Pitanje je ko u BiH pravi istu gresku ocekujuci drugacije rezultate. To bi se moglo uputiti onima koji glasaju i dalje za torovsku podjelu ocekivajuci da ce biti manje gladni nego u proslom periodu."Insanity is repeating the same mistakes and expecting different results."
Koliko ćeš im još izbornih ciklusa pokloniti i za koliko Nerkinih i Komšićevih miliona će i tvoj glas biti suodgovoran? Do kad ćeš puhati u jedra ovim lopovima sa ovakvim političkim idiotizmom?
Nemam običaj vrijeđati bilo koga na ovom forumu, no ja blažu riječ za ovakvo razmišljanje i logiku nikako ne mogu naći.
Uglavnom, sto se tice ljevice, doslo se do kraja. SDP je pao zbog Zlatka i te price koju opisujes. DF je uzeo neki dio, ali nedovoljno. Ostale ne vrijedi ni pominjati. ALi, sada se sluti period ujedinjavanja i tome treba dati sansu. AKo se dodje do pomaka ka ostvarivanja preduslova za formiranja pokreta koji ce zaista preuzeti vodjenje drzave i odgovornost za to vodjenje onda smo svi na konju. AKo ne dodje onda to treba pokopati i nema vise. Dakle, radi se o periodu do sljedecih izbora. A znace se i prije samog dana glasanja na cemu smo, tako da nece biti dobijenih glasova na foru.
Licno ne znam o kakvim milonima govoris. Koliko sam upoznat sa imovinskim stanjem doticnih prvo Komsica ne vidim kao nekog bogatasa. Ni Suljagica, ni Becirevica, ni Beslagica.....
Mislim da nam se razlikuje vidjenje procesa kroz koji treba doci do istog cilja.
Ja bih volio da si ti u pravu i da se sutra pojavi neka nova snaga koja ce sve pomesti, od ljevice pa do cijele drzave, ali toga nema. Bar ja ne vidim.