Vels-BiH,BiH-Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
agent_zero

#226 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by agent_zero »

cpu_fan wrote:Kavlifikacije - piši propala misija. :run:
Imali smo dvije šanse:

1. da telećoj glavi nikad nije produžen ugovor nakon svih dešavanja od egipta, pa naovamo;

2. da je telećoj glavi odmah uručen otkaz poslije katastrofe, bruke i sramote sa kiprom;
cpu_fan

#227 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by cpu_fan »

agent_zero wrote:
Imali smo dvije šanse:

1. da telećoj glavi nikad nije produžen ugovor nakon svih dešavanja od egipta, pa naovamo;

2. da je telećoj glavi odmah uručen otkaz poslije katastrofe, bruke i sramote sa kiprom;
Na žalost te šanse su propuštene. :(
Kemal Malovčić

#228 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Kemal Malovčić »

Pape masonu tupi.
incognito071

#229 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by incognito071 »

Nevjerovatno kako lik hladno izjavi da sada nije lahko naci rjesenje, bas nevjerovatno :D

A samo bleji ko kakvo tele, pravi se lud i pravi narod ludim, umjesto da rjesava situaciju!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#230 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by JoseMujica »

svaki sastav bez Svrška i Rin-tin-tina morete zaboravit
Logovan

#231 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Logovan »

mO k3 wrote:@ logovan
Realnost mjerim prema zadnjim utakmicama , prema protivnicima koje smo imali u kvalifikacijama i prijateljskim tekmama

Ništa drug ja sam pesimista...
Pa onda bi trebao optimističnije gledati, a ne pucati neku kvazi realnost kako ćemo osvojiti nula ili jedan bod.

Jebem ti mentalitet, čim ekipa lošije igra odmah neki pesimizam. :-)
emmir1

#232 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by emmir1 »

Pogledah malo sastav Welsa protiv Andore.
Znamo već da im ne igra Ramsey i Joe Allen, pored toga u sastavu im je napadač Simon Church koji je ove sezone jednom ušao u igru u Charltonu.

U odbrani Chester koji je odigrao 4 utakmice za Hull te Wilijams koji je standardan u Svonsiju.
Guntner koji je standardan u Ridingu a drugi bek Ben Dejvis koji je jednom ušao u igru ove sezone.

King uglavnom igra u Lesteru.

Iako smo hendikepirani u odbrani te iako imamo hendikepiranog selektora, ovo bi trebali da dobijemo
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#233 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by JoseMujica »

trebali smo i Kipar da, ne dobijemo, nego poderemo, pa smo dobili jednu veliku qorchinu za koju selektor nema pojma otkud je stigla, al nam uredno viri iz pakaša i viče: Cyprus, 3 points!
luckylaka

#234 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by luckylaka »

ABD da pozelimo reprezentaciji sve najbolje u ove dvije utakmice.Red je ipak je to Reprezentacija BiH
Crvena Tifoza

#235 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Crvena Tifoza »

cyprus wrote:Kod analize Velsa, neću biti tako detaljan kao u slučaju Kipra, ali ću ipak predstaviti njihov prvi tim, tj. one koje očekujem da će zaigrati u prvom timu. Teško je pogoditi u kojoj će formaciji zaigrati Velšani, obzirom da svakoj utakmici postave drugačije, ali ako poredamo ono najbolje čime u ovom trenutku raspolažu, mislim da bi to moglo stati u neku formaciju 4-5-1, transformirano u 4-3-3 (kao dole na slici). Ogroman hendikep im je neigranje Remzija, ali i još nekih važnih igrača (Alen, Vouks, Kolins, Damet), što je svakako dobra vijest za nas.

Kako mogu primijetiti, Velšani imaju prilično mladu ekipu (većina igrača ima oko 25 godina) sastavljenu od igrača iz Premier lige i Čampionšipa, te naravno Bejla, koji je priča za sebe. Odbrana im na papiru djeluje vrlo solidna, nadam se da se takva neće pokazati i na terenu. Vezni red je najviše pogođen povredama, pa očekujem da će većina napada ići preko Bejla. Oštrica napada izgleda skromno, ali ne treba nikoga potcijenjivati. Sve u svemu, ekipa koja se može pobijediti, ali koja posjeduje i značajan individualni kvalitet, koji nam može stvoriti velike probleme. Od one ekipe koja je prije dvije godine istrčala protiv nas, u petak očekujem samo četvoricu igrača u početnih 11 (Ganter, Vilijams, Bejl i Čerč). Među prognoziranih startnih 11 - šestorica igraju u engleskoj Premier ligi, četvorica u Čempionšipu i jedan naravno u španskoj Primeri.

Image

Vejn Henesi (GK) će vjerovatno stajati na golu Velsa ovog petka, iako bih ja da sam velški selektor prednost dao golmanu Dandija, Kajlu Leterenu. Zašto? Pa ponajviše zato što je Henesi rezervni golman Kristal Palasa, a u zadnje dvije godine je skupio svega par utakmica, nakon što su ga povrede prethodno poklopile. Prije toga je bio vrlo solidan čuvar mreže Volverhemptona. U svakom slučaju, mislim da se radi o jednoj od najslabijih karika u velškim redovima.

Kris Ganter (DR) je najstandardniji član reprezentacije Velsa, koji nije propustio niti jedan meč u prošlim kvalifikacijama. Iako ima tek 25 godina, ima najviše nastupa od svih aktuelnih velških reprezentativaca. Dakle, nema sumnje da će se ovaj igrač Redinga naći na poziciji desnog beka.

Ben Dejvis (DL) - ra razliku od nas, Velšani imaju na raspolaganju dva vrlo kvalitetna lijeva beka za ovaj susret: Nila Tejlora koji je od ove sezone standardni prvotimac Svonsija, te Dejvisa koji je do ovog ljeta bio Svonsijev igrač, ali je za blizu 13 miliona eura prešao u Totenhem, gdje istina još traži svoje mjesto. Dolaskom na Vajt Hart Lejn, ovaj 21-godišnjak je krenuo stopama Gereta Bejla, a vidjet ćemo dokle će dogurat.

Ešli Vilijams (DC) je kapiten velške reprezentacije, kao i njegovog kluba Svonsija. Njegovo igranje za reprezentaciju je počelo paralelno sa potpisom za Svonsi 2008. godine. Od tada je nezamjenjiv u obje ekipe. Karakterišu ga pouzdanost i liderske sposobnosti. Jedan je od iskusnijih u relativno mladoj ekipi Velsa. Inače, radi se o tamnoputom igraču, koji nije rođen u Velsu, nego u susjednoj Engleskoj.

Džejms Čester (DC) - i drugi štoper Velsa je rođen u Engleskoj, ali kako mu je majka Velšanka može nastupati za ovu selekciju. Ponikao je u Mančester Junajtedu, ali tu nije uspio doći do izražaja. Potom je lutao po niželigaškim klubovima u Engleskoj, da bi se skrasio u Hulu, za kojeg sa uspjehom igra već nekoliko sezona (posljednje dvije u Premier ligi). U reprezentaciji je tek od maja, obzirom da se nedavno odlučio nastupati za Vels. Konkurent za mjesto u prvom timu mu je daleko najstariji Velšanin u reprezentaciji, Deni Gebidon (poznato ime).

Emir Havs (DM) - Velšani su trenutno malo tanki sa defanzivnim veznim igračima, pa bismo u startnih 11 mogli ugledati ovog neiskusnog fudbalera Vigana. On je do ove godine bio pod ugovorom sa Mančester Sitijem, ali nikad nije došao u kombinacije za prvi tim, pa se morao pomiriti sa odlaskom u klub iz Čempionšipa. Ipak, tek mu je 21 godina i vrijeme je pred njim. I ne, njegovo ime nema veze sa nama, nego je velškog (keltskog) porijekla.

Endi King (MC) je još jedan rođeni Englez, koji međutim ima pravo igranja za Vels zbog rodbinske linije. On je cijelu svoju dosadašnju profesionalnu karijeru proveo u Lesteru, sa kojim ove sezone konačno igra u Premier ligi. Na osnovu statistike, djeluje kao prosječan igrač tog kluba.

Džo Ledli (MC) je jedan od igrača na koje bi trebalo obratiti posebnu pažnju. Dosad je nastupao za tri kluba - Kardif, Seltik i Kristal Palas i u svakom je imao zapaženu ulogu. Ima ogromno iskustvo iako nije ni tako star (27 godina). Protiv Andore je susret započeo na klupi, ali obzirom na odsustvo Remzija i Alena, ne sumnjam da će se protiv nas naći u udarnoj postavi.

Geret Bejl (AMR) - igrač kojeg ne treba posebno predstavljati. Najskuplji fudbaler planete, član velikog Reala iz Madrida, izuzetno brz i opasan po krilu, ali zna probiti i po sredini. Nije mu strano pogoditi i iz slobodnog, ni generalno sa distance. Njegovi golovi protiv Andore su Velsu donijeli pobjedu prošlog mjeseca. Bilo je nekog govora da bi ga selektor Velsa mogao postaviti u vrh napada, ali mislim da od toga neće biti ništa. Ja ga očekujem na desnom krilu, gdje će se namjeriti na trenutno nama najkritičniji segment - našu lijevu stranu.

Hel Robson-Kanu (AML) je 25-godišnji fudbaler Redinga, dakle timski kolega sa ranije spomenutim Ganterom. Iza njega je tek prosječna sezona u Redingu, a stvar je pogoršala povreda, od koje se oporavio tek nedavno. Zbog te povrede ga nije bilo protiv Andore, ali pretpostavljam da će se naći u sastavu protiv nas, budući da Velšani nemaju baš mnogo alternativa ni na krilu. Inače je nastupao za mlađe selekcije Engleske, u kojoj je rođen, ali je na kraju odlučio igrati za Vels, dio Velike Britanije odakle mu je baka.

Sajmon Čerč (FC) - najdeficitarnija pozicija u velškom timu je vrh napada. Ovaj rezervni napadač Čarltona se u odsustvu Sema Vouksa nameće kao najbolje rješenje za tu poziciju, bez obzira na njegove vrlo neubjedljive igre proteklih godina, kako za klubove u kojima je nastupao, tako i za reprezentaciju, u čijem je dresu postigao dosad tek dva gola u pet godina. Ipak, treba istaknuti da joj je donio pobjedu prošle godine protiv Makedonije (1:0). Kao i mnoge njegove reprezentativne kolege, rođen je u Engleskoj.
Super analiza. Hvala!

A mogao si i napisati njihova imena onako kako se pišu, trebalo mi je pet minuta da skontam ko su 'Džo', 'Endi', 'Ešli'. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Crvena Tifoza

#236 Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Crvena Tifoza »

agent_zero wrote:
Imali smo dvije šanse:

Pitanje za admine ovog foruma - dobivaju li se banane ako ove što selektora repke BiH nazivaju pogrdnim imenima mi nazivamo pogrdnim imenima? :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
nema me tamo

#237 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by nema me tamo »

Puna podrška za teleću glavu nekad velikog igraca i velikog covjeka!
Legendu fudbalskog kluba Sarajevo i PSG-a.

All hail to the Safet Sušić Pape.

U kost!
dječak sa šibicama

#238 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by dječak sa šibicama »

Ja mislim da BiH moze i mora pobijediti Wales, to nije ekipa koja bi smjela napraviti vece probleme. Bitno je zaustaviti Balea, to se moze nekako izvesti.

Sa Belgijom ce vec biti povuci potegni, ali na domacem terenu uzeti i bod, nije lose. Dva prva idu dalje, pa se ima komocije.

Poraz od Cipra je moguce komenzirati pobjedom na Cipru, i nista nije izgubljeno.

Samo da igraci pokazu sta znaju i mogu, a i malo srece nebi bilo na odmet.
Pismonosa

#239 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Pismonosa »

Neće nama biti toliko problem ni ova zajebancija oko sastava koliko bi to mogla biti loša atmosfera i izostanak fluida među igračima. Da ne spominjemo taj eventualni bojkot igrača. Nije Vels fudbalska sila od koje se treba strepiti. A na kraju krajeva i oni su oslabljeni neigranjem nekoliko ključnih igrača. Znači, kako god možemo se pofajtati. Samo da ne bude nikakvog bojkota. Ako ga neko pokaže, treba mu jebat mater za sva vremena. Mrš kući pa tamo bojkotuj!
bull21

#240 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by bull21 »

Kakav jebeni bojkot? Odakle vadite te priče o bojkotu? Jedini bojkot koji ja ovde vidim jeste što safet bojkotuje bilo kakav oblik razmišljanja i rada.
Pismonosa

#241 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Pismonosa »

bull21 wrote:Kakav jebeni bojkot? Odakle vadite te priče o bojkotu? Jedini bojkot koji ja ovde vidim jeste što safet bojkotuje bilo kakav oblik razmišljanja i rada.
Pa eto, spomnjalo se cijelo vrijeme kao moguć tihi bojkot, ovo - ono. Nadam se da i igrači to smatraju budalaštinom, ko što i jest budalaština.

A hajmo biti pošteni pa reći da ni ti bojkoti nisu nerealna i nemoguća varijanta. Kad se sjetim Egipta, sve hoće nešto da mi bude :D
IcedMFEarth

#242 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by IcedMFEarth »

Odero nas kipar a da nas Bejl ne podere :D
Kemal Malovčić

#243 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Kemal Malovčić »

bull21 wrote:Kakav jebeni bojkot? Odakle vadite te priče o bojkotu? Jedini bojkot koji ja ovde vidim jeste što safet bojkotuje bilo kakav oblik razmišljanja i rada.
To fudbaleri stalno rade, bojkotuju.
jeza u ledja

#244 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by jeza u ledja »

mega_mashcine wrote:S obzirom da smo ostali i bez Spahica, mislim da trenutno najbolji sastav koji moze istrcati na teren u Velsu je ovaj:

---------------Begovic-------------------
Mujdza-----Sunjic----Besic------Lulic
-------------Medunjanin----------------
Hajrovic---------Pjanic---------Višća
------Ibisevic-------Dzeko-----------
Ha! Bas htjedoh upisati post sa istim sastavom.
To je otprilike to.
Izmjene, Susic-Visca, Prcic-Medunjanin i Vrsajevic/Vranjes-Mujdza.
bull21

#245 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by bull21 »

Nije 100% da neće igrati Spahić. Men' se čini da sam na športšporttočkaba čitao da će se večeras znati hoće li igrati Spahić ili ne tako da... drž'te fige.
todd_smith

#246 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by todd_smith »

Medunjanin na zadnji vezni dovodi samo na propast.

Besic je za njega Makelele na toj poziciji.

Nema smisla igrati sa 2 napadaca, pogotovo kada je Vedo u diskutabilno najgoroj formi u karijeri
limeni

#247 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by limeni »

bull21 wrote:Nije 100% da neće igrati Spahić. Men' se čini da sam na športšporttočkaba čitao da će se večeras znati hoće li igrati Spahić ili ne tako da... drž'te fige.
ma on je povrjedjen kao sto je miske bio kad se zakacio sa cirom protiv portugala, kao hasan salihamidzic kad je otjeran sa priprema prije utakmice sa scg, odigrat ce spaha prvu za bayer nakon belgije 100%.
jednostavno mi se cini da je bojkot vec odavno u toku ali da savez i susic tale zajedno pare a igraci jos trpe.
ne bi me iznenadilo opet pismo i javni bojkot igraca ako susic nakon belgije ako susic ostane na klupi.
atmosfera u nasoj reprezentaciji je haoticna, a gdje nece biti kad ovaj zove igrace koji su stelom stigli u reprezentaciju a to su imenom:
tino sven susic, mali seadov
avdija vrsajevic, igrac koji je cim je stigao u mrtvi hajduk dobio poziv za svaku utakmicu
ognjen vranjes, lik ne moze kluba naci jer je truba
adnan zahirovic, prodao se u cvajtu ali sjedi na tribinama hajd njega ne zove vise
toni sunjic, prosjecan stoper bio ali eto makar se pokazao dobar da bude na klupi spahicu i zukanovicu

da ne govorim o nekim igracima kao sto su ivan sesar, muamer svraka, dujkovic, avdukic koji su otimali mjesta talentovanim igracima kao sto su dumic, tankovic, husic..da je srece i normalnog selektora mozda bi i seferovic igrao za nas.

kad vidite da na ovaj nacin poziva igrace nije ni cudo sto se igraci osjecaju prevarenim.
susic nas sigurno nece spasiti, jedino ako se igraci zainate mozemo uzeti 4 boda.
ako igraci budu bojkotovali mislim da cemo tamo izgubiti 1-3 a ovdje protiv belgije 0-4.
VCorp

#248 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by VCorp »

Gledaj ovoga gore, piše da moramo pobijediti i da Vels nije neka ekipa :lol: Druže moj, je li ti Kipar odzvanja u glavi ? Je li vidiš da imamo majmuna na klupi i reprezentativce koji su u nekom buntu ? Mislim da u ovom trenutku mi ne bi trebali bilo koga stavljati ispod sebe jer prije da cemo popusiti obje utakmice nego dobiti bilo koju.
Šibicar

#249 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Šibicar »

Vels je rinaka i u normalnim okolnostima 9 od 10 bi ih dobili bez problema,ali u sadašnjim okolnosima....čisto sumnjam u pozitivan ishod...
todd_smith

#250 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by todd_smith »

Ma nisu tolika karina. Sada mozda i jesu kada im ne igra 2. najbolji igrac, ali opet je to solidna ekipa u usponu.

Svejedno, mogli i trebalo smo ih dobiti jbga. Sa Papetom i njegovom politikom ne vjerujem da imamo sanse gledajuci kao neutralac, ali kao navijac naravno da mislim da mozemo i dalje. Ali hajd` jbt ga necu dzaba na dzumu u petak ici valjda.
Locked