parada kica i nekvalieta, ruznoce,
u norveskoj je jedan dio stvari jeftin, uglavnom sitnice, dok je namjestaj skuplji nego u ikei. a kvalietet
Bogam' ti ne znas 'ebati._mufljuz_ wrote:ja sam u par navrata guzio na IKEJINIM krevetima i imam jedan unisten iza sebe - zakljucak izvedi samZviz wrote:bang and blame wrote:Hajde, @Zviz , malo gukni o svom iskustvu sa IKEA-om..
U par navrata se sexo tj. jebo na Ikejinim krevetima / kaucima ... Polozili ispit, izdrazli su... eto to bi bilo to
ništa je to... da vidiš kako se tuku na temi o ajfonu. krvi do koljenaomar little wrote:jebote, ne mogu vjerovati da se neko moze ovako upaliti k'o supalj kutnjak oko prodavnice namjestaja.
Jebi ga, kad das babine dvije mjesecne plate il se uvalis u kredit za telefon moras ga krvlju branitiChmoljo wrote:ništa je to... da vidiš kako se tuku na temi o ajfonu. krvi do koljenaomar little wrote:jebote, ne mogu vjerovati da se neko moze ovako upaliti k'o supalj kutnjak oko prodavnice namjestaja.
sa fejsainsomnia78 wrote:Jebi ga, kad das babine dvije mjesecne plate il se uvalis u kredit za telefon moras ga krvlju branitiChmoljo wrote:ništa je to... da vidiš kako se tuku na temi o ajfonu. krvi do koljenaomar little wrote:jebote, ne mogu vjerovati da se neko moze ovako upaliti k'o supalj kutnjak oko prodavnice namjestaja.![]()
![]()
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Jok.dječak sa šibicama wrote:Ko o cemu, bosnjo o futavom McD, IKEI, nastavi niz... i zdravoj hrani cevapima und kvalitetnim proizvodima iz Kacuna.
Danski 100%... Iz 70ih jos!uglavnomja wrote:nemoj zezati da je jysk danski![]()
parada kica i nekvalieta, ruznoce,
u norveskoj je jedan dio stvari jeftin, uglavnom sitnice, dok je namjestaj skuplji nego u ikei. a kvalietetplus sto znam ljudi da su uzeli nesto - svima doslo osteceno u paketu, fali dijelova ...
E to ti je moja Bambi stvar kolektivizma umjesto individualizma. Ako je jedna (posto obicno mi zene uredjujemo kuce i stanove) kupila bijelu ugaonu u recimo Simpu (ne znam postoji li jos taj salon ali nebitno), slijedeca ce kupiti bijelu ugaonu u Natuzzi-u. Nema veze sto ni jedna ni druga nemaju ni prostora ni potrebe za ugaonom. Ti cupavi tepisi su isto sveprisutni, jedina razlika je varijacija od skupih koznih trakica do jeftine sintetike. Uglavnom, nemoguce je usisati sve moguce varijante. To ti je uvijek tako i skoro svugdje, mislim i van BiH.Bambi_na_kofeinu wrote:Nešto offtopično kontam, danas kada imamo stvarno širi izbor nego prije rata kada si u svakoj kući imao iste regale sa istim kompletom Remarkovih knjiga (kupljne na rate da popune policu),isti luster i ormarić u kupatilu...
I opet, nekim čudom, opremanje stanova sa par nijansi razlike.
Oni neki ružni čupavi sintetički tepisi u koji ako ti ispadne kašika nećeš je pronaći do proljetnog spremanja, identične police za tv, ugaone garniture u bijeloj boji, stikeri na zidu i triptih slika.
Ne kontam.
Uranio komsija. Jedan i poZviz wrote:Ma IKEA se smije u lice svojim musterijama, ono tipa "guli levate dok se moze... hahaha"
Da si lakse upamtite vec lagano ime ili ovaj smijeh na kraju reklame sve kaze - cobanisami procijenite.
super poredjenje, ovdje gdje mi zivimo ce platiti nekome u padje da se izgradi autoput do nejgove vile, vikendice na marsuKeiko wrote:Gdje ja zivim, Imea je platila milijune Eura za prosirenje auto-puta i izgradnju nove petlje u neposrednoj blizini njihovog prodajnog objekta. To je bio uslov za dobijanje izvanredne gradjevinske dozvole jer zakon nije dozvoljavao izgradnju prodajnih objekata povrsine koja je njima trebala. Jos jedan od uslova je bio da se za sve gradjevinske radove angazuju iskljucivo domace firme i dobavljaci. Da nikad nisu otvorili vrata, u domacu ekonomiju su ulozili desetine milijuna Eura sto nije mala stvar, samo treba imat' drzavu i vlast koja radi za drzavu i gradjane a ne za sebe.supercali wrote:a eto ako ikea dodje odmah ce sve procvjetati?
pa sjecate li se price oko mcdonaldsa
gdje se mcd otvori tu trajni mir
to radna mjesta ma to cvjeta ekonomija
ako ima jos uvijek tema dobro bi bilo prelistati
a kad je dosao 3 dana bio zanimljiv siroj publici a ostatak vremena dolaze samo oni koji zele biti vidjeni
Ljakan wrote:E vidis ja da se pitam u bosnu nebi vise nikog pustio da klepa pare od jadnog naroda koji nema za kifle,ko uso doso dobro i jest ko nije nek ostane đe bio....
Bluemore wrote:super poredjenje, ovdje gdje mi zivimo ce platiti nekome u padje da se izgradi autoput do nejgove vile, vikendice na marsuKeiko wrote:Gdje ja zivim, Imea je platila milijune Eura za prosirenje auto-puta i izgradnju nove petlje u neposrednoj blizini njihovog prodajnog objekta. To je bio uslov za dobijanje izvanredne gradjevinske dozvole jer zakon nije dozvoljavao izgradnju prodajnih objekata povrsine koja je njima trebala. Jos jedan od uslova je bio da se za sve gradjevinske radove angazuju iskljucivo domace firme i dobavljaci. Da nikad nisu otvorili vrata, u domacu ekonomiju su ulozili desetine milijuna Eura sto nije mala stvar, samo treba imat' drzavu i vlast koja radi za drzavu i gradjane a ne za sebe.supercali wrote:a eto ako ikea dodje odmah ce sve procvjetati?
pa sjecate li se price oko mcdonaldsa
gdje se mcd otvori tu trajni mir
to radna mjesta ma to cvjeta ekonomija
ako ima jos uvijek tema dobro bi bilo prelistati
a kad je dosao 3 dana bio zanimljiv siroj publici a ostatak vremena dolaze samo oni koji zele biti vidjeni
ti ko hodajuca reklamauglavnomja wrote:Bluemore wrote:super poredjenje, ovdje gdje mi zivimo ce platiti nekome u padje da se izgradi autoput do nejgove vile, vikendice na marsuKeiko wrote:
Gdje ja zivim, Imea je platila milijune Eura za prosirenje auto-puta i izgradnju nove petlje u neposrednoj blizini njihovog prodajnog objekta. To je bio uslov za dobijanje izvanredne gradjevinske dozvole jer zakon nije dozvoljavao izgradnju prodajnih objekata povrsine koja je njima trebala. Jos jedan od uslova je bio da se za sve gradjevinske radove angazuju iskljucivo domace firme i dobavljaci. Da nikad nisu otvorili vrata, u domacu ekonomiju su ulozili desetine milijuna Eura sto nije mala stvar, samo treba imat' drzavu i vlast koja radi za drzavu i gradjane a ne za sebe.
ikea je planetarni gigant,a ne kokosarska firma koja placa mito i korupciju.
dobro nisi hodajuca reklama, vec hodajuci PR- je li to boljeuglavnomja wrote:reklama je nesto drugo, ne pricamo o kvalitetu proizvoda, nego o nacinu poslovanja i poziciji koju firma ima na svjetskom trzistu. plus sto je "ambasador" svoje zemlje. firma koja daje stotine miliona eura godisnje u humanitarne svrhe ...
porediti ikeu sa lopovskim firmama iz egzoticnihzemalja, koje kupuju firmu za 1 km, daju mito desetak hiljada km, otpuste radnike, prodaju zemljiste, masine ...
Iz kojih zemalja IKEA ima vecinu proizvodnje ? Iz Bangladesa, Indonezije, Burme, Surinama, ili iz SveCke, Norveske, Kanade ? Kako su placeni ti radnici tamo ? Pitaj IKEA-u gdje su im kasirke, tj. zasto kupci sami sebi skeniraju robu na kasama ?uglavnomja wrote:reklama je nesto drugo, ne pricamo o kvalitetu proizvoda, nego o nacinu poslovanja i poziciji koju firma ima na svjetskom trzistu. plus sto je "ambasador" svoje zemlje. firma koja daje stotine miliona eura godisnje u humanitarne svrhe ...
porediti ikeu sa lopovskim firmama iz egzoticnihzemalja, koje kupuju firmu za 1 km, daju mito desetak hiljada km, otpuste radnike, prodaju zemljiste, masine ...