IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#226 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by uglavnomja »

nemoj zezati da je jysk danski :shock:

parada kica i nekvalieta, ruznoce,

u norveskoj je jedan dio stvari jeftin, uglavnom sitnice, dok je namjestaj skuplji nego u ikei. a kvalietet :cry: plus sto znam ljudi da su uzeli nesto - svima doslo osteceno u paketu, fali dijelova ...
omar little

#227 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by omar little »

jebote, ne mogu vjerovati da se neko moze ovako upaliti k'o supalj kutnjak oko prodavnice namjestaja. :-)
Mis mekinjas

#228 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by Mis mekinjas »

_mufljuz_ wrote:
Zviz wrote:
bang and blame wrote:Hajde, @Zviz , malo gukni o svom iskustvu sa IKEA-om.. :saveta:

U par navrata se sexo tj. jebo na Ikejinim krevetima / kaucima ... Polozili ispit, izdrazli su... eto to bi bilo to
ja sam u par navrata guzio na IKEJINIM krevetima i imam jedan unisten iza sebe - zakljucak izvedi sam :mrgreen:
Bogam' ti ne znas 'ebati. :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#229 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by Chmoljo »

omar little wrote:jebote, ne mogu vjerovati da se neko moze ovako upaliti k'o supalj kutnjak oko prodavnice namjestaja. :-)
ništa je to... da vidiš kako se tuku na temi o ajfonu. krvi do koljena :D
insomnia78

#230 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by insomnia78 »

Chmoljo wrote:
omar little wrote:jebote, ne mogu vjerovati da se neko moze ovako upaliti k'o supalj kutnjak oko prodavnice namjestaja. :-)
Jebi ga, kad das babine dvije mjesecne plate il se uvalis u kredit za telefon moras ga krvlju braniti :D :D :D

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
omar little

#231 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by omar little »

insomnia78 wrote:
Chmoljo wrote:
Jebi ga, kad das babine dvije mjesecne plate il se uvalis u kredit za telefon moras ga krvlju braniti :D :D :D

sa fejsa :D
"Šetaš ulicom i nosiš iphone 6, sapleteš se,padneš i čuješ krc. Moliš Boga da je noga."

:D
insomnia78

#232 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by insomnia78 »

:D

dječak sa šibicama

#233 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by dječak sa šibicama »

Ko o cemu, bosnjo o futavom McD, IKEI, nastavi niz... i zdravoj hrani cevapima und kvalitetnim proizvodima iz Kacuna.
Bambi_na_kofeinu

#234 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by Bambi_na_kofeinu »

dječak sa šibicama wrote:Ko o cemu, bosnjo o futavom McD, IKEI, nastavi niz... i zdravoj hrani cevapima und kvalitetnim proizvodima iz Kacuna.
Jok.
Poenta je da kada je već razlika u pet deka (a brat bratu u ovoj kategoriji nerijetko jeste) čemu onda svršavati na McD i policu iz ikee a prosrat se po pet u pola i cipelaru iz Kaćuna?
Neka izbora, dabogda ga imali što više, ali vazda taj neki histerija momenat kad ugledamo logo koji nam poznat iz filmova.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#235 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by Zviz »

uglavnomja wrote:nemoj zezati da je jysk danski :shock:

parada kica i nekvalieta, ruznoce,

u norveskoj je jedan dio stvari jeftin, uglavnom sitnice, dok je namjestaj skuplji nego u ikei. a kvalietet :cry: plus sto znam ljudi da su uzeli nesto - svima doslo osteceno u paketu, fali dijelova ...
Danski 100%... Iz 70ih jos!
Bambi_na_kofeinu

#236 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by Bambi_na_kofeinu »

Nešto offtopično kontam, danas kada imamo stvarno širi izbor nego prije rata kada si u svakoj kući imao iste regale sa istim kompletom Remarkovih knjiga (kupljne na rate da popune policu),isti luster i ormarić u kupatilu...
I opet, nekim čudom, opremanje stanova sa par nijansi razlike.
Oni neki ružni čupavi sintetički tepisi u koji ako ti ispadne kašika nećeš je pronaći do proljetnog spremanja, identične police za tv, ugaone garniture u bijeloj boji, stikeri na zidu i triptih slika.
Ne kontam.
Keiko

#237 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by Keiko »

Bambi_na_kofeinu wrote:Nešto offtopično kontam, danas kada imamo stvarno širi izbor nego prije rata kada si u svakoj kući imao iste regale sa istim kompletom Remarkovih knjiga (kupljne na rate da popune policu),isti luster i ormarić u kupatilu...
I opet, nekim čudom, opremanje stanova sa par nijansi razlike.
Oni neki ružni čupavi sintetički tepisi u koji ako ti ispadne kašika nećeš je pronaći do proljetnog spremanja, identične police za tv, ugaone garniture u bijeloj boji, stikeri na zidu i triptih slika.
Ne kontam.
E to ti je moja Bambi stvar kolektivizma umjesto individualizma. Ako je jedna (posto obicno mi zene uredjujemo kuce i stanove) kupila bijelu ugaonu u recimo Simpu (ne znam postoji li jos taj salon ali nebitno), slijedeca ce kupiti bijelu ugaonu u Natuzzi-u. Nema veze sto ni jedna ni druga nemaju ni prostora ni potrebe za ugaonom. Ti cupavi tepisi su isto sveprisutni, jedina razlika je varijacija od skupih koznih trakica do jeftine sintetike. Uglavnom, nemoguce je usisati sve moguce varijante. To ti je uvijek tako i skoro svugdje, mislim i van BiH.

Ponekad me klijenti pitaju za ideju kako da nesto organizuju ili urede. Nedavno sam jednoj klijentici pokazala sobu mog sina koja je 90% 'personalised' IKEA - umjesto tepiha na podu ima vjestacku travu, komoda s' ladicama je sklopljena a potom 'gadjana' balonima punim farbe u nekih 5-6 boja, na zidu je zalijepljena komplet IKEA zeljeznica sve sa mostovima i tunelima umjesto slika, igracke su sakrivene u cirkuskom satoru, itd. Medjutim, gospodja klijentica je konstatovala da nema govora da planira potrositi 'toliko' novca, ne znajuci da sve u sobi nije kostalo ni €500 (sto je za ovdasnje prilike smijesno malo). I oni stari regali i narandzasta borovina sa kraja 80-tih se moze jako lijepo preurediti i reciklirati uz minimalno ulaganja i malo truda ali je lakse otici u salon namjestaja pa kupiti komplet sobu kao u izlogu nego cak i ukrasti ideju i napraviti nesto unikatno.

Stolic u dnevnom boravku mi je 15cm debela, polirana ploca od armiranog betona na tockicima od teretnih kolica iz supermarketa (disclaimer: tockici nisu ukradeni vec kupljeni za €20 od firme koja odrzava kolica). Ukupan trosak - ispod €150; vrijednost u salonu namjestaja - preko €1000 :) Ako kome treba kakvih ideja neka pita :-D
supercali

#238 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by supercali »

sad ste malo ptiali od teme s tim
al bambi je dobro rekla u prvom postu
histerija neka zahvati nas narod kad vide neku marku sa filmova kad dodju ovdje iako su oni daleko od nekoh uber kvaliteta
ikea je cak i dobra uporedjujuci je sa mcd-om
al sve ostale marke koje dolaze su ovdje cisti prosjek od zare preko ikee jyska obija klinaca palaca ne znam vise ni kojih marki sve ima u gradu
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#239 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by Zviz »

Ma IKEA se smije u lice svojim musterijama, ono tipa "guli levate dok se moze... hahaha"

Da si lakse upamtite vec lagano ime ili ovaj smijeh na kraju reklame sve kaze - cobani :D sami procijenite.
stakasa

#240 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by stakasa »

Zviz wrote:Ma IKEA se smije u lice svojim musterijama, ono tipa "guli levate dok se moze... hahaha"

Da si lakse upamtite vec lagano ime ili ovaj smijeh na kraju reklame sve kaze - cobani :D sami procijenite.
Uranio komsija. Jedan i po :D
Bluemore

#241 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by Bluemore »

Keiko wrote:
supercali wrote:a eto ako ikea dodje odmah ce sve procvjetati?

pa sjecate li se price oko mcdonaldsa
gdje se mcd otvori tu trajni mir
to radna mjesta ma to cvjeta ekonomija
ako ima jos uvijek tema dobro bi bilo prelistati
a kad je dosao 3 dana bio zanimljiv siroj publici a ostatak vremena dolaze samo oni koji zele biti vidjeni
Gdje ja zivim, Imea je platila milijune Eura za prosirenje auto-puta i izgradnju nove petlje u neposrednoj blizini njihovog prodajnog objekta. To je bio uslov za dobijanje izvanredne gradjevinske dozvole jer zakon nije dozvoljavao izgradnju prodajnih objekata povrsine koja je njima trebala. Jos jedan od uslova je bio da se za sve gradjevinske radove angazuju iskljucivo domace firme i dobavljaci. Da nikad nisu otvorili vrata, u domacu ekonomiju su ulozili desetine milijuna Eura sto nije mala stvar, samo treba imat' drzavu i vlast koja radi za drzavu i gradjane a ne za sebe. :wink:
super poredjenje, ovdje gdje mi zivimo ce platiti nekome u padje da se izgradi autoput do nejgove vile, vikendice na marsu
Bluemore

#242 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by Bluemore »

Ljakan wrote:E vidis ja da se pitam u bosnu nebi vise nikog pustio da klepa pare od jadnog naroda koji nema za kifle,ko uso doso dobro i jest ko nije nek ostane đe bio....
:lol: koji si ti mentalni sklop....mozda i kakav zid da se podigne
eto tako bi se zaposlili mnogi nije losa ideja :lol:
uglavnomja

#243 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by uglavnomja »

Bluemore wrote:
Keiko wrote:
supercali wrote:a eto ako ikea dodje odmah ce sve procvjetati?

pa sjecate li se price oko mcdonaldsa
gdje se mcd otvori tu trajni mir
to radna mjesta ma to cvjeta ekonomija
ako ima jos uvijek tema dobro bi bilo prelistati
a kad je dosao 3 dana bio zanimljiv siroj publici a ostatak vremena dolaze samo oni koji zele biti vidjeni
Gdje ja zivim, Imea je platila milijune Eura za prosirenje auto-puta i izgradnju nove petlje u neposrednoj blizini njihovog prodajnog objekta. To je bio uslov za dobijanje izvanredne gradjevinske dozvole jer zakon nije dozvoljavao izgradnju prodajnih objekata povrsine koja je njima trebala. Jos jedan od uslova je bio da se za sve gradjevinske radove angazuju iskljucivo domace firme i dobavljaci. Da nikad nisu otvorili vrata, u domacu ekonomiju su ulozili desetine milijuna Eura sto nije mala stvar, samo treba imat' drzavu i vlast koja radi za drzavu i gradjane a ne za sebe. :wink:
super poredjenje, ovdje gdje mi zivimo ce platiti nekome u padje da se izgradi autoput do nejgove vile, vikendice na marsu

ikea je planetarni gigant,a ne kokosarska firma koja placa mito i korupciju.
drndalo

#244 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by drndalo »

Jah, oni jadni ne znaju za mito i korupciju, ne znaju jel se to maze na hljeb ili se kuha...? :roll:
Bluemore

#245 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by Bluemore »

uglavnomja wrote:
Bluemore wrote:
Keiko wrote:

ikea je planetarni gigant,a ne kokosarska firma koja placa mito i korupciju.
ti ko hodajuca reklama
nista protiv ikea-e
uglavnomja

#246 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by uglavnomja »

reklama je nesto drugo, ne pricamo o kvalitetu proizvoda, nego o nacinu poslovanja i poziciji koju firma ima na svjetskom trzistu. plus sto je "ambasador" svoje zemlje. firma koja daje stotine miliona eura godisnje u humanitarne svrhe ...

porediti ikeu sa lopovskim firmama iz egzoticnih :D zemalja, koje kupuju firmu za 1 km, daju mito desetak hiljada km, otpuste radnike, prodaju zemljiste, masine ... :-)
Bluemore

#247 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by Bluemore »

uglavnomja wrote:reklama je nesto drugo, ne pricamo o kvalitetu proizvoda, nego o nacinu poslovanja i poziciji koju firma ima na svjetskom trzistu. plus sto je "ambasador" svoje zemlje. firma koja daje stotine miliona eura godisnje u humanitarne svrhe ...

porediti ikeu sa lopovskim firmama iz egzoticnih :D zemalja, koje kupuju firmu za 1 km, daju mito desetak hiljada km, otpuste radnike, prodaju zemljiste, masine ... :-)
dobro nisi hodajuca reklama, vec hodajuci PR- je li to bolje
kazem nista protiv ikea-a

ali moj komentar je bio na prethodni, tako da samo nastavi sa PR-om

ps. kakve ba egzoticne zemlje o cemu ti no to je off svakako
drndalo

#248 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by drndalo »

uglavnomja wrote:reklama je nesto drugo, ne pricamo o kvalitetu proizvoda, nego o nacinu poslovanja i poziciji koju firma ima na svjetskom trzistu. plus sto je "ambasador" svoje zemlje. firma koja daje stotine miliona eura godisnje u humanitarne svrhe ...

Iz kojih zemalja IKEA ima vecinu proizvodnje ? Iz Bangladesa, Indonezije, Burme, Surinama, ili iz SveCke, Norveske, Kanade ? Kako su placeni ti radnici tamo ? Pitaj IKEA-u gdje su im kasirke, tj. zasto kupci sami sebi skeniraju robu na kasama ?
bull21

#249 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by bull21 »

Samo da glumim padobranca ođe - praksa da kupac skenira svoje proizvode je sasvim normalna i često upotrebljivana praksa svugdje u svijetu.

o&o, hf
drndalo

#250 Re: IKEA - smeće ili odlična stvar? Hajmo razjasniti..

Post by drndalo »

Da, u supermarketima gdje skeniras sebi na brzoj kasi nekoliko artikala... U IKEA-i, gdje mozes imati 4.300 EUR robe je to normalno...? Nije bilo, a sada kad je trebalo otpustati kasirke, jeste... Pa te iza kasa njihov Gestapo (s obzirom na istoriju vlasnika nista cudno) kontrolise, da li si dobro skenirao robu... :-)
Post Reply