Treći svjetski rat
- okanomalo
#226 Re: Treći svjetski rat
jutros ustala u 05h ocistila podrum,odnijela flasu vode,ikar ostao od rata i tutu. 
- DaysleepeR
#227 Re: Treći svjetski rat
Pročitajte malo koliko su trajale pripreme velikih svjetskih sila za 2 svjetski rat i vrlo brzo ćete se osloboditi svih strahova.
Nijedan rat ne počinje bez dugoročne pripreme i mobiliziranja kompletne ekonomije u tu svrhu, dugoročnih pregovora i sl., a ne preko noći
Budite malo realni.
Nijedan rat ne počinje bez dugoročne pripreme i mobiliziranja kompletne ekonomije u tu svrhu, dugoročnih pregovora i sl., a ne preko noći
Budite malo realni.
-
Trappist
#228 Re: Treći svjetski rat
mislim da puno ocekujes od prosjecnog klix forumasa/komentatoraDaysleepeR wrote: ↑21/11/2024 15:06 Pročitajte malo koliko su trajale pripreme velikih svjetskih sila za 2 svjetski rat i vrlo brzo ćete se osloboditi svih strahova.
Budite malo realni.
- ZoomZoomKiwi
- SmokingMan
#230 Re: Treći svjetski rat
I hoćete li podržati svu tu šaradu, spremni?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#232 Re: Treći svjetski rat
prvi svjetski rat je visio 40-ak godina
drugi svjetski rat nekih 15-ak
i imao je uvertiru u vidu španjolskog građanskog rata
ono što smo imali poslije je hladni rat koji je danas nastavljen ali ne "izravno" kao prije
sjeli ljudi i dogovorili nikad vise rata zbog časti i obveza i bolje je da neko drugi ratuje na manjim ratistima nego velike sile da se sukobljavaju
As the chart shows, at least 150 ongoing armed conflicts have been recorded each year recently. This number is up from previous decades, but even then, it rarely fell below 100, and there has been no year without armed conflict for centuries.
neko je izračunao da na zemlji nije bilo dana bez rata
i stvarno danas živimo možda najmirnije doba ako se poredimos prošlosti
samo što mediji napuhavaju i oružje je jače
drugi svjetski rat nekih 15-ak
i imao je uvertiru u vidu španjolskog građanskog rata
ono što smo imali poslije je hladni rat koji je danas nastavljen ali ne "izravno" kao prije
sjeli ljudi i dogovorili nikad vise rata zbog časti i obveza i bolje je da neko drugi ratuje na manjim ratistima nego velike sile da se sukobljavaju
As the chart shows, at least 150 ongoing armed conflicts have been recorded each year recently. This number is up from previous decades, but even then, it rarely fell below 100, and there has been no year without armed conflict for centuries.
neko je izračunao da na zemlji nije bilo dana bez rata
i stvarno danas živimo možda najmirnije doba ako se poredimos prošlosti
samo što mediji napuhavaju i oružje je jače
- Peacean
#233 Re: Treći svjetski rat
Prije interneta bili smo ograničeni trudom domaćih novinara, sada imamo uvid u svaki djelić ovog svijeta pa nam izgleda kao da je lošije.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#234 Re: Treći svjetski rat
većinu ljudi rat ne zanima
po principu granatiraju TV na alipašnu a mi lopte igramo na garažama kod treske i gledamo dok nismo u akciji
po principu granatiraju TV na alipašnu a mi lopte igramo na garažama kod treske i gledamo dok nismo u akciji
- muha_sa
#235 Re: Treći svjetski rat
Moja majka(nana) preživjela prvi, drugi a boMMe i agresiju i brutalnu opsadu grada
Rodjena 1903. umrla (sad se kaže preselila) 2003. rahmet joj duši
Do zadnjeg je bila pri pameti i samo se ugasila
godinu dvije pred smrt gleda vijesti i mene pita" šta ce dragi sine ovo bit-sve miriše na rat
"
Ništa maja ti ne brini--ako se zapuca ja cu tebe u ŠveCku a mi cemo ostat pa šta nam bog dragi da
Uh-uh--hvala ti sine, za kamen prihvatio u zlato ti se pretvorilo
Ovo pišem iz razloga što imam pitanje za vas
Gdje je najsigurnije (mislim na državu a ne na podrum il bankin sef) da zbrišem prije neo krene taj treci
Samo ozbiljne prijedloge molit cu lijepo
Rodjena 1903. umrla (sad se kaže preselila) 2003. rahmet joj duši
Do zadnjeg je bila pri pameti i samo se ugasila
Ništa maja ti ne brini--ako se zapuca ja cu tebe u ŠveCku a mi cemo ostat pa šta nam bog dragi da
Uh-uh--hvala ti sine, za kamen prihvatio u zlato ti se pretvorilo
Ovo pišem iz razloga što imam pitanje za vas
Samo ozbiljne prijedloge molit cu lijepo
- muha_sa
- SmokingMan
#237 Re: Treći svjetski rat
Gas je tvZ. comModity (roba) a ali uvažieniji kao assets, popularan u ekonomiji kao atraktivna sirovina u koju investitori ulažu ogroman novac, ovisno o stopi plasmana na međunarodnom tržištu.
Težnja Sjedinjenih država je da EU skoro u poptunosti do iza 2030 Rusiju skinu sa gasovoda koji trenutno u manjoj količini preko teritorije Ukrajine snadbjeva neke od članica EU.
Sjdinjene države su u opticaj od početka pandemije upumpale dodatnih 3 triliona dolara kako bi se ubrzao ekonomski rast, taj višak novca je sada opteretio usporeniji oporavak od inflacije, dodatno zbog fluktuirajućeg tržišta rada, i samo je može pogoršati vremenom ako se ne poveća robna razmjena izmeu EU i USA. Osim što treba potaknuti kupovnu moć domaćeg stanovništva, otvoriti dodatna radna mjesta, dolar svoju dodatnu snagu mora potražiti preko Atlantika.
Šta sa Ukrajinom poslije rata?
Težnja Sjedinjenih država je da EU skoro u poptunosti do iza 2030 Rusiju skinu sa gasovoda koji trenutno u manjoj količini preko teritorije Ukrajine snadbjeva neke od članica EU.
Sjdinjene države su u opticaj od početka pandemije upumpale dodatnih 3 triliona dolara kako bi se ubrzao ekonomski rast, taj višak novca je sada opteretio usporeniji oporavak od inflacije, dodatno zbog fluktuirajućeg tržišta rada, i samo je može pogoršati vremenom ako se ne poveća robna razmjena izmeu EU i USA. Osim što treba potaknuti kupovnu moć domaćeg stanovništva, otvoriti dodatna radna mjesta, dolar svoju dodatnu snagu mora potražiti preko Atlantika.
Šta sa Ukrajinom poslije rata?
- darius_maximus
#238 Re: Treći svjetski rat
Mene da ko pita, Novi Zeland.muha_sa wrote: ↑22/11/2024 11:00 Moja majka(nana) preživjela prvi, drugi a boMMe i agresiju i brutalnu opsadu grada![]()
Rodjena 1903. umrla (sad se kaže preselila) 2003. rahmet joj duši![]()
Do zadnjeg je bila pri pameti i samo se ugasilagodinu dvije pred smrt gleda vijesti i mene pita" šta ce dragi sine ovo bit-sve miriše na rat
"
Ništa maja ti ne brini--ako se zapuca ja cu tebe u ŠveCku a mi cemo ostat pa šta nam bog dragi da![]()
Uh-uh--hvala ti sine, za kamen prihvatio u zlato ti se pretvorilo![]()
Ovo pišem iz razloga što imam pitanje za vasGdje je najsigurnije (mislim na državu a ne na podrum il bankin sef) da zbrišem prije neo krene taj treci
![]()
Samo ozbiljne prijedloge molit cu lijepo![]()
Nakon toga ostali otoci, tipa Fiji, koji nikoga neće zanimati plaho.
Južna Amerika, Čile i Argentina, samo da je što dalje od ljudi, da ima vode, zelenila, životinja i što manje stvari koje te pokušavaju ubiti.
- muha_sa
#239 Re: Treći svjetski rat
darius_maximus wrote: ↑22/11/2024 11:21Mene da ko pita, Novi Zeland.muha_sa wrote: ↑22/11/2024 11:00 Moja majka(nana) preživjela prvi, drugi a boMMe i agresiju i brutalnu opsadu grada![]()
Do zadnjeg je bila pri pameti i samo se ugasilagodinu dvije pred smrt gleda vijesti i mene pita" šta ce dragi sine ovo bit-sve miriše na rat
"
Ništa maja ti ne brini--ako se zapuca ja cu tebe u ŠveCku a mi cemo ostat pa šta nam bog dragi da![]()
Ovo pišem iz razloga što imam pitanje za vasGdje je najsigurnije (mislim na državu a ne na podrum il bankin sef) da zbrišem prije neo krene taj treci
![]()
Nakon toga ostali otoci, tipa Fiji, koji nikoga neće zanimati plaho.
Južna Amerika, Čile i Argentina, samo da je što dalje od ljudi, da ima vode, zelenila, životinja i što manje stvari koje te pokušavaju ubiti.![]()
Svaki dan pratim Ben Fogla u posjeti pustinjacima--tušnut stan i otisnut se u divljinu daleko od civilizacije
- Haris.ba
#240 Re: Treći svjetski rat
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/dram ... /241122151
Ono, da se ne javljamo i ne kome tarisamo i samo sacekamo rezultat.
Pitam za druga, ima li sanse da nas masi ijedan veliki rat na tlu Evrope?"Rat na istoku ulazi u odlučujuću fazu. Svi to znamo, osjećamo da se približava nešto nepoznato. Niko od nas ne zna kako će ovaj sukob završiti, ali znamo da u ovom trenutku poprima vrlo dramatične razmjere. Događaji iz posljednjih nekoliko desetaka sati pokazuju da je rizik od globalnog sukoba zaista ozbiljan i stvaran", upozorava Tusk.
Ono, da se ne javljamo i ne kome tarisamo i samo sacekamo rezultat.
- denimb
#241 Re: Treći svjetski rat
Ma neka bude koji hoce po redu rat ali onaj kukurzni hljeb ako budem morao jesti opet, neka mene roknu prvog...jos kad mi kaze hej pa to ti je sa mlijekom top, jest al u klincu... 
- muha_sa
- Haris.ba
#243 Re: Treći svjetski rat
Ja se grozim redova. Kad vidim da je prodavnici veliki red na kasi, odmah izlazim. Ne mogu. Odmah fles na cekanje 6 sati u redu za hljeb.
-
Zoya
#244 Re: Treći svjetski rat
Ja imam salihe svega. I tablete joda. Jutros napunila kadu vode pa da ima ako gruhne za par dana. 
-
broj dva
#245 Re: Treći svjetski rat
Nije normalan ovaj ukrajinac.
"Ukrajina više nije u sukobu s Rusijom. Pred ukrajinskim vojnicima stoje vojnici iz Sjeverne Koreje. Budimo iskreni. Iranski dronovi bez ikakvog srama ubijaju ukrajinske civile - rekao je Zalužni te dodao da se Ukrajinu napada sjevernokorejskim i kineskim oružjem."
Mislim,.znam za koga navija i sve i u redu je to ali šta ovaj hoće, neki fair play u ratu i da rusi samo koriste rusku tehnologiju i rusko naoružanje i samo ruski tariguz na liniji..
A da treći svjetski, ni Ukrajincima nije Ukraina toliko bitna, sumnjam da je ovo taj rat što će završiti (moderne) ratove
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#246 Re: Treći svjetski rat
Ukrajina je samo kolateralna šteta.broj dva wrote: ↑23/11/2024 09:32Nije normalan ovaj ukrajinac.
"Ukrajina više nije u sukobu s Rusijom. Pred ukrajinskim vojnicima stoje vojnici iz Sjeverne Koreje. Budimo iskreni. Iranski dronovi bez ikakvog srama ubijaju ukrajinske civile - rekao je Zalužni te dodao da se Ukrajinu napada sjevernokorejskim i kineskim oružjem."
Mislim,.znam za koga navija i sve i u redu je to ali šta ovaj hoće, neki fair play u ratu i da rusi samo koriste rusku tehnologiju i rusko naoružanje i samo ruski tariguz na liniji..
A da treći svjetski, ni Ukrajincima nije Ukraina toliko bitna, sumnjam da je ovo taj rat što će završiti (moderne) ratove
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
- anelsol
#248 Re: Treći svjetski rat
I moja je preživila tri rata. Jednom prilkom je pitam čega se sjeća iz drugog kaže ona: četerestreće pura neslanamuha_sa wrote: ↑22/11/2024 11:00 Moja majka(nana) preživjela prvi, drugi a boMMe i agresiju i brutalnu opsadu grada![]()
"
![]()
- ZoomZoomKiwi
#249 Re: Treći svjetski rat
Novi Zeland definitivno. Ili za nekapitalističku varijantu sa puno sporijim tempom života - Fiji, Vanuatu i tako tomuha_sa wrote: ↑22/11/2024 11:00 Moja majka(nana) preživjela prvi, drugi a boMMe i agresiju i brutalnu opsadu grada![]()
"
![]()
Kako i kolega gore reče isto
-
DonieBrasco
#250 Re: Treći svjetski rat
Na tviteru nekolicina reginalnih pametnjakovica, kao i ovi iz svijeta tj. stranci, kad im citas sta pisu dođes do zakljucka da ce jedna za drugom raketa iz Rusije na Varsavu, Berlin, Pariz, tri u isto vrijeme na London, na Brisel i tako dalje, ali eto NATO saveznici ce to samo gledati, kao nece ni znati da su rakete na putu, i ono glavno kao ne smiju uzvratiti.