vraćati u USA, makar je još prerano govoriti o nekoj "renesansi", kao što su ju nazvali neki iz politike.

Najveća ironija - koriste pravo slobode govora da propagiraju ideje koje u pravilu ukidaju to pravo ili ga podosta ograničavaju.
Prisutno u velikom broju zemalja u tranziciji.
Post Reply