Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post Reply
webby-x

#226 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by webby-x »

Danguba wrote:
Izborni debakl doživio je HDZ BiH koji je dobio 3.868 glasova i shodno tome gotovo sigurno neće imati svog zastupnika u Skupštini TK.
Ko je ovdje kome shuknuo. :-) :izet:
Pa to će na kraju biti 5000 glasova za HDZ u Tuzli.
Ostale stranke (HDZ90, SPP) dobile još možda 800.
To je što Hrvata još tamo i ima.

:D
SaraFina

#227 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by SaraFina »

Priča se da u onom trgovinskom centru mepas-u, kad prodje veliki vodja Čho, Herceg Bosanci lizu pokretne stepenice. Istina??
Danguba

#228 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Danguba »

webby-x wrote:
Danguba wrote:
Izborni debakl doživio je HDZ BiH koji je dobio 3.868 glasova i shodno tome gotovo sigurno neće imati svog zastupnika u Skupštini TK.
Ko je ovdje kome shuknuo. :-) :izet:

U jednom selu ih vise ima ali to je drugo sto oni ne slijede politiku Covketa jer se ne uklapaju u njegove ''velike planove''.

Nasi su to susjedi koji vole ovu drzavu. :wink:
bingov buraz

#229 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by bingov buraz »

Inace je herojstvo staviti iksic kraj neke stranke,zli muslici dronovima pozajmljenim od siptara nadgledaju glasacka mjesta.
Hafis

#230 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Hafis »

bingov buraz wrote: Lizanje sa traktoristom je sasvim dovoljan razlog a znamo sta ovaj sve laprda,pri tom Dodik ne moze da ponudi Hrvatima nista osim rijeci utjehe :mrgreen:
Izjave nakon proslih izbora o stolnom gradu su isto tako umirujuce zvucale,sad uglavnom nikog ne plase kao ni Dodikova trabunjanja pa smo bili fini i pustili vam Covketa u predsjednistvo...na probu :mrgreen:
Sve je to fino, ali ipak izraz ''rušiti''...riječnik k'o iz revolucionarne štampe šezdesetih godina.
SaraFina

#231 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by SaraFina »

bingov buraz wrote:Inace je herojstvo staviti iksic kraj neke stranke,zli muslici dronovima pozajmljenim od siptara nadgledaju glasacka mjesta.

:lol:
Hafis

#232 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Hafis »

bingov buraz wrote:Inace je herojstvo staviti iksic kraj neke stranke,zli muslici dronovima pozajmljenim od siptara nadgledaju glasacka mjesta.
A fino ih je Boban zvao da idu, a oni ostali. i sad u strahu zaokružuju HDZ na izborima.
Zato i kažem da su dobro žilavi.
SaraFina

#233 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
A fino ih je Boban zvao da idu, a oni ostali. i sad u strahu zaokružuju HDZ na izborima.

Zašto bi išli? Nismo mi po Tz i Sarajevu ni u najvećem jeku bošnjačko - hrvatskog sukoba pravili " Dretelje i Heliodrome" za susjede Hrvate.
webby-x

#234 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by webby-x »

Ne kužim kako je Čović loš što koalira sa Dodikom,
a Bakir ili Zlatko nisu? Čudna logika.

Hafis

#235 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:

Zašto bi išli? Nismo mi po Tz i Sarajevu ni u najvećem jeku bošnjačko - hrvatskog sukoba pravili " Dretelje i Heliodrome" za susjede Hrvate.
U Sarajevu sam bio, a za Tuzlu sam čuo.
E sad otkud tebe u priči o Dretelju? Isto kao kad bih ja pametovao gdje pita frkuša najbolja u Tuzli.
SaraFina

#236 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by SaraFina »

webby-x wrote:Ne kužim kako je Čović loš što koalira sa Dodikom,

Glupo je tvrditi da je loš .. Nego mi tvrdimo da ako imamo politički legitimna dostupna srestva naravno da cemo raditi kontra takve koalicije :D
bingov buraz

#237 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by bingov buraz »

Hafis wrote:
Mah,demokratija,najveca od svih ubleha,pravo glasa bi trebalo zasluziti,neki IQ test nesto drugo.
Druga tema uglavnom.Nek glasaju za koga hoce mada se ja ibretim za 70% drzave za koga glasa,u manjini sam i sutim.
SaraFina

#238 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:
Hafis wrote: A fino ih je Boban zvao da idu, a oni ostali. i sad u strahu zaokružuju HDZ na izborima.

E sad otkud tebe u priči o Dretelju? Isto kao kad bih ja pametovao gdje pita frkuša najbolja u Tuzli.

Ajmo kronološki :

Ti tvrdiš da su Hrvati Tuzle iseljeni.. Jer ne glasaju za HDZ.
Ja kazem mozda ne glasaju jer se ne uklapaju u granice trećeg entiteta.
Onda ti tvrdiš da ih je Boban zvao da se pretpostavljam bore za HB.
VI ste po Hercegovini čistili Bošnjake u gradovima kao Stolac gdje nikakvu prijetnju ni vojnu ni političku nisu prestavljali.
Mi to nismo po TZ i Sarajevu.
Tako dodjosmo do Dretelja.
bingov buraz

#239 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by bingov buraz »

webby-x wrote:Ne kužim kako je Čović loš što koalira sa Dodikom,

Prevencija je majka :D
Kasni je sat,pozdrav svima uz numeru "bice treci" :kiss:
markos8

#240 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by markos8 »

Danguba wrote:
webby-x wrote:

U jednom selu ih vise ima ali to je drugo sto oni ne slijede politiku Covketa jer se ne uklapaju u njegove ''velike planove''.

Nema nas ništa više. Možda kojih 8 000 i to sve stari ljudi.
S nama Hrvatima je gotovo u Tuzlanskom kantonu.
Hafis

#241 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:
SaraFina wrote:

Ajmo kronološki :

VI ste po Hercegovini čistili Bošnjake u gradovima kao Stolac gdje nikakvu prijetnju ni vojnu ni političku nisu prestavljali.
Nećeš me u tu priču :zzzz: .
Daleko više je Hrvata očišćeno iz Bosne nego Bošnjaka iz Hercegovine, i kapak.
To što se uljepšava sintagmama o ''bobanovom pozivu'' i ''dobrovoljnom napuštanju'', to možeš s rajom u birtiji Park (valja li ova, u Bosni nema čaršije koja nema bircuz imenom Park :D ).

Gdje smo ono stali.....a da - hrvatski član predsjedništva
markos8

#242 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by markos8 »

SaraFina wrote:
Hafis wrote: U Sarajevu sam bio, a za Tuzlu sam čuo.

Ajmo kronološki :

Iseljavali smo se još u doba Jugoslavije, najviše od svih. Bilo je to ili rad u rudnicima soli.
Zadnji rat stavio je točku na i.
Hafis

#243 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Hafis »

Odoh i ja lagano u brlog, i pozdrav svim patriJotama uz glazbenu numeru: Daleko mi je biser Jadrana :)
Danguba

#244 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by Danguba »

markos8 wrote:
Danguba wrote:

:lol: :lol:

i ti se registrovao da mi to saopstis... :-)

znas li ti koja su sela oko tuzle naseljena hrvatima a da tuzlu ne spominjemo ili su se poceli izjasnjavati kao bosnjaci. :D

p.s. sam kresic je rekao da im je potrebno 7 tisuca glasova da nam jebu znanje... :izet: ili je mislio i na umrle. :D
SaraFina

#245 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by SaraFina »

Naravno, naravno..

Ovi što su očišćeni iz Posavine i dijela RS nisu bitni. Te to Čovketu daje legitimitet a i vama za bratimljenje s Dodikom :D

Krasno..

Kao što rekoh, 4 godine vremena a prva tačka bi trebala biti?

Ne Lazna invalidnina muza Borjane Kristo.

A biser Jadrana je blizu. Još sad autoput pa kad se to spoji. Sarajevo - Neum svaki slobodan vikend. Na veceru petkom!

Lijepu i ugodnu noć
markos8

#246 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by markos8 »

Danguba wrote:
markos8 wrote:
Danguba wrote:

:lol: :lol:

i ti se registrovao da mi to saopstis... :-)

znas li ti koja su sela oko tuzle naseljena hrvatima a da tuzlu ne spominjemo ili su se poceli izjasnjavati kao bosnjaci. :D

p.s. sam kresic je rekao da im je potrebno 7 tisuca glasova da nam jebu znanje... :izet: ili je mislio i na umrle. :D
Znam. Od sela koja su na vrhuncu imala po 1000 stanovnika u svakom je ostalo možda 100--200, onima koja su za vrijeme Jugoslavije imala i manje da ne govorim. Situacija jednaka u čitavom tuzlanskom prstenu.
markos8

#247 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by markos8 »

Dok za ovo izjašnjavanje kao Bošnjaci uzmi slobodan vikend i na planinarenje našim selima iznad Tuzle, razgledaj uokolo. Odmah ti takve ideju budu izašle iz glave.
markos8

#248 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by markos8 »

SaraFina wrote:
SaraFina wrote:
Hafis wrote:

Ajmo kronološki :

Dobili smo ultimatum, kratkak i jasan. Znalo se što slijedi ako odbijemo. Odabrali smo sačuvati živote i kuće.
I mi tada nismo predstavljali ni vojnu ni političku prijetnju.
Sada su nam samo ostale prazne kuće. Živimo negdje drugdje, svojom voljom da se razumijemo.
sanjin_1

#249 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by sanjin_1 »

Samo kratko osvrtianje na temu.

Nisu ga izabrali jer im više nije potreban.

Ukoliko niste primjetili, inicijalna kapisla zvana "Komšić" u potpunosti je odradila svoj posao.

Dom naroda je obesmišljen a "vitalni nacionlani interes" dobar za prvomajsku roštiljadu.

Sve promjene koje se mogu desiti u BiH, bit će zasnovane na ukidanju konstitutivnosti baš onako kako je lijepo objašnjeno u posljednjem zaključku "znamo koga" :D

Uzimajući u obzir da sami principi moderne demokratije počivaju upravo na poštivanju ljudskih prava (vidi čuda a etničke niko i ne spominje), nikave "etničke" izborne jedinice ne dolaze u obzir kao prihvatljiva solucija bilo kome. Naravno ukoliko pojedinci ne žele da se vrate u 18-ti vijek ali onda neka se sele u Afriku i dole zadovolje svoje primitivne nagone.

Kada sagledate činjenično stanje, neminovno dolazite do zaključka da su Bošnjaci apsolutni gospodari političkih smjernica BiH. Jednostavno, dokle god fašističke stranke tipa HDZ-a i Dodika insistiraju na etničkim principima, Bošnjaci će biti bezkompromisni pobjednici političkih zbivanja u BiH.

Gledajući kroz prizmu historije, nikada manjinske etničke populacije, kao što su Srbi i Hrvati u BiH, nisu bile ustanju nametnuti svoje političke ciljeve većinskoj etničkoj grupaciji.
Jedini način na koji manjinske etničke populacije mogu biti ravnopravne sa većinskom etničkom grupacijom ogleda se u nametanju građanskih a ni u kome slučaju etničkih principa demokratije.

Zato sada imate kuknjavu o "većini naroda" (Srbi i Hrvati protiv Bošnjaka). Sada kad je očigledno da Bošnjaci čine nadpolovičnu etničku većinu u BiH,Srpsko-Hrvatski fašisti pokreću novu naci-ideologiju koja se bazira na broju konstitutivnih naroda (2 je uvjek više od 1) a u svojoj frustraciji čak i ne vide da su već upali u političku zamku iz koje nema izlaza. :mrgreen:

Sve ostalo, puko je formusko naprdivanje dokonih "doktora" i "advokata" :bih:
SaraFina

#250 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?

Post by SaraFina »

Kolega, vrlo dobro poentirate. Zadivljena sam :bih:
Post Reply