Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
pashasolidni

#226 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by pashasolidni »

...s konja na magarca...
Paul F.

#227 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Paul F. »

pashasolidni wrote:...s konja na magarca...
Jbg, zajeban je život, hiljadu faktora, ko zna šta će biti.
pashasolidni

#228 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by pashasolidni »

Paul F. wrote:
Jbg, zajeban je život, hiljadu faktora, ko zna šta će biti.
ma,samokazhem
a bice shta biti mora :D

kad je mog'o ciro stashau,nek' se i Mesha okusha...
samo bih volio chuti cvrchka kako ce tepati ovoj glavici.nema mu vishe telece :D
cyprus

#229 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

Bosanski_kralj wrote:Samo nek ne izmišlja toplu vodu, neka postavi neku normalnu formaciju, gdje igrači igraju na svojim prirodnim pozicijama i pola posla je odrađeno.
Ma jes qrac :oops: :mrgreen: Da je tako, svaki forumaš bi mogao biti selektor, jer svi mi znamo poredat igrače po ''prirodnim'' pozicijama... Tačno se vidi koliki je uticaj na našu fudbalsku percepciju ostavio FM :mrgreen:
Paul F.

#230 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Paul F. »

Da, mene najviše i brine što sad svi hoće da budu selektori. Osim je to lijepo rekao...
ganjeta

#231 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ganjeta »

Paul F. wrote:Da, mene najviše i brine što sad svi hoće da budu selektori. Osim je to lijepo rekao...
Vjeruj da većina može, ali ti nebi ni u ludilu. Plitak si ko Papke :kakoste: .
Paul F.

#232 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Paul F. »

ganjeta wrote:
Paul F. wrote:Da, mene najviše i brine što sad svi hoće da budu selektori. Osim je to lijepo rekao...
Vjeruj da većina može, ali ti nebi ni u ludilu. Plitak si ko Papke :kakoste: .
Obrazloži.
wickerman

#233 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by wickerman »

cyprus wrote:
Bosanski_kralj wrote:Samo nek ne izmišlja toplu vodu, neka postavi neku normalnu formaciju, gdje igrači igraju na svojim prirodnim pozicijama i pola posla je odrađeno.
Ma jes qrac :oops: :mrgreen: Da je tako, svaki forumaš bi mogao biti selektor, jer svi mi znamo poredat igrače po ''prirodnim'' pozicijama... Tačno se vidi koliki je uticaj na našu fudbalsku percepciju ostavio FM :mrgreen:
Ni Ku'ran i Biblija zajedno ne mogu mu biti ravne. :D
Paul F.

#234 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Paul F. »

I onda ispada da Pape zapravo nije htio da postavi dobru formaciju. Tačno je da je internet zlo jer su ranije ljudske gluposti bile ograničene...
IcedMFEarth

#235 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by IcedMFEarth »

'ajde ćuti, bolje pravi Safetu društvo na birou.
tataćusak

#236 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by tataćusak »

Prvobitno je bio pomoćni trener u Sochauxu, pa je vodio rezervni tim. Godine 2003. je preuzeo francuski Istres, koji je nastupao u 2. ligi Francuske.

U sezonu 2003/2004. je ušao u 1. ligu Francuske i time zabilježio najveći uspjeh u historiji tog kluba. Te sezone je izabran i za najboljeg trenera u 2. ligi Francuske. U julu 2005. godine je preuzeo Etoile du Sahel u Tunisu, s kojim je te godine igrao u Afričkoj Ligi prvaka. U aprilu 2006. godine je dobio otkaz zbog izgubljene utakmice u kojoj je klub izgubio titulu prvaka.

Poslije epizode u Tunisu, Baždarević je otišao u Katar i preuzeo klub Al-Wakrah. Tu se zadržao godinu dana, a potom se vratio u Francusku. U decembru 2007. godine je preuzeo Grenoble. U sezoni 2007/2008. je ovaj klub uveo u 1. ligu Francuske. U Grenobleu je ostao tri godine, a potom je postao trener Sochauxa. Nakon jedne sezone se vratio u Al-Wakrah, ali poslije jedne sezone je napustio klub.

Vodio WakaWaka ekipe i ljudi mu dali da vodi reprezentaciju, plus kažu ovi iz saveza nikakve uslove nije postavljao :run: .
Ima iskustva sa ovim jakim tuniskim i katarskim ekipama pa možda i u našoj ligi nađe materijala za reprezentaciju.
insaneinthebrain

#237 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by insaneinthebrain »

tataćusak wrote:Prvobitno je bio pomoćni trener u Sochauxu, pa je vodio rezervni tim. Godine 2003. je preuzeo francuski Istres, koji je nastupao u 2. ligi Francuske.

U sezonu 2003/2004. je ušao u 1. ligu Francuske i time zabilježio najveći uspjeh u historiji tog kluba. Te sezone je izabran i za najboljeg trenera u 2. ligi Francuske. U julu 2005. godine je preuzeo Etoile du Sahel u Tunisu, s kojim je te godine igrao u Afričkoj Ligi prvaka. U aprilu 2006. godine je dobio otkaz zbog izgubljene utakmice u kojoj je klub izgubio titulu prvaka.

Poslije epizode u Tunisu, Baždarević je otišao u Katar i preuzeo klub Al-Wakrah. Tu se zadržao godinu dana, a potom se vratio u Francusku. U decembru 2007. godine je preuzeo Grenoble. U sezoni 2007/2008. je ovaj klub uveo u 1. ligu Francuske. U Grenobleu je ostao tri godine, a potom je postao trener Sochauxa. Nakon jedne sezone se vratio u Al-Wakrah, ali poslije jedne sezone je napustio klub.

Vodio WakaWaka ekipe i ljudi mu dali da vodi reprezentaciju, plus kažu ovi iz saveza nikakve uslove nije postavljao :run: .
Ima iskustva sa ovim jakim tuniskim i katarskim ekipama pa možda i u našoj ligi nađe materijala za reprezentaciju.
trebali su hadzibegicu dati da bude selektor, on je vodio milion elitnih evropskih klubova :-) :oops:
tataćusak

#238 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by tataćusak »

insaneinthebrain wrote:
tataćusak wrote:Prvobitno je bio pomoćni trener u Sochauxu, pa je vodio rezervni tim. Godine 2003. je preuzeo francuski Istres, koji je nastupao u 2. ligi Francuske.

trebali su hadzibegicu dati da bude selektor, on je vodio milion elitnih evropskih klubova :-) :oops:
Trebali su dati Magatu ako su htjeli trenera iskusnog ili Barbarezu ako su htjeli amatera. Sve ovo ostalo je cirkus teški.
Bosanski_kralj

#239 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Bosanski_kralj »

cyprus wrote:
Pa ne možeš igrati bez lijevog beka, igrati bez zadnjeg veznog, napadača stavljati da igra po strani i sa 5 sporih prema naprijed orijentisanih veznih igrača i očekivati rezultat.

Naravno ima tu još faktora koji su bitni, ali zna se šta je preduslov svemu
Norman

#240 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Norman »

Samo što naš konj nije bio normalan, u posljednje vrijeme je uveliko on jahao nas, zato je i takva promjena - pomjena nabolje.
Charuga
Globalni moderator

#241 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Charuga »

Paul F. wrote:Point, ja mislim da si ti najgluplji i najagresivniji ovdje a konkurencija je žestoka. Redovno me prozivaš a ja nastojim da te ignorišem. Dosta više. Pokušaj da se ponašaš u skladu sa tvojim intelektualnim mogućnostima koje su jako skromne. I otkači se od mene.
Paul F. wrote:I ti si sad postao moderator ? Ti pozivaš na pravila foruma koja redovno kršiš. Takvi ljigavci i bijednici kao ti zaslužuju samo da ih se pljuje dok se ne udave u pljuvački.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma, vrijeđanje”
» Paul F.

1 mjesec
svi u napad

#242 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by svi u napad »

Manijak hvala ti na lijepom i iskrenom objasnjenju. :thumbup: Cijenim te kao ozbiljnog forumasa sa dobrim komentarima i bio sam zabrinut kao i par drugih forumasa da ti znas nesto extra u vezi Mese sto malo ko zna. No dobro lijepo si to obrazlozio da je to tvoj stav tj. misljenje ili stvar ukusa na sto svako od nas ima pravo. Hvala jos jednom i ziv i zdrav bio.
Tema nije Amidza i prestanite vise o njemu. Bio je dobar dok mu para i slava nisu udarili u glavu pa je bezobrazno stavio interese porodicnog biznisa ispred rezultata svetinje. Iako sam pitar drago mi je da je Mesa dobio posao. Ja sam bio za Bajevica odmah poslije Brazila, sto je po meni bila najbolja moguca opcija, no kad su ga mufljuzi iz Saveza preveli zednog preko vode i on kao ponosan i cestit covjek rekao ne onda je moj favorit bio Magat kao jedno dugorocno rjesenje. Tu ne mislim da bio on ostao 10 godina ali bi on ostavio trag i organizaciju koji bi trajali 10 godina sigurno.
Od ovih 7 kandidata sto smo imali na kraju Mesa je najbolje rjesenje jer covjek ima najbolje rezultate. Samo fakat da je uveo ekipe iz druge lige u prvu francusku ligu je rezultatski uspjeh. Pored svog CV koji je puno jaci od Amidzinog, Mesa je iznoseci svoje misljenje o Cirokiju pokazao da ima i hrabrosti da iznese neke stvari pa bilo to nekom pravo ili ne. Mislim da smo dobili solidnog selektora koji ce nesto uraditi sa repkom i koji ce uvesti rada i reda u radu sa igracima. Zao mi je sto je dosao u ovom trenutku jer Amidza je ostavio pustos iza sebe, sto mnogi nece da vide a mafija iz Saveza postavlja bezobrazno uvjet pred njega odlazak na EM nakon toliko sopstvenih gresaka i tako mu otezava rad u startu karijere.
Ja mu od sveg srca zelim uspjeh i kao svaki pravi navijac bez obzira na klupske boje cu zajedno sa drugim navijacima istomisljenicima moliti boga da uspije u radu sa repkom. Za mene ce biti uspjeh i ako on uspije vrbovati tj. dovesti par novih mladih igraca sto nam je u ovom trenutku jako potrebno i tako zaostriti konkurenciju a ne kao prethodnik koji zbog dvoimenog bratica u zadnje vrijeme nije zelio nikog ni kontaktirati a kamo li dovesti.
Naprijed i sretno Mesa! Svi oni koji i malo vole jednu i jedinu su uz tebe! Zivjeli i naprijed BiH :bih:
sinuhe

#243 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by sinuhe »

Samo fakat da je uveo ekipe iz druge lige u prvu francusku ligu je rezultatski uspjeh.
Necemo sad ovo isticati. Jeste bolji od Susica, ali reprezentacija zasluzuje bolje.
Zmijuga loma

#244 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Zmijuga loma »

cyprus wrote:
Ni blizu, kamo sreće da se igra masovnije. FM zalazi mnogo dublje u fudbalsku teoretiku od običnog redanja igrača po prirodnim pozicijama. 8-)
Iker C

#245 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Iker C »

Nadam se da će Meša zvati Amara da pomogne kad mu ne bude nešto jasno. Adžem vrlo uspješno vodi Želju na taj način.
MOSALJOZE

#246 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by MOSALJOZE »

Iker C wrote:Nadam se da će Meša zvati Amara da pomogne kad mu ne bude nešto jasno. Adžem vrlo uspješno vodi Želju na taj način.
Dino Djurbuzović je slobodan :bih:
Point.

#247 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Point. »

Paul F. wrote:Point, ja mislim da si ti najgluplji i najagresivniji ovdje a konkurencija je žestoka. Redovno me prozivaš a ja nastojim da te ignorišem. Dosta više. Pokušaj da se ponašaš u skladu sa tvojim intelektualnim mogućnostima koje su jako skromne. I otkači se od mene.
Mr. Upeceni, vjerovatno ces u Banovice poslije ovoga, pa reko samo da ti posaljem pusu. Glumis kulturu a vrijedjas gdje stignes. Nemere to tako brate.

Edit.
Evo vidim da si zaglavio u Banovicima, pa ti preporucujem da u tom vremenskom periodu proguglas razliku izmedju centarhalfa i centarfora. Da ne kazes poslije da ti podmecu. Prozivas druge za agresivnost, a evo te vec 5 put u banovicima zbog vrijedjanja. Think about it. :run:

:sladoled:
Last edited by Point. on 14/12/2014 13:56, edited 1 time in total.
Iker C

#248 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Iker C »

MOSALJOZE wrote:
Iker C wrote:Nadam se da će Meša zvati Amara da pomogne kad mu ne bude nešto jasno. Adžem vrlo uspješno vodi Želju na taj način.
Dino Djurbuzović je slobodan :bih:
Dino će biti pomoćnik, preko novina će biti obavješten. Amar treba da bude direktor reprezentacije kao nekad Ahmet Pašalić.
LSD

#249 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by LSD »

„Reprezentacija je ozbiljan posao, nije to rad pet dana prije utakmice, nego mukotrpan posao za koji se treba spremiti“, kaze Bazdarevic „Tada sam napravio program rada, planirao dovesti dvojicu pomocnika iz Francuske, organizirati skautsku mrezu, no niko me nije ozbiljno shvatao.“ Skautska je mreza, po njemu, najozbiljniji nedostatak u radu Saveza, na desetine mladih igraca rasutih u Evropi nikada nece biti pozvani u bh. nacionalni tim, jer za njih niko ne zna, niti ozbiljno racuna."

Meša odmah poceo šamarati klošare iz Saveza
Eborg

#250 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Eborg »

Čestitke novom selektoru Mehmedu Baždareviću - Meši. :thumbup:

Pozitivne strane:

1) Trener koji zna raditi sa ekipama bez velikog individualnog kvaliteta.
2) Dugoročna strategija u većini klubova u kojima je radio.
3) Trenerski angažman u inostranstvu gdje se ne primjenjuju trenersko-metodološke metode iz 1976. god. kao kod njegovog prethodnika.
4) Taktičko znanje na nivou daleko većem od prethodnog selektora.
5) Čini se kao zaista ambiciozan trener koji će raditi sa planom.

Negativne strane:

1) Imam osjećaj da je premekan i da mu fali strogosti.
2) Nije naviknut na naše kabadahije u NFSBiH.
3) Vjerujem da kao ni većina naših "legendi" nije nešto puno pratio reprezentaciju pa neće biti upoznat sa (ne)kvalitetama Sušića, Hadžića, Kvržića, Fejzića i sličnih vedeta, očekujem ih na nekoliko prvih spiskova.
4) Kao i za reprezentaciju, PLBiH mu je nepoznanica tako da će bilo koji igrač iz domaće lige samo statirati "da popuni broj", a njegova lokacija u Francuskoj neće tome pomoći.
5) Očekujem da će više prostora dati Sanjinu Prciću s obzirom da je s njim radio i u klubu a objektivno dečko nije još dovoljno dobar za prvu ekipu.

Očekujem poziv Milanu Đuriću, i dalje smatram da Aidin Mahmutović i Semir Štilić ne mogu igrati nikakvu bitniju ulogu u reprezentaciji osim statusa povremenih reprezentativaca kada se neko povrijedi ili da budu na klupi kada su u formi.
Locked