Hvala Corleone, pozdravlja te Hetty!corleone23 wrote:Prosli cetvrtak sam zvao, da pitam kad se moze ocekivati ta lista, receno mi je da komisija tek otvara koverte, pa da mozemo ocekivati za nekih 15 ak dana, znaci krajem slj.sedmice ili pocetak one tamo
SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Moderator: anex
-
Hetty1
#226 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
-
ogavnigad
#227 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Potrudite se da imate maksimum bodova i niko vas nece odbiti.
Uvijek je lako reci joj imao neko stelu a ja nisam, a pri tome nisi ostvario maksimalan broj bodova.
U svakoj profesiji u svakom cosku ove drzave treba "stela", ali sigurno da od 10-20 ljudi za koje je raspisan konkurs nece svi biti primljeni sa stelom, zato se potrudite da sto bolje prodjete na testu opsteg znanja i fizickoj spremi.
Za policajca u specijalnoj jedinici sipe prosli konkurs se prijavilo 600 ljudi a oko 300-400 je doslo do testa fizicke sposobnosti a samo 16 je proslo dalje. Od njih 16 je primljeno 11 na kraju, govoriti da su oni svi imali stelu je malo pretjerano, ljudi su se spremali godinama da bi mogli jedan dan uspjeti.
ukratko-
nemas stelu- budi spreman, najspremniji, najbolji, zakucaj sve testove, postavi rekorde i sigurno ces biti primljen
imas stelu - snasao se
eto sad svi su predali na konkurs i svi budale ispade misle joj mozda nema stele
Uvijek je lako reci joj imao neko stelu a ja nisam, a pri tome nisi ostvario maksimalan broj bodova.
U svakoj profesiji u svakom cosku ove drzave treba "stela", ali sigurno da od 10-20 ljudi za koje je raspisan konkurs nece svi biti primljeni sa stelom, zato se potrudite da sto bolje prodjete na testu opsteg znanja i fizickoj spremi.
Za policajca u specijalnoj jedinici sipe prosli konkurs se prijavilo 600 ljudi a oko 300-400 je doslo do testa fizicke sposobnosti a samo 16 je proslo dalje. Od njih 16 je primljeno 11 na kraju, govoriti da su oni svi imali stelu je malo pretjerano, ljudi su se spremali godinama da bi mogli jedan dan uspjeti.
ukratko-
nemas stelu- budi spreman, najspremniji, najbolji, zakucaj sve testove, postavi rekorde i sigurno ces biti primljen
imas stelu - snasao se
eto sad svi su predali na konkurs i svi budale ispade misle joj mozda nema stele
-
Hetty1
#228 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Ja takođe mislim kao ti, ali od hiljadu koliko se u prosjeku prijavi mora biti deset posto tih koji su pravo spremni i nekako se čovjek nada da neće kiksati i napraviti grešku. Neću da vjerujem da u Sipi ima štele sad kad smo svi sigurni da kad tad neko odgovara za takvo zapošljavanje. Sretno svim ja sam prvi put sad kandidat, i mislim da ću odgovoriti izazovima, a nije sigurno da nema neko bolji i sretniji od mene naravno vidjećemo i sve cu Vas obavijestiti o svom statusu iskreno. Čekamo učimo vježbamo, ali uvijek može bolje i više. Vidjećemo, sretno svima. Poz ogavnigad, s nadom da nisi baš takav heheogavnigad wrote:Potrudite se da imate maksimum bodova i niko vas nece odbiti.
ukratko-
imas stelu - snasao se
-
ogavnigad
#229 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
zavisi naravno i za koju poziciju je ko predao,Hetty1 wrote:Ja takođe mislim kao ti, ali od hiljadu koliko se u prosjeku prijavi mora biti deset posto tih koji su pravo spremni i nekako se čovjek nada da neće kiksati i napraviti grešku. Neću da vjerujem da u Sipi ima štele sad kad smo svi sigurni da kad tad neko odgovara za takvo zapošljavanje. Sretno svim ja sam prvi put sad kandidat, i mislim da ću odgovoriti izazovima, a nije sigurno da nema neko bolji i sretniji od mene naravno vidjećemo i sve cu Vas obavijestiti o svom statusu iskreno. Čekamo učimo vježbamo, ali uvijek može bolje i više. Vidjećemo, sretno svima. Poz ogavnigad, s nadom da nisi baš takav heheogavnigad wrote:Potrudite se da imate maksimum bodova i niko vas nece odbiti.
ukratko-
imas stelu - snasao se
ali ja ti govorim iskreno jer sam bio na proslom konkursu za specijalnu policiju sipe, 16 ljudi je proslo test fizicke sposobnosti, znaci 16 je zadovoljilo sa 60% i vise. ne svih 16 odradilo maximum.
test opsteg znanja je upravo takav, nema nekih pretjeranih zavlacenja
vec sam pisao o tome, esej isto tako, fizicka sprema zbog prirode posla zahtjevna, ali evo nakon godinu i kusur dana intezivnih treninga i to se prevazislo.
Nemojte zaboraviti da nakon fizicke provjere za specijalnu policiju, idete na psiholoski test, pa nakon njega na test fizicke sposobnosti u extremnim uvjetima koji traje 7 dana i nakon toga ljekarski pregled. Sretno svima i tebi naravno, a to da stele nema to je prica za malu djecu, moj vam je iskreni savjet i tako sam poceo gledati na sve ove konkurse, ispuni maximum i niko te nece oboriti.
-
Hetty1
#230 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Konkurišem za inspektore s VSS, Šta se gleda u ljekarskom pregledu, ima li neki normativ za dioptriju sitna je ali imam je, i šta je taj ekstremni test, kakvi su prema djevojkama neće nas u neko blato kao na filmu valjati valjda, ako sve do tog stepena pregrmimo.Napiši nam svoja iskistva i saznanja. Poz.
-
ogavnigad
#231 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
test psiho-fizicke izdrzljivosti u extremnim situacijama je samo za specijalnu policiju, za inspektore toga nema i fizicka provjera je DOSTA laksa... sve norme mozete pronaci na stranici sipeHetty1 wrote:Konkurišem za inspektore s VSS, Šta se gleda u ljekarskom pregledu, ima li neki normativ za dioptriju sitna je ali imam je, i šta je taj ekstremni test, kakvi su prema djevojkama neće nas u neko blato kao na filmu valjati valjda, ako sve do tog stepena pregrmimo.Napiši nam svoja iskistva i saznanja. Poz.
-
MAN-lion's coach
#232 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
....
Last edited by MAN-lion's coach on 18/01/2017 22:45, edited 1 time in total.
-
illbill
#233 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
To o zakucavanju jerelativno,jer da bi zakucao trebas proci test opste kulture i esej,pa posliej toga ide fizicka sprema,pa ljekarski,pa engleski jeziki jezik i na kraju zavrsni interviju.Da bi se zakucavalo treba proci opstu kulturu i esej sto nije ni malo lako
-
MAN-lion's coach
#234 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
...
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:39, edited 1 time in total.
-
ogavnigad
#235 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Test opsteg prosao, 5 bodova manje od maxMAN-lion's coach wrote:Na ljekarski pregled samo idu kandidati koji budu odabrani.
Što se tiče nekih štela i veza, red bi bio da forumaš gore koji tvrdi da se bez problema može zakucati, kaže kako je prošao na prošlom testiranju.
Fizicku spremu pao- dva put se okliznuo tj proklizale mi ruke na konopcu.
16 ljudi je samo proslo fizicku spremu
Govorim o konkursu za specijalnu policiju
Trenutno moje vrijeme na konopcu sad je 5.49 sec ..do testiranja planiram ici ispod 5sec... za 5bodova je potrebno 6 sec ili manje
Npr magont test 14sec ili manje za 5 bodova,sad radim 9.60 ...iznajmljujem skolsku salu da radim vjezbe ..moze se kad se hoce samo su odricanja velika
-
illbill
#236 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Govorimo o itekako razlicitom,ti o specijalnoj policiji mi o inspektorima...
-
ogavnigad
#237 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Naravno, ja sam od pocetka naveo o cemu govorim, da ne bi bili zabuneillbill wrote:Govorimo o itekako razlicitom,ti o specijalnoj policiji mi o inspektorima...
-
Hetty1
#238 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Naravno, ja sam od pocetka naveo o cemu govorim, da ne bi bili zabune[ogavnigad wrote:illbill wrote:Govorimo o itekako razlicitom,ti o specijalnoj policiji mi o inspektorima...
Ja sam danas zvala pitala od prilike kad bi mogli biti pozvani, odgovor je da neće u narednih petnaest dana zbog zauzetosti imenovanih koji pregledaju dokuentaciju, da pratimo njihovu stranicu, ali siguno neće do nove godine. Puno se prijavilo kandidata. Ako još neko bude htio zvati neka portiru kaže da ga spoji na lokal 6209 to je kadrovska da ne luta kao ja danas, ponovo, pa ponovo, pa od petog puta jedva. Pozdrav svima
-
illbill
#239 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Izaslo je neko obavestenje na njihovoj stranici
-
corleone23
#240 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Sad idu valjda sifre
-
illbill
#241 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
.
Last edited by illbill on 02/02/2017 16:18, edited 1 time in total.
-
Hetty1
#242 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Lijepo piše da će do 20.1. telefonom obavijestiti one kandidate koji su ušli s urednom dokumentacijom u proces da im kažu datum i vrijeme testiranja gdje će uz dokument vjerovatno ličnu kartu dobiti šifru. Na tom testiranju fizičke spreme i morfološkog statusa odnosno mjerenja visine i težine dobiti šifru. Nakon prolaza tom šifrom će dalji biti pozivanji na test opšteg znanja i ostalu proceduru. Držite telefone narednih dana pri ruci. Ja sam tako shvatila tekst sa stranice. Neće objavljivati imena kao do sada zbog privatnosti. Sretno nam svima pa obavjeptavajte o svim pozivima lakše je kolektivno prolaziti procedure. Jos nešto, sve kandidate koji nisu ušli u pročeduru obavijetice pismno ili ako ne dobiju ni pismeno ni usmeno da mogu nazvati broj naveden u obavijesti, poslije datuma 20.1.2017. god. Sve jasno.
-
mikromakro1215
#243 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Pozdrav, zanima me da li ovaj test od 6-10.2. obuhvata samo mjerenje visine i tezine, ili istovremeno i FIZICKU spremu, da ce provjeravati u tom periodu... ili nakon mjerenja, u dalju proceduru ide fizicka sprema. Unaprijed hvala
-
corleone23
#244 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Samo mjerenje visine i tezine, fiz sprema dolazi kasnijemikromakro1215 wrote:Pozdrav, zanima me da li ovaj test od 6-10.2. obuhvata samo mjerenje visine i tezine, ili istovremeno i FIZICKU spremu, da ce provjeravati u tom periodu... ili nakon mjerenja, u dalju proceduru ide fizicka sprema. Unaprijed hvala
-
mikromakro1215
#245 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
h
Last edited by mikromakro1215 on 06/01/2017 16:05, edited 1 time in total.
-
mikromakro1215
#246 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Hvalaaa ti 
-
corleone23
#247 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Zvali su me .. 8.2 termin, od 10 do 16
-
illbill
#248 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
.
Last edited by illbill on 02/02/2017 16:18, edited 1 time in total.
-
corleone23
#249 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Samo lična
-
Fitzgerald
#250 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja
Mislim da sam negdje procitao da se sifra dobija tek kada prodjes morfoloski. Sretno, nadam se da ce te proc.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk