Joooj gdje ovo izvuce
Sarajevo u Ratu
-
rahmanjin
#226 Re: Sarajevo u Ratu
- ahuseino
#227 Re: Sarajevo u Ratu
Ja pojma nemam o ovim tenama... jesu li se djelile gdje u ratu...rahmanjin wrote: Najgore tene na svijetu, kako su samo noge smrdile kad ih izujes to je bilo cudo
Ja bio dobio one fake londonke (jesu li se tako zvale) one cizme lafo za specijalce a od nekog sjajnog materijala, laHke ko pero... propuh zivi... poplava ziva... dok nisam dobio neke bolje ali i dalje hladne (prava koza
-
rahmanjin
#228 Re: Sarajevo u Ratu
kako se ne sjecas yugosport tena, skoro citav grad ih je imao. Nesto najgore sto sam nosioahuseino wrote:Ja pojma nemam o ovim tenama... jesu li se djelile gdje u ratu...rahmanjin wrote: Najgore tene na svijetu, kako su samo noge smrdile kad ih izujes to je bilo cudo
Ja bio dobio one fake londonke (jesu li se tako zvale) one cizme lafo za specijalce a od nekog sjajnog materijala, laHke ko pero... propuh zivi... poplava ziva... dok nisam dobio neke bolje ali i dalje hladne (prava koza) tamo mescini '93...
-
mahalas505
#229 Re: Sarajevo u Ratu
Jos kad se pocne raspadati dzon sa unutrasnje strane i pocne se osjecati ona plastika unutar dzonarahmanjin wrote:kako se ne sjecas yugosport tena, skoro citav grad ih je imao. Nesto najgore sto sam nosioahuseino wrote:Ja pojma nemam o ovim tenama... jesu li se djelile gdje u ratu...rahmanjin wrote: Najgore tene na svijetu, kako su samo noge smrdile kad ih izujes to je bilo cudo
Ja bio dobio one fake londonke (jesu li se tako zvale) one cizme lafo za specijalce a od nekog sjajnog materijala, laHke ko pero... propuh zivi... poplava ziva... dok nisam dobio neke bolje ali i dalje hladne (prava koza) tamo mescini '93...
, al tad je bilo daj sta das.
- johnnykola
#230 Re: Sarajevo u Ratu
rahmanjin wrote:kako se ne sjecas yugosport tena, skoro citav grad ih je imao. Nesto najgore sto sam nosioahuseino wrote:Ja pojma nemam o ovim tenama... jesu li se djelile gdje u ratu...rahmanjin wrote: Najgore tene na svijetu, kako su samo noge smrdile kad ih izujes to je bilo cudo
jedno vrijeme su se furale i one ruzne cipele, mislim da su ih zvali rendzerke.mahalas505 wrote:Jos kad se pocne raspadati dzon sa unutrasnje strane i pocne se osjecati ona plastika unutar dzona.
svi su ih nosali! najbliza slika koju nadjoh:

samo su gore bile pertle namjesto kopce. koliko li je samo na njima zaradio
onaj ko ih je u sa u odsutnom trenutku proturio!
- Cholina_Lokica
#231 Re: Sarajevo u Ratu
ne diraj u njih, eno ih kod moje babe jos uvijek na zivotu, nosa ih po dvoristujohnnykola wrote:jedno vrijeme su se furale i one ruzne cipele, mislim da su ih zvali rendzerke.
onaj ko ih je u sa u odsutnom trenutku proturio!
- johnnykola
#232 Re: Sarajevo u Ratu
Dile wrote:ne diraj u njih, eno ih kod moje babe jos uvijek na zivotu, nosa ih po dvoristujohnnykola wrote:jedno vrijeme su se furale i one ruzne cipele, mislim da su ih zvali rendzerke.
onaj ko ih je u sa u odsutnom trenutku proturio!![]()
![]()
![]()
- ahuseino
#233 Re: Sarajevo u Ratu
Ma ja Hinu se nikako ne sjecam...rahmanjin wrote:kako se ne sjecas yugosport tena, skoro citav grad ih je imao. Nesto najgore sto sam nosioahuseino wrote:Ja pojma nemam o ovim tenama... jesu li se djelile gdje u ratu...rahmanjin wrote: Najgore tene na svijetu, kako su samo noge smrdile kad ih izujes to je bilo cudo
Valjda u centru nisu bile dostupne...
Taj dragulj domace modne industrije.
- exliberal
#234 Re: Sarajevo u Ratu
Mi dobili italijanske cizme taman pred izlazak na Treskavicu...dobre sminkerske, mekane, lagane za nosit, ma ljepota .....dok nisu vidjele kamenjara...kad sam se vracao morao sam ih vezat kanapom jer su se kompletno raspale
....najbolje su bile one JNA ....nepoderive
- ahuseino
#235 Re: Sarajevo u Ratu
Imal' ko sliku onog prsluka specijalnog... za specijalce...
Sto se sio od materijala od onih crnih sjajnih torbi...
Shmiiinkaa

Ja im'o prve kamuflazne tole... mater sasila od satorskog krila... ni sam ne znam gdje sam ga nabavio.
A stari (rahmetli) sebi dao sasiti jaknu od onih americkih vreca za spavanje... PERNATIH vojnih... kuho se ziv...
Jakne sasivene od humanitarnih deka... pa kad se to natopi od kise, odma si 20 kila tezi... sta neuhranjen...

Shmiiinkaa
Ja im'o prve kamuflazne tole... mater sasila od satorskog krila... ni sam ne znam gdje sam ga nabavio.
A stari (rahmetli) sebi dao sasiti jaknu od onih americkih vreca za spavanje... PERNATIH vojnih... kuho se ziv...
Jakne sasivene od humanitarnih deka... pa kad se to natopi od kise, odma si 20 kila tezi... sta neuhranjen...
-
ismb
#236 Re: Sarajevo u Ratu
Ove tene (nas 56 u spavaonici u avgustu 1992), te ona narandžasta uniforma (al' u k...u) tj. deka (sniper delight - to mi govorili Briti iz UN-a) kad se namoči.... Eeeee, kakvi Chaneli, Diori i ostali miomirisi. Yet, I would love if I've kept itrahmanjin wrote:Joooj gdje ovo izvuce. Najgore tene na svijetu, kako su samo noge smrdile kad ih izujes to je bilo cudo
- exliberal
#237 Re: Sarajevo u Ratu
Jebi ti to te jakne su dobre bile, mi smo imali par takvih pa kad je padalo znali smo napravit vjetrovku od plastike ( samo da se nenatopi) ali nista nije grijalo kao one.....ahuseino wrote:Imal' ko sliku onog prsluka specijalnog... za specijalce...![]()
Shmiiinkaa![]()
Jakne sasivene od humanitarnih deka... pa kad se to natopi od kise, odma si 20 kila tezi... sta neuhranjen...![]()
![]()
- ahuseino
#238 Re: Sarajevo u Ratu
... ni svrbilo...exliberal wrote:Jebi ti to te jakne su dobre bile, mi smo imali par takvih pa kad je padalo znali smo napravit vjetrovku od plastike ( samo da se nenatopi) ali nista nije grijalo kao one.....ahuseino wrote:Imal' ko sliku onog prsluka specijalnog... za specijalce...![]()
Shmiiinkaa![]()
Jakne sasivene od humanitarnih deka... pa kad se to natopi od kise, odma si 20 kila tezi... sta neuhranjen...![]()
![]()
- exliberal
#239 Re: Sarajevo u Ratu
ma ja govorim o onim sto su sivene od vreca za spavanje....ne od humanitarnih deka...nezajebajiahuseino wrote:... ni svrbilo...exliberal wrote:Jebi ti to te jakne su dobre bile, mi smo imali par takvih pa kad je padalo znali smo napravit vjetrovku od plastike ( samo da se nenatopi) ali nista nije grijalo kao one.....ahuseino wrote:Imal' ko sliku onog prsluka specijalnog... za specijalce...![]()
Shmiiinkaa![]()
![]()
![]()
- ahuseino
#240 Re: Sarajevo u Ratu
a... pa jes', jes', kazem stari moj se kuho i gdje htjeo i gdje nije... sve je skido, ka'e vruce mu...exliberal wrote:ma ja govorim o onim sto su sivene od vreca za spavanje....ne od humanitarnih deka...nezajebajiahuseino wrote:... ni svrbilo...exliberal wrote:
Jebi ti to te jakne su dobre bile, mi smo imali par takvih pa kad je padalo znali smo napravit vjetrovku od plastike ( samo da se nenatopi) ali nista nije grijalo kao one.....![]()
- exliberal
#241 Re: Sarajevo u Ratu
Pa i ja sma tako prvi put.....skidaj sve..kad sam dosao kuci samo imao majicu ispod....stara me gleda i pita sine jel tebi dobro...sto si se skinuo? Nije mi vjerovala dok je nisam nagovorio da uzme drugu vreci i da je otvori i prebaci preko sebe dok spava...ja ujutro dosao kod staraca (oni spavali u podrumu dok sam ja bio na spratu ..hrabar momcinaahuseino wrote:
a... pa jes', jes', kazem stari moj se kuho i gdje htjeo i gdje nije... sve je skido, ka'e vruce mu...A nagura dzempercina ispod pa dok nije skonto da mu nis' ne treba... ispod...
Ja kasnije starog zajebavao, rekoh stari jesi li ti to sta radio...ma jok ...gdje cu kad smo bili ko u sauni..hoce srce da me opali u po noci
- RIZVA
#242 Re: Sarajevo u Ratu

Alipasino polje B-faza 1992
- Nekako s proljeća
#243 Re: Sarajevo u Ratu
Last edited by Nekako s proljeća on 06/05/2010 10:29, edited 2 times in total.
- Nekako s proljeća
- Nekako s proljeća
- Nekako s proljeća
- Nekako s proljeća
- Nekako s proljeća
- Nekako s proljeća
- uvjek dobar gost
#250 Re: Sarajevo u Ratu
ako neko ima volje i energije da pomogne da se ovaj film ipak desi neka pošalje pm !