NIJE TOČNO SUSJED. Ako ne živiš u Hrvatskoj i ne radiš u firmi čije je sjedište u Hrvatskoj, ti ne moReš jamit kredit u lijepoj vašoj.ma jok wrote:Pa da, drzavljani Hrvatske imaju mogucnost da uzmu kredit u Hrvatskoj po 6% ili negdje drugdje u EU po 3% kamate. Naravno sve zavisi od banke do banke, neke cak ne dozvoljavaju tu mogucnost, zavisi od poslovne politike. http://www.specijalist.hr/hr/info-centa ... s-6-posto/wolf07 wrote:Aha, znaci ti fino spakujes pasos u dzep, zategnes kopacke i iz Citluka raspalis direkt u Bec. I tamo se desava sljedece:ma jok wrote:Putovnica se pokaze na granici.
Jedni ce kredit moci uzeti van BiH i jedni nece.
- Guten tag!
- Guten tag, ja bi kredit!
- Nema frke, a gdje vi radite?
- U Citluku u mrskoj Bosni i Hercegovini.
- Zao mi je, mi kredite ne dajemo drzavljanima BiH.
- Ali ja imam i hrvatski pasos!
- Eh, onda nema frke!
I svi su zivjeli sretno i veselo samo su sve balije pocrkale jer nisu mogli da dobiju kredite pod super povoljnijim uslovima jer nisu imali pasos Hrvatske niti Srbije.
Hajde sad na spavanje!
U svakom slucaju za Antu, drzavljanina Hrvatske iz Mostara, i jedna i druga varijanta je povoljnija nego da u Sarajevu digne krediti od 12% kamate. Taj od 12% kamete ces dizati ti jer nemas mogucnost da uzmes drugi. Bakir i Zlatko misle da je to tebi sasvim dovoljno a i ti se slazes, jel tako?
A ako će ti u Minhenu odobriti kredit jer imaš HR putovnicu, računaj da ću ti ja biti žirant. Ozbiljno. Uzmi koliko hoćeš, ne moraš ni centa vratiti.