Hafis wrote:hAZNADAR"]
OK, gdje je to onda Bosna ako regije imaju pravo da se ne smatraju dijelom istoga? Krajisnici, Semberci,.. imaju apsolutno isto pravo da govore kao i Hercegovci.
Tako da ispada da je Bosna samo onaj potez od Zenice do Sarajeva u sredini drzave. Tako po vasoj prici ispada.
Upravo to. Središte povijesne regije Bosne. Ali danas svakako da obuhvaća širi prostor od toga.
Meni je Bosna sinonim za drzavnost a ne geografija
vidiš, meni je obrnuto.
Bosna mi je geografski pojam, a sinonim za državnost su mi obje - Bosna i Hercegovina...a pametni ljudi se dosjetili pa tako i imenovali državu.
Znaci Bosna je po tebi samo potez od Zenice do Sarajeva. Samo geografski pojam.
Imas trenutno aplauz od svih hrvatskih nacionalista sto se distanciraju od Bosne po svakom pitanju i Srba koji su brisali bosanske prefikse iz imena gradova tamo gdje su bili proglasili SAO Krajinu.
Ove spomenute mogu i razumjeti cak i toj njihovoj gluposti jer barem imaju politicki cilj. Kod Bosnjaka hercegovine je to samo odraz gluposti kojoj svi glupi Bosanci iz viceva nisu dorasli ni do koljena.
Kao sto tvoje hrvatske komsije i sugradjani slave hercega Kosacu, povijest humske knezevine, imaju onu pidzama zastavu, i imenuju institucije po licnostima vezanih za srednji vijek. I vidi ti te kolicine gluposti - to Bosnjaci u Hercegovini ne rade i nemaju, i opet se slepaju toj blesavoj ideji separacije od bosanskog imena ne kontajuci da je i to hrvatski proizvod. Mahace turskim zastavama kada Tuska igra protiv Hrvatske ali i dalje smatraju Bosanac kao uvredu.
Sto tema vise odmice i sto se dezurna ekipa sve vise koprca u sopstvenoj logici i nevjestim odgovorima - sve je jasnije da je to distanciranje od bosanskog imena i tumacenje kao uvrede samo odraz sopstvene vase gluposti i evt sujete za one koji imaju potrebu da su nesto kao iznad, kao bolji,...
Doduše, ta nas zastava jebe i morat' ćemo nekakvu sklepati. Fotoshop - malo sunca, kamena, smokve, grožđa, morETa i eto ga.... i grb i zastava.
Usput da se zna da se ovom zastavom do sada u BiH najvise mahalo upravo u hercegovackih Bosnjaka. Pretpostavljam da je biti Turcin manja uveda negoli biti Bosanac.