Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
detroit-mercy

#226 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by detroit-mercy »

Romeo 80 wrote:Majke mi, ovo je strašno! Od jedne benigne i u svakom smislu pozitivne teme toliko se mentalnog proljeva prosulo da vam komotno mogu pozavidjeti oni paćenici sa podforuma politika. Tema o Zoranu Radmiloviću, a ljudi spominju četnike, balije. Prosipaju se najgore generalizacije. Kako vas nije stid? Ako vam toliko smeta ova tema, preskočite je majku mu! Neshvatljivo mi je da me neka tema iritira, ali da visim na istoj i pišem o svemu samo ne o onome što je predmet iste! :?

Takođe je očigledna i mahom prikrivena, ali u ovakvim situacijama i više nego vidljiva mržnja prema svim pripadnicima srpskog naroda. Tačno se vidi da pojedinci ne mogu da svare da ima i srba normalnih ljudi! :-) Da nije tako, ne bi se sad ovdje razglabalo o četnicima, agresiji, genetskoj retardiranosti srpskog naroda i sličnim bljuvotinama, već bi pričali o Zoranu.
No, forum izgleda ne bi bio to da se opasno ne oftopiči...
Hebem mu majku, pa zar vama covjek sve treba crtati. Zar ste ograniceni ko sto :skoljka: .Sta je pozitivno, to da je nekada izmedju 80-85, Zoran izjavio ovako nesto. De malo razmisli, pa svi vi svrsavate na te godine kao godine najljepseg zivljenja, bratstva i jedinstva, sloge i drugih kurcina. Ako pozitivno da je Zoran tih godina davao ovakve izjave, onda smo vec tada bili drzava u kurcu i onda je trebalo znati da od nas nema nista. Zar je tesko malo promisliti prije nego sto se ovo napise. Na kraju, sam postavljac ove teme i ovi koji :thumbup: na ovu temu potvrdjuju da oni vide Srbe tim ocima, jer eto ko sto kolega Zatezni rece on medju svom ovom mrznjom voli ove pozitivne primjere. Halo, covjek umro 85te, on prica o pozitivnim primjerima. O kojim pozitivnim primjerima u moru mrznje, pozitivni primjeri 80te, 81e, 82e :-) :-) :-) :-) . De malo promislite ili samo potvrdjujete tezu da je sve bila samo maska. I tema nije o Zoranu Radmilovicu nego o njegovoj izjavi. Da je o Zoranu, pricalo bi se o njegovim ulogama. Ali tesko je to urbanim shvatiti :mrgreen: .
detroit-mercy

#227 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by detroit-mercy »

Romeo 80 wrote:
hizo ramidovic wrote:
Romeo 80 wrote:Ne kontam, šta ti nije jasno?! :?
kontrdiktoran si, jarugo.
najprije optuzujes druge za generalizacije pa iste i sam koristis. kontas?
Za mene nije generalizacija detektovanje stvari koje se dešavaju, pa eto između ostalog i na ovoj temi. Ja bih volio da to nije tako, ali je činjenica da je jedna potpuno bezopasna tema otišla u pravcu u kojem je otišla. Svi imamo oči i može se pročitati o čemu je pisano ranije.
Ti si toliko prfulo balun, da je mi je to jako tesko povjerovati. Al hajde, i dalje guslaj, mozda skontas :skoljka: .
Pol_Pot

#228 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Pol_Pot »

Samoobmana wrote:Bambi opet razvodnjavaš temu budalaštinama kao što su cijeli svijet se urotio protiv Srba i slične mahom made in SRS gluposti u koje vjeruje 2% njihovih glasača.
To nema prođu dalje od ravnogorskog sabora u julu mjesecu..

Ja ovdje pričam o nečemu skroz drugom. Kakav vatikan, papa, masoni.. ja ovdje pričam o jednom narodu koji se zagubio. I koji očajnički grebe i gura samo da ostane živjeti u laži. A laž se prije ili kasnije sruši, kao kula od karata.

Odoh malo napolje, udahnuti svježeg vazduha.. uzdravlje.
Hajd živ bio, bio si zabavan, sad sam se malo i zabrinuo za tebe. Baš ti nick odgovara, samo nemoj pretjerat sa samoobmanjivanjem, mogao bi ostati takav. A može ti i na djecu otić.

I da, obavezno uzimaj terapiju. Ali sve tri tablete što je doktor rekao, mojne ti sam dozirat kad ti se učini da si bolje.

Pomoz Bog junače (ili kako već ide taj naš srpski pozdrav)
hizo ramidovic

#229 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by hizo ramidovic »

Romeo 80 wrote:
hizo ramidovic wrote:
Romeo 80 wrote:Ne kontam, šta ti nije jasno?! :?
kontrdiktoran si, jarugo.
najprije optuzujes druge za generalizacije pa iste i sam koristis. kontas?
Za mene nije generalizacija detektovanje stvari koje se dešavaju, pa eto između ostalog i na ovoj temi. Ja bih volio da to nije tako, ali je činjenica da je jedna potpuno bezopasna tema otišla u pravcu u kojem je otišla. Svi imamo oči i može se pročitati o čemu je pisano ranije.
o cemu je pisano? otkud tebi pravo da generalizujes? zanimljivo je kako hinjski sutite kad nekakav smetljar poput ovog @samobmane pljuje i vrijedja a onda, kad mu neko nesto napise na njemu razumljiv nacin, odmah paranoisete i primjecujete nekakvu sveopcu mrznju prema srbima.
ljigavo, licemjerno, dvolicno, pokvareno...
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#230 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Romeo 80 »

Napisao si svašta nešto, ali ništa rekao nisi. To da li sam ja profulao balun kako kažeš, ne znači ništa ako ne podastreš neke argumente.
Nego, reci ti meni. Šta tebi u stvari smeta ovdje? Kažeš, čovjek je umro 85-te?! I šta sad? Ne smije se pisat o njemu? Ne smije se nešto pozitivno reći?! Opet ti ponavljam Ako ti tema sneta, ti je fino zaobiđi. Ovdje si samo konstantno oftopičario, što radiš i sada.
Moj dijasporac, ako sam ja profulao balun, ti si profulao kontinent najmanje!
insomnia78

#231 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by insomnia78 »

Samoobmana wrote:Te seljačke doskočice ostavi za nekoga drugog. Imamo već temu na kojoj raspravljamo o albanskim teroristima, te odbrani od istih.

Znam ja šta bošnjaka made in 1992 ispizdi.. film je ovo. ali je jebeno efektivno.

Jebeš mene, imam 1 post na forumu. Ko sam ti ja. Pogledaj ti ovo.. popij čašu vode.. razmisli malo, sjeti se predaka.. ko si i šta si, razmisli malo... Sve jesi.. ali bošnjak nisi.. i kako dublje i dublje istražuješ.. stižeš do onih koje najviše mrziš.

To si ti. Ti si Srbin. Odbjegli Srbin. Bošnjak je srbin u samoobmani.

Ja ne očekujem da ćeš se ti vratiti srpstvu i pravoslavlju. Ali očekujem da te ovo pitanje nagriza do kraja života. I treba da nagriza svaku poturicu..
Image
insomnia78

#232 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by insomnia78 »

detroit-mercy wrote:
Romeo 80 wrote:Majke mi, ovo je strašno! Od jedne benigne i u svakom smislu pozitivne teme toliko se mentalnog proljeva prosulo da vam komotno mogu pozavidjeti oni paćenici sa podforuma politika. Tema o Zoranu Radmiloviću, a ljudi spominju četnike, balije. Prosipaju se najgore generalizacije. Kako vas nije stid? Ako vam toliko smeta ova tema, preskočite je majku mu! Neshvatljivo mi je da me neka tema iritira, ali da visim na istoj i pišem o svemu samo ne o onome što je predmet iste! :?

Takođe je očigledna i mahom prikrivena, ali u ovakvim situacijama i više nego vidljiva mržnja prema svim pripadnicima srpskog naroda. Tačno se vidi da pojedinci ne mogu da svare da ima i srba normalnih ljudi! :-) Da nije tako, ne bi se sad ovdje razglabalo o četnicima, agresiji, genetskoj retardiranosti srpskog naroda i sličnim bljuvotinama, već bi pričali o Zoranu.
Hebem mu majku, pa zar vama covjek sve treba crtati. Zar ste ograniceni ko sto :skoljka: .Sta je pozitivno, to da je nekada izmedju 80-85, Zoran izjavio ovako nesto. De malo razmisli, pa svi vi svrsavate na te godine kao godine najljepseg zivljenja, bratstva i jedinstva, sloge i drugih kurcina. Ako pozitivno da je Zoran tih godina davao ovakve izjave, onda smo vec tada bili drzava u kurcu i onda je trebalo znati da od nas nema nista. Zar je tesko malo promisliti prije nego sto se ovo napise. Na kraju, sam postavljac ove teme i ovi koji :thumbup: na ovu temu potvrdjuju da oni vide Srbe tim ocima, jer eto ko sto kolega Zatezni rece on medju svom ovom mrznjom voli ove pozitivne primjere. Halo, covjek umro 85te, on prica o pozitivnim primjerima. O kojim pozitivnim primjerima u moru mrznje, pozitivni primjeri 80te, 81e, 82e :-) :-) :-) :-) . De malo promislite ili samo potvrdjujete tezu da je sve bila samo maska. I tema nije o Zoranu Radmilovicu nego o njegovoj izjavi. Da je o Zoranu, pricalo bi se o njegovim ulogama. Ali tesko je to urbanim shvatiti :mrgreen: .
Banksy wrote:
Seoskivaralica wrote:
Tako se tamo i može sporadično pojaviti neki liberalizam iliti suosjećajnost što sve u svemu ne mijenja mainstream politiku naše istočne komšinice.....tako da rekao ili ne , svejedno je , nije nama ta njegova navodna izjava ništa pomogla...
Tačno tako.
Prvi nivo, izjava je najvjerovatnije falsifikat jer s početka osamdesetih prošlog stoljeća nisu se masovno razbijale i palile albanske radnje jer to u ta doba, par godina nakon Titove smrti, jednostavno nije bilo moguće. Koliko god su animoziteti bili jaki, masovnih, pa ni pojedinačnih tako dramatičnih slučajeva nije bilo ni u primisli. Stoga i ta senzacionalna reakcija u kojoj Radmilović, koji je umro 1985, kao nešto nekoga psuje teoretski nije ni moguća.

Dalje, sve da se to i zbilo, zamislimo eto, da li ta jedna psovka, suštinski reakcija običnog, normalnog čovjeka na tobožnje šovinističko divljanje oko sebe, zaslužuje temu i guslarske epove? Tema i hvalospjevi jer je neko nekad negdje nacionalistima rekao majku li vam nacionalističku?

Zatim, eto da se i desilo, eto, on je sad i heroj, ali zar nije suština onoga što ova tema proizvodi da se svi kolektivno zapitamo pa kakvo je to Srbija bila društvo kad se još u Titovo doba nije smjelo lanuti protiv četništva, pa zar je to zaista već i tad to bila toliko ksenofobna, rasisitička, fašistička sredina? Pa zar je jedna psovka protiv divljaštva bila tako veliko djelo da se o njoj i danas ispisuju stranice? Pa kakvi su to ljudi tad živjeli tamo, kakva je to bila sredina i je li onda i bilo logično i očekivano da je jedno takvo društvo kasnije izrodilo sav taj užas kojim je ogrnulo cijelu bivšu Jugoslaviju? U tom smislu, tema postiže sasvim suprotan efekat od onoga koji priželjkuju ovi što glorificiraju Radmilovićevu ''hrabrost''.

I naravno, nije ta sitna gesta, ako je i bilo, pomogla nikome ovdje. Srbija je većinski više puta birala Miloševića, pljeskala mu kad je kretao na ubilačke pohode, a skinula ga jer nije ostvario ono što je obećao, a ne zato što je bio agresor i nanio zlo nekom drugom narodu. Srbija je i danas trulo, nacionalističko društvo koje za predsjednike bira četničke vojvode, društvo koje danas one dijelove svoje poštene prošlosti i partizansku, antifašističku ostavštinu koristi za nove manifestacije nacionalizma i nacionalnog pomirenja s četnicima (vidi paradu).

I napomena zaboravnim i podsjećanje onima kojima se malo pobrkalo u glavi: Nije BiH napala Srbiju, već Srbija Bosnu i Hrvatsku i Crnu Goru i Sloveniju i sve svoje bivše sunarodnjake. Nisu tenkovi od čokolade, zasipani pri polasku beogradskim cvijećem, majku li vam nacionalističku, išli iz Sarajeva na Valjevo, već obratno, gdje su ubili 11 000 ljudi od toga 1600 djece. I nismo svi mi okrenuli puške jedni na druge i pucali na komšije, već smo MI uzeli puške da odbranimo žive glave i spasimo svoje živote, familiju i domove od srbijanskog agresora. I ne trebamo MI tražiti Zorane u svojim redovima, kako reče neki salonac iznad, kad je cijelo Sarajevo Zoran, kad su pored 1600 brutalno ubijene djece sva stakla na svim sarajevskim pravoslavnim crkvama ostala nedirnuta, kad nakon Markala, gdje je u sekundi odletjelo 68 nevinih sarajevskih glava, sarajevski Zoran nije dozvolio da nakon toga odleti nijedna srpska, majku li vam nacionalističku.

Uzaludan je to posao. Nismo i nikad nećemo biti isti. Svaki trud koji uložite da nas sve poravnate i svedete u istu ravan, svaka providna tema kojom pokušavate relativizirati svoju krivnju, svako salonsko izrugivanje nad žrtvama, svaki perfidni pokušaj da laž, da jednu uzgrednu psovku izdignete na nivo herojstva, neće proći i te udice Bosanci i Hercegovci više nikad neće progutati. Svakim postom iznad svjedočite o sebi, o onome što vam je i dalje u glavama i na srcu, bolno potvrđujući tezu da se nažalost ta toliko očekivana katarza i suočavanje s duhovima zločina svoje prošlosti, u srpskom narodu nažalost još nije desila. Ova tema je tužno svjedočanstvo. Zbog te činjenice, nažalost, istinskog pomirenja još nema na vidiku, a mi oči i dalje moramo držati širom otvorene. Nažalost, nažalost.
Evo, ljudi objasnili
Pol_Pot

#233 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Pol_Pot »

detroit-mercy wrote: Hebem mu majku, pa zar vama covjek sve treba crtati. Zar ste ograniceni ko sto :skoljka: .Sta je pozitivno, to da je nekada izmedju 80-85, Zoran izjavio ovako nesto. De malo razmisli, pa svi vi svrsavate na te godine kao godine najljepseg zivljenja, bratstva i jedinstva, sloge i drugih kurcina. Ako pozitivno da je Zoran tih godina davao ovakve izjave, onda smo vec tada bili drzava u kurcu i onda je trebalo znati da od nas nema nista. Zar je tesko malo promisliti prije nego sto se ovo napise. Na kraju, sam postavljac ove teme i ovi koji :thumbup: na ovu temu potvrdjuju da oni vide Srbe tim ocima, jer eto ko sto kolega Zatezni rece on medju svom ovom mrznjom voli ove pozitivne primjere. Halo, covjek umro 85te, on prica o pozitivnim primjerima. O kojim pozitivnim primjerima u moru mrznje, pozitivni primjeri 80te, 81e, 82e :-) :-) :-) :-) . De malo promislite ili samo potvrdjujete tezu da je sve bila samo maska. I tema nije o Zoranu Radmilovicu nego o njegovoj izjavi. Da je o Zoranu, pricalo bi se o njegovim ulogama. Ali tesko je to urbanim shvatiti :mrgreen: .
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

I moj komšija Ljuban se '91 kleo u Tita, bratstvo i jedinstvo, komšije, bio glavni za organizovanje demonstracija... a '92 bio na haubici i slao poruke bivšim komšijama kako će ih gađat. Pokojni Zoran je glumčina, vjerujem da je bio i dobar lik, vjerovatno bi bio protiv nacionalizma i ratova... ali nikad saznati nećemo. I Nele Karajlić je slične stvari govorio do pred sami rat, pa naglo promijeni priču. Možda bi se i u Zorana razočarali...
Danguba

#234 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Danguba »

Samoobmana wrote:Bambi opet razvodnjavaš temu budalaštinama kao što su cijeli svijet se urotio protiv Srba i slične mahom made in SRS gluposti u koje vjeruje 2% njihovih glasača.
To nema prođu dalje od ravnogorskog sabora u julu mjesecu..

Ja ovdje pričam o nečemu skroz drugom. Kakav vatikan, papa, masoni.. ja ovdje pričam o jednom narodu koji se zagubio. I koji očajnički grebe i gura samo da ostane živjeti u laži. A laž se prije ili kasnije sruši, kao kula od karata.

Odoh malo napolje, udahnuti svježeg vazduha.. uzdravlje.
ne, ne. sa takvim stanjem ti neces nikuda. prvo popi terapiju i nazad u kavez. :izet:
Pol_Pot

#235 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Pol_Pot »

insomnia78 wrote: Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Romeo 80

#236 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Romeo 80 »

Pol_Pot wrote:
detroit-mercy wrote: Hebem mu majku, pa zar vama covjek sve treba crtati. Zar ste ograniceni ko sto :skoljka: .Sta je pozitivno, to da je nekada izmedju 80-85, Zoran izjavio ovako nesto. De malo razmisli, pa svi vi svrsavate na te godine kao godine najljepseg zivljenja, bratstva i jedinstva, sloge i drugih kurcina. Ako pozitivno da je Zoran tih godina davao ovakve izjave, onda smo vec tada bili drzava u kurcu i onda je trebalo znati da od nas nema nista. Zar je tesko malo promisliti prije nego sto se ovo napise. Na kraju, sam postavljac ove teme i ovi koji :thumbup: na ovu temu potvrdjuju da oni vide Srbe tim ocima, jer eto ko sto kolega Zatezni rece on medju svom ovom mrznjom voli ove pozitivne primjere. Halo, covjek umro 85te, on prica o pozitivnim primjerima. O kojim pozitivnim primjerima u moru mrznje, pozitivni primjeri 80te, 81e, 82e :-) :-) :-) :-) . De malo promislite ili samo potvrdjujete tezu da je sve bila samo maska. I tema nije o Zoranu Radmilovicu nego o njegovoj izjavi. Da je o Zoranu, pricalo bi se o njegovim ulogama. Ali tesko je to urbanim shvatiti :mrgreen: .

I moj komšija Ljuban se '91 kleo u Tita, bratstvo i jedinstvo, komšije, bio glavni za organizovanje demonstracija... a '92 bio na haubici i slao poruke bivšim komšijama kako će ih gađat. Pokojni Zoran je glumčina, vjerujem da je bio i dobar lik, vjerovatno bi bio protiv nacionalizma i ratova... ali nikad saznati nećemo. I Nele Karajlić je slične stvari govorio do pred sami rat, pa naglo promijeni priču. Možda bi se i u Zorana razočarali...
Ne znam samo kako svi imate te neke komšije koji su se kleli u Tita, a onda obukli luđačku košulju?! Neke moje komšije su otišle na srpsku stranu početkom rata, ali se za njih odavno znalo da su četalji samo takvi. Nešto ne vjerujem da su se takvi kleli u Tita samo koju godinu ranije.

Nego, izgleda da je ipak poenta teme da je svaki srbin četnik dok se ne dokaže suprotno! :lol:
Bodkin

#237 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Bodkin »

Pol_Pot wrote:

Cuj mozda. Sigurno bolan. Srbin je to
detroit-mercy

#238 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by detroit-mercy »

Romeo 80 wrote:Napisao si svašta nešto, ali ništa rekao nisi. To da li sam ja profulao balun kako kažeš, ne znači ništa ako ne podastreš neke argumente.
Nego, reci ti meni. Šta tebi u stvari smeta ovdje? Kažeš, čovjek je umro 85-te?! I šta sad? Ne smije se pisat o njemu? Ne smije se nešto pozitivno reći?! Opet ti ponavljam Ako ti tema sneta, ti je fino zaobiđi. Ovdje si samo konstantno oftopičario, što radiš i sada.
Da nacrtam, covjek umro 85, izjavu dao ranih 80tih. Rane 80te, nosa se stafeta, bratstvo i jedinstvo svih nasih naroda i narodnosti u punom zamahu, najbolje godine najbolje drzave i sistema u svijetu. I onda kao grom iz vedra neba, jedan pojedinac (Zoran Radmilovic) se dize i masi majku nacionalisticku :mrgreen: .
Znaci da se nacionalizam kao mainstream drustva nije probudio 90te, nego je bio dobro prisutan i u godinama b-j, samo nam to jos niko nije dojavio :mrgreen: .
Hajd, valjda skontas jednog dana :skoljka: .
detroit-mercy

#239 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by detroit-mercy »

Bodkin wrote:
Pol_Pot wrote:

Bodkin, odvadi malo, znam da neke stvari kontas al se pravis malo :-) .
Pol_Pot

#240 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Pol_Pot »

Romeo 80 wrote:
Pol_Pot wrote:

Ne znam samo kako svi imate te neke komšije koji su se kleli u Tita, a onda obukli luđačku košulju?! Neke moje komšije su otišle na srpsku stranu početkom rata, ali se za njih odavno znalo da su četalji samo takvi. Nešto ne vjerujem da su se takvi kleli u Tita samo koju godinu ranije.

Nego, izgleda da je ipak poenta teme da je svaki srbin četnik dok se ne dokaže suprotno! :lol:
Šta ćeš, bilo puno komšija ;) a narodna milicija bila nezgodna, pa se pazilo šta se priča.

Ne bih ja rekao da je to poenta. Poenta mi uopšte nije jasna. Kao rekao čovjek nešto prije 30 godina, u potpuno drugom vremenu i kontekstu, a mi kao treba da se oduševimo i krenemo s pričom ko nas to zavadi. Čini mi se da je to trebala biti poenta.
CSKA

#241 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by CSKA »

Uvodni post,Zoran jebe mater nekome.

Ostatak teme,svi jebu mater Zoranu.
radostan dan

#242 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by radostan dan »

radmilović je bio kosmopolita...on je trebao da glumi u filmu kosovski boj, ulogu toplice milana, ali je odbio, jer nije želio da učestvuje u tome.
Romeo 80

#243 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Romeo 80 »

detroit-mercy wrote:
Romeo 80 wrote:Napisao si svašta nešto, ali ništa rekao nisi. To da li sam ja profulao balun kako kažeš, ne znači ništa ako ne podastreš neke argumente.
Da nacrtam, covjek umro 85, izjavu dao ranih 80tih. Rane 80te, nosa se stafeta, bratstvo i jedinstvo svih nasih naroda i narodnosti u punom zamahu, najbolje godine najbolje drzave i sistema u svijetu. I onda kao grom iz vedra neba, jedan pojedinac (Zoran Radmilovic) se dize i masi majku nacionalisticku :mrgreen: .
Znaci da se nacionalizam kao mainstream drustva nije probudio 90te, nego je bio dobro prisutan i u godinama b-j, samo nam to jos niko nije dojavio :mrgreen: .
Hajd, valjda skontas jednog dana :skoljka: .
Vrtimo se u krug. Sve ja to znam, samo mi je nejasno upinjanje da se dokaže da je nemoguće da se to ikad desilo i namjera da se jedna pozitivna tema (koliko god možda i naivna bila) uprlja nekakvom nacionalističko-fašističkom spikom, što je i uspješno urađeno. Mission accomplished...
Pol_Pot

#244 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Pol_Pot »

Bodkin wrote:
Pol_Pot wrote:
Ipak je "možda". "Sigurno" ne bi bilo fer zbog nekih drugih ljudi, izjava i djela. I to iz vremena kad je bilo jebeno i kad se brojalo, a ne iz "zlatnih osamdesetih" ;)
Ripicipi

#245 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Ripicipi »

detroit-mercy wrote: Bodkin, odvadi malo, znam da neke stvari kontas al se pravis malo :-) .
Normalno da je upravu, vama je cilj da ovu izjavu degradirate, bila ona istina ili laz. Jednostavno se od prvog posta trudite dokazati i pokazati kako to apsolutno nije istina, ali i ako jeste, ko yebe Zorana kada je izuzetak.
Svako onaj ko na ovako benigne teme pocne bljuvati najnizi sovinizam treba da se zapita, duboko zapita.
zateznistub

#246 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by zateznistub »

Ripicipi wrote:
detroit-mercy wrote: Bodkin, odvadi malo, znam da neke stvari kontas al se pravis malo :-) .
Normalno da je upravu, vama je cilj da ovu izjavu degradirate, bila ona istina ili laz. Jednostavno se od prvog posta trudite dokazati i pokazati kako to apsolutno nije istina, ali i ako jeste, ko yebe Zorana kada je izuzetak.
Svako onaj ko na ovako benigne teme pocne bljuvati najnizi sovinizam treba da se zapita, duboko zapita.
Drug Član

#247 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Drug Član »

:thumbup: Tačno do bola. Seljaci....jbga ufatila ih neka nostalgija u očima dok seru ...
http://www.youtube.com/watch?v=l6lhdCL-vJU
Last edited by Drug Član on 20/10/2014 22:00, edited 1 time in total.
radostan dan

#248 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by radostan dan »

radostan dan wrote:radmilović je bio kosmopolita...on je trebao da glumi u filmu kosovski boj, ulogu toplice milana, ali je odbio, jer nije želio da učestvuje u tome.
takođe, malo poznata činjenica - uloga prleta u seriji -otpisani- je bila njemu namjenjena, ali je nije prihvatioiz revolta, jer je riječ o istorijskom liku (jedinom u seriji osim takođe lika marije telegrafistkinje, zasnovan na liku dane printer), koji je kasnije, uvođenjem višestranačja, postao član spo i bio gradski vijećnik u so savski venac (beograd).
Last edited by radostan dan on 20/10/2014 21:56, edited 1 time in total.
julisiz es grant

#249 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by julisiz es grant »

radostan dan wrote:radmilović je bio kosmopolita...on je trebao da glumi u filmu kosovski boj, ulogu toplice milana, ali je odbio, jer nije želio da učestvuje u tome.
Što je najgore, ovi partizani će ti povjerovati i sad će dreknuti "Vauuu, jesmo l' vam rekli koja je to ljudina" :D
radostan dan

#250 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by radostan dan »

ja ne znam o čemu ti pričaš...
Post Reply