Talačka kriza u Sidneju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
AcaLukas

#226 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by AcaLukas »

Dok nepismeni ljudski otpad iz Saudije finansira razne Bosnice i vehabiprimitivce sirom svijeta:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... -home.html
Gay Saudi prince who killed manservant to serve jail term at home
A homosexual Saudi prince jailed for life in Britain for killing his manservant is to serve the rest of his sentence in his home country, it emerged today
Image
Image
Image

Sada je na slobodi u Saudiji, familija mu sredila. Sada smrce kokain s dlakavih i muski guzica na jahtama rahmetli dede Fahda (da, onaj krmak Fahd koji je izgradio dzamiju u Sarajevu da nas uci moral). :izet:

Poserem se i na Fahda, i na Bosnica i na one budale sto im vjeruju.
dječak sa šibicama

#227 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by dječak sa šibicama »

AcaLukas wrote:Dok nepismeni ljudski otpad iz Saudije finansira razne Bosnice i vehabiprimitivce sirom svijeta:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... -home.html
Gay Saudi prince who killed manservant to serve jail term at home
A homosexual Saudi prince jailed for life in Britain for killing his manservant is to serve the rest of his sentence in his home country, it emerged today
Image
Image
Image

Sada je na slobodi u Saudiji, familija mu sredila. Sada smrce kokain s dlakavih i muski guzica na jahtama rahmetli dede Fahda (da, onaj krmak Fahd koji je izgradio dzamiju u Sarajevu da nas uci moral). :izet:

Poserem se i na Fahda, i na Bosnica i na one budale sto im vjeruju.
Pazi Engleza... pa logicno, ruka ruku mije :oops:
TheMule

#228 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by TheMule »

AlfaKentaur wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
AlfaKentaur wrote: Ne treba biti veliki znalac historije da bi sabrao dva i dva, i da bi znao da su nijemci krscani koji su ubijali jevreje iz vjerskih razloga odnosno vjerske mrznje. Ili ti hoces da kazes da krscanska njemacka nije ubijala jevreje sto su jevreji nego iz nekih drugih razloga?

Ja razumijem zasto raste islamofobija i ksenofobija, ali to ne opravdavam. A za razliku od mene koji to samo razumije, ti si rekao da ti opravdavas islamofobiju i ksenofobiju a sto znaci da opravdavas zlo i mrznju.

A razlog zasto sam spomenuo WWII je taj sto kada muslimani pocine zlodjelo to se automatski veze za Islam, a to sto je 6 miliona jevreja ubijeno iz vjerske mrznje od strane krscana (nijemaca) nije vazno i niko to ne veze za krscanstvo iako je cinjenica da su nijemci krscani koji su ubijali jevreje upravo samo zato sto su bili druge vjere odnosno jevreji. A da inkvizciju i krstaske ratove i ne spominjemo...

Ti si rekao da razumijes i opravdavas islamofobiju zbog ovoga sto se desilo danas, a ja tebe pitam razumijes li i opravdavas li muslimansku mrznju prema krscanima zbog njihovih nedijela? Trebaju li se muslimani ljutiti na krscane zbog finansiranja okupacije Palestine i ubijanja palestinaca a sto se direktno finansira iz zemalja koje su vecinski krscanske? Znas li da je Njemacka upravo odobrila pomoc Izraleu u nabavci tri nova ratna broda koji ce biti koristeni za ugnjetavanje plestinaca? Ili cemo se sloziti da bilo kakva fobija i generalizacija nije dobrodosla bez obzira o cemu se radi i da za takve osjecaje ne treba biti razumijevanja i opravdavanja?
NETACNO
Nego zasto su ih ubijali? Hajde da cujem neki antisemitski razlog i izgovor.
I koje su nijemci vjere ako nisu krscanske?
Da su bili Krscani, ne bi ih ubili. Katolicka crkva je bila veoma usko vezana za fasiste u tom ratu.
AcaLukas

#229 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by AcaLukas »

SaraFina wrote:Meni je rasprava o tome da svaki Musliman pa i evropski, sad treba traziti ispriku zbog svoje religije čista nebuloza.

Čovjek je ubio ljude nazalost nevine ali tu odgovornost ne snosi vjera a ni svi ovozemaljski Muslimani ..

Australijanci su sami na twiteru evo pokrenuli akciju kojom zele dokazati da ne smatraju sve Muslimane teroristima, što je jedan ljudski i normalan gest.
Stvar je u tome sto vecina australijanaca kritikuje njihov ljudski otpad (Australian Defence League i slicne picke materine), vecina njemaca kritikuje naciste itd. Sto bi sada trebala biti neboluza da normalni muslimani kritikuju ljudski otpad koji pada na propagandu Saudije?
AlfaKentaur

#230 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by AlfaKentaur »

dječak sa šibicama wrote:I misli li neko ovog lika zaustaviti u trabunjanju gluposti i izmisljotina?
Je li nije istina da su nijemci kršćani i da su nijemci ubijali jevreje iz vjerske mrznje odnosno samo zato sto s bili jevreji? Je li nije istina da su kršćani ubili 6 miliona jevreja i desetine miliona drugih i tako izazvali jednu od najvecih ljudskih tragedija ikada?
AcaLukas

#231 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by AcaLukas »

AlfaKentaur wrote:
dječak sa šibicama wrote:I misli li neko ovog lika zaustaviti u trabunjanju gluposti i izmisljotina?
Je li nije istina da su nijemci kršćani i da su nijemci ubijali jevreje iz vjerske mrznje odnosno samo zato sto s bili jevreji? Je li nije istina da su kršćani ubili 6 miliona jevreja i desetine miliona drugih i tako izazvali jednu od najvecih ljudskih tragedija ikada?
Na nivou si cetnickih primitivaca.

"Pa sta ako smo pobili 8000 turaka (ustvari je bilo 1300), hrvati su u Jasenovcu ubili milijon Srba" :oops:

Ides pod ignore, preporucujem i drugim da te stave pod ignore jer kvaris temu.
AlfaKentaur

#232 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by AlfaKentaur »

AcaLukas wrote:
AlfaKentaur wrote:
Na nivou si cetnickih primitivaca.

"Pa sta ako smo pobili 8000 turaka (ustvari je bilo 1300), hrvati su u Jasenovcu ubili milijon Srba" :oops:

Ides pod ignore, preporucujem i drugim da te stave pod ignore jer kvaris temu.
To sto sam napisao ni na koji nacin ne opravdava i ne ralativizuje zlodjela muslimanskih ekstremista i budala. To sto sam napisao ima za cilj da pokaze da krscani nicu cvjećke nego su odgovorni za jedno od najvecih krvoprolica u ljudskoj historiji a to je WWII i 6 miliona ubijenih jevreja.

Druga je stvar sto nekima smeta da se spominje ta cinjenica.
It_is_a_Leclerc

#233 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by It_is_a_Leclerc »

AlfaKentaur wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Nemoj inzistirati na temi, jer ne može nikako 10 ljudi slabije znati historiju od tebe. A svi je znamo bolje.

Nego, hajde da razgovaramo o tome zbog čega se ti osjećaš ugroženo kad ja kažem da je potpuno razumljivo, nakon ovakvih napada, zašto raste islamofobija u zemljama bogate Evrope ?! I zašto ti je odgovor na svaki moj argument (vrlo kvalitetan, dabome) da "kršćani" (kako ti netačno i potpuno paušalno kvalifikuješ sav svijet osim slijepog crijeva svijeta na Bliskom istoku ubijaju muslimane, pa je onda, po tvojoj logici, dozvoljeno i muslimanima da se tu i tamo malo zaigraju ?
Ne treba biti veliki znalac historije da bi sabrao dva i dva, i da bi znao da su nijemci krscani koji su ubijali jevreje iz vjerskih razloga odnosno vjerske mrznje. Ili ti hoces da kazes da krscanska njemacka nije ubijala jevreje sto su jevreji nego iz nekih drugih razloga?

Ja razumijem zasto raste islamofobija i ksenofobija, ali to ne opravdavam. A za razliku od mene koji to samo razumije, ti si rekao da ti opravdavas islamofobiju i ksenofobiju a sto znaci da opravdavas zlo i mrznju.

A razlog zasto sam spomenuo WWII je taj sto kada muslimani pocine zlodjelo to se automatski veze za Islam, a to sto je 6 miliona jevreja ubijeno iz vjerske mrznje od strane krscana (nijemaca) nije vazno i niko to ne veze za krscanstvo iako je cinjenica da su nijemci krscani koji su ubijali jevreje upravo samo zato sto su bili druge vjere odnosno jevreji. A da inkvizciju i krstaske ratove i ne spominjemo...

Ti si rekao da razumijes i opravdavas islamofobiju zbog ovoga sto se desilo danas, a ja tebe pitam razumijes li i opravdavas li muslimansku mrznju prema krscanima zbog njihovih nedijela? Trebaju li se muslimani ljutiti na krscane zbog finansiranja okupacije Palestine i ubijanja palestinaca a sto se direktno finansira iz zemalja koje su vecinski krscanske? Znas li da je Njemacka upravo odobrila pomoc Izraleu u nabavci tri nova ratna broda koji ce biti koristeni za ugnjetavanje plestinaca? Ili cemo se sloziti da bilo kakva fobija i generalizacija nije dobrodosla bez obzira o cemu se radi i da za takve osjecaje ne treba biti razumijevanja i opravdavanja?
Pa normalno da opravdavam. Hajde gledaj to ovako... Ti svaki dan plaćaš porez, i dio tvog poreza ide za nekog tamo čovjeka koji neće da radi, samo pljuje državu i njene građane, a došao je iz 200 puta goreg društva. Ti radiš, daješ porez, a dio ide za socijalnu pomoć tom čovjeku. Sutra dan, ti sjediš u kafiću, kad uleće taj čovjek, vadi pištolj i kaže - "U ime Boga, ja ću vas pobiti". I ti sad, kad sve to završi, normalno da ćeš, kad ti neko spomene tog čovjeka i zajednicu kojoj on pripada, reći - "Ma goni ih u 3 pm".

Krećeš sa pogrešne premise. Kad čine zločine, teroristi sa bliskog istoka to rade vičući - Allahu Ekber, što je u zapadnim zemljama odavno alarm da će neko poginuti. Kad su Nijemci činili zločine, to nisu činili u ime Boga, nego u ime države i svoje poremećene vizije o čistoj rasi koja upravlja svijetom, dok su "prljave" rase potičinjene njihovoj volji.

Dosta stvari gledaš kolektivistički. Zašto bi muslimani bili ljuti na Njemačku jer financira Izrael, a ne bi rekli - Danke Deutschland jer na svojoj grbači vuče milion muslimana, socijalnih slučajeva, koji tu Njemačku državu proklinju u kamen, a ispuzali su iz tamo nekog kamena ?!
MyTao

#234 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by MyTao »

AlfaKentaur wrote:
Nije istina. Nacisti su ubijali iz rasnih razloga. Nisu se jevreji mogli spasiti tako sto bi presli na krscanstvo. Dok ovi Islamisti danas ubijaju one koji ne zele da prihvate Allaha kao jedinog pravog boga, i Muhameda kao njegovog poslanika.
TheMule

#235 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by TheMule »

MyTao wrote:
AlfaKentaur wrote:
Nije istina. Nacisti su ubijali iz rasnih razloga. Nisu se jevreji mogli spasiti tako sto bi presli na krscanstvo. Dok ovi Islamisti danas ubijaju one koji ne zele da prihvate Allaha kao jedinog pravog boga, i Muhameda kao njegovog poslanika.
Islamisti ubijaju i muslimane :roll:
AcaLukas

#236 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by AcaLukas »

AlfaKentaur wrote: To sto sam napisao ni na koji nacin ne opravdava i ne ralativizuje zlodjela muslimanskih ekstremista i budala. To sto sam napisao ima za cilj da pokaze da krscani nicu cvjećke nego su odgovorni za jedno od najvecih krvoprolica u ljudskoj historiji a to je WWII i 6 miliona ubijenih jevreja.

Ta tema rijetko kome smeta, lazes, imas milion knjiga, dokumentaraca, spomenika...

Znaci, sledeci put kada neko prica o genocidu nad jevrejima i kritikuje naciste njemci trebaju ustati i reci:

Antifasista: Nacizam je problem i prijetna ljudima:
Gerhard: " 'Ta je koji kurac, pa i sovjeti su ubijali, nisu cvjecke"
Antifasista: Da, ali tema je nacizam i genocid nad jevrejima
Gerhard: Vidim ja da vama smeta ta cinjenica da i komunisticki ateisti ubijaju

:-)

Prestani vise, ako trolas veoma si bezobrazan jer je ova tema o klanju civila. Idi na pdf kosarka ili Milorad Dodik i tamo bacaj bombe
AlfaKentaur

#237 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by AlfaKentaur »

It_is_a_Leclerc wrote: Kad su Nijemci činili zločine, to nisu činili u ime Boga, nego u ime države i svoje poremećene vizije o čistoj rasi koja upravlja svijetom, dok su "prljave" rase potičinjene njihovoj volji.
A to sto se radi o krscanskoj zemlji je samo slucajnost? I Katolicka crkva nije imala nista sa sirenjem mrznje prema jevrejima?

Ponovit cu ono sto sam ranije napisao, nije bitno jesu li se vojnici pojednacko pozivali na Boga kada su cinili zlocine, bitna je cinjenica da je Njemacka krscanska zemlja i da su jevreje ubijali krscani. Krscanska zemlja i krscani su odgovorni za jedno od najvecih krvoprolica u historiji covjecanstva. Jevreje nisu ubili i gurali u gasne komore budisti nego krscani.
AcaLukas

#238 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by AcaLukas »

MyTao wrote:
AlfaKentaur wrote:
Ovi Islamisti ubijaju one koje se ne slazu sa sektom vehabizma. Kolju one koji nece prihvatiti krmka Fahda kao uzora morala. U BiH bi razni Bosnici prije poklali muslimane nego Srbe i Hrvate. Dovoljno je pogledati sta su radili poslijednih godina, pored razni ravnogorski pokreta po bosanskim gradovima oni napadaju Bosnjake.
AlfaKentaur

#239 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by AlfaKentaur »

AcaLukas wrote:
AlfaKentaur wrote: To sto sam napisao ni na koji nacin ne opravdava i ne ralativizuje zlodjela muslimanskih ekstremista i budala. To sto sam napisao ima za cilj da pokaze da krscani nicu cvjećke nego su odgovorni za jedno od najvecih krvoprolica u ljudskoj historiji a to je WWII i 6 miliona ubijenih jevreja.

Ta tema rijetko kome smeta, lazes, imas milion knjiga, dokumentaraca, spomenika...

Znaci, sledeci put kada neko prica o genocidu nad jevrejima i kritikuje naciste njemci trebaju ustati i reci:

Prestani vise, ako trolas veoma si bezobrazan jer je ova tema o klanju civila. Idi na pdf kosarka ili Milorad Dodik i tamo bacaj bombe
Fulas me.
Nije mi u cilju da opravdavam i relativizujem zlodjela muslimanskih kretena.
Samo hocu da kazem da kada musliman pocini neko nedjelo to se odma veze za islam, a to sto su nijemci ubili 6 miliona jevreja nikome ne pada na pamet da poveze sa krscanstvom iako svi znaju da su jevreje poubijali upravo krscani. Ali tu vezu nije politicki korektno praviti pa o krscanskim zlocinima ne treba pricati.
Heller

#240 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by Heller »

Pravimo drinking game, kad god dečko spomene bilo kakve Kršćane pijemo
MyTao

#241 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by MyTao »

TheMule wrote:
MyTao wrote:
Islamisti ubijaju i muslimane :roll:
Da, one koji ne vjeruju u Allaha na isti nacin kao oni.
MyTao

#242 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by MyTao »

AcaLukas wrote:
MyTao wrote: Ovi Islamisti ubijaju one koje se ne slazu sa sektom vehabizma. Kolju one koji nece prihvatiti krmka Fahda kao uzora morala. U BiH bi razni Bosnici prije poklali muslimane nego Srbe i Hrvate. Dovoljno je pogledati sta su radili poslijednih godina, pored razni ravnogorski pokreta po bosanskim gradovima oni napadaju Bosnjake.
Postoje nevjernici i gresnici... Bosnjaci su vecinom gresnici, i za njih je gotovo ista kazna kao i za nevjernike.
AlfaKentaur

#243 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by AlfaKentaur »

MyTao wrote:
Nije istina. Nacisti su ubijali iz rasnih razloga
A nijemci/nacisti su bili krscani. Zar ne?
Ili ces nam reci da je cijela Njemacka 39-te godina postala ateisticka i odbacija krscanstvo prije nego su poceli ubijati jevreje?

P.S. Kazes da su nacisti ubijali jevreje iz rasnih razloga. A ti rasni razlozi proizilaze iz toga sto su jevreji bili jevreji, zar ne? Zar je na kraju krajeva bitno iz kojeg razloga su nijemci ubijali jevreje? Cinjenica je da su nacisti bili krscani a jevreji su bili jevreji.

Njemacki vojnici su bli krscani, zar ne?
5 0 5

#244 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by 5 0 5 »

dosadan si covjece. pa popusti vise njemce i zidove. smori.
uglavnomja

#245 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by uglavnomja »

Heller wrote:Pravimo drinking game, kad god dečko spomene bilo kakve Kršćane pijemo

obaljesticemo se do pola 2 :D
Freamon Lester

#246 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by Freamon Lester »

Odnosi se uglavnom na vecinu onih koji su uzeli ucesce u ovoj raspravi.
Umalo popisivac

#247 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by Umalo popisivac »

AlfaKentaur wrote:
AcaLukas wrote:

Fulas me.
Nije mi u cilju da opravdavam i relativizujem zlodjela muslimanskih kretena.
Samo hocu da kazem da kada musliman pocini neko nedjelo to se odma veze za islam, a to sto su nijemci ubili 6 miliona jevreja nikome ne pada na pamet da poveze sa krscanstvom iako svi znaju da su jevreje poubijali upravo krscani. Ali tu vezu nije politicki korektno praviti pa o krscanskim zlocinima ne treba pricati.

Ali ga ti srackas. Hitler je zapravo prilicno simpatizirao islam, za razliku od krscanstva. Muslimani su bili isto tako prilicno aktivni na strani nacista (o cemu na netu mozes naci brdo dokaza, slika itd.), protiv koji su se borile upravo krscanske zemlje, daleko "krscanskije" no sto je to Njemacka. Rusija, SAD itd.

To je definitivno bio zlocin protiv Zidova, ali sigurno nije bio vjerski motiviran, niti su ga cinili krscani univerzalno kako je to slucaj u islamskom svijetu, gdje mozemo vidjeti kao teroriste Iracane, Sirijce, Egipcane, Ceceno ali i Britance, Bosnjake, Amere, Nijemce itd. a svima je zajednicko da su muslimani, a ne to sto su ove ili one narodnosti kako je bio slucaj s Nijemcima.

inace, zalosno je ovo opravdavanje tudjim i skretanje paznje na nesto potpuno irelevantno.
Umalo popisivac

#248 Re: Talačka kriza u Sidneju

Post by Umalo popisivac »

AlfaKentaur wrote:
MyTao wrote:
Nije istina. Nacisti su ubijali iz rasnih razloga
A nijemci/nacisti su bili krscani. Zar ne?
Ili ces nam reci da je cijela Njemacka 39-te godina postala ateisticka i odbacija krscanstvo prije nego su poceli ubijati jevreje?

P.S. Kazes da su nacisti ubijali jevreje iz rasnih razloga. A ti rasni razlozi proizilaze iz toga sto su jevreji bili jevreji, zar ne? Zar je na kraju krajeva bitno iz kojeg razloga su nijemci ubijali jevreje? Cinjenica je da su nacisti bili krscani a jevreji su bili jevreji.

Njemacki vojnici su bli krscani, zar ne?
Daj prestani se provaljivati vise. Dobro ti covjek kaze, ubijali su iz rasnih razloga (mada to uopce ne cini stvar nista boljom), nisu bili samo Zidovi ti koje su nacisti proganjali i ubijali. Necije vjersko opredjeljenje nije njima bio motiv kao danasnjim teroristima.

Image

Image
It_is_a_Leclerc

#249 Re: Talačka kriza u Sidneju

AlfaKentaur wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Kad su Nijemci činili zločine, to nisu činili u ime Boga, nego u ime države i svoje poremećene vizije o čistoj rasi koja upravlja svijetom, dok su "prljave" rase potičinjene njihovoj volji.
A to sto se radi o krscanskoj zemlji je samo slucajnost? I Katolicka crkva nije imala nista sa sirenjem mrznje prema jevrejima?

Ponovit cu ono sto sam ranije napisao, nije bitno jesu li se vojnici pojednacko pozivali na Boga kada su cinili zlocine, bitna je cinjenica da je Njemacka krscanska zemlja i da su jevreje ubijali krscani. Krscanska zemlja i krscani su odgovorni za jedno od najvecih krvoprolica u historiji covjecanstva. Jevreje nisu ubili i gurali u gasne komore budisti nego krscani.
I to, šta ?! Daje opravdanje muslimanima da ubiju koga žele, a da im se za to ne smije ispostaviti račun, kakav ti ispostavljaš kršćanima ?!

Opet kažem - dominantna matrica islamskog fundamentalizma, kako mu samo ime kaže, je islam. Nacizam od riječi nacija, što znači dominacija jedne nacije, a ne vjere. To što je neko bio ovo ili ono tokom holokausta, ne čini holokaust obilježjem jedne vjere, jer se na nju niko nije pozivao, pogotovo ne Hitler, koji je mrzio Jevreje, a Isus je bio Jevrej. I ja stvarno više nemam volje ni života da ti to objašnjavam. Uostalom, u gasne komore su Jevreje gurali tzv. Sonderkommande, koji su bili Jevreji, uglavnom Mađari, jel to sad čini holokaust mađarsko-jevrejskim podvigom ?! Evo, odgovori mi, nemoj opet isjeći post i odgovoriti na samo ono na šta se možeš sjetiti.
It_is_a_Leclerc

#250 Re: Talačka kriza u Sidneju

Freamon Lester wrote:

Odnosi se uglavnom na vecinu onih koji su uzeli ucesce u ovoj raspravi.
Mnogo si duhovit. Jel imaš neku emisiju da i dalje gledamo ove ingeniozne izlive humora u pleuru ?
Locked