Murija, narkomani, kabadahije i ostali problemi u vasem naselju...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#226 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

insomnia78 wrote:Joj de ba odvadite malo
Nije svacije povlaciti
Ti bi @alfonse trebo znati sta bi kad Dzani povuce na Isaka, Kristu i Samira

A i ovo je vise smjesno, skupili se svi bivsi specijalci na momcica od 55kila i danima se prica o tome
Malo vas je trebate makar jos Crne labudove pozvati posto su Peshmerge otisli u Kobane i Siriji

A i @dozer ga malo kiti, eto lik koji je citav rat proveo u Vikicevcima nema veze i poznanstva u policiji da se to zavrsi drugim kanalima ako vec nije moglo ovako zvanicno
:lol: :lol: :lol:
Ima(mo), naravno, ali - necemo. I niko se nije "okupio" nigdje. Samo se zna. Znas kako to ide - balo ce se pojaviti negdje iza coska i spucati ti noz u djale. Ti u bolnici, pa ako prezivis, dobro i jeste. A u medjuvremenu, oni koji znaju sta je i kako je, odu da "popricaju" s balom. Jeb'o zvanicnu muriju jer oni, radi nakaradnih zakona kakvi jesu i kakve je vrlo precizno i tacno opisao @refik_b, jednostavno ne mogu nista, cak i kad hoce. Oni privedu, predaju tuziocu, ovaj proslijedi na sud, i sud - oslobodi. I eto majmuna opet, sad jos i "ljutog" jer je zaglavio u muriji i na sudu. Neka, hvala.
Ovako, ako se pojavi, bice rijesen na njegov nacin.
juklisiz es grant
Da je on faca kako ga opisuješ napravio bi sebi kuću u nekom mirnijem dijelu, sve sa okućnicom i garažom, a ne bi parkirao negdje pored ceste i očekivao da mu niko ne zagrebe auto.
Ovako, neka preuzme sav rizik i stres življenja u "Saaarajvu".
Komentar = nigdje veze. Covjek uredno zivi sa zenom i djecom u zgradi, auto drzi na namjenskom parkingu ispred zgrade, a ne na nekakvoj cesti, negdje. Btw, ima 2 auta, i jednu garazu. I ne zavija tako kako ti sugerises, jer je rodjeni Sarajlija. I, nije ti palo na pamet da covjek mozda ne voli zivjeti u kuci, nego bas hoce da zivi u stanu? Mozda je prodao kucu ranije, da bi kupio stan jer je tako htio? Mislim...kakvih sve nebuloza se ovdje moze procitati od kojekakvih nadri-pametologa, to je za ne povjerovati....
Pa šta onda pizdi zbog retrovizora?
Sine...koliko je tebi godina...? Ti, ocigledno, uopste ne razumijes o cemu se ovdje prica i tvoj mentalni sklop je nastiman iskljucivo na nekakav materijalizam. Jebe se njemu za retrovizor, problem je u samom desavanju. Ti hoces da kazes da je sasvim OK da ti sad hodas ulicom i onako, iz cista mira, nabijes nogom neciji retrovizor. Eto, jer ti se hoce. I to je cool i vlasnik ne treba da ti @ebe mater radi toga jer, eto, tebi se tako htjelo u tom momentu? A, ako ti sta i kaze, ili te slucajno nokautira, ti ces mu reci - hajde, ba, @sta pizdis radi retrovizora? How yes no. A, umjesto sto njaske ovdje sad i nesto pravdas tog debila koji je uradio upravo ovo, samo sebe stavi u poziciju da ti to neko tako uradi. Ti bi, vjerovatno, hladno rekao - ma, @ebo retrovizor. Jasta bi... Tajpi cao kako bi ti reagovao, pa se onda tivra mova i reci nam njegovo misljenje.
Ujedam

#227 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Ujedam »

refik_b wrote:
Maksuz se papak registrovao da pametuje
:-) :lol: :lol: :lol:
drito u srž :D i tebi šega :D
refik_b

#228 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by refik_b »

...
:sax:
...
Last edited by refik_b on 04/11/2014 02:18, edited 1 time in total.
razonoda

#229 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

I ja sm zivjela u tom dijelu grada, NIJE ISTINA da je bilo opasno kako si ti opisao.
refik_b

#230 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by refik_b »

...
...
Last edited by refik_b on 04/11/2014 02:18, edited 2 times in total.
OldMayor

#231 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by OldMayor »

Ja samo znam da nikad ne bi uzeo kucu na bilo kojem od brda u gradu, pocevsi od Bistrika, preko Vratnika, Kovaca, da ne govorim ovamo o Pofalicima, Buca potoku itd. Jer tu nema vise ni P od planske gradnje. Jednom rijecu - KATASTROFA.

Jebo ti sto imas kucu i avliju, kad ti je komsija sazido svoju kucu 0,5m od tebe. Pa to nije kuca, vecu privatnost imaju eto ljudi u toj Tibri.

Sto se tice sigurnosti, ok toga mozda ima vise tako po mahalama. Ali jbg isto da ja kazem, u Binjezevu il Tarcinu si siguran 100%, nit ima pucnjava, ni nicega. Pa normalno je gdje je visoka koncentracija stanovnistva da ce bit i vise belaja.

Ali generalno eto na Dobrinji, toliko je mladih bracnih parova, da ljeti vrvi okolo od djecurlije, kolica, ljudi setaju... Da ne govorimo da je dole doselilo dosta raje upravo iz Centra ili Starog Grada, tj. momaka i djevojaka koji su gore odrasli, ali jbg ozenili se, treba pravit porodicu...a kad dodjes u tu situaciju, onda vidis da nije bas isto dat 100.000 za trosoban na Dobrinji ili jednoiposoban stan u centru.
razonoda

#232 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

refik_b wrote:
I ja sm zivjela u tom dijelu grada, NIJE ISTINA da je bilo opasno kako si ti opisao.
:run:

Pa slušaj i nije bilo opasno ako si bio u raji sa ološem tj. bio bagra , ako si bio neka trebica kojoj su se gelipteri nabacivali, i koja se krhala u žbunju i po podrumima, ili po danu išla u muzičku tatinim kolima... Nije bilo dana da neko nije popio batine u školi 1.maj, andrija rašo ili pavle goranin, da nije nekome nešto oteto i sl. A to je bilo prije rata.

Danas je tamo bronx i harlem najgore vrste. To što mi nešto nećemo da vidimo to je druga stvar. Mi smo dobar narod kad je samoobmana i laž u pitanju.
Ja nisam bila u ''raji' ali nisam imala problema sa tim 'banditima'. Danas je cijelo SArajevo Bronx. Nista nije sigurnija Fehradija od Apolja.
Mislim da narod treba da sredi te bande kao sto si ti u svom okruzenju.
Zivjeti u bogatijem dijelu --nisu si bog .djeca danas problemi takodje??
refik_b

#233 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by refik_b »

...
...
Last edited by refik_b on 04/11/2014 02:19, edited 1 time in total.
refik_b

#234 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by refik_b »

...
...
razonoda

#235 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

Sad si zbilja preetjerao. Moze li to tvoje naselje primiti sav narod sa ''parama' koji bi izbrali to mjesto za zivljenje.
Pa ,nisu svi u mogucnosti to priustiti. To, dali neko ima ''kockastu' glavu???? govori vise o tvom karakteru. Majku prirode ne mozemo osudjivati.
Kraj price

#236 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

Njegovo misljenje je takvo al nemora znacit da je ispravno, ima pravo na njega, ali je cinjenica da od belaja niko pobjego nije niti se moze sakrit.Odes po hljeb pa mozes na budalu naletit a kamo li đe drugo tako da....
refik_b

#237 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by refik_b »

...
...
muha_sa

#238 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by muha_sa »

refik :)

gdje su ovi kako ih ti zoveš :?

Nije isto živjeti u kavezu sa lavovima, vukovima i lešinarima
razonoda

#239 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

@refik
Ti kao da radis kao agent kod Neire Babic, pa sto je skupo , dobro je. Kao da to niko nezna. AP , Tibra i ostala naselja, mogu biti super za zivljenje samo da se ti stanari udruze, organizuju, kako da zive, i kako da zastite VRIJEDNOST te imovine.
Dobro je da mladi bracni parovi imaju mogucnost da kupe stan da ne zive u ZAJEDNICI , sve ostale probleme moraju uzeti u svoje ruke. :)
ladacoko

#240 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by ladacoko »

Daryl Dixon wrote:
Očigledno ne znaš šta je trava, možda si je jednom probao u životu pa sada ovdje pametuješ na svaki postavljeni post. Hahha čuj slobodno dođi pa me nabij na to što kažeš haha jesi dobar oko, da nisi danas možda preskočio terapiju? Nisam tebi rekao da te nabijem na kur*ac ne znam što se toliko ložiš na gudru po priči mi djeluješ da si davno izašao iz puberteta, ili ti je to u ovom vaktu izvor finansiranja pa živiš od gudre pa se toliko ložiš na tu priču. Tema je "Narkomani i problemi u vasem naselju..." (kao sto si i sam napisao) a ne ispovjesti bivsih narkomana i tome slicno. Pokušavam skrenuti javnosti na probleme u pojedinim naseljima a ne da mi neko sere o tome kako je trava cool ok itd. Pored ovolike mogucnosti pristupu informacijama na internetu ti pokreces diskusiju o travi. Polupo si loncice izgleda, moj savjet ti je da otvoris sebi temi o gudri i tu da se zadovoljavas. To za vojni rok se u potpunosti slazem. Pozdrav. :wink:
to su ti kuleri 19+ sto im je wutra normala.Toliko puta sam od jarana ponudjen s tim govnom da je to cirkus i naravno na kraju distancija od takvih "jarana".Svi oni koji nisu iz prve ruke vidjeli sta radi ta trava koja " ne izaziva" ovisnost neka nastave kulirati.Od 12 god pa do 17 sam sve zivim ocima gledao kako se upropastava mladi zivot.Rodjak koji je stariji od mene 4 godine poceo je kao i vecina od 16 god.Pocinje lagano jednom u mjesec,zatim jednom sedmicno pa do trenutka kad je svaki dan u mjesecu koristio.Poslije 2 godine navlaci se na teske droge,slijede teska kriv. djela sto rezultira 10 godina u zenici.
U jedno sam siguran travu mogu koristit osobe koje su mentalno jake a one koje su nestabilne sto je vecina i podlozne uticaju postace obican sljam i teski narkomani.
razonoda

#241 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

Ko je mentalno jak nece mu ni pasti napamet da ''to''' proba. Ima boljih zaniamcija u zivotu. :-D
Daryl Dixon

#242 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 21/01/2016 03:34, edited 1 time in total.
Kemal Malovčić

#243 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kemal Malovčić »

Dobra tema. Jedna od boljih. Ulijeva optimizam.
limeni

#244 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by limeni »

pricali su stari ljudi nekad davno ko je narkoman taj je i piroman pa ti sad vidi.
refik_b

#245 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by refik_b »

...
...
Last edited by refik_b on 04/11/2014 02:20, edited 1 time in total.
Kemal Malovčić

#246 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kemal Malovčić »

Bogme naš refik živi na deverli hilsu, pa vi vidite.
Bodkin

#247 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Bodkin »

ja budale covjeka sta pise :D da nisam hodao po tom vojnickom mislio bih da je faludza. alipasino jeste odron uvijek bilo i bice ali po njegovoj prici bez automata i kevlara ne smijes izaci :lol:
refik_b

#248 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by refik_b »

...
...
Last edited by refik_b on 04/11/2014 02:20, edited 1 time in total.
bilic

#249 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by bilic »

Bodkin wrote:ja budale covjeka sta pise :D da nisam hodao po tom vojnickom mislio bih da je faludza. alipasino jeste odron uvijek bilo i bice ali po njegovoj prici bez automata i kevlara ne smijes izaci :lol:
:-) :-) :-)
cove41

#250 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by cove41 »

Jao, koja količina kompleksa na jednom mjestu :O
Post Reply