Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
- AcaLukas
#226 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Htjeli vi priznati ili ne, Dino Merlin je uz Andrica jedini umjetnik iz BiH koji je veoma cjenjen i vani
-
dpjokala26
#227 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
nemam nista protiv da se zastite autorska prava.
smeta mi sto hoce da zastitie svoja prava a zaboravljaju platiti porez drzavi.javna tajna da im se honorari isplacuju na "ruke" tako da drzavu zaobilaze. koliko potkradaju drzavu vidljivo je kad se pogleda njihova imovine i prijavljeni porez.
smeta mi sto hoce da zastitie svoja prava a zaboravljaju platiti porez drzavi.javna tajna da im se honorari isplacuju na "ruke" tako da drzavu zaobilaze. koliko potkradaju drzavu vidljivo je kad se pogleda njihova imovine i prijavljeni porez.
-
hizo ramidovic
#228 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
vrhunske i priznate umijetnike koji daju veliki doprinos drzavi treba oslobodit poreza.dpjokala26 wrote:nemam nista protiv da se zastite autorska prava.
- supercali
#229 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
otkad je taj album?spinel_ wrote:
http://i.imgur.com/xSilGZs.png
vidis da ima, al' hajd nasi ljudi vole senzacionalizam
nes vjerovat' ima cak i prinsa navedenog
- spinel_
#230 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
AcaLukas wrote:Htjeli vi priznati ili ne, Dino Merlin je uz Andrica jedini umjetnik iz BiH koji je veoma cjenjen i vani
ne provaljuj se covjece, ljudi te ismijavaju
supercali wrote:otkad je taj album?spinel_ wrote:
ne znam, odnekad poslije rata 95/96
-
dpjokala26
#231 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
hizo ramidovic wrote:vrhunske i priznate umijetnike koji daju veliki doprinos drzavi treba oslobodit poreza.dpjokala26 wrote:nemam nista protiv da se zastite autorska prava.
-
hizo ramidovic
#232 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
i ne samo oslobodit poreza, vec hina treba nagradit, platiti socijalno i zdravstveno osiguranje, dati razne beneficije...dpjokala26 wrote:hizo ramidovic wrote:vrhunske i priznate umijetnike koji daju veliki doprinos drzavi treba oslobodit poreza.dpjokala26 wrote:nemam nista protiv da se zastite autorska prava.
smeta mi sto hoce da zastitie svoja prava a zaboravljaju platiti porez drzavi.javna tajna da im se honorari isplacuju na "ruke" tako da drzavu zaobilaze. koliko potkradaju drzavu vidljivo je kad se pogleda njihova imovine i prijavljeni porez.![]()
Last edited by hizo ramidovic on 08/12/2014 18:53, edited 1 time in total.
- supercali
#233 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
95-aspinel_ wrote:AcaLukas wrote:Htjeli vi priznati ili ne, Dino Merlin je uz Andrica jedini umjetnik iz BiH koji je veoma cjenjen i vani
ne provaljuj se covjece, ljudi te ismijavaju
supercali wrote:otkad je taj album?spinel_ wrote:
ne znam, odnekad poslije rata 95/96
e vidis tu je morao staviti jer vidis gdje je studio koji je snimao
njemacka
da nije napisao popusio bi prijavu za plagiranje a vjerujem da i medju ostalim koje nije naveo da ima plagijata
- supercali
- Cherry-Cherry
#235 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Smeta ti što je Bošnjak. Priznaj.dpjokala26 wrote:hizo ramidovic wrote:vrhunske i priznate umijetnike koji daju veliki doprinos drzavi treba oslobodit poreza.dpjokala26 wrote:nemam nista protiv da se zastite autorska prava.
smeta mi sto hoce da zastitie svoja prava a zaboravljaju platiti porez drzavi.javna tajna da im se honorari isplacuju na "ruke" tako da drzavu zaobilaze. koliko potkradaju drzavu vidljivo je kad se pogleda njihova imovine i prijavljeni porez.![]()
- supercali
#236 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

drugi 86-e tesko meni sa tobom
- supercali
- AcaLukas
#238 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
U cemu je problem? S obzirom da drzava ne ulaze nista u kulturu, koncertne dvorane nema, muzeji se zatvaraju, pisci se ignorisu, talenti nam idu u Beograd itd. umjetnici nasoj drzavi nebi trebali platiti ni marku. Pa jedan Amar Gile kod nas nije bio nista dok nije otisao u Beograd. Druge drzave ulazu u kulturu i sport.dpjokala26 wrote:hizo ramidovic wrote:vrhunske i priznate umijetnike koji daju veliki doprinos drzavi treba oslobodit poreza.dpjokala26 wrote:nemam nista protiv da se zastite autorska prava.
- supercali
- supercali
- supercali
#241 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
na onom iz 93-e ne pisu cak ni pjesme koje su na albumu
moja bogda sna
moja bogda sna
- supercali
#242 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
poslije fotografije koju si postavio a izasla je 95-e izlazi sredinom 2000

- AcaLukas
#243 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Vedran Mujagic? Jel to onaj iz Dubioze?supercali wrote:
89-e
- supercali
#244 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
ostalo necu ni postavljati
a i ovo sto je potpisao je vjerovatno jer su svi culi za prince-a i mj-a pa da ne bude ocigledni plagijat
a i ovo sto je potpisao je vjerovatno jer su svi culi za prince-a i mj-a pa da ne bude ocigledni plagijat
- ExNihilo
#245 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Svaka čast supercali, dao si akademski doprinos temi. 
- JohnnyS
#246 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
AcaLukas wrote:Htjeli vi priznati ili ne, Dino Merlin je uz Andrica jedini umjetnik iz BiH koji je veoma cjenjen i vani
Definiraj "vani".
A ako to vani podrazumijeva van granica ex-yu i van dijasporaških krugova definiraj "veoma cijenjen".
-
mirzet87sa
#247 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
i moj skroman doprinos temi
ima stila.. iako vec matorih godina, laf u dusi 

Code: Select all
http://www.pik.ba/artikal/13992605/mercedes-sl-350-amg-cls-e-s-a-b-clk-slk-s/- AcaLukas
#248 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
JohnnyS wrote:AcaLukas wrote:Htjeli vi priznati ili ne, Dino Merlin je uz Andrica jedini umjetnik iz BiH koji je veoma cjenjen i vani
Definiraj "vani".
A ako to vani podrazumijeva van granica ex-yu i van dijasporaških krugova definiraj "veoma cijenjen".
He is considered to be one of the most prominent and commercially successful artists from Bosnia and Herzegovina and is also widely popular in the other countries
In December 2010, it was revealed that Merlin would represent Bosnia and Herzegovina in the Eurovision Song Contest 2011 in Germany.[4][5] He came sixth in the final singing Love in Rewind
Dino Merlin has also taken part in other big European festivals, such as Copenhagen in 1996 and Turkovision in 1997
http://en.wikipedia.org/wiki/Dino_MerlinThe Sredinom album was the top-selling album in Bosnia and Herzegovina and sold in all of the countries
. Er zählt zu den erfolgreichsten Sängern
http://de.wikipedia.org/wiki/Dino_Merlin
http://en.wikipedia.org/wiki/PutniciAt the close of voting, it had received 86 points, placing 7th
- ExNihilo
#249 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Dobro je da si linkao ovu rečenicu sa wikipedije. Dodao sam iza nje "by whom?" tag, kao što je i trebalo stajati, s obzirom da nije naveden izvor ove proizvoljne tvrdnje.AcaLukas wrote:JohnnyS wrote:AcaLukas wrote:Htjeli vi priznati ili ne, Dino Merlin je uz Andrica jedini umjetnik iz BiH koji je veoma cjenjen i vani
Definiraj "vani".
A ako to vani podrazumijeva van granica ex-yu i van dijasporaških krugova definiraj "veoma cijenjen".He is considered to be one of the most prominent and commercially successful artists from Bosnia and Herzegovina and is also widely popular in the other countries
http://de.wikipedia.org/wiki/Dino_Merlin
- JohnnyS
#250 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Merlinova publika taman i jest ona kojoj je wikipedia informacijski autoritet
Ostatak njegove publike su oni koji ne znaju ni što je internet, a kamoli wikipedia