Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
AcaLukas

#226 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by AcaLukas »

Htjeli vi priznati ili ne, Dino Merlin je uz Andrica jedini umjetnik iz BiH koji je veoma cjenjen i vani
dpjokala26

#227 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by dpjokala26 »

nemam nista protiv da se zastite autorska prava.
smeta mi sto hoce da zastitie svoja prava a zaboravljaju platiti porez drzavi.javna tajna da im se honorari isplacuju na "ruke" tako da drzavu zaobilaze. koliko potkradaju drzavu vidljivo je kad se pogleda njihova imovine i prijavljeni porez. :izet:
hizo ramidovic

#228 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by hizo ramidovic »

dpjokala26 wrote:nemam nista protiv da se zastite autorska prava.
smeta mi sto hoce da zastitie svoja prava a zaboravljaju platiti porez drzavi.javna tajna da im se honorari isplacuju na "ruke" tako da drzavu zaobilaze. koliko potkradaju drzavu vidljivo je kad se pogleda njihova imovine i prijavljeni porez. :izet:
vrhunske i priznate umijetnike koji daju veliki doprinos drzavi treba oslobodit poreza.
supercali

#229 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by supercali »

spinel_ wrote:

http://i.imgur.com/xSilGZs.png
vidis da ima, al' hajd nasi ljudi vole senzacionalizam
nes vjerovat' ima cak i prinsa navedenog
otkad je taj album?
spinel_

#230 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by spinel_ »

AcaLukas wrote:Htjeli vi priznati ili ne, Dino Merlin je uz Andrica jedini umjetnik iz BiH koji je veoma cjenjen i vani

ne provaljuj se covjece, ljudi te ismijavaju :-)
supercali wrote:
spinel_ wrote:

otkad je taj album?

ne znam, odnekad poslije rata 95/96
dpjokala26

#231 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by dpjokala26 »

hizo ramidovic wrote:
vrhunske i priznate umijetnike koji daju veliki doprinos drzavi treba oslobodit poreza.
:nevjerujem: :run:
hizo ramidovic

#232 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by hizo ramidovic »

dpjokala26 wrote:
hizo ramidovic wrote:
i ne samo oslobodit poreza, vec hina treba nagradit, platiti socijalno i zdravstveno osiguranje, dati razne beneficije...
Last edited by hizo ramidovic on 08/12/2014 18:53, edited 1 time in total.
supercali

#233 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by supercali »

spinel_ wrote:
AcaLukas wrote:Htjeli vi priznati ili ne, Dino Merlin je uz Andrica jedini umjetnik iz BiH koji je veoma cjenjen i vani

ne provaljuj se covjece, ljudi te ismijavaju :-)
supercali wrote:
spinel_ wrote:

otkad je taj album?

ne znam, odnekad poslije rata 95/96
95-a
e vidis tu je morao staviti jer vidis gdje je studio koji je snimao
njemacka
da nije napisao popusio bi prijavu za plagiranje a vjerujem da i medju ostalim koje nije naveo da ima plagijata
Cherry-Cherry

#235 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Cherry-Cherry »

dpjokala26 wrote:
hizo ramidovic wrote:
Smeta ti što je Bošnjak. Priznaj. ;-) :bih: I što je napisao pjesmu o Aliji, je li, salonac? 8-) A valjao bi da je pisao o Slobi i Franji. 8-) Kako se samo otkrivate po forumu. :bih: :bih:
supercali

#236 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by supercali »

Image
drugi 86-e tesko meni sa tobom
AcaLukas

#238 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by AcaLukas »

dpjokala26 wrote:
hizo ramidovic wrote:
U cemu je problem? S obzirom da drzava ne ulaze nista u kulturu, koncertne dvorane nema, muzeji se zatvaraju, pisci se ignorisu, talenti nam idu u Beograd itd. umjetnici nasoj drzavi nebi trebali platiti ni marku. Pa jedan Amar Gile kod nas nije bio nista dok nije otisao u Beograd. Druge drzave ulazu u kulturu i sport.
supercali

#241 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by supercali »

na onom iz 93-e ne pisu cak ni pjesme koje su na albumu
moja bogda sna
supercali

#242 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by supercali »

poslije fotografije koju si postavio a izasla je 95-e izlazi sredinom 2000
Image
AcaLukas

#243 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by AcaLukas »

supercali wrote:Image
89-e
Vedran Mujagic? Jel to onaj iz Dubioze? :shock:
supercali

#244 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by supercali »

ostalo necu ni postavljati
a i ovo sto je potpisao je vjerovatno jer su svi culi za prince-a i mj-a pa da ne bude ocigledni plagijat
ExNihilo

#245 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by ExNihilo »

Svaka čast supercali, dao si akademski doprinos temi. :D
JohnnyS

#246 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by JohnnyS »

Definiraj "vani".

A ako to vani podrazumijeva van granica ex-yu i van dijasporaških krugova definiraj "veoma cijenjen".
mirzet87sa

#247 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by mirzet87sa »

i moj skroman doprinos temi

Code: Select all

http://www.pik.ba/artikal/13992605/mercedes-sl-350-amg-cls-e-s-a-b-clk-slk-s/
ima stila.. iako vec matorih godina, laf u dusi :D
:bih: :bih: :bih:
AcaLukas

#248 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by AcaLukas »

JohnnyS wrote:

Definiraj "vani".

A ako to vani podrazumijeva van granica ex-yu i van dijasporaških krugova definiraj "veoma cijenjen".
He is considered to be one of the most prominent and commercially successful artists from Bosnia and Herzegovina and is also widely popular in the other countries
In December 2010, it was revealed that Merlin would represent Bosnia and Herzegovina in the Eurovision Song Contest 2011 in Germany.[4][5] He came sixth in the final singing Love in Rewind
Dino Merlin has also taken part in other big European festivals, such as Copenhagen in 1996 and Turkovision in 1997
The Sredinom album was the top-selling album in Bosnia and Herzegovina and sold in all of the countries
http://en.wikipedia.org/wiki/Dino_Merlin
. Er zählt zu den erfolgreichsten Sängern

http://de.wikipedia.org/wiki/Dino_Merlin

At the close of voting, it had received 86 points, placing 7th
http://en.wikipedia.org/wiki/Putnici
ExNihilo

#249 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by ExNihilo »

AcaLukas wrote:
JohnnyS wrote:

Definiraj "vani".

He is considered to be one of the most prominent and commercially successful artists from Bosnia and Herzegovina and is also widely popular in the other countries

http://de.wikipedia.org/wiki/Dino_Merlin
Dobro je da si linkao ovu rečenicu sa wikipedije. Dodao sam iza nje "by whom?" tag, kao što je i trebalo stajati, s obzirom da nije naveden izvor ove proizvoljne tvrdnje. 8-) Sad je ok.
JohnnyS

#250 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by JohnnyS »

Merlinova publika taman i jest ona kojoj je wikipedia informacijski autoritet :D Ostatak njegove publike su oni koji ne znaju ni što je internet, a kamoli wikipedia :D
Post Reply