Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBIH"

Post Reply
Hafis

#226 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by Hafis »

joint union wrote:
Hafis wrote:
Mister Yes wrote: Haj ti takvima objasni da Dražen Žerić Žera (rođen u Mostaru) nije Hrvat i da mu se roditelji zovu Šemsa i Nedžib.
Znam, također i činjenica je da te podatke krije kao zmija noge.
Ovo je provjereno, imamo neke zajedničke prijatelje, a i sjedilo se u društvu u par navrata :)
Krije podatke kako mu se otac i mater zovu?
Vala Hafize i ti sa svakim sjedis.
A sto krije te podatke?
Pa bilo je malo zajebano 1993. probijati se na estradi u Hrvatskoj, obzirom kakva su vrwemena bila..
Uglavnom, javnost ga je u Hrvatskoj sasvim spontano ''prihvatila'' kao ''Hrvata iz Sarajeva'' a on se baš i nije pretjerano trudio da ih razuvjeri...ako me kontaš. I tako....
Mislim nebitno je s ovom temom, @Reis1 će mi se naljutiti
Hafis

#227 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by Hafis »

"Mister Yes"
Ne znam da li on krije ali neko opasno dežura na wikipediji i briše imena njegovih roditelja :D

Ali ti si hebote prava lola. Znaš Žeru? Da ne znaš slučajno i Đuru? Brako Đurić Đuro? I njega je rodila Bošnjakinja. Ili recimo Dražen Ričl legenda. Majka Elvira. Ma joj svašta ti imam pričat. Imena su čudo :lol:]
I kompleksi su čudo....jebat ga, takva vremena bila.
Last edited by Hafis on 28/10/2014 22:24, edited 1 time in total.
SaraFina

#228 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by SaraFina »

Kako li se Tarik Filipović probio u HR i to u doba najveće majorizacije Hrvata u BiH?

Ljudi u HR pojma nemaju o političkoj sceni u BiH i ako imaju zale nas Bosance oduvijek.

:D

A sad kako Bandic .. Pa otprije Maminjo :D

Duplo nas zale. Troduplo!
reis1

#229 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by reis1 »

Mister Yes wrote: Ali ti si hebote prava lola. Znaš Žeru? Da ne znaš slučajno i Đuru? Brako Đurić Đuro? I njega je rodila Bošnjakinja. Ili recimo Dražen Ričl legenda. Majka Elvira. Ma joj svašta ti imam pričat. Imena su čudo :lol:
Istina.

Neko bi i za hafisa rekao da je nas, a ono njihov. :shock:
Mister Yes

#230 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by Mister Yes »

Hafis wrote: I kompleksi su čudo....jebat ga, takva vremena bila.
Šta da se radi ali jedno je sigurno, po imenima ništa ne možeš znati. Pa ni po prezimenima. Vidi našeg Željka Komšića? I ime i prezime. Pa i ovaj gradonačelnik Šeher Sarajeva Ivo Komšić. Ništa ti ime ne govori moj Hafise. Samo političko stajalište. A ono se provjerava na izborima. Ovako je glasovao mostarski žiri: Hrvati 48% :D
Hafis

#231 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by Hafis »

SaraFina wrote:Kako li se Tarik Filipović probio u HR i to u doba najveće majorizacije Hrvata u BiH?
Iz jednostavnog razloga što je Zagreb ipak kosmopolitska sredina za ove naše prostore.
Ta neće se Rene Bitorajac probiti u Sarajevu, i još da mu Kviz neki daju da vodi :lol:

Šalu na stranu, smjer odlaska mozgova je iz BiH prema zapadu, pa i u Hrvatsku. nije Tarik jedini bošnjak koji je napravio karijeru u Hrvatskoj.
A s druge strane, ti znaš koji se danas mozgovi doseljavaju u BiH...sve ti je jasno :)
SaraFina

#232 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by SaraFina »

Mister Yes wrote:
Šta da se radi ali jedno je sigurno, po imenima ništa ne možeš znati. Pa ni po prezimenima. Vidi našeg Željka Komšića? I ime i prezime. Pa i ovaj gradonačelnik Šeher Sarajeva Ivo Komšić. Ništa ti ime ne govori moj Hafise. Samo političko stajalište. A ono se provjerava na izborima. Ovako je glasovao mostarski žiri: Hrvati 48% :D

Kako ćemo minderlučiti i u Sarajevu i u Mostaru pitam se?
Mister Yes

#233 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by Mister Yes »

Hafis wrote: A s druge strane, ti znaš koji se danas mozgovi doseljavaju u BiH...sve ti je jasno :)
Evo meni naki arapi nude 150.000 za vikendicu sa zemljom. Ali ne dam ispod 200.000 pa nek crknu dušmani :oops:
webby-x

#234 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by webby-x »

Ovaj Komarica od kada znam za sebe, stalno kuka nešto.
joint union

#235 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by joint union »

Hafis wrote: Pa bilo je malo zajebano 1993. probijati se na estradi u Hrvatskoj, obzirom kakva su vrwemena bila..
uglavnom, avnost ga je u Hrvatskoj sasvim spontano prihvatila kao ''Hrvata iz Sarajeva'' a on se baš i nije pretjerano trudio da ih razuvjeri...ako me kontaš. I tako....
Mislim nebitno je s ovom temom, @Reis1 će mi se naljutiti
Pa vidi, nekako mi bas ovo ima veze sa temom. Jel' sad zera ispade iskorijenjen? Svasta. Nema veze zna li pjevati ili ne, vazno je da je "nas". Jbg, da je bio u Bijeljini ili Brckom '92 ne bi ga roknuli, ako me razumijes. Mozda starce samo,
ali cisto sumnjam da bi zera (namjerno malim) koji je pjev'o ne daj se Herceg-Bosno smio reci da mu ih je zao. Nego bi snimio duet sa Bajom.
Zato i kazem da sa svakim sjedis :)
SaraFina

#236 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:Kako li se Tarik Filipović probio u HR i to u doba najveće majorizacije Hrvata u BiH?
Iz jednostavnog razloga što je Zagreb ipak kosmopolitska sredina za ove naše prostore.
Ta neće se Rene Bitorajac probiti u Sarajevu, i još da mu Kviz neki daju da vodi :lol:

Šalu na stranu, smjer odlaska mozgova je iz BiH prema zapadu, pa i u Hrvatsku. nije Tarik jedini bošnjak koji je napravio karijeru u Hrvatskoj.
A s druge strane, ti znaš koji se danas mozgovi doseljavaju u BiH...sve ti je jasno :)

Pa što pričaš onda da se 93 bilo teško probiti u ZG?

Odmah negiraš kako ste bosanske izbjeglice ugošćavali na Jadranu u vrijeme B-H sukoba..

Moraš biti skoncentriran!

Dakle VI ste primili naše izbjeglice a mi? Noz u ledja!

Tako IDE priča ..
Mister Yes

#237 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by Mister Yes »

SaraFina wrote:
Mister Yes wrote:

Pa zna se. Bosanci u Sarajevu a Hercegovci u Mostaru. Ipak je ovo Bosna i Hercegovina. :oops:
Hafis

#238 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by Hafis »

Mister Yes wrote:
Šta da se radi ali jedno je sigurno, po imenima ništa ne možeš znati. Pa ni po prezimenima.
Ahaaaa. Ja sam u toj disciplini nepogrješiv. Mislim da u Hercegovini ne postoji prezime, za koje ne znam od kojih je kuća, iz kojih pojata, s kojeg gumna, drage ili vale. A pogotovo i gdje se i u kakvom groblju kopaju.
A otkud to znam, to je već za intimniji krug.
Hafis

#239 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:

Pa što pričaš onda da se 93 bilo teško probiti u ZG?

Odmah negiraš kako ste bosanske izbjeglice ugošćavali na Jadranu u vrijeme B-H sukoba..

Moraš biti skoncentriran!

Dakle VI ste primili naše izbjeglice a mi? Noz u ledja!

Tako IDE priča ..
Serafina je definitivno pukla na mene 8)
SaraFina

#240 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by SaraFina »

Mister Yes wrote:
SaraFina wrote:
Mister Yes wrote:

Pa zna se. Bosanci u Sarajevu a Hercegovci u Mostaru. Ipak je ovo Bosna i Hercegovina. :oops:

Minderlučimo u Šeheru znači, a ovi naši Hercegovci u Ex Stolnom :D

Tragedija.

Hafis ima popust na kaVu :D

Da nije dzaba forumašio!
Mister Yes

#241 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by Mister Yes »

Hafis wrote: Ahaaaa. Ja sam u toj disciplini nepogrješiv. Mislim da u Hercegovini ne postoji prezime, za koje ne znam od kojih je kuća, iz kojih pojata, s kojeg gumna, drage ili vale. A pogotovo i gdje se i u kakvom groblju kopaju.
Nisam nikada sumnjao u tebe. Ali znaš li i za koga glasaju? I da li uopšte glasaju? Jer samo 48% posto glasa za vaše (persiram te). Toliko imate podrške u Mostaru. Sve drugo je nebitno.
SaraFina

#242 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by SaraFina »

Mister Yes wrote:
Hafis wrote: Ahaaaa. Ja sam u toj disciplini nepogrješiv. Mislim da u Hercegovini ne postoji prezime, za koje ne znam od kojih je kuća, iz kojih pojata, s kojeg gumna, drage ili vale. A pogotovo i gdje se i u kakvom groblju kopaju.
Nisam nikada sumnjao u tebe. Ali znaš li i za koga glasaju? I da li uopšte glasaju? Jer samo 48% posto glasa za vaše (persiram te). Toliko imate podrške u Mostaru. Sve drugo je nebitno.
U tih 48% i Raguz je?

Nelegitimni Hrvat, iz oporbe u izdajnika što ode?
reis1

#243 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by reis1 »

SaraFina wrote:
Mister Yes wrote:
U tih 48% i Raguz je?

Za Raguza glasaju ovi malo kvarni Hrvati, kvarni Bosnjaci, Maje i Damiri, koji ne glasaju za Coa. :oops:

Ustvari treba naglasiti, Martina Raguza. Imaju sad i onog nekog novog celavog Raguza...
SaraFina

#244 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by SaraFina »

reis1 wrote:
SaraFina wrote:
Mister Yes wrote:
U tih 48% i Raguz je?

Za Raguza glasaju ovi malo kvarni Hrvati, kvarni Bosnjaci, Maje i Damiri, koji ne glasaju za Coa. :oops:

Raguz je nama bio kukavčije jaje?

Ko Komšić osam godina Hrvatima?

Da smo ga izabrali kao što smo POKUŠLI zavalio bi nas?
Ti lukavi Latini!
Mister Yes

#245 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by Mister Yes »

SaraFina wrote:
Mister Yes wrote:
U tih 48% i Raguz je?

Hafis ima teoriju da je to sve samo krinka da navuku naivne Bošnje. Raguž je ipak provjereni hercegbosanac veli Hafisaga :izet:
reis1

#246 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by reis1 »

Hafis wrote: Serafina je definitivno pukla na mene 8)
Pa kad si brate faca, dje nece! :oops:
SaraFina

#247 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by SaraFina »

Ovi mozdani driblinzi na temi svojstveni su samo jednom liku. Junuzu Djipalu :D
Juka ti si!

Ja minderlucim i u Sarajevu i u Mostaru a ti stoluješ u Grudama :D
reis1

#248 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by reis1 »

SaraFina wrote:Ovi mozdani driblinzi na temi svojstveni su samo jednom liku. Junuzu Djipalu :D
Juka ti si!

Ma nije. Jusuf je clan one Minken bojne, Herceg-Bosnjaka, a hafiz ti je nas Mostarac.
Mister Yes

#249 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by Mister Yes »

SaraFina wrote:Ovi mozdani driblinzi na temi svojstveni su samo jednom liku. Junuzu Djipalu :D
Juka ti si!

Juka je pak u Zagrebu a inače "od Zenice". I ima malo drugačiji izričaj.
Doktor vjerovatno ne učestvuje na HB forumu ili ako učestvuje onda je slabo aktivan.
SaraFina

#250 Re: Komarica: "Katolici pred fizičkim iskorjenjivanjem u FBI

Post by SaraFina »

Ja Juku znam dobro :D

Ali eto dozvoliti ću da griješim..

Mozda ste u pravu.

Ovo nisam naime znala u cjelosti :

http://www.vecernji.hr/biografije/franjo-komarica-507

2004. Komarica je bio nominiran za Nobelovu nagradu za mir. Tako je postao prvi građanin BiH koji je nominiran i od Nobelova komiteta prihvaćen kandidat za tu nagradu. Povodom nominacije izdana je njegova knjiga U obrani čovjekova dostojanstva.
Post Reply